הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מנוחה בין אימונים והתאוששות

ShaharTur

משתמש מתחיל
33
6
נק' מוניטין:
6
33
6
היי,
אני ממש מתלבט מה לעשות עם האימונים שלי.
1.73 שוקל 74 בן 25
כרגע סטודנט אז מתאמן 3 פעמים בשבוע fbw . המטרה כרגע מסה לעלות במסת שריר עד ל80 קילו לפחות.
הרבה פעמים יוצא לי להתאמן ולנוח פחות מ48 שעות כמומלץ לפני אימון נוסף נטו בגלל אילוצים של לימודים ועבודה,אז יוצא שלפעמים אני מתאמן בערב ואז יום מנוחה ואז מתאמן בבוקר של יום האימון ואני ממש מרגיש שכשאני מתאמן בערב (יותר זמן מנוחה ) אני מתאושש יותר טוב ומסוגל לעלות את הנפח עבודה הרבה יותר טוב.
אני מתאמן בימי ראשון שלישי וחמישי ויוצא מצב שבראשון ובחמישי אני לא יכול להתאמן בערב בכלל ולכן אני מתאמן בבוקר ואני מרגיש שהתאוששתי הרבה פחות טוב וההתקדמות איטית (אם בכלל ישנה התקדמות בימים אלו).לצערי אין אפשרות לסדר את הלוז אחרת כי זו המערכת של האוניברסיטה כרגע.
מה הייתם עושים במצב שלי ?
תודה!

לא כל כך הבנתי לעומק את המקרה אבל בכל זאת אתן תשובה כללית.
תשתדל לעבוד על שריר כל 48-72 שעות,
להגיע לבין 10-20 סטים שבועיים לשריר קטן, בין 20-30 סטים שבועיים לשריר גדול.

ובכל מקרה,
אם זה מה שאתה יכול לעשות במגבלות הזמן שלך זה בטוח יותר טוב מכלום.
במידה ואתה לא מצליח לנהל התקדמות והתאוששות בהתאם למטרות שלך תחת האורח חיים
שאתה מנהל שווה לשקול ליווי של איש מקצוע שיתאים לך תוכנית אימונים שתענה לך על הצרכים.

בהצלחה 🙃

כנראה שהחולשה הזאת היא לא בגלל שהתאוששות קצרה יותר בכמה שעות, זה לא נשמע סביר.

נשמע לי שאתה פשוט בנאדם שמתפקד טוב יותר בערב, הרבה אנשים מצליחים לבצע אימונים יותר טובים בערב.

מה שהייתי עושה במקומך (ואני לא יודע מה המגבלות שלך):
  • מנסה לבצע את כל האימונים באותה שעה פחות או יותר. אם אתה לא יכול בחלק מהימים להתאמן לא בבוקר אז הייתי מתאמן רק בבוקר אם אפשר. הגוף מתרגל להתאמן בשעה שאתה מתאמן בה בדרך כלל, אם אתה מתאמן בשעה יחסית קבועה.
  • דואג למצוא נוסחה לתזונה מתאימה לפני האימון, בעיקר בעיקר אם זה בבוקר. אתה רוצה מצד אחד להספיק לאכול מספיק בשביל שתהיה לך אנרגיה אחרי הצום של הלילה, מצד שני לא לחרבן בתחתית הסקוואט. תמצא לעצמך ארוחה שנותנת לך להתאמן נורמלי, ותמצא גם אתה הרווח הנכון בין הארוחה לאימון שמתאים לך (יש כאלה שצריכים לצום איזה שעתיים שלוש לפני האימון ויש כאלה שמנשנשים תוך כדי האימון... כל אחד והגוף שלו).
  • מוודא שהתוכנית, השינה והתזונה מספיק טובים. יכול להיות שאתה עושה הכל נכון, אבל הייתי מוודא רק ליתר ביטחון שזה לא בגללם.
  • שותק וממשיך להתאמן, גם אם זה לא אידיאלי. אין מה לעשות, אנחנו לא רובוטים שהאימונים זה כל החיים שלנו, אנחנו לא יכולים לתת מעצמנו 100%, ובכלל זה גם לא יכולים לקבל 100%. תנסה לתת כמה שיותר גם אם זה יותר קשה ממה שזה אמור להיות, ותדע מתי הדברים לא בשליטתך. נשמע שיש לך לוז ממש עמוס, איך שלא תהפוך את זה לוז עמוס זה האויב הכי גדול של אימונים. פשוט תבין שהאימונים לא יהיו מושלמים בזמן הקרוב, אז תנסה לפצות על זה במאמץ יותר גדול ובתוצאות יותר קטנות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית