הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם חובה/רצוי לאמן שריר על ידי ביצוע של כל תנועותיו?

• פותח/ת השרשור J10
  • פורסם בתאריך

J10

משתמש מתחיל
33
12
נק' מוניטין:
12
33
12
נקח לדוגמה את הלטיסימוס,
שמבצע בין היתר פשיטה וadduction

האם יש חובה/רצוי להכניס בתוכנית אימון גם תרגיל לפשיטה וגם לקירוב? (לדוגמה בנט אובר ומשיכה מפולי עליון באחיזה רחבה)
או שאפשר להתמקד בתנועה אחת? ואם אפשר רק בתנועה אחת אז יש חשיבות לבחירת התנועה?

תלוי בך, מה זה רצוי?
זו עבודה שונה על השריר.

אם יש לך נפח של 6 סטים ההיגיון יהיה לפצל 3-3.
בכל מקרה זה תלוי בך ובאיזור שתרצה לתת לו דגש.

בהצלחה 🙃

תלוי מה המטרה, בכוח בדרך כלל בוחרים פשוט תנועה שאפשר להרים מקסימום לאורך טווח תנועה אפקטיבי ביותר, לפיתוח שריר ועיצוב גוף בין אם טבעי או עם חומרים, לא יודע באמת, לא חושב שמחקר רלוונטי שם אבל הרבה בילדרים כן עושים את זה

אני מחליף את התרגילים על כל שריר כל כמה זמן, ככה אתה גם מגוון וגם הגוף לא מתרגל

הגוף לא מתרגל לכלום, זה לא פילגש

נקח לדוגמה את הלטיסימוס,
שמבצע בין היתר פשיטה וadduction

האם יש חובה/רצוי להכניס בתוכנית אימון גם תרגיל לפשיטה וגם לקירוב? (לדוגמה בנט אובר ומשיכה מפולי עליון באחיזה רחבה)
או שאפשר להתמקד בתנועה אחת? ואם אפשר רק בתנועה אחת אז יש חשיבות לבחירת התנועה?

שאלה קצת כללית, תלוי בנפח האימון, כמות אימונים בשבוע וכו
בדוגמה שהבאת הניתוח תנועה זהה, אבל אם כן התכוונת שבאחד מהם יש אחיזה תחתית ובשני אחיזה עלית, או שבכלל התכוננת לפול אובר

בכל מקרה, אם לדוגמה האימונים של הם FBW או AB פעמיים בשבוע אז אפשר פשוט לעשות רוטציה, אימון ככה ואימון ככה. בכל מקרה השריר העיקרי יהיה זהה והשוני יהיה רק בשרירים המסייעים

למטרות כוח, אני בדרך כלל מעדיף מעט תרגילים, ופשוט לעלות נפח של סטים או חזרות אם צריך. כי בכוח המיומנות זה דבר מאוד חשוב.
אם תעשה 30 סטים סקוואט בשבוע, המיומנות שלך בתרגיל הזה ישתפר פלאים.
לעומת זאת אם תעשה רק 6 סטים בשבוע ותשלים נפח לרגליים עם תרגילים אחרים, המיומנות הספציפית שלך לסקוואט לא יתקדם מספיק לדעתי.

לעומת זאת למטרת פיתוח גוף מיומנות ספציפית לתרגיל מסוים לא חשוב, המטרה זה להפעיל את השריר הרצוי, ויש הרבה תרגילים שאפשר לבחור מהם. לכן אני מתחבר למה שלואי סימונס אומר, שככל שתגוןן עם תרגילים שונים, יהיה הבדל קטן בין כל תרגיל בצורה שהשריר מקבל את העומס, וזה יכביד פחות על מערכת העצבים, ותאפשר התאוששות טובה יותר, וממילא יותר נפח.

לכן לפיתוח גוף אני רואה יתרון בגיוון.

אני חייב לומר, שלפעמים גם לכוח אני רואה חשיבות לגוון, תלוי בשלב באימונים ומי. ולפעמים למפתח גוף יש סיבה להינעל על תרגיל ספציפי, תלוי מי.

אבל עניתי בגדול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית