הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו מוזר שעוזר לי לישון

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
שלום לכולם
בן 20
בשנתיים שלוש האחרונות, מתי שאני רוצה ללכת לישון, וכבר במיטה מתכונן לשינה, אני מכווץ את כל השרירים לגוף למשהו כמו 10-20 שניות
ממש מכווץ את כל הגוף ואחרי שאני משחרר מהכיווץ אני פשוט נרדם תוך שנייה, מרגיש כאילו מופרש לי בגוף משהו שמרדים אותי
בנוסף זה מרגיש ממש ממש טוב ואני פשוט עושה את זה כל לילה
מישהו יודע למה זה קורה? ומה התחושה שאני מרגיש? או הסבר פיזולוגי/כימי לגבי הסיבה שאני פשוט נשפך אחרי שאני עושה את זה

הדבר הראשון שעולה לי לראש זה תגובת הflight or fight. כשאתה מכווץ את כל השרירים אני שולח מסר לגוף שלך שיש טורף בסביבה ואתה צריך לברוח\להלחם במקרה כזה כל הגוף מתוח והשרירים מוכנים לפעולה, כשאתה משחרר את הגוף ישנה תחושת הקלה ועייפות כי 'נלחמת' ורוקנת את מאגרי האנרגיה הנגישים שלך על מנת לשרוד ולכן העייפות. שוב רק השערה. אנסה את זה בעצמי

אתה עושה את זה בתנוחה מסויימת או בצורה מיוחדת? או פשוט מכווץ את השרירים בצורה שאתה נשאר בה?
בתור אחד שקשה לו להירדם זה מעניין אותי, עוקב אחרי תשובות

הדבר הראשון שעולה לי לראש זה תגובת הflight or fight. כשאתה מכווץ את כל השרירים אני שולח מסר לגוף שלך שיש טורף בסביבה ואתה צריך לברוח\להלחם במקרה כזה כל הגוף מתוח והשרירים מוכנים לפעולה, כשאתה משחרר את הגוף ישנה תחושת הקלה ועייפות כי 'נלחמת' ורוקנת את מאגרי האנרגיה הנגישים שלך על מנת לשרוד ולכן העייפות. שוב רק השערה. אנסה את זה בעצמי
איזה שטויות אתה כותב
בכל מקרה
כשאתה מכווץ את כל הגוף אתה שולח מסר לגוף שיש לך קקי במקרה כזה כל הגוף מתוח כדי להוציא את הקקי כשאתה משחרר הגוף עובר למצב שינה לפי הביטוי "קקי ולישון"

• פותח/ת השרשור
אתה עושה את זה בתנוחה מסויימת או בצורה מיוחדת? או פשוט מכווץ את השרירים בצורה שאתה נשאר בה?
בתור אחד שקשה לו להירדם זה מעניין אותי, עוקב אחרי תשובות

ממליץ בחום
אני שוכב על הגב מכווץ את הרגליים
והשכמות ועובר לכל שריר בגוף ידיים, חזה...
אחרי זה אני פשוט נשפך
ואני גם לוקח מלטונין אז בכלל

איזה שטויות אתה כותב
בכל מקרה
כשאתה מכווץ את כל הגוף אתה שולח מסר לגוף שיש לך קקי במקרה כזה כל הגוף מתוח כדי להוציא את הקקי כשאתה משחרר הגוף עובר למצב שינה לפי הביטוי "קקי ולישון"

שמע שהרגת אותי

• פותח/ת השרשור

כנראה שאתה צודק , זה גורם לתחושת הקלה ממש כמו אחרי מתיחות , מה שאני חושב התשובה שחיפשתי זה תחושת הקלה ועייפות + שחרור אנדרופינים , הגוף "מתענג" על זה , וזה עוזר לישון כמו שמרגישים אחרי מסאג' / סקס
עושה ממש את התנועה של כל שריר?

חיובי , מכווץ את השריר עד שמרגיש שאין לי כוח יותר ונטרק

כן, זה טכניקת הירגעות די מוכרת.
נקראת בשם -progressive muscle relaxation

למה היא עובדת לך? אין לי מושג.
תנסה לחקור למה, אבל כל עוד זה עובד, זה מדהים!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית