הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחיזה הפכה להיות גורם מגביל בדדליפט

• פותח/ת השרשור Dmk
  • פורסם בתאריך

Dmk

משתמש קבוע
1,046
628
נק' מוניטין:
1,402
1,046
628
לפני כמה ימים באתי לעשות שואו אוף, באופן מצחיק הפעם באתי להתייעץ.
זה יהיה קצת ארוך אבל אשמח שמי שבאמת רוצה ויכול לעזור יקרא.

בשבוע שעבר עשיתי שלשה עם 192.5. שמתי לב שהיה קשה להחזיק בסוף אבל עדיין הצלחתי לנעול כמו שצריך, לא האמנתי שזה יהווה בעיה גדולה מדי.

היום חזרתי על המשקל. הלך פחות טוב מפעם קודמת ויצא ככל הנראה שהמוט הוחזק יותר זמן בידיים שלי, והנעילה לא הייתה מוחלטת.

כרגע מבחינת דדליפט-
אני עושה 3 סטים של 5 ביום אחד עם משקל קבוע לכל הסטים (כרגע 160)
ביום אחר סט של 3 כבד, סט של 5 גם די כבד ואז סט של 5 עם המשקל של היום הראשון.

ההשערה שלי ללמה זה בעצם קרה היא שאני לא מספיק מתורגל למשקלים כבדים בעיקר. אני לא רגיל להחזיק מעל 190 בידיים לעיתים קרובות מדי וזה מקשה על ההתקדמות שם.

חוויתי בבנץ׳ משהו דומה, פשוט לא הצלחתי לשמור על כיווץ נכון בגב העליון כי הייתי עובד עם משקלים קלים יותר רוב הזמן. עברתי ל4 סטים של 3 במקום 4 של 5 וזה השתפר בגלל התרגול עם המשקל הכבד (אולי גם בגלל ההורדה בנפח והעלאת העצימות כמובן אבל זה חופף)

אז היום אחרי שבקושי נעלתי, לקחתי את זה לסינגל שבו האחיזה הייתה מאתגרת, ובמקום חמישייה כבדה עשיתי שלשה, ואחר כך חמישייה כבדה מהרגיל.
חשבתי שאולי לעשות סט עם משקל קל יותר ואחיזה רגילה יעזור לחזק את האחיזה אבל לא חושב שזה יעבוד.

שמתי לב גם שהמוט קצת מתגלגל כשאני נועל וזה בטח משפיע גם.

פתרונות אפשריים שחשבתי עליהם:

- להעלות עצימות ביום הכבד, לעשות סט של 3 ואחריו 2x3 עם משקל זהה בשניהם שיהיה יחסית כבד, ואולי אחר כך חמישייה לקצת נפח.

- להחליף את הסטים ביום הקל בדדליפט עם עצירה אחרי ניתוק מהרצפה. פשוט כי זה להחזיק את המוט יותר זמן ויכול לשפר אחיזה.

- להשתמש יותר בסטראפס באימוני גב עליון כדי שרוב ההתשה של האחיזה תבוא מהדדליפט.

אשמח להצעות. אני לא רוצה לעשות שינויים דרסטיים במה שאני עושה כרגע, אני מאמין ששינויים לא גדולים מדי בשביל לעזור למצב יכולים להספיק, אבל אולי אני טועה.

באמת לא לגמרי הבנתי את כל מה שכתבת, אבל אם העניין זה לחזק אחיזה-

קודם כל תנסה להבין אם האחיזה נכשלת בגלל שהיא לא חזקה מספיק או בגלל שהיא מותשת משאר השבוע. אם היא מותשת אז לעבוד עם רצועות יותר במהלך השבוע רעיון טוב, אם לא אז אין צורך לדעתי.

אם זה פעם ראשונה שהיה לך בעיה באחיזה יש מצב שזה סתם חד פעמי ולא צריך להתרגש.

הייתי מנסה לעשות את היום הכבד כולו בלי רצועות כדי לאמן את האחיזה וביום נפח סט אחד או שניים בלי רצועות אבל לשים לב שלא יותר מידי כדי שלא תבוא מותש ליום הכבד.

הייתי גם מנסה בסוף סטים כבדים להשאר קצת לעמוד עם המשקל בידיים ולסבול שם.

דרך אגב הייתי במקומך מנסה לחשוב אם אתה מאט בסוף בגלל האחיזה או בגלל שאתה חלש בנעילה. אני לא ראיתי את הסט שנכשלת אבל מהסטים שהעלת פה נראה שפשוט בניתוק אתה חזק ובנעילה חלש, ויכול להיות שזאת בכלל הבעיה שבגללה המוט מאט כשהוא מגיע לירכיים. בדרך כלל זה נפוץ למי שמרים עם גב יחסית עגול (וזה לא רע, פשוט עובדה). סתם מעלה מחשבה שהייתה לי, לא בטוח שאני צודק בזה במקרה שלך.

נערך לאחרונה:
לא ציינת אם אתה משתמש ברצועות בדדליפט ברגיל, אז אשער שלא. במידה וכן, תשרוף אותם.

הצעת אחלה פתרונות לבעיה שלך, אני מסכים עם כל אחד מהם.

לעלות עצימות ולתרגל ספציפית את מה שמאתגר אותך.

להשתמש בעצירות כדי שהגריפ יהיה תחת מאמץ יותר זמן. מעבר למאמץ ליותר זמן, הגריפ יהיה מאותגר מאוד, כי להמשיך למשוך אחרי עצירה זה מאוד קשה על הגריפ, הרבה יותר מסתם להחזיק מוט לכמה שניות.

ולהשתמש ברצועות בכל התרגילים שאינם דדליפט כדי להבטיח התאוששות מקסימלית לגריפ.

מעבר לכך, אני רואה שאתה קצת לוקה ב"סחיטת המוט". אמרת שהמוט מסתובב לקראת הנעילה, ואני רואה את זה. זה קורה כי הגריפ קצת משוחרר מההתחלה.
לדעתי מההתחלה, בניתוק, תיכנס עם הידיים לסיבוב יתר קצת, כדי שתוכל ממש לסחוט את המוט בסיבוב לכיוונים נגדיים עם הידיים כדי שלא תחליק.

אני חושב שרואים את זה היטב בתחרות שלי כאן

מעבר למאמץ ליותר זמן, הגריפ יהיה מאותגר מאוד, כי להמשיך למשוך אחרי עצירה זה מאוד קשה על הגריפ, הרבה יותר מסתם להחזיק מוט לכמה שניות
מה הקשר? תוכל להרחיב? ההיגיון אומר שזה אומנם יקשה על שאר השרירים, אבל האחיזה עושה את אותה פעולה.

• פותח/ת השרשור
באמת לא לגמרי הבנתי את כל מה שכתבת, אבל אם העניין זה לחזק אחיזה-

קודם כל תנסה להבין אם האחיזה נכשלת בגלל שהיא לא חזקה מספיק או בגלל שהיא מותשת משאר השבוע. אם היא מותשת אז לעבוד עם רצועות יותר במהלך השבוע רעיון טוב, אם לא אז אין צורך לדעתי.

אם זה פעם ראשונה שהיה לך בעיה באחיזה יש מצב שזה סתם חד פעמי ולא צריך להתרגש.

הייתי מנסה לעשות את היום הכבד כולו בלי רצועות כדי לאמן את האחיזה וביום נפח סט אחד או שניים בלי רצועות אבל לשים לב שלא יותר מידי כדי שלא תבוא מותש ליום הכבד.

הייתי גם מנסה בסוף סטים כבדים להשאר קצת לעמוד עם המשקל בידיים ולסבול שם.

דרך אגב הייתי במקומך מנסה לחשוב אם אתה מאט בסוף בגלל האחיזה או בגלל שאתה חלש בנעילה. אני לא ראיתי את הסט שנכשלת אבל מהסטים שהעלת פה נראה שפשוט בניתוק אתה חזק ובנעילה חלש, ויכול להיות שזאת בכלל הבעיה שבגללה המוט מאט כשהוא מגיע לירכיים. בדרך כלל זה נפוץ למי שמרים עם גב יחסית עגול (וזה לא רע, פשוט עובדה). סתם מעלה מחשבה שהייתה לי, לא בטוח שאני צודק בזה במקרה שלך.

כל מה שאמרת נשמע מאוד הגיוני, מההתחלה ועד הסוף.
אני לא מצליח להבין איך אפשר לדעת אם האחיזה מותשת משאר השבוע, או שאני פשוט חלש בחלק הזה. בשבוע שעבר זה הפעם הראשונה שהרגשתי קצת חשש מהבחינה הזאת אז אולי אתה צודק בזה שזה משהו שפשוט יחלוף, אבל צריך לקחת בחשבון שזה הכי הרבה שהרמתי לשלשה, אז יכול להיות שהאחיזה שלי לא עמדה בקצב.

לעמוד עם המוט בסוף סטים כבדים זה משהו שבטוח אאמץ, עשיתי את זה פה ב170 אבל כתבת שלא הסתכלת.

לגבי הגב - כן אני מרים עם גב עליון עגול יחסית, וזה בטוח משפיע על הנעילה. אני חושב שדבר מוביל לדבר - אם לא הייתי מתעכב בנעילה, הגריפ לא היה מהווה בעיה. אבל ככה אני מרים כרגע ואין לי בעיה עם זה, פשוט עושה רושם שהגריפ מפריע. אני לא מרגיש שיש צורך לעבוד על דברים שמשפרים את הנעילה אבל אולי אני טועה ואשמח לדעת אם לדעתך צריך

עכשיו יש לי שאלה שנוסעת ממה שכתבת - אני מניח שהרעיון של דדליפט עם עצירה ביום נפח לא ממש מדבר אליך? כי אמרת שצריך לחשוב יותר איך להביא את האחיזה ל״פריים״ ביום הכבד (מה שנשמע הגיוני מאחר ורק שם היא מהווה גורם מגביל). פשוט מנסה לחשוב גם איך לחזק את האחיזה בדרך יותר ספציפית מרק לעשות דדליפט.
אני מבין שהתשובה לשאלה תלויה גם במה שממנו נובעת החולשה באחיזה (תשישות/לא מספיק חזקה)

לא ציינת אם אתה משתמש ברצועות בדדליפט ברגיל, אז אשער שלא. במידה וכן, תשרוף אותם.

הצעת אחלה פתרונות לבעיה שלך, אני מסכים עם כל אחד מהם.

לעלות עצימות ולתרגל ספציפית את מה שמאתגר אותך.

להשתמש בעצירות כדי שהגריפ יהיה תחת מאמץ יותר זמן. מעבר למאמץ ליותר זמן, הגריפ יהיה מאותגר מאוד, כי להמשיך למשוך אחרי עצירה זה מאוד קשה על הגריפ, הרבה יותר מסתם להחזיק מוט לכמה שניות.

ולהשתמש ברצועות בכל התרגילים שאינם דדליפט כדי להבטיח התאוששות מקסימלית לגריפ.

מעבר לכך, אני רואה שאתה קצת לוקה ב"סחיטת המוט". אמרת שהמוט מסתובב לקראת הנעילה, ואני רואה את זה. זה קורה כי הגריפ קצת משוחרר מההתחלה.
לדעתי מההתחלה, בניתוק, תיכנס עם הידיים לסיבוב יתר קצת, כדי שתוכל ממש לסחוט את המוט בסיבוב לכיוונים נגדיים עם הידיים כדי שלא תחליק.

אני חושב שרואים את זה היטב בתחרות שלי כאן

קודם כל תודה רבה על חוות הדעת, עוזר לשמוע שהפתרונות האלו הגיוניים לדעתך. אעבור באמת לרצועות בכל תרגילי הגב העליון כנראה, אולי זה כן משפיע יותר משחשבתי. בחלק הייתי משתמש בכל מקרה ובחלק לא, אני מניח שלמתח שנכנס לפני חודש ומשהו הייתה השפעה על הנושא.

לגבי מה שאמרת על האחיזה - תמיד נמנעתי מלהחזיק בצורה הזו כי אני מרגיש שהיא מעלה את הפוטנציאל לתזוזה של המוט בתוך הידיים. אני חושב שזה לא פשוט להשאיר את האמות כפופות בצורה כזו ושזה כנראה ישתנה אצלי תוך כדי ההרמה ויגרום לתזוזה של המוט בכל מקרה.
האמת שהייתי ממש מופתע לראות שזה לא קרה אצלך עם כל כך הרבה משקל, זה אחד הדברים המרשימים שראיתי.

ותודה רבה על התשובות

כל מה שאמרת נשמע מאוד הגיוני, מההתחלה ועד הסוף.
אני לא מצליח להבין איך אפשר לדעת אם האחיזה מותשת משאר השבוע, או שאני פשוט חלש בחלק הזה. בשבוע שעבר זה הפעם הראשונה שהרגשתי קצת חשש מהבחינה הזאת אז אולי אתה צודק בזה שזה משהו שפשוט יחלוף, אבל צריך לקחת בחשבון שזה הכי הרבה שהרמתי לשלשה, אז יכול להיות שהאחיזה שלי לא עמדה בקצב.

לעמוד עם המוט בסוף סטים כבדים זה משהו שבטוח אאמץ, עשיתי את זה פה ב170 אבל כתבת שלא הסתכלת.

לגבי הגב - כן אני מרים עם גב עליון עגול יחסית, וזה בטוח משפיע על הנעילה. אני חושב שדבר מוביל לדבר - אם לא הייתי מתעכב בנעילה, הגריפ לא היה מהווה בעיה. אבל ככה אני מרים כרגע ואין לי בעיה עם זה, פשוט עושה רושם שהגריפ מפריע. אני לא מרגיש שיש צורך לעבוד על דברים שמשפרים את הנעילה אבל אולי אני טועה ואשמח לדעת אם לדעתך צריך

עכשיו יש לי שאלה שנוסעת ממה שכתבת - אני מניח שהרעיון של דדליפט עם עצירה ביום נפח לא ממש מדבר אליך? כי אמרת שצריך לחשוב יותר איך להביא את האחיזה ל״פריים״ ביום הכבד (מה שנשמע הגיוני מאחר ורק שם היא מהווה גורם מגביל). פשוט מנסה לחשוב גם איך לחזק את האחיזה בדרך יותר ספציפית מרק לעשות דדליפט.
אני מבין שהתשובה לשאלה תלויה גם במה שממנו נובעת החולשה באחיזה (תשישות/לא מספיק חזקה)

קודם כל תודה רבה על חוות הדעת, עוזר לשמוע שהפתרונות האלו הגיוניים לדעתך. אעבור באמת לרצועות בכל תרגילי הגב העליון כנראה, אולי זה כן משפיע יותר משחשבתי. בחלק הייתי משתמש בכל מקרה ובחלק לא, אני מניח שלמתח שנכנס לפני חודש ומשהו הייתה השפעה על הנושא.

לגבי מה שאמרת על האחיזה - תמיד נמנעתי מלהחזיק בצורה הזו כי אני מרגיש שהיא מעלה את הפוטנציאל לתזוזה של המוט בתוך הידיים. אני חושב שזה לא פשוט להשאיר את האמות כפופות בצורה כזו ושזה כנראה ישתנה אצלי תוך כדי ההרמה ויגרום לתזוזה של המוט בכל מקרה.
האמת שהייתי ממש מופתע לראות שזה לא קרה אצלך עם כל כך הרבה משקל, זה אחד הדברים המרשימים שראיתי.

ותודה רבה על התשובות

דבר ראשון- איך תדע אם האחיזה עייפה או שזה עניין של כוח? לדעתי לא בעיה להרגיש תשישות באחיזה עוד כשאתה במהלך החימום, לעומת חימום שמרגיש טוב ורק בסט הכבד ובחימום האחרון האחיזה לא כואבת או משהו (סימן לתשישות), פשוט לא מצליחה להחזיק.

ודבר שני- אני לא חושב שדדליפט עם עצירה זה פתרון לבעיות אחיזה. אני עושה דדליפט עם עצירה וגם חלק מהמתאמנים שלי אבל זה מסיבות אחרות לגמרי. אם כבר תרגיל שבאמת יתרגל את האחיזה שלך יהיה Floating Deadlift שזה שילוב של דדליפט רגיל ודדליפט רומני, התנועה היא של דד רגיל רק שאתה עוצר קצת לפני הרצפה לשניה ואז שוב מרים למעלה. לעשות את זה בלי רצועות זה מרסק את האחיזה, אם בא לך לנסות ולסבול קצת. אתה תמיד יכול להפוך את אחד או שניים מהסטים של הנפח לואריציה כזאת.

אבל, לדעתי לא הייתי קופץ למסקנות ונותן לזה עוד שבוע שבועיים לראות אם זה חד פעמי או שיש פה מגמה של בעיית אחיזה וכרגע משקיע את המאמצים שלך בלהגיע ליום הכבד עם כפות ידיים יחסית טריות.

מה הקשר? תוכל להרחיב? ההיגיון אומר שזה אומנם יקשה על שאר השרירים, אבל האחיזה עושה את אותה פעולה.
להחזיק מוט בסוף חזרה, יגרום לגריפ להיות תחת מאמץ זמן רב יותר.
זה נחמד, אבל אם תעשה עצירה באמצע העליה ותמשיך למשוך מיד אחרי, מעבר ליותר זמן שהגריפ תחת מאמץ זמן רב יותר, לחדש משיכה אחרי עצירה זה עומס מוסף על הגריפ.
תנסה את זה פעם.

כמו שתנסה להוציא מקל מהידיים של מישהו, אתה תנער את המקל תוך כדי משיכה כדי להחליש את האחיזה שלו, זה משהו דומה.
אני לא חושב שהגב שלך יחסית עגול.
הראש המורם לא תורם ליעילות של המשיכה, אבל הגב במנח מצוין לדעתי.
האמת שהייתי ממש מופתע לראות שזה לא קרה אצלך עם כל כך הרבה משקל, זה אחד הדברים המרשימים שראיתי
בעיניי זה פשוט הדרך הנכונה למשוך, אתה רואה אצלך שזה לא עובד אחרת, המוט זז לך בתוך היד.
כשסוחטים מוט, כבר במשיכת הסלאק הידיים צריכות להיכנס לפוזיציה שכמעט לא יזוזו במשיכה.
אתה צריך להרגיש את השליטה שלך במוט כבר מרגע הניתוק.

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון- איך תדע אם האחיזה עייפה או שזה עניין של כוח? לדעתי לא בעיה להרגיש תשישות באחיזה עוד כשאתה במהלך החימום, לעומת חימום שמרגיש טוב ורק בסט הכבד ובחימום האחרון האחיזה לא כואבת או משהו (סימן לתשישות), פשוט לא מצליחה להחזיק.

ודבר שני- אני לא חושב שדדליפט עם עצירה זה פתרון לבעיות אחיזה. אני עושה דדליפט עם עצירה וגם חלק מהמתאמנים שלי אבל זה מסיבות אחרות לגמרי. אם כבר תרגיל שבאמת יתרגל את האחיזה שלך יהיה Floating Deadlift שזה שילוב של דדליפט רגיל ודדליפט רומני, התנועה היא של דד רגיל רק שאתה עוצר קצת לפני הרצפה לשניה ואז שוב מרים למעלה. לעשות את זה בלי רצועות זה מרסק את האחיזה, אם בא לך לנסות ולסבול קצת. אתה תמיד יכול להפוך את אחד או שניים מהסטים של הנפח לואריציה כזאת.

אבל, לדעתי לא הייתי קופץ למסקנות ונותן לזה עוד שבוע שבועיים לראות אם זה חד פעמי או שיש פה מגמה של בעיית אחיזה וכרגע משקיע את המאמצים שלך בלהגיע ליום הכבד עם כפות ידיים יחסית טריות.

אם ככה אז לא נשמע שזה מתשישות, זה לא היה מורגש בחימום אבל כן בבאק אוף. אולי בגלל שהחימום לא מאתגר את האחיזה באותה מידה.

אני לא חושב שרק דדליפט עם עצירה יהיה מה שיעזור לזה אבל אני מאמין שזה יכול להיות יעיל. לדעתי מה ששבר את גב הגמל אתמול היה זה שנאלצתי להחזיק את המוט ליותר זמן, וזה מה שדדליפט עם עצירה מתרגל. כנראה שזה יותר ספציפי מאשר הפלואטינג דדליפט.

אחשוב על לחכות קצת עם זה אבל אני רוצה להקדים תרופה למכה כמה שאפשר. בכל מקרה את היום הכבד בטוח אשנה כמו שאמרתי למשקלים כבדים יותר בסטים שאחרי בשביל התרגול. אני חושב שזה יהיה הכי קריטי.
וגם אשתמש יותר בסטראפס בפלג גוף עליון.

להחזיק מוט בסוף חזרה, יגרום לגריפ להיות תחת מאמץ זמן רב יותר.
זה נחמד, אבל אם תעשה עצירה באמצע העליה ותמשיך למשוך מיד אחרי, מעבר ליותר זמן שהגריפ תחת מאמץ זמן רב יותר, לחדש משיכה אחרי עצירה זה עומס מוסף על הגריפ.
תנסה את זה פעם.

כמו שתנסה להוציא מקל מהידיים של מישהו, אתה תנער את המקל תוך כדי משיכה כדי להחליש את האחיזה שלו, זה משהו דומה.

אני לא חושב שהגב שלך יחסית עגול.
הראש המורם לא תורם ליעילות של המשיכה, אבל הגב במנח מצוין לדעתי.

בעיניי זה פשוט הדרך הנכונה למשוך, אתה רואה אצלך שזה לא עובד אחרת, המוט זז לך בתוך היד.
כשסוחטים מוט, כבר במשיכת הסלאק הידיים צריכות להיכנס לפוזיציה שכמעט לא יזוזו במשיכה.
אתה צריך להרגיש את השליטה שלך במוט כבר מרגע הניתוק.
אל תשכח שזו לא זווית לגמרי מהצד אז לא רואים הכל לגמרי. אני לא חושב שהוא ממש עגול, אבל הוא לא לגמרי ישר.

אנסה מה שאמרת עם האחיזה ומקווה שיעבוד, האמת שפעם ראשונה שאני שומע שממליצים על זה

אל תשכח שזו לא זווית לגמרי מהצד אז לא רואים הכל לגמרי. אני לא חושב שהוא ממש עגול, אבל הוא לא לגמרי ישר.
הבעיה שאני רואה עם גב עגול, זה קושי בנעילה.
הבעיה שאני רואה עם גב ישר מידי, זה קושי בניתוק.
לדעתי מנח הגב שלך די מאוזן.
אבל בסופו של דבר זה הראיה שלך שקובעת.

אם מסתכלים טוב בסרטון, ניתן לראות בשלשה הראשונה שלך, שהמוט פשוט כמעט ומחליט לך מהאצבעות.
אז זה די חד וחלק לפי דעתי שהקושי שלך הוא באחיזה.

הפתרונות שהציעו פה די טובים לדעתי, שימוש ברצועות ביום גב, החזקה של המוט למעלה וגם דדליפט עם עצירה נשמע כמו רעיון טוב.

• פותח/ת השרשור
הבעיה שאני רואה עם גב עגול, זה קושי בנעילה.
הבעיה שאני רואה עם גב ישר מידי, זה קושי בניתוק.
לדעתי מנח הגב שלך די מאוזן.
אבל בסופו של דבר זה הראיה שלך שקובעת.

שמח לשמוע
בכל זאת לא הייתה לי כוונה כלשהי לשנות את זה, אבל כן מאמין שכדאי לדעת עם מה מתמודדים

אם מסתכלים טוב בסרטון, ניתן לראות בשלשה הראשונה שלך, שהמוט פשוט כמעט ומחליט לך מהאצבעות.
אז זה די חד וחלק לפי דעתי שהקושי שלך הוא באחיזה.

הפתרונות שהציעו פה די טובים לדעתי, שימוש ברצועות ביום גב, החזקה של המוט למעלה וגם דדליפט עם עצירה נשמע כמו רעיון טוב.
תודה על הדעה, כן כמו שאמרתי הסיבה שלא נעלתי היא שהמוט החליק. ברור שזו הייתה שלשה קשה גם עם אחיזה שלא מהווה בעיה אבל בכל זאת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית