עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא רואה סיבה למה לא.
התלבטות של דתיים לאומים בלבד.אני מתבלט האם יום השואה הוא יום שמוקדש להתחברות ולמידה על השואה, ומטבע הדברים הגיוני לעשות דברים נחוצים. (אבל לא להתאמן..)
או שיום השואה הוא יום רגיל בו אני עושה דברים סטנדרטים וסבירים ובנוסף לומד ומתחבר לשואה.
(ואז כן להתאמן)
אני לא חושב תשובה נכונה, נראה מה אני מרגיש. כנראה שאתאמן.
רגע.. ולהתאמן בזמן הטבח שיש כרגע באוקראינה "מרגיש לך בסדר"?
🤦♂️
התלבטות של דתיים לאומים בלבד.
החרדים לא רואים ביום הזה דבר, הרי אנו רואים ב9 באב יום זיכרון לכל הגלויות.
והחילונים הולכים עם מה שהם מתחברים, אצליהם זה נטו שיקול אישי של רגשות.
אבל הדתיים הלאומים הפכו את מה שהמדינה קבעה לקודש, אז גם אם גדולי שומרי יום השואה לא שמרו שבת, זה עדיין מקודש לכם.
דילמה לא פשוטה.
השאלה האמיתית זה מה תעשה ביום העצמאות? מה שאצלנו אנחנו קוראים חג החירות וזה כבר התרחש בפסח.
עצמאות היא דבר זר לאדם דתי.למה זה נוגד אחד את השני? אני לא רואה חפיפה בין פסח חג החירות ליום העצמאות.
ֿעצמאות מתארת חופש מכל כפיה שיכולה להיות.
גם לאלו מהדתיים שחוגגים את יום העצמאות, אפשר לראות שהמילה של היום נבחרה על ידי אנשים לא דתיים.
.
בהחלט, אני מסכים איתך לחלוטין, רק שאני אעשה הפרדה מוחלטת בינה לדת.ֿ
אתה מתעקב על הסמנטיקה. תתעקב על הרעיון - חוגגים עצמאות של מדינה
אתה יכול להיות ישראלי, לא יהודי שנניח שירת בצבא ועדיין לחגוג ביום העצמאות
התלבטות של דתיים לאומים בלבד.
החרדים לא רואים ביום הזה דבר, הרי אנו רואים ב9 באב יום זיכרון לכל הגלויות.
והחילונים הולכים עם מה שהם מתחברים, אצליהם זה נטו שיקול אישי של רגשות.
אבל הדתיים הלאומים הפכו את מה שהמדינה קבעה לקודש, אז גם אם גדולי שומרי יום השואה לא שמרו שבת, זה עדיין מקודש לכם.
דילמה לא פשוטה.
השאלה האמיתית זה מה תעשה ביום העצמאות? מה שאצלנו אנחנו קוראים חג החירות וזה כבר התרחש בפסח.
אני בטוח:lol:יש לי המון מה לכתוב על זה, אז פשוט אין לי כוח להתחיל.
יפה שאתה בכלל שואל, יש לי שכנים חרדים שעושים מנגל על האש ביום השואה. כל הרחוב בריח של בשר ועשן. ממש העביר בי צמרמורת
יש מיעוט של זרמים אצל החרדים שמתכחשים לציוניות וקיומה של המדינהלמה שמישהו יעשה דבר כזה?
איזה משפט נכון!יום עצמאות אחגוג ברגע שנהיה עצמאים ולא נהיה כלבה של מדינות אחרות .
ראה ערך נטורי קרתא