אימון ביום השואה?

מצב
השרשור נעול

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
האם לפי דעתכם לגיטימי להתאמן ביום השואה בחדר כושר? אני קצת בהרהורים עם עצמי לגבי זה..
(אין לי אפשרות להתאמן בצאת יום השואה)

• פותח/ת השרשור
לא רואה סיבה למה לא.

אני מתבלט האם יום השואה הוא יום שמוקדש להתחברות ולמידה על השואה, ומטבע הדברים הגיוני לעשות דברים נחוצים. (אבל לא להתאמן..)
או שיום השואה הוא יום רגיל בו אני עושה דברים סטנדרטים וסבירים ובנוסף לומד ומתחבר לשואה.
(ואז כן להתאמן)
אני לא חושב תשובה נכונה, נראה מה אני מרגיש. כנראה שאתאמן.

אני מתבלט האם יום השואה הוא יום שמוקדש להתחברות ולמידה על השואה, ומטבע הדברים הגיוני לעשות דברים נחוצים. (אבל לא להתאמן..)
או שיום השואה הוא יום רגיל בו אני עושה דברים סטנדרטים וסבירים ובנוסף לומד ומתחבר לשואה.
(ואז כן להתאמן)
אני לא חושב תשובה נכונה, נראה מה אני מרגיש. כנראה שאתאמן.
התלבטות של דתיים לאומים בלבד.

החרדים לא רואים ביום הזה דבר, הרי אנו רואים ב9 באב יום זיכרון לכל הגלויות.
והחילונים הולכים עם מה שהם מתחברים, אצליהם זה נטו שיקול אישי של רגשות.

אבל הדתיים הלאומים הפכו את מה שהמדינה קבעה לקודש, אז גם אם גדולי שומרי יום השואה לא שמרו שבת, זה עדיין מקודש לכם.

דילמה לא פשוטה.
השאלה האמיתית זה מה תעשה ביום העצמאות? מה שאצלנו אנחנו קוראים חג החירות וזה כבר התרחש בפסח.

אבל הדתיים הלאומים הפכו את מה שהמדינה קבעה לקודש, אז גם אם גדולי שומרי יום השואה לא שמרו שבת, זה עדיין מקודש לכם.

דילמה לא פשוטה.
השאלה האמיתית זה מה תעשה ביום העצמאות? מה שאצלנו אנחנו קוראים חג החירות וזה כבר התרחש בפסח.

למה זה נוגד אחד את השני? אני לא רואה חפיפה בין פסח חג החירות ליום העצמאות.

למה זה נוגד אחד את השני? אני לא רואה חפיפה בין פסח חג החירות ליום העצמאות.
עצמאות היא דבר זר לאדם דתי.

חירות מתארת שחרור שכופה אותנו למי ששחרר אותנו, אלוקים. אנחנו נקראים בני חורין.
עצמאות מתארת חופש מכל כפיה שיכולה להיות.

גם לאלו מהדתיים שחוגגים את יום העצמאות, אפשר לראות שהמילה של היום נבחרה על ידי אנשים לא דתיים.

זאת נטו ההסתכלות שלי מנקודת מבט חרדית. אשמח לשמוע נקודת מבט אחרת.

עצמאות מתארת חופש מכל כפיה שיכולה להיות.

גם לאלו מהדתיים שחוגגים את יום העצמאות, אפשר לראות שהמילה של היום נבחרה על ידי אנשים לא דתיים.

.
ֿ
אתה מתעקב על הסמנטיקה. תתעקב על הרעיון - חוגגים עצמאות של מדינה
אתה יכול להיות ישראלי, לא יהודי שנניח שירת בצבא ועדיין לחגוג ביום העצמאות

ֿ
אתה מתעקב על הסמנטיקה. תתעקב על הרעיון - חוגגים עצמאות של מדינה
אתה יכול להיות ישראלי, לא יהודי שנניח שירת בצבא ועדיין לחגוג ביום העצמאות
בהחלט, אני מסכים איתך לחלוטין, רק שאני אעשה הפרדה מוחלטת בינה לדת.
הוא יום לאומי, לא יום שפתאום מותר להסתפר בספירת העומר, לשמוע מוזיקה, לומר הלל.

אין ספק שאנצל את היום חופש הזה למנגל אולי, והיום הזה בהיסטוריה ענקית, רק שדתית היא כלום.

בעצם החרדים והחילונים מסתכלים על זה כיום לא דתי, שנינו לא עושים את "מצוות היום". בעיני חרדי זה עוד יום, ובעיני חילוני כל יום אני לא כפוף לתורה ומצוות.

הרלוונטיות של השם והיום הזה בעיניים דתיות זה של הדתיים שחוגגים את היום הזה, מסתפרים, שומעים שירים, ואומרים הלל. אני יודע שיש רבנים גדולים מאחורי זה, אבל היא לא הנקודת מבט שלי.

בנקודת מבט שלי זה יום לאומי, שאין מקום לשאלות מוסריות על המותר והאסור ביום הזה. אנחנו באבל על 24 אלף תלמידי רבי עקיבא כבר מפסח עד 33 ימים אחרי בל"ג בעומר, וזה ממשיך כרגיל. אין כאן חג, רק יום לאומי מרגש ועצום, והייתי מעדיף לתת לזה שם אחר אם הייתי יכול, כמו יום הניסים, יום שמחה, יום גאולה קטנה.

בקיצור, כוונתי שדילמות מוסריות על היום הזה, יהיו פחות לחילוני ולדתי שלא חוגג את היום הזה כחג יהודי מקודש.

יום עצמאות אחגוג ברגע שנהיה עצמאים ולא נהיה כלבה של מדינות אחרות .

• פותח/ת השרשור

דילמה לא פשוטה.

יש לי המון מה לכתוב על זה, אז פשוט אין לי כוח להתחיל.

יפה שאתה בכלל שואל, יש לי שכנים חרדים שעושים מנגל על האש ביום השואה. כל הרחוב בריח של בשר ועשן. ממש העביר בי צמרמורת

לדעתי לא צריך להיות אדיוט שמסתובב כשכולם עומדים, או להתחלחל ולצעוק על אלו שמסתובבים (שילמדו מהחרדים השפוים שלא צועקים על מחללי השבת כל שבוע).

שנים בתשעה באב הייתי צופה בסרטי שואה עד שהיו לי סיוטים בלילה, זה יום הזיכרון החרדי לשואה. אין לנו רצון לראות ביום של גבורה וניסיון נקמה יהודי בנאצים כיום הזיכרון שלנו, אנחנו מאמינים שהכל מתחיל מהעבירות שלנו והגלות שהתחילה בחורבן בית המקדש.

כולם צריכים לנסות לכבד אחד את השני, ולא לעשות דווקא או לצעוק על אף אחד.

שיהיה ברור, אני לא אעמוד בצפירה אם אני מוקף באנשים שחושבים כמוני, אבל בהחלט אעמוד בצפירה ליד אנשים שרואים בזה משהו סימבולי.

כשהייתי בטקס זיכרון לנספי מלחמה בארה"ב, עמדתי כמו כולם עם יד הלב תוך כדי שירו באוויר בתותחים. הם לא הלאום, דת או אחים שלי, אבל זה מאוד משמעותי לאנשים שאכבד, וזה לא עולה לי כסף.

עשרה בטבת הוא יום הזכרון לשואה היהודי, או שאני טועה ?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית