הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי תפריט

• פותח/ת השרשור e1e1e1
  • פורסם בתאריך

e1e1e1

משתמש מתחיל
142
4
נק' מוניטין:
7
142
4
בחודשיים האחרונים ניסיתי להיות מאוד מדוקדק בתפריט והכמויות והתפריט לפי התמונה המצורפת

עכשיו היום במקרה נתקלתי בבאנר לבדיקת RMR ומסתבר שעם אימוני כח של כ-4 פעמים בשבוע הRMR שלי הוא כ2800 (83 קילו, גובה 187) בזמן שאני אוכל בקושי 2200
למרות זאת אני שומר על המשקל, סביב ה80 קילו ואפילו עליתי קצת לאחרונה לכמעט 84.
מבחינת היקפים אני עולה גם בשריר אבל גם בשומן.
הייתי בטוח שאני על נטרלי או שמשהו בתזונה שלי לא טוב. אבל מסתבר שאני בגרעון יומי דיי גדול. יש למישהו הסבר לזה? אני עושה כח 4 פעמים בשבוע, ללא אירובי בכלל ועובד בעבודה משרדית

קבצים מצורפים

• ‏‏לכידה.JPG
    ‏‏לכידה.JPG
    KB 45.3 · צפיות: 54
מוזר מאוד שאתה אוכל כמות קלוריות כזאת ועולה במשקל..
אתה נשקל כול יום ועושה ממצוע שבועי?

מוזר מאוד שאתה אוכל כמות קלוריות כזאת ועולה במשקל..
אתה נשקל כול יום ועושה ממצוע שבועי?

אני רק מחדד את מה שנאמר, זה שזה שונה מהמחשבון קלוריות זה לא מה שמוזר, מה שמוזר זה שאתה אוכל כלום קלוריות ועדיין עולה. אתה סופר כל דבר שנכנס לך לפה, כולל שמן שאתה מטגן איתו חביתה, וחלב שאתה מכניס לקפה וכו?

אני רק מחדד את מה שנאמר, זה שזה שונה מהמחשבון קלוריות זה לא מה שמוזר, מה שמוזר זה שאתה אוכל כלום קלוריות ועדיין עולה. אתה סופר כל דבר שנכנס לך לפה, כולל שמן שאתה מטגן איתו חביתה, וחלב שאתה מכניס לקפה וכו?
מזל שאתה פה אחי

• פותח/ת השרשור

כן. זה ברמת החלב כמו שאתה רואה. שוקל את האוכל. אני נשקל פעם בשבוע באותו יום באותה שעה באותו מצב והמשקל שומר על עצמו. פעם ניסיתי תפריט מתזונאי של כ3000 קלוריות שהוא רשם לי עם המון פחמימות ועליתי המון בשומן ומסה מלוכלכת. פה אני עולה גם בשומן אבל בצורה פחות נוראית. יש מצב שזו בעיה מטבולית?

כן. זה ברמת החלב כמו שאתה רואה. שוקל את האוכל. אני נשקל פעם בשבוע באותו יום באותה שעה באותו מצב והמשקל שומר על עצמו. פעם ניסיתי תפריט מתזונאי של כ3000 קלוריות שהוא רשם לי עם המון פחמימות ועליתי המון בשומן ומסה מלוכלכת. פה אני עולה גם בשומן אבל בצורה פחות נוראית. יש מצב שזו בעיה מטבולית?
יכול להיות, אבל הרבה יותר סיכוי שיש איזה פאק שלא מצאנו. קודם כל אל תשקל רק פעם בשבוע, לפחות לא עד שאתה מוצא את המאזן שלך. תשקל כל יום ותעשה ממוצע שבועי, ככה ההשוואה בין שבוע לשבוע תהיה יותר מדויקת (אל תתייחס לבין יום ליום).
דבר שני, אתה בטוח, בטוח, בטוח שאין משהו שפספסת? השמן שאתה מטגן בו את החזה עוף, הרוטב שאתה שם עליו...? כלום?
@Yuval Maimon אולי תמצא משהו שאנחנו לא?

• פותח/ת השרשור
יכול להיות, אבל הרבה יותר סיכוי שיש איזה פאק שלא מצאנו. קודם כל אל תשקל רק פעם בשבוע, לפחות לא עד שאתה מוצא את המאזן שלך. תשקל כל יום ותעשה ממוצע שבועי, ככה ההשוואה בין שבוע לשבוע תהיה יותר מדויקת (אל תתייחס לבין יום ליום).
דבר שני, אתה בטוח, בטוח, בטוח שאין משהו שפספסת? השמן שאתה מטגן בו את החזה עוף, הרוטב שאתה שם עליו...? כלום?
@Yuval Maimon אולי תמצא משהו שאנחנו לא?

את החזה עוף אני עושה בתנור.
סופשים אני לא סופר. אני מחליף את האורז בפסטה בלי לשקול. כנראה שכן יוצא יותר. גם את החזה עוף אני מחליף בדברים אחרים כמו המבורגר וכאלה אבל עדיין במידה.
מעבר לזה, פעם בשבועיים אני לא מחשבן. צ'יט דיי. השאלה אם זה מספיק כדי לכסות גרעון קלורי כזה
דבר נוסף, לא הכנסתי לפה ירקות שמידי פעם אני אוכל

בחודשיים האחרונים ניסיתי להיות מאוד מדוקדק בתפריט והכמויות והתפריט לפי התמונה המצורפת

עכשיו היום במקרה נתקלתי בבאנר לבדיקת RMR ומסתבר שעם אימוני כח של כ-4 פעמים בשבוע הRMR שלי הוא כ2800 (83 קילו, גובה 187) בזמן שאני אוכל בקושי 2200
למרות זאת אני שומר על המשקל, סביב ה80 קילו ואפילו עליתי קצת לאחרונה לכמעט 84.
הייתי בטוח שאני על נטרלי או שמשהו בתזונה שלי לא טוב. אבל מסתבר שאני בגרעון יומי דיי גדול. יש למישהו הסבר לזה? אני עושה כח 4 פעמים בשבוע, ללא אירובי בכלל ועובד בעבודה משרדית

כן ההסבר הוא שכל הנוסחאות האלו הן חרטא והן מתייחסות לממוצע באוכלוסייה וזה לא תורה מסיני.
אם מדדת קלוריות ואתה רואה שאת לא עולה ולא יורד אז זה התצרוכת קלוריות יומית שלך

סופשים אני לא סופר
אני מחליף את האורז בפסטה בלי לשקול
גם את החזה עוף אני מחליף בדברים אחרים כמו המבורגר וכאלה
לא הכנסתי לפה ירקות שמידי פעם אני אוכל
נו, הנה התשובה שלך כנראה

אני אמור לספור ירקות בתפריט?
בוא נניח שזה זה, ויש לי נטיה לצבור שומן באזור הבטן התחתונה, כדאי להפחית מהתפריט פחמימה או שומן?
אתה צריך להגיע ל0.8 גרם פחמימה לכל קילו משקל גוף לפחות. פחמימה זה יותר להשלים קלוריות לחלבון ולשומן, ואם אתה מרגיש קצת עייף אתה יכול לנסות להשקיע קצת יותר קלוריות בפחמימה בשביל שיהיה לך קצת יותר סוכר בגוף, מעבר לזה זה לא כזה קריטי. אבל מה שחשוב זה מינימום 0.8 גרם שומן ו1.6 גרם חלבון פר קילו משקל גוף.
אני אמור לספור ירקות בתפריט?
כן, למה לא? תספור גם את הפסטה ואת הבשר שאתה מחליף מהחזה עוף, לדעתי אתה גם צריך להחליט אם לעשות צ'יט דיי פעם בשבועיים או לא לספור בסופשים, כי אם אתה עושה את שניהם יוצא שמתוך 14 ימים בשבועיים אתה סופר רק 9 ימים, שזה לא אידיאלי בכלל. המינימום שאתה צריך לנסות זה להשוות את הכמויות ליום רגיל, גם אם אתה לא סופר.

RMR לא מעניין.
איך אפשר לדעת דבר כזה מהיקפים בלבד?
אתה מדבר על היקף טבור?
יש למישהו הסבר לזה?
כן יש כמה אופציות.
-המחשבון חורג בהרבה מהמקרה הספציפי שלך
-הNEAT שלך נמוך מאוד למרות ה4 אימוני כוח
-אתה לא מחשב נכון את מה שאתה אוכל

אני הייתי בודק קודם כל את אופציה 3.
בהצלחה חבר 🙃

את החזה עוף אני עושה בתנור.
סופשים אני לא סופר. אני מחליף את האורז בפסטה בלי לשקול. כנראה שכן יוצא יותר. גם את החזה עוף אני מחליף בדברים אחרים כמו המבורגר וכאלה אבל עדיין במידה.
מעבר לזה, פעם בשבועיים אני לא מחשבן. צ'יט דיי. השאלה אם זה מספיק כדי לכסות גרעון קלורי כזה
דבר נוסף, לא הכנסתי לפה ירקות שמידי פעם אני אוכל
כאן הבעיה. אתה לא סופר בסופ"שים ואתה כנראה מגיע לפלוס קלורי מאוד גבוה.
כן ההסבר הוא שכל הנוסחאות האלו הן חרטא והן מתייחסות לממוצע באוכלוסייה וזה לא תורה מסיני.
אם מדדת קלוריות ואתה רואה שאת לא עולה ולא יורד אז זה התצרוכת קלוריות יומית שלך
ממש לא נכון.
זה מביא לך אינדיקציה מאיפה להתחיל.
הכוונה שאם רשום לי 2500 קלוריות אז אתחיל בזה לבדוק אם זה הנייטרלי או לא, בהתאם לתזוזה במשקל אשנה מה שצריך.

כאן הבעיה. אתה לא סופר בסופ"שים ואתה כנראה מגיע לפלוס קלורי מאוד גבוה.

ממש לא נכון.
זה מביא לך אינדיקציה מאיפה להתחיל.
הכוונה שאם רשום לי 2500 קלוריות אז אתחיל בזה לבדוק אם זה הנייטרלי או לא, בהתאם לתזוזה במשקל אשנה מה שצריך.

מסכים איתך, זאת הייתה כוונתי, התכוונתי שזה חרטא כאילו זה לא מדע מדויק ומריך התאמות.

• פותח/ת השרשור
החלטתי לסדר את התפריט עכשיו
בגלל שאני עולה בקלות בשומן אני צריך להיזהר עם הערכים לדעתי

פיצלתי את זה ליום ללא אימון - ערך ניטרלי (לפי RMR הנטרלי שלי הוא סביב 2700 קלוריות) וליום אימון - כ400 - 500 קלוריות מעל הנטרלי
אני כרגע מתאמן 4 פעמים וחשבתי להוריד את זה ל3 אימונים בשבוע

מה דעתכם? בדגש על עליה נטיה לעלות בשומן בקלות

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2022-02-13 145542.png
    צילום מסך 2022-02-13 145542.png
    KB 42.5 · צפיות: 45
החלטתי לסדר את התפריט עכשיו
בגלל שאני עולה בקלות בשומן אני צריך להיזהר עם הערכים לדעתי

פיצלתי את זה ליום ללא אימון - ערך ניטרלי (לפי RMR הנטרלי שלי הוא סביב 2700 קלוריות) וליום אימון - כ400 - 500 קלוריות מעל הנטרלי
אני כרגע מתאמן 4 פעמים וחשבתי להוריד את זה ל3 אימונים בשבוע

מה דעתכם? בדגש על עליה נטיה לעלות בשומן בקלות
מה זה נטיה לעלייה בשומן? מאיפה אתה יודע שיש לך דבר כזה?
עם מאזן שלא רחוק קיצונית מהניטרלי, גם אם זה מסה, לא תראה הבדל קיצוני בין אנשים אחרים בהנחה שאתם עולים באותו קצב במשקל ושניכם עובדים עם תוכנית טובה.
מעניין אותי מאיפה הסקת שיש לך נטיה לעלייה בשומן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית