הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים וקושי בתנועת יד בבנץ פרס

Tokowiw

משתמש קבוע
1,573
716
נק' מוניטין:
1,101
1,573
716
היי, מתאמן כמה שנים טובות, בחודש האחרון קרה לי משהו שבחיים לא קרה לי, יש לי קושי וכאבים ורעידות בידיים כול פעם שאני עושה תרגילי חזה..ומבנץ של 125 קג אני לא יכול להרים אפילו 80 קג! בחיים לא קרה לי דבר כזה...עכשיו קבעתי כמובן תור לרופא אבל עד שהוא יגיע אני מתייעץ איתכם...מה דעתכם?

היי, מתאמן כמה שנים טובות, בחודש האחרון קרה לי משהו שבחיים לא קרה לי, יש לי קושי וכאבים ורעידות בידיים כול פעם שאני עושה תרגילי חזה..ומבנץ של 125 קג אני לא יכול להרים אפילו 80 קג! בחיים לא קרה לי דבר כזה...עכשיו קבעתי כמובן תור לרופא אבל עד שהוא יגיע אני מתייעץ איתכם...מה דעתכם?
קשה להביע דעה בלי סרטון

אני לא רוצה להלחיץ, אבל מ 125 קילו ל 80 קילו בקושי נשמע כמו משהו רציני.
מתי הכאב מתחיל? ב unrack? כשאתה מחזיק את המוט? כשמוט נא כלפיי החזה? בעצירה על החזה? בדחיקה?

• פותח/ת השרשור
אני לא רוצה להלחיץ, אבל מ 125 קילו ל 80 קילו בקושי נשמע כמו משהו רציני.
מתי הכאב מתחיל? ב unrack? כשאתה מחזיק את המוט? כשמוט נא כלפיי החזה? בעצירה על החזה? בדחיקה?
נכון וזה הולך ומחמיר. היום 60 קילו!!!! לא הצלחתי להזיז פשוט מגבלה וכאבים באיזור ביד ימין שמחבר בין כתף קידמית לחזה זה מורגש בעלייה של המוט

נכון וזה הולך ומחמיר. היום 60 קילו!!!! לא הצלחתי להזיז פשוט מגבלה וכאבים באיזור ביד ימין שמחבר בין כתף קידמית לחזה זה מורגש בעלייה של המוט

זכורה לך תנועה כלשהי שעשית בשבוע האחרון שיכלה לגרום לזה? מה לגביי הצבע של האזור? סגול / כחול או שהעור נראה רגיל לחלוטין?

• פותח/ת השרשור
זכורה לך תנועה כלשהי שעשית בשבוע האחרון שיכלה לגרום לזה? מה לגביי הצבע של האזור? סגול / כחול או שהעור נראה רגיל לחלוטין?
הכול נראה רגיל לחלוטין וגם אין כאבים ברגיל ביום יום ..רק באימון
אין זה מוזר ומציק אוף דווקא כשאני בשיא הסייקל
ארורה תהיי כתף ימין

הכול נראה רגיל לחלוטין וגם אין כאבים ברגיל ביום יום ..רק באימון
אין זה מוזר ומציק אוף דווקא כשאני בשיא הסייקל
ארורה תהיי כתף ימין

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שהעמסת משקל הגידים שלך לא יכלו להתמודד איתם.

הייתי אומר שאולי דילואוד יכול לעזור, אבל ירידה של מעל 50% וכאבים בלתי פוסקים זה משהו שנשמע לי מעט קיצוני ופתרון פשוט כמו דילואוד לא בהכרח יעבוד.

מאחל לך החלמה מהירה

• פותח/ת השרשור
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שהעמסת משקל הגידים שלך לא יכלו להתמודד איתם.

הייתי אומר שאולי דילואוד יכול לעזור, אבל ירידה של מעל 50% וכאבים בלתי פוסקים זה משהו שנשמע לי מעט קיצוני ופתרון פשוט כמו דילואוד לא בהכרח יעבוד.

מאחל לך החלמה מהירה
תודה , עשיתי כבר דילואד+נחתי ולא שינה כלום...מהמר שזה גיד בין החזה לכתף קידמית...נראה מה יגיד הרופא

כנל אחשלי בבנץ יש לי בעיה בכתף..
אצלי זה קורה דווקא אחרי הסט מעין צביטה כזאת.. מצליח לסגור סטים כבדים אבל לא נעים

מאחל לך החלמה מהירה והלוואי וזה שום דבר ומי יתן והכתפיים שלנו ירגישו יותר טוב בבנץ (סמיילי לב)

תודה , עשיתי כבר דילואד+נחתי ולא שינה כלום...מהמר שזה גיד בין החזה לכתף קידמית...נראה מה יגיד הרופא
פרוטוקול פציעות של ביל סטאר:
צורת העבודה-
דבר ראשון מרגע הפציעה, תנו לאיזור לנוח 3-4 ימים, שהכאב באיזור יפחת והדימום הפנימי יפסיק. הגוף מתחיל לרפא את עצמו.

אחר כך, בחרו תרגיל שמפעיל הרבה עומס ישיר על האיזור- אם הבעיה היא בגב, דדליפט פתרון טוב. אם קרעת את שריר הפקטורליס, השתמש בלחיצת החזה.

בדוגמא שלנו ניקח את תרגיל הבנץ' פרס.
באימון הראשון שלאחר הפציעה, השתמשו במוט ריק ובצעו 3 סטים של 25 חזרות. אל תיתנו עדיפות לצד הפצוע ועבדו בטכניקה מושלמת.
חשוב לשים לב למדד הכאבים: אם הכאב גובר במהלך העבודה, האיזור עוד לא מוכן. אם הכאב נשאר זהה או פוחת, אפשר להמשיך.

יום למחרת, בצעו שוב 3 סטים של 25 חזרות, והעלו טיפה את המשקל, נאמר ל25 קילו. יום למחרת אותו הדבר.

אחרי כשבוע וחצי עם סטים של 25 חזרות, תעלו עוד טיפה משקל ועברו ל15 חזרות לכמה אימונים. בהמשך הורידו ל10 חזרות, ולבסוף ל5 חזרות. אם הכול ילך כמתוכנן, לאחר כשלושה שבועות תוכלו לחזור להרים משקלים מאתגרים ולהתקדם לאיזור המשקלים שנפצעתם איתם.

למה הפרוטוקול עובד: בגדול, הזרמת הדם לאיזור בעקבות ביצוע החזרות הרבות תורמות לחידוש של סיבי שריר והאצה של תהליך הריפוי. הטענה היא שחזרה לפעילות על האיזור הפצוע מונעת היווצרות צלקת, ועוזרת לסיבי שריר "להסתדר" במבנה הקודם שלהם.

כנל אחשלי בבנץ יש לי בעיה בכתף..
אצלי זה קורה דווקא אחרי הסט מעין צביטה כזאת.. מצליח לסגור סטים כבדים אבל לא נעים

מאחל לך החלמה מהירה והלוואי וזה שום דבר ומי יתן והכתפיים שלנו ירגישו יותר טוב בבנץ (סמיילי לב)
אם אתה מרגיש צביטה בכתף אז הטכניקה כנראה לא טובה, אין מספיק הקשתה של הגב או שהגמישות באמת על הפנים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית