הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי לקחת bcaa

• פותח/ת השרשור omerx86
  • פורסם בתאריך

omerx86

משתמש מתחיל
69
5
נק' מוניטין:
5
69
5
קיבלתי מחבר במתנה 90 יחידות של כדורים של bcaa
לא ממש חושב שזה משנה משהו כי אני גם ככה צורך את מהתזונה שלי
אבל בגלל שיש לי עכשיו אני אקח
השאלה לא ממש הבנתי מהאינטרנט מתי לכאורה כדאי לקחת?

• פותח/ת השרשור
אף פעם.
אבל אם כבר יש בחינם אז לפני / תוך כדי אימון.
לא רשום על האריזה מה ההמלצה ?
בדכ רושמים - לפני תוך או אחרי אימון

אף פעם.
אבל אם כבר יש בחינם אז לפני / תוך כדי אימון.

לפני האימון סבבה
ולא כדאי גם סתם ככה עם הקפה בבוקר? כי יש בזה חומצות אמינו שזה אחלה

ולא כדאי גם סתם ככה עם הקפה בבוקר? כי יש בזה חומצות אמינו שזה אחלה

אתה יכול, ואפילו עדיף.
שתדע בגדול, כל דרך אחרת לקחת תוסף חומצת אמינו בודדת שהם לא חלק מחלבון כלשהו (מזון או תוסף חלבון כמו אבקת חלבון) זה פשוט בזבוז.
חומצות אמינו מתחרות אחת עם השניה על ספיגה. אם לקחת כמה כדורי BCAA קצת אחרי שאכלת סטייק או משהו כזה, פגעת ביעילות של התוסף, ואפקט שספציפי לBCAA, אם יש כזה בצורה משמעותית, פשוט יהיה מופחת, כי יש עכשיו עוד חומצות אמינו שמתחרות עם הBCAA על אותו אנזים שמסיע אותם בגוף (יש חומצות אמינו ספציפיות שמתחרות אחת עם השניה, זה לא ׳כולם על כולם׳)
זה נכון לכל תוספי חומצת אמינו. נשמע קצת כמו ברו סיינס, אבל זה לא.

אם אתה מנסה להרגיש באיזשהו ״הבדל״ או להוציא משהו מהתוסף הזה, רק על בטן ריקה / רחוק ממקור חלבון משמעותי. ֿ

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה יכול, ואפילו עדיף.
שתדע בגדול, כל דרך אחרת לקחת תוסף חומצת אמינו בודדת שהם לא חלק מחלבון כלשהו (מזון או תוסף חלבון כמו אבקת חלבון) זה פשוט בזבוז.
חומצות אמינו מתחרות אחת עם השניה על ספיגה. אם לקחת כמה כדורי BCAA קצת אחרי שאכלת סטייק או משהו כזה, פגעת ביעילות של התוסף, ואפקט שספציפי לBCAA, אם יש כזה בצורה משמעותית, פשוט יהיה מופחת, כי יש עכשיו עוד חומצות אמינו שמתחרות עם הBCAA על אותו אנזים שמסיע אותם בגוף (יש חומצות אמינו ספציפיות שמתחרות אחת עם השניה, זה לא ׳כולם על כולם׳)
זה נכון לכל תוספי חומצת אמינו. נשמע קצת כמו ברו סיינס, אבל זה לא.

אם אתה מנסה להרגיש באיזשהו ״הבדל״ או להוציא משהו מהתוסף הזה, רק על בטן ריקה / רחוק ממקור חלבון משמעותי. ֿ

אם נניח אכלתי שעה וחצי לפני האימון יוגורט
יש טעם לקחת bcaa כמה דקות לפני האימון? או שכמו שהסברת הם יתחרו עם שאר חומצות האמינו?

יש טעם לקחת bcaa כמה דקות לפני האימון? או שכמו שהסברת הם יתחרו עם שאר חומצות האמינו?

יוגורט זה לא נורא, ושעה וחצי זה מספיק זמן מרווח

חומצת אמינו ל-טריפטופן (יש אנשים שלוקחים את זה לפני השינה בשביל להעלות רמות סרוטונין) כשאין בסביבה חומצות אמינו אחרות זה אפקט אחר לגמרי. אין תחרות על ה״הסעה״, אז החומצת אמינו מגיעה לאיפה שהיא צריכה להגיע בלי הפרעה ומתקבל אפקט משמעותי יותר ומהר יותר.
אותו דבר עם ה BCAA או כל תוסף חומצת אמינו אחר.
ממה שזכור לי יוגורט ממוצע מכיל 7 גרם חלבון בערך, ואחרי שעה וחצי כנראה שכבר חלק גדול ממנו התעכל. אז לא נורא.
מצד שני לקחת את זה אחרי ארוחה מלאה שיש בה סטייק או 4 ביצים / אבקת חלבון זה כבר פחות טוב, ואפילו בזבוז. נכון שעדיין באופן יחסי הוספת עוד BCAA בנוסף למה שכבר אכלת מהמזון, אבל ה4 גרם שלקחת נוסף לעוד סך הכל של 30 גרם חלבון מגוון שאכלת, אז האפקט של ה4 גרם BCAA באותו רגע פחות משמעותי.
זה בערך הרעיון שתבין באופן כללי:
אחרי יוגורט, לא נורא.
בערך 4 שעות אחרי ארוחה גדולה, הכל/רוב האוכל כבר התעכל, אז זה גם בסדר.
חצי שעה או מיד אחרי סטייק או פחית טונה שלמה, באותו רגע זה סתם בזבוז.

כל הרעיון של תוספי חומצות אמינו (בודדות) זה להפר את האיזון זמנית בשביל לקבל אפקט מסוים.
קשה יותר להפר את האיזון כשיש הרבה חומצות אמינו אחרות שמתעכלות במקביל.
אין המלצה גדולה על תוספי BCAA, אבל זה כבר אצלך. במקרה הזה האפקט כנראה די זניח, גם על בטן ריקה. אבל השאלה היא איך למקסם את זה.

נערך לאחרונה:
התעסקות במיקרו במקום במקרו...
Bcaa לא נותן כלום בעצם לדעתי
כאלו לא נותן משהו שאתה יכול לראות ולמדוד..
אתה לא תרגיש הבדל אם או בלי.
אני אתן לך כוס פטל לפני אימון ואז כוס bcaa לפני אימון אחרי זה לא תדע מה זה מה
כל הרעיון של תוספי חומצות אמינו (בודדות) זה להפר את האיזון זמנית בשביל לקבל אפקט מסוים.
איזה אפקט...
מוכן להתערב עם כל אחד פה...
לעשות ניסוי 3 חודשים :
לשתות אמינו/ bcaa ואז שלושה חודשים לשתות פטל...
לא יהיה שום הבדל ואף אחד לא יוכל להבדיל בין הפטל לbcaa

איזה אפקט...
מוכן להתערב עם כל אחד פה...
לעשות ניסוי 3 חוששים לשתות אמינו/ bcaa ואז שלושה חודשים לשתות פטל...
לא יהיה שום הבדל ואף אחד לא יוכל להבדיל בין הפטל לbcaa

חחח...
אתה צודק, אבל אני אתערב איתך בכל זאת

חחח...
אתה צודק, אבל אני אתערב איתך בכל זאת
אץה יודע הרי שאין הבדל בין וטימיציק לבין כל החומצות אמינו האלו
לא מדובר בפרי וורקאט עם קפאין ציטרולין וכו... מדובר במיץ ממותק שאף אחד לא יודע באמת מה יש ואף אחד לא מרגיש שום אפקט ממנו

אמה יודע הרי שאין הבדל הרי בין וטימיציק לבי כל החומצות אמינו האלו

בBCAA, יש מצב שאין הבדל. אני יודע שנותנים את זה לחולים קשים בשביל למנוע muscle wasting. אם מעניין אותך תקרא על ל-לאוצין ו-mTOR.
באנשים בריאים שמתאמנים, לא בטוח שיש הבדל. לי אישית ההבדל לא הצדיק את הכסף. ובתקופה שאיכשהו הוצאתי על זה כסף, גם לא היה לי מספיק ידע בשביל לדעת איך ומתי לקחת את זה. ועדיין לא בטוח שההבדל מצדיק את הכסף.

בנוגע לחומצות אמינו אחרות, יש הבדל. בעיקר בכאלו שמשפיעות על המצב רוח / שינה (ל-טירפטופן ול-טירוזין, ל-פנילאלנין, ל-ארגינין, גליצין)
במה שקשור לאנרגיה / זרימת דם / מצב רוח, בפרי וורקאוט מוסיפים חומצות אמינו בודדות או נגזרות שלהן, בכמויות של גרמים. זה בדיוק זה.
בהקשר של אימונים, מדובר בעיקר בפוש למוטיבציה ומצב רוח, לא בניית שריר. מי שרוצה לקחת תוספים בשביל לגדול יותר מהר מחפש תוספים מסוג אחר.

נערך לאחרונה:
בBCAA, יש מצב שאין הבדל.
זהו. אין מה להוסיף.
מי שבא לו לשתות לכיף שלו שישתה...אבל לא לפתח ציפיות
ואלה אני אפילו שותה יחד עם קפאין וציטרולין ובטא אלנין . בעצם רוקח לי פריוורקאוט.

אבל תאכלס אין לזה אפקט שניתן למדוד כמו קפאין למשל . מרגישים אם או בלי
ללכת בחדר הכושר עם בקבוק עם מים סגולים/אדומים
כבר הופך אותך לפרו 😆
בדוק אחי.

זהו. אין מה להוסיף.
מי שבא לו לשתות לכיף שלו שישתה...אבל לא לפתח ציפיות
ואלה אני אפילו שותה יחד עם קפאין וציטרולין ובטא אלנין . בעצם רוקח לי פריוורקאוט.

אבל תאכלס אין לזה אפקט שניתן למדוד כמו קפאין למשל . מרגישים אם או בלי

עוד פעם אבל באשכול אחר, מה הקשר בין מה ששאל למה שאתה מגיב?
השאלה שלו איך לקחת את זה, איך למקסם את המתנה שהוא קיבל.

לא איזה ציפיות, מה הוא הולך להרגיש, או איך זה בהשוואה לזריקת טסטוסטרון בשריר.

בנוגע לחומצות אמינו אחרות, יש הבדל
לא יודע מה להגיד.... ניסיתי על עצמי בעבר...
לא זוכר בדיוק מה השמות של החומצות אבל משהו שמשפר את הצב רוח. מוכח מדעית וכו וכו... בקיצר מה לשם היה בהצלחה אפקט כלשהו אבל אז הפסקתי ובדיעבד אני לא יודע להגיד עם זה באמת עובד או לא

לא יודע מה להגיד.... ניסיתי על עצמי בעבר...
לא זוכר בדיוק מה השמות של החומצות אבל משהו שמשפר את הצב רוח. מוכח מדעית וכו וכו... בקיצר מה לשם היה בהצלחה אפקט כלשהו אבל אז הפסקתי ובדיעבד אני לא יודע להגיד עם זה באמת עובד או לא

ואז עברת לדיאנבול? ועכשיו אתה מרגיש את ההשפעה? 😆

השאלה שלו איך לקחת את זה, איך למקסם את המתנה שהוא קיבל.
זה כמו לשאול
"יש לי סכום של 0 שקל בבנק ...
באיזה מניה הכי כדאי להשקיע כדי שהכסף שלי יגדל תוך שנה ... איך למקסם את הרווח"

התשובה פשוטה
ואז עברת לדיאנבול? ועכשיו אתה מרגיש את ההשפעה?
וואו... חד כתער

"יש לי סכום של 0 שקל בבנק ...

זה לא כזה חסר תועלת. פשוט לא הייתי משלם על זה 80 שקל, או כמה שהבקבוקון של 90 כדור BCAA עולה… בחינם? תביא לי

לא זוכר בדיוק מה השמות של החומצות אבל משהו שמשפר את הצב רוח. מוכח מדעית וכו וכו... בקיצר מה לשם היה בהצלחה אפקט כלשהו אבל אז הפסקתי

פשוט תגיד שאין לך מושג איך זה עובד, שאתה חשוב שניסית בעבר, או שאתה בעצם לא בטוח שבכלל ניסית את זה… או שזה מוכח מחקרית? מוכח מדעית וכולי וכולי? או שאתה לא יודע ובעצם אין לך מושג?
אתה מבין שלא תרמת כלום לדיון בעצם?
ֿ
בדיעבד אני לא יודע להגיד עם זה באמת עובד או לא

אז מה אתה כן יודע?
ושחס וחלילה לא ישמע כאילו אני מגן על תוספי BCAA. זה לא שווה את המחיר שזה נמכר כאן. ובאבקה הטעם של זה דוחה ביותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית