הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיה להרדם מה המוצר הכי טוב שיעזור לי?

yoni2000

משתמש מתחיל
292
29
נק' מוניטין:
-46
292
29
יש ימים שאני לא מצליח להרדם במיוחדבימים שלקחתי כדור קפאין ואז אני פשוט כמה שעות במיטה ואני חייב לקום באוץה השעה בבוקר. ומה שיוצא זה שאני לא ישן 8 שעות כמו שצריך..
אני מחפש משהו שיעזור לי להרדם מתי שאני רוצה ללא בעיה אפילו אם אני לא עייף. ומאוד חשוב שזה לא ישפיע על היום למחרת שאני מתעורר וישאיר אותי עם עייפות (כמו כל הכדורי שינה שמביאים בבית מרקחת)
תודה

לא כל חומר הוא משפר ביצועים.
אז נתחיל מזה שרק על משפרי הביצועים חל איסור שימוש, כדי לא לגרום לכך, שכדי להתמודד בספורט תהיה חייב לפגוע בבריאות שלך.

ועכשיו נכנס לסכנות שבמוצרים השונים. מוצר עם סכנות מאוד גדולות כמו אנאבוליים וסמים, שלאור הסכנות שלהם הוצאו מהחוק, יש היגיון שיהיו אסורים בספורט, לא רק שזה אסור לשימוש לאף אדם, אנחנו צריכים למנוע מהם להיות תנאי הכרחי כדי להתחרות בספורט.

הייתי מבין גם הוצאת קפאין מהתחרויות, כי בהחלט אפשר להיפגע משימוש יתר, והייתי רוצה לראות תחרויות כמה שיותר בטוחות. אבל לעקוב אחרי משהו חוקי ונפוץ זה בלתי אפשרי.

כנ"ל מלטונין, זה נפוץ וחוקי, קשה לעקוב אחרי זה. המחקרים מבטיחים על זה בטיחות מאוד גבוה ואפילו בריאות מלקחת את זה, בשונה מהחומרים האסורים בתחרויות שמחקרים מבטיחים סיבוכים וסיכונים.

לא שמעתי על מינון יתר במלטונין, או סכנות, אשמח לשמוע אם אני טועה.

לגבי תוספים טבעיים, נכון, וויטמין D במינון גבוה הוא מסוכן מאוד, אבל להרבה אנשים זה נחוץ ובריא, וכנ"ל לרוב התוספים, בשונה מחומרים לא חוקיים.

בנוסף, מינון גבוה יותר של מוצרים טבעיים לא יתנו לך תוצאות משעותיות גבוהות יותר, ככה שאין סכנה שמישהו ימות ממנת יתר של דברים כאלו לפני תחרויות. סכנה כזאת זהה לצריכת יתר של סוכר לפני תחרות.

מה שמעניין אותי, לפי מה שהבנתי, לקבל תקציב ממשלתי כלשהו לספורט, חייבים שזה יהיה לפי חוקי הספורט הישראלי, שזה כולל בדיקות סימום.

אני מנחש שכל ספורט ללא בדיקות לא מקבל תמיכה כלכלית מדינית.
זה נכון @yanivgoft ? אם כן, אולי כדאי לעשות בדיקות רק להוזיל את העלות
קודם כל תודה על הפירוט.
אז כאילו ההתנגדות שלך היא נטו בריאותית?

רומא ובאלי זה סוגי קנאביס
אתה זקן מידי לך לישון
מי שלא ניסה ג'ין גאי / ספאייר או-ג'י / וודינג קייק לא ניסה סאטיבה איכותית בארץ.
אתם מפונקים היום, בוחרים סוגים, שמות בלגנים, בתקופה שלי זה היה להרים טלפון לסוחר, להגיד לו "אני רוצה אחד (או כמות אחרת, זה היה קופסאות גפרורים, אחר כך נהיו שקיות בגודל משתנה תלוי אם הסוחר סבבה או לא)", להגיע לאן שהוא אומר להגיע, לקחת, לשלם, ללכת לעשות ישיבה ולקוות לא להתבאס על הסאטלה. הקבועים בד"כ היו יחסית עיקביים באיכות אבל לפעמים היו נפילות.

קודם כל תודה על הפירוט.
אז כאילו ההתנגדות שלך היא נטו בריאותית?
בעיקרון, כן.
זה לא מוסרי לעודד פגיעה עצמית בבריאות, מי שרוצה, בבקשה. אבל לעודד, אני נגד.

בסופו של דבר, זה נופל לסכנות של המוצרים האלו לבריאות.

אתם מפונקים היום, בוחרים סוגים, שמות בלגנים, בתקופה שלי זה היה להרים טלפון לסוחר, להגיד לו "אני רוצה אחד (או כמות אחרת, זה היה קופסאות גפרורים, אחר כך נהיו שקיות בגודל משתנה תלוי אם הסוחר סבבה או לא)", להגיע לאן שהוא אומר להגיע, לקחת, לשלם, ללכת לעשות ישיבה ולקוות לא להתבאס על הסאטלה. הקבועים בד"כ היו יחסית עיקביים באיכות אבל לפעמים היו נפילות.
זה מה שקורה שקונים חאשב ולא רפואי:sarcastic:

זה מה שקורה שקונים חאשב ולא רפואי:sarcastic:
חביבי,בתקופה שהוא מתכוון אליה רפואי היה קונוטציה לבית חולים

אם היה חשאב,היית צריך להגיד תודה
(מה שהביא לפריחה של חמסה בענף)

היינו גם שם חביבי,
בימים של נסיעה שעה וחצי ברכב בשביל תפרחת מלא זרעים ב120 ש״ח לגרם.

כמו שנאמר, יש חשאב ויש רפואי 😉

לא היתה גינה ציבורית או קאנטה,״שפתאום״ צמח בה שתיל קטנטן..
כולם היו פותחים את קופסת הגפרורים(של חברת נור מי שזוכר),ואת הזרעים,זורקים לאדמה.

ב120 ש״ח לגרם
איזה 120 לגרם אני מדבר על התקופה לפני ה"רפורמה", 100 שקל לשקית (שקית סנדוויץ' כזאת), אם הסוחר קמצן אז איזה 10-15 גרם אם מפרגן אז 20+, ועוד לפני זה קופסת גפרורים של כמה גרם ב 50. מה שכן או שהחומר היה הרבה יותר חלש או שבגלל שהייתי מעשן המון אבל אם הייתי מעשן היום מהחומר שיש היום את הכמות שעישנתי אז בישיבה אחת הייתי הולך לחפש את מרקו לאיזה שבועיים לפחות

מלטונין הוא לא כדור שינה.

עדיף שתדאג לטפל בצריכת קפאין הסמוכה לשינה במקום לשים פלסטר על פלסטר.
מה? רגע רגע, אתה טוען כאן שמלטונין לא נועד לטפל בבעיות בשינה?

מקווה שלא הבנתי אותך נכון, כי מלטונין הוא reference drug בכל הנוגע לקיצור זמן ההרדמות (AKA - כדור שינה), והוא כמעט היחיד מבין כולם שככל הנראה משפר את איכות השינה - ולא פוגע בה בניגוד לשאר.

פותח האשכול - מלטונין בשחרור איטי. 1-3 מ"ג, בשילוב עם הקפדה על היגיינת שינה (הימנעות מאור בוהק בשעות החשכה, כמה שיותר חושך) עשוי לעבוד ביעילות גבוהה מאוד.

ולכל מי שממליץ פה על ירק - אז חדשות רעות, ירק חד משמעית פוגע באיכות השינה. אם כבר לעשן - אז לא לפני השינה! למעט מקרים שאתם צריכים את זה על מנת לישון בשקט - כמו פוסט-טראומה או דברים אחרים, להשתדל לא לעשן לפני השינה...

ואם בכל זאת, ממליץ לקחת מלטונין בנוסף לקנאביס על מנת לשמור על כמות REM נורמלית יחסית..

השינה מרגישה טובה יותר, אני יודע. אבל ההפך הוא הנכון, אתם מונעים מעצמכם לחלום - וזה רע מאוד. שנת REM זה דבר חשוב.

נערך לאחרונה:
איזה 120 לגרם אני מדבר על התקופה לפני ה"רפורמה", 100 שקל לשקית (שקית סנדוויץ' כזאת), אם הסוחר קמצן אז איזה 10-15 גרם אם מפרגן אז 20+, ועוד לפני זה קופסת גפרורים של כמה גרם ב 50. מה שכן או שהחומר היה הרבה יותר חלש או שבגלל שהייתי מעשן המון אבל אם הייתי מעשן היום מהחומר שיש היום את הכמות שעישנתי אז בישיבה אחת הייתי הולך לחפש את מרקו לאיזה שבועיים לפחות
כי ריססנו לנו את זה בחומרי הדברה 🤣

מה? רגע רגע, אתה טוען כאן שמלטונין לא נועד לטפל בבעיות בשינה?
איפה טענתי את זה?

כי ריססנו לנו את זה בחומרי הדברה 🤣

איפה טענתי את זה?
כתבת שהוא לא כדור שינה. ומלטונין הוא חד משמעית כדור שינה. האמת שהוא יותר יעיל מכל ה"כדורי שינה" כולל הקשים - בנזודיאפינים למינהם. אך ההשפעה שלו תלויה בהמנעות מאור.

נראה אותך מוצא את אימא שלו
מרוב הסאטלה הייתי שוכח שצריך לחפש את אמא של מרקו והייתי יוצא לחפש את מרקו ומרקו היה נשאר לחכות לי בבית כי מהסאטלה הוא שכח להגיד לי שהוא כאן ולא צריך לחפש אותו

כתבת שהוא לא כדור שינה. ומלטונין הוא חד משמעית כדור שינה. האמת שהוא יותר יעיל מכל ה"כדורי שינה" כולל הקשים - בנזודיאפינים למינהם. אך ההשפעה שלו תלויה בהמנעות מאור.
תקרא את השירשור,
הטענה היא שמלטונין טבעי ועובד על מנגנון אחר מכדורי השינה ה״רגילים״ (בנזודיאפינים)
ובגלל זה לא בטוח שיצליח להפיג השפעת קפאין לעומת כדור שינה רגיל.

@SkubiDi
@OA

יוצא לי ברוב הימים לישון בשעות מאוחרות (2:00-4:00) כי אני עובד מאוחר. עדיין ישן 7-8 שעות אבל הבנתי שהגוף שלנו במקור לא מתוכנת לישון בשעות האלה ושהשינה תהיה הרבה פחות איכותית ותהיה נחותה משמעותית מ8 שעות שמתחילות בשעות המוקדמות של הלילה.

ידוע לכם אם שווה וכדאי בשביל זה להשתמש במלטונין כדי לתת אפקט מדומה של שנת לילה, או שאם אני לא מרגיש בעיות שינה אז אין צורך?

ענית לעצמך

לאו דווקא כי כמו שאמרתי ממה שהבנתי השינה עצמה היא פחות איכותית ושגם אם אני מצליח להירדם וישן 8 שעות זה לא משתווה בכלל ל8 שעות בשעות הלילה (הפרשת מלטונין הורמון גדילה ולא זוכר בדיוק את שאר הסיבות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית