הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצות על מאמרים או ספרים

Baruch001

משתמש מתחיל
9
1
נק' מוניטין:
1
9
1
לא משנה אם באנגלית או בעברית. עדיפות לכמה שהמקור יותר מהימן, יותר מופשט להבנה ולא סתם מילים יפות שנותנות תחושה כאילו עכשיו אני בפקולטה לרפואה.
דגש על עולם ההיפרטרופיה
דגש על עולם העצימות והאינטנסיביות
וכמובן על בסיס האימונים. מא-ת גם למתחילים במכון גם לותיקים
בנוסף אני רוצה להכיר יותר את עולם הכח. (פאוורליפטינג?)
לא משנה אם זה יהיה ספר אחד או שתיים או עשר העיקר משהו עם מידע. מחיר לא משנה, לא משנה אם זה לקנות אונליין (קובץ) או לקנות פיזית.

המלצות לספרי כוח יש לך בנעוצים בפורום פאוורליפטינג-ווייטליפטינג. כנראה שלהתחיל בStarting Strength יהיה הכי חכם, זה מלמד את הטכניקות של התרגילי בסיס בצורה מאוד מובנת ופשוטה.
אם תרצה ערוצים ביוטיוב יש לך Starting Strength, Alan Thrall, Mark bell, Mike israetal (Renaissance periodization), Calgary barbell, וכנראה שזה יספיק לך לזמן הקרוב, יש עוד הרבה. זה בעיקר ערוצים שמדברים על כוח, אבל גם על פיתוח גוף קצת (בעיקר מייק יזראטאל).
בנוסף הפורום פה זה מקור מידע טוב, מוזמן לשאול פה שאלות.

לבניית מסת שריר והיפרטרופיה אני ממליץ על: Science and Development of Muscle Hypertrophy ועל The M.A.X. Muscle Plan 2.0. אלה ספרים של ד"ר בראד שונפילד, אולי החוקר הכי מוביל בתחום ההיפרטרופיה

כתבתי מאמרים בבלוג שלי בדיוק לאנשים כמוך, שרוצים לדעת על פאוורליפטינג ברמה הכי גבוה, מהבסיס של המתאמן המתחיל שאין לו שום רקע. לא השתמשתי במילים גבוהות, ומה שכן, השתדלתי להסביר היטב.
אשמח אם זה יעזור לך פשוט פאוורליפטינג

בנוסף, אני ממליץ לעבור על כל הספרים כאן מידע - ביקורת ספרים. הפאוורלילטרים הכי מרשימים בארץ המליצו וכתבו את חוות דעתם עליהם.

אין הרבה ספרים חדשים שעולים עליהם ברמה שלהם, אולי גם The cube method והספר של מייק טושרייר, אם כי מדובר בספר סופר מורכב.

הספרים של Chad Smith הכי פשוטים וברורים להבנה, והספר של בוריס שייקו מלא בתמונות ככה שזה מאוד עוזר להבין את הרעיונות שלו.

כתבתי מאמרים בבלוג שלי בדיוק לאנשים כמוך, שרוצים לדעת על פאוורליפטינג ברמה הכי גבוה, מהבסיס של המתאמן המתחיל שאין לו שום רקע. לא השתמשתי במילים גבוהות, ומה שכן, השתדלתי להסביר היטב.
אשמח אם זה יעזור לך פשוט פאוורליפטינג

בנוסף, אני ממליץ לעבור על כל הספרים כאן מידע - ביקורת ספרים. הפאוורלילטרים הכי מרשימים בארץ המליצו וכתבו את חוות דעתם עליהם.

אין הרבה ספרים חדשים שעולים עליהם ברמה שלהם, אולי גם The cube method והספר של מייק טושרייר, אם כי מדובר בספר סופר מורכב.

הספרים של Chad Smith הכי פשוטים וברורים להבנה, והספר של בוריס שייקו מלא בתמונות ככה שזה מאוד עוזר להבין את הרעיונות שלו.
תביא ספרים של לא שמנים

בספק, סיכוי טוב שהלא שמנים פשוט צנועים
בטח ככה אתה מרגיש
upload_2022-5-4_8-24-53.png

מה שבסופו של דבר קובע אם המוט יעלה,זה הכח של האדם(כלומר מסת השריר)אז מה זה משנה אחוז השומן שלו?
באמת שאני חייב להבין

מה שבסופו של דבר קובע אם המוט יעלה,זה הכח של האדם(כלומר מסת השריר)אז מה זה משנה אחוז השומן שלו?
באמת שאני חייב להבין
האם חוזק/כוח = מסת שריר גבוהה בהכרח? באמת
שואלת
לצורך העניין Rm1 שלי בדדליפט 89 ושקלתי בערך 42.5 באותו זמן עם מסת שריר לא גבוהה במיוחד
אבל הרבה גריינד באימונים והתאוששות טובה
בטח נכתבו על זה מאמרים אבל לא קראתי מודה

נערך לאחרונה:
האם חוזק/כוח = מסת שריר גבוהה בהכרח? באמת
שואלת
לצורך העניין Rm1 שלי בדדליפט 89 ושקלתי בערך 42.5 באותו זמן עם מסת שריר לא גבוהה במיוחד
אבל הרבה גריינד באימונים והתאוששות טובה
בטח נכתבו על זה מאמרים אבל לא קראתי מודה
כוח וחוזק מורכבים מכמה דברים, מסת שריר זאת רק אחת הרכיבים.
אין ספק שזאת רכיב חשוב, לכן באדיבילדר יהיה ממש חזק ביחס לשאר האוכלוסיה.
אבל מעבר למסת שריר, יש עניין של גיוס יחידות מוטוריות, כוח מנטלי ויעילות טכנית.

@elchonon
גיוס יחידות
כח מנטלי
ויעילות טכנית
הם דברים שבאים הרבה אחרי כח=מסת שריר

שמתי לב שלא הזכרת את המסה הלא רזה בגוף,סימן שאין לה אפקטיביות בהרמות/דחיקות

יש לה אפקטיביות, אבל לא כמו הדברים האחרים וגם לא בדיוק בצורה ישירה. בגלל זה לחובבנים אין כל כך סיבה לשאוף למשקל גוף כמה שיותר גבוה, בניגוד למתחרים בתחרויות עולמיות.

@elchonon
גיוס יחידות
כח מנטלי
ויעילות טכנית
הם דברים שבאים הרבה אחרי כח=מסת שריר

גם לא הזכרתי את קיום המצוות.
יש את הדברים העיקרים שציינתי.

היה ויש אדם שתורם(לא מתן בסתר)
וגם מצלם את זה שהוא נותן
הוא לא זכאי למצווה?
לא מבין איך זה קשור, אבל יש גמרא בחגיגה שמתארת את האדם הרשע שמנסה להיראות צדיק, ומביאה כמה דוגמאות.

אחת, זה הממציא צדקה לעני בשעת דחקו, הפירוש שהוא ממתין עד שהעני במצב כלכלי מרוסק לפני שיעזור לו.
שתיים, נותן לאישה צדקה בסתר, הפירוש שגורם לבעלה ולאנשים לחשוד שיש בינהם משהו.
שלוש, זה הנותן צדקה לעני ברבים, הפירוש שהוא מנסה לגרוף כבוד על חשבון השפלת העני.

צדקה זה מעשה חסד גדול, אבל אם על הדרך אתה פוגע באנשים, זה רשעות שאין כדוגמתה. זה נותן לך אשליה עצמית של צדיק, בזמן שאתה פוגע באנשים.

אני לא מדבר על אנשים שמצלמים כדי לעודד אחרים לתת. עסקתי לא מעט באיסוף וחילוק צדקה לעניים בעיר שלי, לא תאמין כמה עניים יש שאף אחד לא יודע, לא תאמין איך אנחנו מגלים את זה (לא פונים אליך לקבל כסף), ואיך למעשה נותנים להם כסף. לחלק זה בזבוז לתת להם כסף, זה ילך ישר לשטויות, משלמים חובות, מביאים אנשי מקצוע לתקן דברים בבית, מורים פרטיים לילדים, והכל כאילו בחינם, או בהנחה גדולה שאנשים לא יבינו שהם הרגע קיבלו צדקה.

מנהלי אירגונים כאלו יושבים מאחורי הקלעים ואף אחד לא מכיר אותם ויודע מה הם עושים, זה דברים מדהימים שזכיתי לראות בעיניים שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית