הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך להמנע מאימון יתר?

נחוץ

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
כמה סטים צריכים להיות? איך לספור את הסטים שבועיים\פר אימון? במידה והתכנית בנויה לפי הrm1 אז כמובן אלך לפי הrm10 או כל מספר אחר עם השארת 2 חזרות ב"טאנק" בדרך כלל
איך אני יודע אם לעשות 3 סטים\4סטים\2 סטים.. איך אני יודע כמה תרגילים לבצע ביחס לסטים
אם לדוגמא להיפרטרופיה יש קו מנחה של 8-12 חזרות (או 6-12 תלוי במקור) לכח יש קו מנחה של 1-5 לשימור 12-15 וכן הלאה..
מה הקו מנחה של כמות הסטים? הווליום? האינטנסיביות ביחס לווליום?
מה הדרך שבה קובעים כמה סטים פר קבוצת שריר? כמה מנוחה תדרש לאחר אימון מסוים (כמובן שתלוי במתאמן עצמו אבל איך עושים את החישוב הזה) האם צין אפס לדוגמא יחשב כסט גם לבייספס או שלחיצת חזה יחשב כסט לטרייספס מהכמות שצריך.. טרייספס יעבדו יותר בפשיטת מרפקים לדוגמא
בסקוואט לדוגמא זה נחשב כסט לתחת המסטרינג קוואדס?
מייצבים לוקחים סט?
אפשר עזרה לעשות סדר בכל הבלאגן?

בעיקרון אין תשובה פשוטה למה שאתה שואל.
הכל זה בערך ניסוי וטעייה על סמך ניסיון אישי ושל אחרים, המדע ממש לא מדויק, אבל היא גם לא צריכה להיות, כי אין משמעות גדולה מידי להרבה מהדברים, ולכן אפשר להתקדם יפה בלי כל התשובות.

לא צריך לדעת איזה שריר אני בדיוק מפעיל אם המטרה זה מקסימום כוח בתרגיל ספציפי.

זה כמו הדיון על טכניקה אידיאלית בזמן שברור שכל אחד שונה. מנסים לבנות דברים בהתאמה בעזרת התבוננות על איך שאחרים עשו ואיך עבד להם.

ככל שתתבונן בתוכניות מוצלחות מהעבר, תצליח להבין איך לבנות תוכנית פחות או יותר. וככל שתרד לעומק העקרונות של תרגילים ווריאציות ותוכניות שונות, תצליח להיות מושכל יותר בבחירות שלך.

אני עדיין לא יודע מה הנפח והעצימות האידאלית, והתרגילים המתאימים ביותר עבור כל אחד. התחום הזה מלא בסימני שאלה אצלי, וכל תשובה שאני מוצא מוליד עוד כמה שאלות חדשות.

תקרא את זה, אולי זה יעזור לך קצת
התוכנית הכי טובה - פשוט פאוורליפטינג

למה אתם תקועים ולא מתקדמים? תלמדו על MEV לעומת MRV וחוק ה80%! - פשוט פאוורליפטינג

לקרוא ולהתנסות זה הדרך לדעתי.

יש גם תשובות לשאלות האלה שאתה מציג כקווים מנחים.
לדוגמא בסרטונים של jeff nippard הוא התייחס לרוב אם לא כל השאלות ששאלת.
אבל כמובן שהתשובות שתקבל הם לא מדע מדוייק בכלל בגלל שזה תלוי בכל כך הרבה משתנים.
פשוט תתחיל מקווים מנחים מאנשים מומלצים שמבינים עניין. תצבור ידע ואז עם הנסיון האישי שלך תראה מה משפר את התוצאות שלך.

כמה סטים צריכים להיות? איך לספור את הסטים שבועיים\פר אימון? במידה והתכנית בנויה לפי הrm1 אז כמובן אלך לפי הrm10 או כל מספר אחר עם השארת 2 חזרות ב"טאנק" בדרך כלל
איך אני יודע אם לעשות 3 סטים\4סטים\2 סטים.. איך אני יודע כמה תרגילים לבצע ביחס לסטים
אם לדוגמא להיפרטרופיה יש קו מנחה של 8-12 חזרות (או 6-12 תלוי במקור) לכח יש קו מנחה של 1-5 לשימור 12-15 וכן הלאה..
מה הקו מנחה של כמות הסטים? הווליום? האינטנסיביות ביחס לווליום?
מה הדרך שבה קובעים כמה סטים פר קבוצת שריר? כמה מנוחה תדרש לאחר אימון מסוים (כמובן שתלוי במתאמן עצמו אבל איך עושים את החישוב הזה) האם צין אפס לדוגמא יחשב כסט גם לבייספס או שלחיצת חזה יחשב כסט לטרייספס מהכמות שצריך.. טרייספס יעבדו יותר בפשיטת מרפקים לדוגמא
בסקוואט לדוגמא זה נחשב כסט לתחת המסטרינג קוואדס?
מייצבים לוקחים סט?
אפשר עזרה לעשות סדר בכל הבלאגן?

אישית אני חושב שזה הרבה ניסיון אישי.
בסוף ברור שיש הבדל בין 3 סטים ל8 סטים.
ואתה תבחר את הטווח של אם אתה רוצה יותר עצימות או נפח: יותר עצימות פחות סטים ויותר נפח ליותר סטים.
ולגבי המספר היותר מדויק,אישית אני כבר בוחר לפי זמן האימון שיש.
אני יודע פחות או יותר כמה זמן לוקח לי לעשות x סטים וכמה זמן יש לי להתאמן ולפי זה אני מחליט כמה סטים לבחור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית