הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חושד שהברכיאליס לא מתאוששים טוב באימון גב וידיים

manotaur

משתמש מתחיל
93
7
נק' מוניטין:
7
93
7
היי,
אני כרגע בתהליך מסה ועובד בחלוקת AB של חזה,כתפיים,יד אחורית באימון A ורגליים,גב יד קדמית באימון B

כמעט בכל התרגילים אני רואה מגמת שיפור בין אימון לאימון.
אבל שמתי לב שאני די תקוע בביצועים שלי איזה שבועיים בפטישים.

באימון B אחרי הרגליים אני עושה את התרגילים הבאים:
גב
מתח עם משקל - 3x8-10 חזרות.
פולי עליון אחיזה צרה - 3x8-10 חזרות
חתירה בטי באר במכונה באחיזה רחבה - 3x8-10 חזרות

יד קדמית
כפיפות מרפקים בדאמבלים על כסא בשיפוע - 3x8-10
פטישים עם דאמבלים - 3x8-10

לרוב כאשר אני מצליח 8 חזרות עם משקל מסוים לפני שאני מעלה משקל אני מנסה לעבוד איתו באימון אחרי זה ל9 חזרות או 10 בהתאם לביצועים וכאשר מגיע ל2 סטים עם 10 חזרות באימון אחרי זה אעלה משקל.

בגב בסט הראשון לרוב אעבוד RPE 8, בסט השני אהיה קרוב לRPE 9 אבל קצת פחות ממנו ובסט השלישי RPE 9.

שמתי לב שאני משתפר בביצועים של כמעט בכל התרגילים חוץ מפטישים עם דאמבלים.
ניחוש שלי הוא שהתרגילי גב יוצרים עומס גדול על הברכיאליס כי האחיזות שם בפרונציה ולא סופניציה.

חשבתי על 2 אופציות:
1) לשים פולאובר במקום אחד התרגילים של הגב ואז הברכיאליס יותר יתאושש. הבעיה עם זה היא שאז אולי החזה והיד אחורית לא יתאוששו טוב מהאימון הקודם
2) במקום פטישים לשים עוד תרגיל ליד קדמית בסופנציה אבל אז אני חושש שהיד הקדמית לא תתאושש.

מה דעתכם? אולי יש לכם אופציה יותר טובה?

תודה!

יד קדמית
כפיפות מרפקים בדאמבלים על כסא בשיפוע - 3x8-10
פטישים עם דאמבלים - 3x8-10

זה תרגיל שני ברצף שאתה עושה ליד וגם זה אחרי אימון גב, מה אתה כזה בשוק שלא התקדמת בו כולה שבועיים? אם היית מתקדם כל שבוע בכל התרגילים של הבייספס היית מהר מאוד עושה קרלס מול המראה עם 40 קילו כל יד

(אגב אם הבעיה שלך היא האמות אתה יכול להשתמש ברצועות בתרגילי גב)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה תרגיל שני ברצף שאתה עושה ליד וגם זה אחרי אימון גב, מה אתה כזה בשוק שלא התקדמת בו כולה שבועיים? אם היית מתקדם כל שבוע בכל התרגילים של הבייספס היית מהר מאוד עושה קרלס מול המראה עם 40 קילו כל יד

(אגב אם הבעיה שלך היא האמות אתה יכול להשתמש ברצועות בתרגילי גב)

איך אז אפשר לדעת אם הנפח גדול מדי או לא בידיים? מתי יהיה הזמן להגיד שאני לא מתאושש?

ואגב מה האמות קשורות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית