הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע מורכב במינוסקוס

דברים1

משתמש קבוע
1,819
746
נק' מוניטין:
1,255
1,819
746
בבדיקת MRI הרצועות תקינות וכל השאר גם .
כתוב קרע מורכב במינסקוס .

בנאדם בן 55, היה רץ כל יום בין 8 ל11 ק"מ על הליכון / בחוץ . הרגיש כאב במשך שבועיים . כיום מרגיש יותר טוב , חזר גם לפעילות אבל במקום ריצה על ההליכון עושה אופניים בחד"כ.

חייב ניתוח במיקרה כזה? הוא מבחינתו מרגיש בסדר , מעדיף לא לעשות ניתוח ולהישאר ככה , כמובן שהיה רוצה לחזור לרוץ , השאלה אם לא יטפל בזה אז סביר להניח שזה יחמיר עם הזמן והנזק יהיה יותר גדול מבחינת העומס על הברך לא ?

אשמח לעזרה מה האופציות ומה אתם ממליצים לו לעשות , תודה.

כמה זמן עבר מאז הפציעה?
אי אפשר לענות על זה באופן ממוקד היות ואין מספיק אינפורמציה, וזה נושא שצריך להתייעץ איתו עם האורטופד המטפל.

אני לא מתמחה באורטופדיה אבל אענה ממה שידוע לי:
כמו כל פציעה יש כמה דרגות חומרה, ובהתאם לחומרה מתאימים טיפול.
הרבה פעמים קרע במניסקוס גם מחלים לבד - תלוי כמה הקרע חמור ואיפה במניסקוס הוא ממוקם.
לא מנתחים כזה מהר, אם בכלל, קל וחומר בהיעדר תסמינים כמו כאב / מגבלות פיזיות אחרות.
כל החלמה שהיא לוקחת זמן, בין אם טבעית ובין אם מניתוח, אז לפחות חודשיים-שלושה לא הייתי בכלל חושב על ניתוח.
ממליץ לפנות לפיזיותרפיה, לעבוד על טווח תנועה ולחזק את הארבע ראשי (שמקיף את הברך).

קרע יכול להחלים מעצמו אם הוא נמצא באזור שיש בו מספיק זרימת דם, אך לדעתי זה לא המקרה.
קרע אסימפטומטי בגיל 55 נשמע כמו קרע ניווני, לפעמים ניתוח במקרה כזה יכול להיות יותר נזק מתועלת.

*הכתוב לעיל אינו ייעוץ רפואי. לשם כך יש לפנות לאורטופד מומחה ברכיים.

לא המלצה, רק משתף מניסיון אישי.
קרעתי את המניסקוס לפני כמעט 3 שנים בנוסף לציסטה (הצטברות של נוזלים בצד הברך שלוחצת על האזור). לאחר פיזיותרפיה וחזרה הדרגתית לאימונים, למעט ריצות והליכות קשות (כמו טיולים בשטח), ראיתי שהפציעה לא פוגעת לי כל כך באיכות חיים ולכן החלטתי לא לנתח. לפי דעתי, לחתוך תמיד אפשר אז לפני שממהרים לחתוך אולי שווה לנסות לראות האם אפשרי לחיות עם הפציעה.

לשם כך יש לפנות לאורטופד מומחה ברכיים.
מסכים לחלוטין שחובה להיוועץ ברופא. עם זאת, הרבה מהם עובדים כמו קצבים. כשהגעתי למומחה ברכיים הוא רק הסתכל על MRI וישר שאל "טוב אז מתי מנתחים?" בלי לשאול איך אני מתפקד, מה חומרת הכאב, האם אני רוצה לעשות פיזיותרפיה וכו'.

• פותח/ת השרשור
לא המלצה, רק משתף מניסיון אישי.
קרעתי את המניסקוס לפני כמעט 3 שנים בנוסף לציסטה (הצטברות של נוזלים בצד הברך שלוחצת על האזור). לאחר פיזיותרפיה וחזרה הדרגתית לאימונים, למעט ריצות והליכות קשות (כמו טיולים בשטח), ראיתי שהפציעה לא פוגעת לי כל כך באיכות חיים ולכן החלטתי לא לנתח. לפי דעתי, לחתוך תמיד אפשר אז לפני שממהרים לחתוך אולי שווה לנסות לראות האם אפשרי לחיות עם הפציעה.

מסכים לחלוטין שחובה להיוועץ ברופא. עם זאת, הרבה מהם עובדים כמו קצבים. כשהגעתי למומחה ברכיים הוא רק הסתכל על MRI וישר שאל "טוב אז מתי מנתחים?" בלי לשאול איך אני מתפקד, מה חומרת הכאב, האם אני רוצה לעשות פיזיותרפיה וכו'.
זהו זאת הנקודה.
יום הבנאדם חזר לפעילות על אופניים , מתפקד כרגיל, חושש עדיין מריצות אז לא עושה, מרגיש טוב ונגד ניתוח אבל מפחד שזה יתנקם בו בעתיד ושהוא מזיק לעצמו. לכן רציתי לשמוע את עצתכם , יש פה בפורום פיזיוטרפיסט ספורט מחכה שהוא יגיב גם , תודה בנתיים.

היי, עונה כפיזיותרפיסט
כיום ידוע לנו שאחוז לא קטן מבני ה55 מאובחן בקרע במניסקוס על רקע של ירידה טבעית באלסטיות של הרקמה, ורבים מהם בכלל לא מודעים לזה וללא סימפטומים עד שבודקים זאת עם MRI.
אין שום סיבה לנתח מצב כזה כטיפול מניעתי!
יותר מזה- בשנים האחרונות בוצעו כמה מחקרים עם תוצאות מאוד מפתיעות:
לקחו קבוצה של אנשים עם אבחנה של קרע במניסקוס וכאב ברך, חילקו אותם לשתי קבוצות-
אחת טופלה עם ניתוח מניסקטומי (הסרת החלק הרופף) ופיזיותרפיה
הקבוצה השניה טופלה בניתוח דמה (פלאסיבו) בו מבצעים חתך קטן בעור ותופרים, ופיזיותרפיה
שתי הקבוצות השתפרו בצורה זהה!
אז מה המסקנה?
רמז- מתחיל באות פ'

נ.ב.- שלא יוותר על הריצה, לרוב האנשים זה דווקא משפר את בריאות הסחוסים והמפרקים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית