הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי אכילת ירקות ופירות

גוהן

משתמש מתחיל
178
8
נק' מוניטין:
-28
178
8
מצד אחד אמרו לי שלא סופרים קלוריות של פירות וירקות, אני צריך 300 גרם פחמימה ביום ו-180 גרם חלבון, עכשיו שמתי לב שאשכרה לאכול 3 בננות זה בין60-90 פחמימה.... כי כתוב בערך תזונתי שכל בננה זה בין 20-30 תלוי בגודל....
וגם תפוח זה בערך 20 פחמימה,
עכשיו זה אומר שעל פי חישוב אם אני אוכל 3 תפוחים 3 בננות אני כבר כמעט מגיע לצריכה היומית שלי של פחמימות- מצד אחר אומרים לי שלא סופרים אז מה זה נכון...
וגם הבנתי שפחמימה בכמויות גדולות מעבר למה שצריך זה יכול להשמין אבל באינטרנט גם כתוב שבננות זה לא משמין, -אז מה הפחמימה של בננה נחשב לא נחשב?

מצד אחד אמרו לי שלא סופרים קלוריות של פירות וירקות
לא נכון.
אני צריך 300 גרם פחמימה
אין רף מסוים לפחמימה.
עכשיו שמתי לב שאשכרה לאכול 3 בננות זה בין60-90 פחמימה.
קלוריות, לא פחמימה.
עכשיו זה אומר שעל פי חישוב אם אני אוכל 3 תפוחים 3 בננות אני כבר כמעט מגיע לצריכה היומית שלי של פחמימות- מצד אחר אומרים לי שלא סופרים אז מה זה נכון...
שוב, אין רף עליון לפחמימה.
וגם הבנתי שפחמימה בכמויות גדולות מעבר למה שצריך זה יכול להשמין
כל דבר בכמויות גדולות מעבר למה שצריך ישמין אותך.
אין קשר לסוג הנוטריאנט אלא לסך הקלורי הכללי.
באינטרנט גם כתוב שבננות זה לא משמין, -אז מה הפחמימה של בננה נחשב לא נחשב?
לא יודע איפה קראת את השטויות האלה.
כל מזון עם סך קלורי צריך להילקח בחשבון.

גש לאיש מקצוע או שתרענן את מקורות הידע שלך.
בהצלחה

ממליץ לך לקרוא מאמרים של האתר לגבי תזונה כי אתה לא מבין מי נגד מי ברמה הבסיסית ביותר

• פותח/ת השרשור
לא נכון.

אין רף מסוים לפחמימה.

קלוריות, לא פחמימה.

בהצלחה
בננה, ערכים תזונתיים - FoodsDictionary באתר הזה כתוב שלבננה יש 20-30 פחמימות כל אחת תלוי בגודל... בגלל זה שאלתי.
ואמרו לי שכן יש רף לפחמימות חישבו לי את ה-bmr זה עמד על בערך 2000 ואז שאלו אותי כמה אני מתאמן אמרתי 4,5 פעמים ואז חישבו לי ואמרו סהכ 3000 קלוריות ביום.
180-207 חלבון
300-355 פחמימה
ועד 83 שומן
ממליץ לך לקרוא מאמרים של האתר לגבי תזונה כי אתה לא מבין מי נגד מי ברמה הבסיסית ביותר
יש כמה שקראת ואתה ממליץ ויכול להפנות?
לא נכון.

אין רף מסוים לפחמימה.

קלוריות, לא פחמימה.

בהצלחה
אמרו לי שפירות וירקות הסך קלורי זה זניח ולא סופרים קלוריות של ירקות\פירות... גם תזונאית אמרה לי כך פעם אחת שלאכול פירות\ירקות חופשי...

אני מסכים עם @Biggg חסר לך יותר מידי ידע בשביל לעזור לך בפוסט. תכנס לקילוגרם ופשוט תקרא כמה שיותר, אני מאמין ש99% מהמאמרים שם יעזרו לך. פשוט תקרא כל מה שהכותרת מושכת לך את העין. אתה יכול גם לקרוא נושאים ישנים פה בפורום, רק מזה אתה יכול ללמוד המון.

• פותח/ת השרשור
אני מסכים עם @Biggg חסר לך יותר מידי ידע בשביל לעזור לך בפוסט. תכנס לקילוגרם ופשוט תקרא כמה שיותר, אני מאמין ש99% מהמאמרים שם יעזרו לך. פשוט תקרא כל מה שהכותרת מושכת לך את העין. אתה יכול גם לקרוא נושאים ישנים פה בפורום, רק מזה אתה יכול ללמוד המון.
אני לא יודע למה אתם חושבים שחסר לי ידע כל כך הרבה.... מה זה בגלל התווית של המשתמש החדש?

זה פשוט לא נכון להגיד שאין רף לפחמימה במיוחד שיש קשר ישיר בין סוכרת לבין צריכה גדולה של פחמימה. יש bmr ומחשבים על פי הbmr את הצריכה.. מה זאת אומרת אין רף -אתה לא יכול לאכול כמה שבא לך ומעבר למה שהגוף שלך צריך יש פה מדע ...
upload_2022-3-18_21-31-28.png

upload_2022-3-18_21-32-52.png
גם בננה מצד אחד כתוב שזה 27 פחמימה ,אבל אותי מפתיע איך זה יכול לעזור להוריד משקל אם צריכה רבה של פחמימות מעבר למה עלול לעלות במשקל...
-
לא נכון.

אין רף מסוים לפחמימה.

קלוריות, לא פחמימה.

בהצלחה
upload_2022-3-18_21-37-5.png
גם כאן לדוגמא כתוב שזה ממש לא קריטי לספור קלוריות של ירקות ...

אני צריך 300 גרם פחמימה ביום
זה פשוט לא נכון להגיד שאין רף לפחמימה במיוחד שיש קשר ישיר בין סוכרת לבין צריכה גדולה של פחמימה
אכן יש קשר ישיר בין צריכת פחמימות לסוכרת, אולם כל פחמימה משפיעה על רמת הסוכר בדם באופן שונה, וזה מה שקריטי.
כלומר, מה שחשוב בהיבט הזה הוא סוג הפחמימה הנצרכת, הכמות והאם נצרך לבד או כחלק מארוחה עם נוטריאנטים נוספים.
זה לא משהו שאתה יכול לכמת ב-X גרם פחמימה ביום, זה פשוט לא עובד ככה.

יש bmr ומחשבים על פי הbmr את הצריכה
מחשבון BMR מספק הערכה למספר הקק"ל שהגוף שלך שורף על מנת להתקיים, ללא תלות במאקרו כזה או אחר. סך קלורי נטו.

גם כאן לדוגמא כתוב שזה ממש לא קריטי לספור קלוריות של ירקות ...
זה לא מה שכתוב. זה ציטוט של דיאטנית שממליצה ללקוחות שלה לא לספור ירקות שאינם עמילניים.
כשסופרים קלוריות יש הבדל לדוגמה בין חסה לבין תפוח אדמה. כפי שאתה שם לב לא כל הירקות דומים בתכולתם.

____

לגבי ספירת פירות וירקות:

שום דבר לא בגדר "חובה" כמו שלספור קלוריות זה לא חובה. אבל אם כבר:
לגבי פירות - בוודאי לספור, אלה לא קלוריות שנעלמות בגוף.

לגבי ירקות - מעתיק תגובה ישנה שלי בנושא:

ירקות זה מאוד כללי, והרבה תלוי איזה ירקות אתה צורך.
מבחינת קלוריות כדאי להבחין בין ירקות עמילניים וירקות שאינם עמילניים.
ירקות עמילניים מכילים הרבה יותר קלוריות וכדאי לצרוך מהם באופן מתון יותר.
בירקות שאינם עמילניים הערך הקלורי מאוד נמוך, ולפי העדפה אישית אפשר לדלג על ספירת קלוריות אלו לחלוטין או החל מכמות מסוימת.

הבנתי שפחמימה בכמויות גדולות מעבר למה שצריך זה יכול להשמין אבל באינטרנט גם כתוב שבננות זה לא משמין, -אז מה הפחמימה של בננה נחשב לא נחשב?
שינויים במשקל תלויים במאזן הקלורי בלבד, והוא שקובע האם תעלה/תישאר/תרד במשקל.

אני לא יודע למה אתם חושבים שחסר לי ידע כל כך הרבה.... מה זה בגלל התווית של המשתמש החדש?
לא, זה בגלל הדברים שאמרת. חסר יותר מידי ידע בשביל להסביר לך אפילו מה חסר, תתחיל מלקרוא ממקורות אמינים (כמו האתר הזה ברובו) ואז יהיה אפשר לענות לך ממוקד יותר.
זה פשוט לא נכון להגיד שאין רף לפחמימה במיוחד שיש קשר ישיר בין סוכרת לבין צריכה גדולה של פחמימה
זה נכון, אבל אם תאכל כמות קלוריות שמתאימה לך, שמורכבת מכמות חלבון ושומן שמתאימה לך, ובנוסף תנסה לאכול הרבה ויטמינים ומינרלים אתה כנראה לא תגיע למצב של סוכרת, לפחות לא אם אין לך בעיה גנטית. החלבון ושאר הדברים שציינתי יתפסו לך את רוב הקלוריות, ואתה גם תשבע מכמות כזאת של חלבון, המעט פחמימה שתישאר לך לאכול לא תזיק ואפילו תועיל.
יש bmr ומחשבים על פי הbmr את הצריכה..
כמו שבן אמר, bmr זה בסך הכל מדד להוצאה אנרגטית, וגם לא מדד מדויק יותר מידי (לפחות לא המחשבונים שמחשבים אותו)
גם בננה מצד אחד כתוב שזה 27 פחמימה ,אבל אותי מפתיע איך זה יכול לעזור להוריד משקל אם צריכה רבה של פחמימות מעבר למה עלול לעלות במשקל...
אין מאכל שיגרום לך לרדת או להוריד במשקל, הכל מסתכם במאזן הקלורי

• פותח/ת השרשור
לא, זה בגלל הדברים שאמרת. חסר יותר מידי ידע בשביל להסביר לך אפילו מה חסר, תתחיל מלקרוא ממקורות אמינים (כמו האתר הזה ברובו) ואז יהיה אפשר לענות לך ממוקד יותר.

זה נכון, אבל אם תאכל כמות קלוריות שמתאימה לך, שמורכבת מכמות חלבון ושומן שמתאימה לך, ובנוסף תנסה לאכול הרבה ויטמינים ומינרלים אתה כנראה לא תגיע למצב של סוכרת, לפחות לא אם אין לך בעיה גנטית. החלבון ושאר הדברים שציינתי יתפסו לך את רוב הקלוריות, ואתה גם תשבע מכמות כזאת של חלבון, המעט פחמימה שתישאר לך לאכול לא תזיק ואפילו תועיל.

כמו שבן אמר, bmr זה בסך הכל מדד להוצאה אנרגטית, וגם לא מדד מדויק יותר מידי (לפחות לא המחשבונים שמחשבים אותו)

אין מאכל שיגרום לך לרדת או להוריד במשקל, הכל מסתכם במאזן הקלורי
אכן יש קשר ישיר בין צריכת פחמימות לסוכרת, אולם כל פחמימה משפיעה על רמת הסוכר בדם באופן שונה, וזה מה שקריטי.
כלומר, מה שחשוב בהיבט הזה הוא סוג הפחמימה הנצרכת, הכמות והאם נצרך לבד או כחלק מארוחה עם נוטריאנטים נוספים.
זה לא משהו שאתה יכול לכמת ב-X גרם פחמימה ביום, זה פשוט לא עובד ככה.

מחשבון BMR מספק הערכה למספר הקק"ל שהגוף שלך שורף על מנת להתקיים, ללא תלות במאקרו כזה או אחר. סך קלורי נטו.

זה לא מה שכתוב. זה ציטוט של דיאטנית שממליצה ללקוחות שלה לא לספור ירקות שאינם עמילניים.
כשסופרים קלוריות יש הבדל לדוגמה בין חסה לבין תפוח אדמה. כפי שאתה שם לב לא כל הירקות דומים בתכולתם.

____

לגבי ספירת פירות וירקות:

שום דבר לא בגדר "חובה" כמו שלספור קלוריות זה לא חובה. אבל אם כבר:
לגבי פירות - בוודאי לספור, אלה לא קלוריות שנעלמות בגוף.

לגבי ירקות - מעתיק תגובה ישנה שלי בנושא:

ירקות זה מאוד כללי, והרבה תלוי איזה ירקות אתה צורך.
מבחינת קלוריות כדאי להבחין בין ירקות עמילניים וירקות שאינם עמילניים.
ירקות עמילניים מכילים הרבה יותר קלוריות וכדאי לצרוך מהם באופן מתון יותר.
בירקות שאינם עמילניים הערך הקלורי מאוד נמוך, ולפי העדפה אישית אפשר לדלג על ספירת קלוריות אלו לחלוטין או החל מכמות מסוימת.

שינויים במשקל תלויים במאזן הקלורי בלבד, והוא שקובע האם תעלה/תישאר/תרד במשקל.
תודה רבה,בין התגובות הכי אינפורמטיביות שראיתי והבנת את כוונה שלי. כן, כמו שמתי לב שיש הבדל בין פירות לירקות וגם בתוכם יש הבדלים. בהתחלה אמרו לי תתעלם מכל הקלורית של פירות וירקות,אבל הסתכלתי בערכים של בננה, תפוח, תפוז והיה לי מוזר לא להחשיב את כמות הפחמימה הגדולה שיש שם.
בכל מקרה, המסקנות שלי זה שלגבי פירות אתחילצריך לספור,אבל ירקות -אני לא אדייק כפי שציינת מדובר בהעדפה אישית. וזה זניח ממה שאני מבין.
לגבי פחמימה,ידוע לי החשיבות של זה ושלא ניתן לגדול בלי פחמימה ואני יודע שאני צריך לצרוך 180-210 חלבון,-333 - 300 פחמימה ו83 שומן כדי להגיע ל3000 קלוריות , וגם לגבי המאזן קלורי אני מודע למונח ושרק זה משפיע על העלייה במשקל, פשוט לא ידעתי אם להחשיב את הפחמימה של הבננה או לא כי אמרו לי שפירות וירקות זה זניח,עכשיו אני מבין שאני לא מזניח בחישובים את הפחמימה של הבננה- ובתאכלס הסיבה היחידה שאני ככה דואג לגבי הפחמימה זה פחות עניין העלייה במשקל וצריכה קלוריות גדולה שמגיעה ממקור פחמימה-זה פחות מעניין אותי- אלא רק מעניין אותי הקשר בין זה למחלת הסוכרת ולכן אני מאוד נזהר לא לחרוג את ה-300 וליתר ביטחון אני אפילו מנסה להיות מתחת. ולאחרונה צרכתי קצת יותר פחמימה ולא ידעתי אם להחשיב את הפחמיה של הבננה/תפוח/תפוז בחישוב - עכשיו אני מבין שכן להחשיב....

אם אתה כבר סופר קלוריות אז תחשיב.. העיקרבסוף אתה ממשיך לרדת במשקל
פשוט לא ידעתי אם להחשיב את הפחמימה של הבננה או לא כי אמרו לי שפירות וירקות זה זניח
מה שזניח זה אולי הכמות של הקלוריות ולזה התכוונו שלא חייב לספור
20 גרם פחמימה זה 20 גרם פחמימה זה לא קשור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית