הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיה להרדם מה המוצר הכי טוב שיעזור לי?

yoni2000

משתמש מתחיל
292
29
נק' מוניטין:
-46
292
29
יש ימים שאני לא מצליח להרדם במיוחדבימים שלקחתי כדור קפאין ואז אני פשוט כמה שעות במיטה ואני חייב לקום באוץה השעה בבוקר. ומה שיוצא זה שאני לא ישן 8 שעות כמו שצריך..
אני מחפש משהו שיעזור לי להרדם מתי שאני רוצה ללא בעיה אפילו אם אני לא עייף. ומאוד חשוב שזה לא ישפיע על היום למחרת שאני מתעורר וישאיר אותי עם עייפות (כמו כל הכדורי שינה שמביאים בבית מרקחת)
תודה

יש הרבה שיעידו (ביניהם @yujinius אם אני לא טועה) שתיסוף של מגנזיום שיפר משמעותית את השינה ואיכותה.
אכן אני מרגיש שזה משפר לי את איכות השינה במיוחד אם אני לוקח אותו עם אבץ, אבל לא יודע אם זה מה שיעזור למישהו שיש לו בעיה להירדם. לא יזיק לנסות בכל מקרה.
פייסל של רומא גם אלוהים לא מעיר אותך
נחמד, אין ספק.
אבל מיקס של באלי + חום נקי, king וגם מכת חשמל וגם אלוהים עם מכת חשמל לא יעיר אותך.
לא יודע מה זה רומא/באלי אבל אני מאז ומתמיד אחרי שאכטות אמנם נרדם טוב וישן חזק אבל קם הרבה יותר הפוך, ואני יודע על עוד הרבה שהם ככה, לא משהו שהייתי ממליץ לבעיות שינה.

לא יודע מה זה רומא/באלי אבל אני מאז ומתמיד אחרי שאכטות אמנם נרדם טוב וישן חזק אבל קם הרבה יותר הפוך, ואני יודע על עוד הרבה שהם ככה, לא משהו שהייתי ממליץ לבעיות שינה.
מאמין שזה עניין של הרגל ו/או כל אחד מגיב אחרת.
בתקופה האחרונה (חודש +) הייתי עושה קינג נקי כמעט כל יום והייתי קם אחלה ומתקדם ממש טוב באימונים.
הפעם היחידה שבאמת הרגשתי שקמתי הפוך ושזה פגע בי זה שהגזמתי בכמות העישון (שלושה קינגים נקיים לעומת אחד).

כמו שאמרו הסדר שהייתי ממליץ:
שבועיים ללא קפאין אחרי 11-12 בצהריים ועדיף בכלל לא, שבועיים כי יכול להיות קצת ענייני הסתגלות לזה ולא בטוח שתראה השפעה ישר על השינה
במקביל הייתי מתסף מגנזיום או מגדיל צריכה של ירקות ירוקים עם מגנזיום, מגנזיום שעתיים לפני השינה ממש מפיל אותי במיוחד בשילוב של כיבוי מסכים וספר טוב

אם אתה מרגיש שאתה לא ישנוני אל תשכב יותר מרבע שעה לסבול תקום תזןז טיפה ותנסה להרגיש ישנוני
אירובי בבוקר/צהריים גם עוזר

אם כל טלו לא עזרו במשך שבועיים שלוש אז הייתי הולך לבדוק אצל רופא לראות אם יש משהו חריג

בהצלחה

בתקופה האחרונה (חודש +)
אם תמשוך ככה כמה חודשים אתה תרגיש
בלי קשר לאיך כל אחד מגיב, וויד פוגע בשינה העמוקה REM וגורם לשינה להיות פחות איכותית על זה אי אפשר להתווכח

אם תמשוך ככה כמה חודשים אתה תרגיש
בלי קשר לאיך כל אחד מגיב, וויד פוגע בשינה העמוקה REM וגורם לשינה להיות פחות איכותית על זה אי אפשר להתווכח
לא בטוח עד כמה זה נכון.
חד משמעית הREM נפגע אבל לפני החודש הזה עדיין הייתי מעשן 3-4 פעמים בשבוע כבר יותר מחצי שנה בלי לשים לב לאיזשהו אפקט רע.

נכון לעכשיו נגמר לי הכל, אין לי בעיה לנסות חא לעשן חודש ולעדכן אם שמתי לב להבדל.

לא בטוח עד כמה זה נכון.
חד משמעית הREM נפגע אבל לפני החודש הזה עדיין הייתי מעשן 3-4 פעמים בשבוע כבר יותר מחצי שנה בלי לשים לב לאיזשהו אפקט רע.

נכון לעכשיו נגמר לי הכל, אין לי בעיה לנסות חא לעשן חודש ולעדכן אם שמתי לב להבדל.

בתור אחד שיעשן כל יום זה פוגע, אבל לא רק בשינה, על בסיס יומי זה גורם לאנשים להיות אדישים יותר, יש לו תופעות גרועות אם מעשנים על בסיס יומי

זה משנה?
הוא עוזר להירדם.
תגיד, שאלה רצינית לגמרי, לא זלזול או הטרלה.
מה ההבדל בין לתסף את עצמך בטסט, ללתסף את עצמך בהורמון "טבעי" (מה זה אומר שהוא טבעי לעומת טסט וכו?), וללסתף את עצמך בתוספי מזון או אפילו מזון עצמו?
שואל ברצינות, למה אתה נגד זה ולא נגד זה?
אני שואל את כולם, לא רק את אלחנן, אשמח להבין את ההתנגדות (לא מדבר על הצד הרפואי/חוקי/וכדומה של העניין, נטו הצד של אידאולוגיה או איך שלא תקראו לזה)

תגיד, שאלה רצינית לגמרי, לא זלזול או הטרלה.
מה ההבדל בין לתסף את עצמך בטסט, ללתסף את עצמך בהורמון "טבעי" (מה זה אומר שהוא טבעי לעומת טסט וכו?), וללסתף את עצמך בתוספי מזון או אפילו מזון עצמו?
שואל ברצינות, למה אתה נגד זה ולא נגד זה?
אני שואל את כולם, לא רק את אלחנן, אשמח להבין את ההתנגדות (לא מדבר על הצד הרפואי/חוקי/וכדומה של העניין, נטו הצד של אידאולוגיה או איך שלא תקראו לזה)
לא כל חומר הוא משפר ביצועים.
אז נתחיל מזה שרק על משפרי הביצועים חל איסור שימוש, כדי לא לגרום לכך, שכדי להתמודד בספורט תהיה חייב לפגוע בבריאות שלך.

ועכשיו נכנס לסכנות שבמוצרים השונים. מוצר עם סכנות מאוד גדולות כמו אנאבוליים וסמים, שלאור הסכנות שלהם הוצאו מהחוק, יש היגיון שיהיו אסורים בספורט, לא רק שזה אסור לשימוש לאף אדם, אנחנו צריכים למנוע מהם להיות תנאי הכרחי כדי להתחרות בספורט.

הייתי מבין גם הוצאת קפאין מהתחרויות, כי בהחלט אפשר להיפגע משימוש יתר, והייתי רוצה לראות תחרויות כמה שיותר בטוחות. אבל לעקוב אחרי משהו חוקי ונפוץ זה בלתי אפשרי.

כנ"ל מלטונין, זה נפוץ וחוקי, קשה לעקוב אחרי זה. המחקרים מבטיחים על זה בטיחות מאוד גבוה ואפילו בריאות מלקחת את זה, בשונה מהחומרים האסורים בתחרויות שמחקרים מבטיחים סיבוכים וסיכונים.

לא שמעתי על מינון יתר במלטונין, או סכנות, אשמח לשמוע אם אני טועה.

לגבי תוספים טבעיים, נכון, וויטמין D במינון גבוה הוא מסוכן מאוד, אבל להרבה אנשים זה נחוץ ובריא, וכנ"ל לרוב התוספים, בשונה מחומרים לא חוקיים.

בנוסף, מינון גבוה יותר של מוצרים טבעיים לא יתנו לך תוצאות משעותיות גבוהות יותר, ככה שאין סכנה שמישהו ימות ממנת יתר של דברים כאלו לפני תחרויות. סכנה כזאת זהה לצריכת יתר של סוכר לפני תחרות.

מה שמעניין אותי, לפי מה שהבנתי, לקבל תקציב ממשלתי כלשהו לספורט, חייבים שזה יהיה לפי חוקי הספורט הישראלי, שזה כולל בדיקות סימום.

אני מנחש שכל ספורט ללא בדיקות לא מקבל תמיכה כלכלית מדינית.
זה נכון @yanivgoft ? אם כן, אולי כדאי לעשות בדיקות רק להוזיל את העלות

הייתי מבין גם הוצאת קפאין מהתחרויות, כי בהחלט אפשר להיפגע משימוש יתר, והייתי רוצה לראות תחרויות כמה שיותר בטוחות. אבל לעקוב אחרי משהו חוקי ונפוץ זה בלתי אפשרי
לגבי זה,
במינונים גבוהים (לא סגור על מספרים מדויקים) זה נחשב אסור עד כדי פסילה.

לא כל חומר הוא משפר ביצועים.
אז נתחיל מזה שרק על משפרי הביצועים חל איסור שימוש, כדי לא לגרום לכך, שכדי להתמודד בספורט תהיה חייב לפגוע בבריאות שלך.

ועכשיו נכנס לסכנות שבמוצרים השונים. מוצר עם סכנות מאוד גדולות כמו אנאבוליים וסמים, שלאור הסכנות שלהם הוצאו מהחוק, יש היגיון שיהיו אסורים בספורט, לא רק שזה אסור לשימוש לאף אדם, אנחנו צריכים למנוע מהם להיות תנאי הכרחי כדי להתחרות בספורט.

הייתי מבין גם הוצאת קפאין מהתחרויות, כי בהחלט אפשר להיפגע משימוש יתר, והייתי רוצה לראות תחרויות כמה שיותר בטוחות. אבל לעקוב אחרי משהו חוקי ונפוץ זה בלתי אפשרי.

כנ"ל מלטונין, זה נפוץ וחוקי, קשה לעקוב אחרי זה. המחקרים מבטיחים על זה בטיחות מאוד גבוה ואפילו בריאות מלקחת את זה, בשונה מהחומרים האסורים בתחרויות שמחקרים מבטיחים סיבוכים וסיכונים.

לא שמעתי על מינון יתר במלטונין, או סכנות, אשמח לשמוע אם אני טועה.

לגבי תוספים טבעיים, נכון, וויטמין D במינון גבוה הוא מסוכן מאוד, אבל להרבה אנשים זה נחוץ ובריא, וכנ"ל לרוב התוספים, בשונה מחומרים לא חוקיים.

בנוסף, מינון גבוה יותר של מוצרים טבעיים לא יתנו לך תוצאות משעותיות גבוהות יותר, ככה שאין סכנה שמישהו ימות ממנת יתר של דברים כאלו לפני תחרויות. סכנה כזאת זהה לצריכת יתר של סוכר לפני תחרות.

מה שמעניין אותי, לפי מה שהבנתי, לקבל תקציב ממשלתי כלשהו לספורט, חייבים שזה יהיה לפי חוקי הספורט הישראלי, שזה כולל בדיקות סימום.

אני מנחש שכל ספורט ללא בדיקות לא מקבל תמיכה כלכלית מדינית.
זה נכון @yanivgoft ? אם כן, אולי כדאי לעשות בדיקות רק להוזיל את העלות
זה לא עובד בכיוון ההפוך. ספורט שעושה בדיקות לא בהכרח מקבל תמיכה כלכלית מהמדינה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית