הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שהמשקל לא יורד בגירעון קלורי

• פותח/ת השרשור DinoS
  • פורסם בתאריך

DinoS

משתמש מתחיל
235
21
נק' מוניטין:
21
235
21
אם יום אחרי אימון משקולות אני נשאר על אותו משקל ואפילו עולה גרם אחד, אבל נמצא בגירעון של 500-600, זה בהכרח אומר שבגלל אימון המשקולות אז המסה קצת "עלתה" ושמרתי עליה, וזה למה המשקל לא ירד?
אתמול עשיתי בנוסף המון קארדיו ויחסית המון NEAT, ככה שבגירעון הייתי בוודאות.

אם יום אחרי אימון משקולות אני נשאר על אותו משקל ואפילו עולה גרם אחד, אבל נמצא בגירעון של 500-600, זה בהכרח אומר שבגלל אימון המשקולות אז המסה קצת "עלתה" ושמרתי עליה, וזה למה המשקל לא ירד?

בהחלט אופציה, תלוי בעיקר בך וברמתך.
רי-קומפוזיציה זו אופציה אבל בגירעון כזה גדול ובנוסף קארדיו קשה לי להאמין שמדובר בזה בלבד.
רי-קומפוזיציה תתרחש בגירעון לא גבוה בעיקר ו/או באחד מהאופציות שמפורטות למטה בקישור שצירפתי.

מוזמן לקרוא פה פוסט בנושא שהעלתי השבוע-www.instagram.com/or.azriel

• פותח/ת השרשור
רי-קומפוזיציה זו אופציה אבל בגירעון כזה גדול ובנוסף קארדיו קשה לי להאמין שמדובר בזה בלבד.
רי-קומפוזיציה תתרחש בגירעון לא גבוה בעיקר ו/או באחד מהאופציות שמפורטות למטה בקישור שצירפתי.

תודה, עברתי על הפוסט, ראיתי שבנוסף כתבת שרי-קומפוזיציה תתרחש בדרך כלל למתאמנים בעלי עודף משקל (מה שיש לי כרגע, גובה 1.89, משקל 100 ואחוז שומן בסביבות 23-25 אחוז).
דרך אגב, אם בסופ"ש אני עושה העמסה (חייב אחרת לא אחזיק בשיגרה של החיטוב), ואוכל בערך 1000 קלוריות מעל הMAINTAIN, זה פוגע בגירעון? כי אני עולה בנוזלים קצת מן הסתם, אבל אז חוזר לשגרה, מה שבממוצע מוריד לי קצת את ההתקדמות.

תודה, עברתי על הפוסט, ראיתי שבנוסף כתבת שרי-קומפוזיציה תתרחש בדרך כלל למתאמנים בעלי עודף משקל (מה שיש לי כרגע, גובה 1.89, משקל 100 ואחוז שומן בסביבות 23-25 אחוז).
סיכוי טוב שהיא תתרחש בעודף משקל.

דרך אגב, אם בסופ"ש אני עושה העמסה (חייב אחרת לא אחזיק בשיגרה של החיטוב), ואוכל בערך 1000 קלוריות מעל הMAINTAIN, זה פוגע בגירעון? כי אני עולה בנוזלים קצת מן הסתם, אבל אז חוזר לשגרה, מה שבממוצע מוריד לי קצת את ההתקדמות.
תפרוס את זה על גבי השבוע, יוצא לך בסביבות ה170 קל' ליום פגיעה בגירעון...
קח את זה בחשבון פשוט.

נוזלים זה משהו שבא והולך, אם אתה עושה ממוצע שבועי זה אמור להתאזן עם השקילות.

למיטב הבנתי הוא דיבר על שינויים של יום, לא מגמה כלשהי.
אל תמדוד את ההתקדמות שלך בין יום ליום, זה לא בר השוואה כי השינוי הרציני היחיד במשקל זה יהיה דברים כמו נוזלים שלא רלוונטיים לשומן ושריר. תמדוד כל השבוע אבל תעשה ממוצע שבועי ותשווה בין הממוצעים, לפי זה תקבע את המגמה.
חוץ מזה, משהו שטיפה הפריע לי
אין לך איך לדעת שאתה בגירעון מלבד לראות את המגמה (הכללית, לא בין יום ליום) בשבועיים/שלוש האחרונים. אם לא ירדת במשקל אז אתה לא בגירעון, לא משנה כמה קלוריות אכלתי וכמה קארדיו עשית.

מקווה שהייתי מובן ומועיל:)

• פותח/ת השרשור
אני מבין שכן, אולי אני מבין לא נכון
כן בכללי התכוונתי פה באשכול ספציפית להבדל יומי (אני כמובן לא לוקח בחשבון מלא הבדלים יומיים, אלא רק ממוצעים שבועיים, כי אני מתעד בפלאפון את כל המשקלים של כל יום בבוקר).

כן בכללי התכוונתי פה באשכול ספציפית להבדל יומי (אני כמובן לא לוקח בחשבון מלא הבדלים יומיים, אלא רק ממוצעים שבועיים, כי אני מתעד בפלאפון את כל המשקלים של כל יום בבוקר).
תזוזה של יום יכולה לקרות מהמון דברים והיא אינדקציה לבערך כלום ושום דבר.

• פותח/ת השרשור
תזוזה של יום יכולה לקרות מהמון דברים והיא אינדקציה לבערך כלום ושום דבר.

כן אבל תסכים איתי שיש משהו קצת מבאס בזה מבחינה פסיכולוגית, שאתה באמת משקיע, אוכל כמו שצריך, שוקל ומדייג בגרמים, מתאמן, קרדיו, NEAT וכ'ו, יושן מספיק שעות ואז קם בבוקר והמשקל אותו דבר. מבאס
והקטע הוא שאתה יודע בוודאות שהיית בגירעון (תאמינו לי שאני יודע)

כן אבל תסכים איתי שיש משהו קצת מבאס בזה מבחינה פסיכולוגית, שאתה באמת משקיע, אוכל כמו שצריך, שוקל ומדייג בגרמים, מתאמן, קרדיו, NEAT וכ'ו, יושן מספיק שעות ואז קם בבוקר והמשקל אותו דבר. מבאס
והקטע הוא שאתה יודע בוודאות שהיית בגירעון (תאמינו לי שאני יודע)

מה מבאס בשקילה של יום אחד שהתפקששה אתה רציני איתי בכלל שאנחנו מנהלים את הדיון הזה?
לשקילה של יום אחרי יום אין שום חשיבות.

מספיק שאכלת רסק / מלחים / שתית הרבה / ישנת מעט / קמת מוקדם / סטרס וזה יפקשש את השקילה.

• פותח/ת השרשור
מה מבאס בשקילה של יום אחד שהתפקששה אתה רציני איתי בכלל שאנחנו מנהלים את הדיון הזה?
לשקילה של יום אחרי יום אין שום חשיבות.

מספיק שאכלת רסק / מלחים / שתית הרבה / ישנת מעט / קמת מוקדם / סטרס וזה יפקשש את השקילה.

ברור שרציני, הרי פסיכולוגית זה נותן לך ההרגשה כאילו כל העבודה הקשה שלך הולכת לפח, ואז אתה רואה שההממוצע השבועי לא זז אז אתה צריך לאכול פחות או להתאמן יותר, לעשות יותר קרדיו וכ'ו, ואז לחכות שוב כמה שבועות ולראות.
קיצור תהליך שלם, אבל אין מה לעשות, כשיש מטרה ורוצים אותה אז עושים הכל בשבילה.

ברור שרציני, הרי פסיכולוגית זה נותן לך ההרגשה כאילו כל העבודה הקשה שלך הולכת לפח, ואז אתה רואה שההממוצע השבועי לא זז אז אתה צריך לאכול פחות או להתאמן יותר, לעשות יותר קרדיו וכ'ו, ואז לחכות שוב כמה שבועות ולראות.
קיצור תהליך שלם, אבל אין מה לעשות, כשיש מטרה ורוצים אותה אז עושים הכל בשבילה.

להגיד לך שאני מסכים? אני לא.
ועשיתי כמה וכמה הכנות לתחרויות.

אתה כמו מישהו שהתחיל להשקיע לטווח ארוך בשוק ההון לא מזמן ונכנס כל יום כדי לבדוק מה קורה עם התיק שלו.
זה פשוט לא מעניין ולא רלוונטי לתוצאה הסופית.

אם יש תקיעה של שבועיים אז ניחא, צריך חושבים מחדש.
על מה שאתה מדבר מיותר להתעכב, ובטח לא "להוסיף קרדיו".

• פותח/ת השרשור
להגיד לך שאני מסכים? אני לא.
ועשיתי כמה וכמה הכנות לתחרויות.

אתה כמו מישהו שהתחיל להשקיע לטווח ארוך בשוק ההון לא מזמן ונכנס כל יום כדי לבדוק מה קורה עם התיק שלו.
זה פשוט לא מעניין ולא רלוונטי לתוצאה הסופית.

אם יש תקיעה של שבועיים אז ניחא, צריך חושבים מחדש.
על מה שאתה מדבר מיותר להתעכב, ובטח לא "להוסיף קרדיו".

אין בעיה, אז אם לדוגמא ללקוח שלך יש תקיעה של שבועיים, מה תייעץ לו לעשות?

אין בעיה, אז אם לדוגמא ללקוח שלך יש תקיעה של שבועיים, מה תייעץ לו לעשות?
תלוי למה יש תקיעה.

אין תשובה אחת נכונה.
אם אנחנו עוד בהתחלת החיטוב מקצץ קל', אם זה מפתיע או אחרי תקופת חיטוב ארוכה צריך להתחיל לפנות
לשיטות שונות כדי כדי להכניס את הגוף לגירעון, לפעמים אפילו לצאת לניטרלי לתקופה.

• פותח/ת השרשור
תלוי למה יש תקיעה.

אין תשובה אחת נכונה.
אם אנחנו עוד בהתחלת החיטוב מקצץ קל', אם זה מפתיע או אחרי תקופת חיטוב ארוכה צריך להתחיל לפנות
לשיטות שונות כדי כדי להכניס את הגוף לגירעון, לפעמים אפילו לצאת לניטרלי לתקופה.

נהדר, אז למה נתקעת דווקא על מה שרשמתי "להוסיף קרדיו", חחח
כמובן שזה תלוי בהמון משתנים.
מפריע לי שרשמת ש"כל מה שאמרתי לא רלוונטי". הרי אתה כתור אחד שהתכונן לתחרויות יודע כמה צריך חוזק מנטלי לדברים הללו, במיוחד כשנמצאים בחיטוב ועושים הכל כדי לבוא בשייפ הכי טוב לתחרות.

כמובן שזה תלוי בהמון משתנים.
מפריע לי שרשמת ש"כל מה שאמרתי לא רלוונטי". הרי אתה כתור אחד שהתכונן לתחרויות יודע כמה צריך חוזק מנטלי לדברים הללו, במיוחד כשנמצאים בחיטוב ועושים הכל כדי לבוא בשייפ הכי טוב לתחרות.
אני מאמין שהוא לא התכוון להתנשא או לזלזל, פשוט לכוון לך את המנטליות לכיוון אחר. לדעתי ברגע שהשכל מבין שלא צריך להתבאס מזה ואתה מתנהג לפי השכל ולא לפי הרגש אז הרגש מבין את זה גם. בכל מקרה פשוט אל תתרגש מכל דבר קטן כזה, תחשוב לטווח הארוך ותתמקד במה שחשוב, לא במה ש"מרגש". אני אישית חושב שההתעסקות במנטליות ומוטיבציה זה הדבר שהכי רע למנטליות ולמוטיבציה. למרות שאני בדרך כלל נמנע מלערב דברים דתיים בחיים שלי אני אוהב והולך לפי המשפט "אחרי המעשים הלבבות נמשכים". תתנהג בצורה אפקטיבית, תתעלם מהמוטיבציה, והמוטיבציה תתאים את עצמה להתנהגות שלך.

• פותח/ת השרשור
אני מאמין שהוא לא התכוון להתנשא או לזלזל, פשוט לכוון לך את המנטליות לכיוון אחר. לדעתי ברגע שהשכל מבין שלא צריך להתבאס מזה ואתה מתנהג לפי השכל ולא לפי הרגש אז הרגש מבין את זה גם. בכל מקרה פשוט אל תתרגש מכל דבר קטן כזה, תחשוב לטווח הארוך ותתמקד במה שחשוב, לא במה ש"מרגש". אני אישית חושב שההתעסקות במנטליות ומוטיבציה זה הדבר שהכי רע למנטליות ולמוטיבציה. למרות שאני בדרך כלל נמנע מלערב דברים דתיים בחיים שלי אני אוהב והולך לפי המשפט "אחרי המעשים הלבבות נמשכים". תתנהג בצורה אפקטיבית, תתעלם מהמוטיבציה, והמוטיבציה תתאים את עצמה להתנהגות שלך.

ברור לי שהוא לא התכוון לזה..פשוט עדיין היה מוזר לי לקרוא את זה.
ותודה על התגובה, פתחת לי כיוון מעולה לחשיבה, אאמץ את זה.

לא בכוונה להיתקע על זה פשוט להעביר לך את המסר שאתה הולך לפתרונות שלא תואמים את המצב.
להוסיף קארדיו זה אף פעם לא רעיון מדהים כדי להיכנס לגירעון, בסך הכל כלי שאני דווקא די נמנע מלשלב בתור התחלה.

לא רשמתי לך דבר כזה אבל בסדר,
צריך חוזק מנטלי אין ספק, אבל אני עדיין לא מבין מה זה קשור לעניין השקילה יום אחרי יום.
אני אומר לך שזה לא רלוונטי, אתה ממשיך לטחון מים.

אני אומר את זה נטו בשבילך, תפסיק להתעסק בשטויות.
תהליך הוא לטווח ארוך ובסופו של דבר אין כזה דבר תהליך ליניארי.
אם יש לך בעיה מנטלית אתה צריך לפתור אותה, בתהליך טוב יהיו עשרות תקיעות,
ושאני אומר תקיעה אני לא מתכוון לשקילה של יום אחרי יום.

בכל מקרה לא התכוונתי לפגוע בך אם זה מה שיצא מכל זה שניסיתי לעזור לך,
תצליח חבר. 🙃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית