שלום לכולם
בן 22, בריא ללא תרופות
הבעיה:
כתף ימין שלי נוטה קדימה, בשילוב עם אגן ימין אשר בולט יותר בצד ימין ביחס לצד שמאל (כלומר האגן מסובב מעט שמאלה).
כתוצאה מכך:
בעקבות הכתף -
בעקבות האגן -
דברים שעשויים להיות רלוונטים לאבחון:
1. בעבר לפני מספר שנים הייתי מתאמן כוח, ומשלב מסויים בדדליפט שיניתי את האחיזה לאחיזה משולבת - יד ימין עוטפת מתחת למוט ויד שמאל עוטפת מעל, כפי שרואים בתמונה:
הייתי משתמש באחיזה זו קבוע עם משקל סביב 170 קילו.
ייתכן והעומס שנוצר על הכתף בצד של היד שעוטפת ממתחת (שזו יד ימין המתאימה לכתף ימין) גרם לה לנטות קדימה.
2. הקשת שלי בכף רגל ימין נמוכה יותר ביחס לזו של שמאל. ייתכן ומצב של over-pronation ברגל ימין הוא שגורם לסיבוב באגן.
אני כרגע בצבא, ניסיתי לבדוק זאת עם הרפואה הצבאית ללא הצלחה.
הלכתי לאורתופד צבאי כאשר בפגישה הוא אמר לי לעשות מספר תנועות לבדיקת גמישות הכתפיים ובאגן הוא השקיע פחות תשומת לב.
הוא שם לב לשוני בגמישות בין הכתפיים, ולאחר שאמרתי לו שאני עובד על הגמישות שלהן באיזור החצי שנה הוא אמר שאין לו איך לעזור לי.
בצילום של הכתף והאגן אותו אורתופד לא מצא משהו.
יש לציין שהוא היה בקוצר זמן אז סיכוי גבוה שהוא חיפף פה ושם.
אשמח לעזרה מהתותחים כאן 😁
בן 22, בריא ללא תרופות
הבעיה:
כתף ימין שלי נוטה קדימה, בשילוב עם אגן ימין אשר בולט יותר בצד ימין ביחס לצד שמאל (כלומר האגן מסובב מעט שמאלה).
כתוצאה מכך:
בעקבות הכתף -
- הגמישות בכתף ימין משמעותית פחותה מזו שבשמאל על אף שאני עובד על לשפר אותה
- השכמה והצוואר בצד ימין נוטים להיות מכווצים ולהתפס לעיתים תכופות
- יש כאב חלש בפוזיציות מסויימות
- השכמה והצוואר בצד ימין נוטים להיות מכווצים ולהתפס לעיתים תכופות
- יש כאב חלש בפוזיציות מסויימות
בעקבות האגן -
- ברך ימין נוטה קדימה בעקבות הסיבוב, ונדרשת זווית פתיחה גדולה בכף רגל ימין מאשר זו של שמאל בשביל להיות עם אגן מיושר (לדוגמא בסקוואט)
- טווח תנועה external rotation של האגן גבוה בימין מאשר בשמאל
- טווח תנועה external rotation של האגן גבוה בימין מאשר בשמאל
דברים שעשויים להיות רלוונטים לאבחון:
1. בעבר לפני מספר שנים הייתי מתאמן כוח, ומשלב מסויים בדדליפט שיניתי את האחיזה לאחיזה משולבת - יד ימין עוטפת מתחת למוט ויד שמאל עוטפת מעל, כפי שרואים בתמונה:
הייתי משתמש באחיזה זו קבוע עם משקל סביב 170 קילו.
ייתכן והעומס שנוצר על הכתף בצד של היד שעוטפת ממתחת (שזו יד ימין המתאימה לכתף ימין) גרם לה לנטות קדימה.
2. הקשת שלי בכף רגל ימין נמוכה יותר ביחס לזו של שמאל. ייתכן ומצב של over-pronation ברגל ימין הוא שגורם לסיבוב באגן.
אני כרגע בצבא, ניסיתי לבדוק זאת עם הרפואה הצבאית ללא הצלחה.
הלכתי לאורתופד צבאי כאשר בפגישה הוא אמר לי לעשות מספר תנועות לבדיקת גמישות הכתפיים ובאגן הוא השקיע פחות תשומת לב.
הוא שם לב לשוני בגמישות בין הכתפיים, ולאחר שאמרתי לו שאני עובד על הגמישות שלהן באיזור החצי שנה הוא אמר שאין לו איך לעזור לי.
בצילום של הכתף והאגן אותו אורתופד לא מצא משהו.
יש לציין שהוא היה בקוצר זמן אז סיכוי גבוה שהוא חיפף פה ושם.
אשמח לעזרה מהתותחים כאן 😁