הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אני מתוסבך בנוגע לפציעה

Omer cohen

משתמש מתחיל
187
23
נק' מוניטין:
65
187
23
יש לי כאבים בדריכה עם נעל באזור הצד שמאל למטה של הכף רגל.
עכשיו אני לא מבין למה זה, ונראה לי שזה משין ספלינט ולא מפלטפוס.

-יש לי חולשה בשוק של הרגל עם השין ספלינט (חולשה מורגשת)
-בזמן ריצה אני לא מרגיש כאבים, רק כאשר אני במנוחה ואחריי הפעילות אני מרגיש מין חולשה כזאת חזקה באזור הכף רגל
-רצתי על חול יחף ולא היו כאבים בכלל לא אחריי ולא בזמן הפעילות
-לפעמים נגיד אני קופץ מגובה ממש מינורי (קפיצות נורמטיביות כמו סתם לדוגמה שאני יורד ממקבילים במכון), אז אני מקבל כאב חד באזור הכף רגל ובשוק.

עשיתי מעין בדיקה כזאת שבעצם לקחתי כרית וניסיתי לדחוף את הכרית שצמודה לקיר עם הכפות רגליים (יחף), ובקיצור יצא שעם הרגל השמאלית שבה יש את השין ספלינט (לא יודע אם הוא לשעבר כי נשארה חולשה בשוק), ברגל ההיא יש כאבים חזקים יחסית שאני דוחף את הכרית לכיר רק עם החלק האחורי של הכף רגל.

זה מתסבך אותי מאוד הפציעה הזאת, אשמח לשמוע את עצתכם.
עצתכם לא מהווה לי תחלופה לאורתופד אשר אני עומד לקבוע תור אליו בקרוב, רק אשמח לדעת את דעותיכם עד לתור האורתופד.

יש לי חולשה בשוק של הרגל עם השין ספלינט (חולשה מורגשת
לגיטימי
בזמן ריצה אני לא מרגיש כאבים, רק כאשר אני במנוחה ואחריי הפעילות אני מרגיש מין חולשה כזאת חזקה באזור הכף רגל
זה קרה לי כשהתחילו לי השברי מאמץ. זה מתעתע, אתה חושב שאין קשר לריצה וממשיך לרוץ, אבל אני מציע לך כרגע לוותר על הריצות זמנית. אני המשכתי לרוץ עד שהתחלתי להרגיש את זה גם בריצה וגם השכיבה אפילו.
רצתי על חול יחף ולא היו כאבים בכלל לא אחריי ולא בזמן הפעילות
זה כבר נשמע יותר (ופה אני פחות בטוח בעצמי) שיש לך פלטפוס או משהו כזה שגורם לחילוק עומסים גרוע ברגל, ושהנעל ריצה שלך חרא ולא בולמת את הזעזועים כמו שצריך, והשילוב בינהם גרוע. באופן כללי מומלץ וספציפית לבעלי רגליים גרועות לרוץ במשטחים רכים יותר ולא בכבישים ולהשקיע בנעל ריצה נורמלית.
לפעמים נגיד אני קופץ מגובה ממש מינורי (קפיצות נורמטיביות כמו סתם לדוגמה שאני יורד ממקבילים במכון), אז אני מקבל כאב חד באזור הכף רגל ובשוק
נשמע שזה כמו התלונה הקודמת שלך, רגל שמחלקת עומסים בצורה גרועה ונעל חרא.

אני מניח של @hanan יהיה הרבה מה לתרום לך

סבלתי מכאבים דומים בכף הרגל כאבי דורבן... החלפתי את סוגי הנעליים שלי, את הנעל של הריצה והיום יום לקחתי נעל רחבה (XW) + תמיכה בקריסה כבר חצי שנה ללא כאבים.

• פותח/ת השרשור
סבלתי מכאבים דומים בכף הרגל כאבי דורבן... החלפתי את סוגי הנעליים שלי, את הנעל של הריצה והיום יום לקחתי נעל רחבה (XW) + תמיכה בקריסה כבר חצי שנה ללא כאבים.

אוקיי אז אני צריך לדעתך לבדוק תנעל?

• פותח/ת השרשור
יש לך כף רגל רחבה?

נ.ב. לא היה לי מושג שיש לי כף רגל רחבה עד שאמרו לי וגם ראיתי אחרים שהעלו תמונות כאן עם כף רגל רחבה.

אין לי מושג
לגיטימי

זה קרה לי כשהתחילו לי השברי מאמץ. זה מתעתע, אתה חושב שאין קשר לריצה וממשיך לרוץ, אבל אני מציע לך כרגע לוותר על הריצות זמנית. אני המשכתי לרוץ עד שהתחלתי להרגיש את זה גם בריצה וגם השכיבה אפילו.

זה כבר נשמע יותר (ופה אני פחות בטוח בעצמי) שיש לך פלטפוס או משהו כזה שגורם לחילוק עומסים גרוע ברגל, ושהנעל ריצה שלך חרא ולא בולמת את הזעזועים כמו שצריך, והשילוב בינהם גרוע. באופן כללי מומלץ וספציפית לבעלי רגליים גרועות לרוץ במשטחים רכים יותר ולא בכבישים ולהשקיע בנעל ריצה נורמלית.

נשמע שזה כמו התלונה הקודמת שלך, רגל שמחלקת עומסים בצורה גרועה ונעל חרא.

אני מניח של @hanan יהיה הרבה מה לתרום לך

אני אגיד לך למה אני פחות חושב שזה פלטפוס, תקן אותי אם יש איזה משהו שלא הגיוני עובדתית.

היית תקופה שהייתי קטן יותר, שהייתי רץ יותר מ10 ק"מ ביום, ולא היו לי כאבים הכי קטנים, ניסיתי להחליף בין שלושה נעליים ועם כולם כואב לי.
אני חושב שהמשטח של הנעל מציק לי באזור של השוק, כי אני מרגיש שמה חולשה ושמתי לב שהשין ספלינט שלי חזר.
הכאבים התחילו רק לאחר תקופה שעשיתי כמה אימונים רצוף (שלושה) ומאז הכאבים לא עזבו אותי.

אין לי מושג

אני אגיד לך למה אני פחות חושב שזה פלטפוס, תקן אותי אם יש איזה משהו שלא הגיוני עובדתית.

היית תקופה שהייתי קטן יותר, שהייתי רץ יותר מ10 ק"מ ביום, ולא היו לי כאבים הכי קטנים, ניסיתי להחליף בין שלושה נעליים ועם כולם כואב לי.
אני חושב שהמשטח של הנעל מציק לי באזור של השוק, כי אני מרגיש שמה חולשה ושמתי לב שהשין ספלינט שלי חזר.
הכאבים התחילו רק לאחר תקופה שעשיתי כמה אימונים רצוף (שלושה) ומאז הכאבים לא עזבו אותי.
אני לא אאבחן אותך אם יש לך פלטפוס או לא, ובא לא מהאינטרנט. לי נשמע שיש לך, אבל זה רק אורטופד יכול לבדוק.

• פותח/ת השרשור
יש לך כף רגל רחבה?

נ.ב. לא היה לי מושג שיש לי כף רגל רחבה עד שאמרו לי וגם ראיתי אחרים שהעלו תמונות כאן עם כף רגל רחבה.

וואלה נראה לי פלטפוס אני יחף הולך מה זה רגיל אין תכאב הכי קטן מה שכן יש לי שין ספלינט לא יודע אם קשור לפלטפוס

שאני עם נעל מרגיש לא טבעי שמתי מעין נייר כזה במקום שאני מרגיש תכאבים וזה עוזר
אני לא אאבחן אותך אם יש לך פלטפוס או לא, ובא לא מהאינטרנט. לי נשמע שיש לך, אבל זה רק אורטופד יכול לבדוק.

היי אחי ערב טוב, אשמח אם תסתכל תתגובה שהגבתי לבחור מעליך.

וואלה נראה לי פלטפוס אני יחף הולך מה זה רגיל אין תכאב הכי קטן מה שכן יש לי שין ספלינט לא יודע אם קשור לפלטפוס

שאני עם נעל מרגיש לא טבעי שמתי מעין נייר כזה במקום שאני מרגיש תכאבים וזה עוזר

היי אחי ערב טוב, אשמח אם תסתכל תתגובה שהגבתי לבחור מעליך.
אני אחזור שוב, אני לא יודע לאבחן, ובטח לא מתיאורים דרך האינטרנט. כל מה שאני עוזר, ועוזר לך בשמחה, אבל זה נטו מניסיון אישי ולא יותר מידי ידע מקצועי. אני מציע לך (ונראה לי שכבר קבעת) ללכת לאורטופד, הכי טוב.

כאבים בשוק ובקרסול לכיוון כף הרגל נובעים בד"כ מרגישות של הגידים והשרירים שמייצבים את הקרסול.
נשמע שאתה כבר סובל ברמה שדורשת בדיקה רפואית וטיפול, ניחושים וניסיונות עצמיים לא עוזרים בשלב הזה.
גש לפיזיותרפיסט ותקבל תכנית שיקום מסודרת לתרגול עצמי וכן טיפול יסודי לטובת התאוששות מהירה יותר והקלה על הכאב.
אפשר לקבל טיפול כזה דרך קופ"ח או באופן פרטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית