נק' מוניטין:
4
- 19
- 4
הושעה לצמיתות
נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זו הייתה החלטה שלך, התעדוף שלך לא כל כך הגיוני.אפילו וויתרתי על בחנים בלימודים ועל נקודות לציון בשביל לפרסם את זה כמה שיותר מהר. לא משנה
אתה טוען הטענה, חובת ההוכחה עלייך ולא עליי.אני דווקא קראתי מחקרים בנושאים האלה. זה קל להגיד המון ברו-סיינס. תגיד לי מה יש פה שהוא ברו סיינס ואתן לך כמה וכמה מחקרים שתומכים בכל טענה פה. אם אתה חושב שיש פה משהו שגוי תציין בדיוק מה, למה הוא שגוי, ותתן מחקר.
אם יש פה כל כך המון דברים בעייתיים אני בטוח שתוכל לציין לפחות 2-3.
איפה ההמלצות האלו רשומות?תן דוגמא אחת למשהו שאתה רוצה אליו רפרנס. יש פה הסבר כללי על קלוריות. הפלוס והמינוס קלוריות המומלצים לאנשים מן השורה למען ירידה במשקל/עלייה במסת שריר.
זו דעתך, פתחת את הנושא לשאול את דעת הפורום שכן יש להם מושג מה בנושא תזונה...מה עוד בנאדם ממוצע צריך לדעת מעבר לזה. לדעתי כלום.
איפה ההמלצות האלו רשומות?
זו דעתך, פתחת את הנושא לשאול את דעת הפורום שכן יש להם מושג מה בנושא תזונה...
תחילה,
תתחיל מלקרוא פה קצת נושאים-
מחקרים בתזונה ואימונים
שנית,
תצרף רפרנסים, איך אתה רוצה שיתייחסו אלייך ברצינות?
העלת פה מעל 20 טענות, אף לא רפרנס אחד.
עזוב שרוב מה שרשמת לא מעוגן במדע בצורה חד משמעית כמו שהצגת אותו.
אתה באמת חושב שפוסט של שני דפי וורד בפורום LBS יכול לשנות את מאזן הידע במדינה?!
בוא אני אקצר לך התשובה היא לא..
לבוא לפורום באינטרנט ולנסות לבנות את "הפוסט המושלם" זאת לא הדרך אפילו לא תחילתה
ואני אפילו לא מדבר על האיכות /מהימנות של התוכן הכתוב...
כל מה שאתה רוצה לגעת בו שקשור לתזונה כבר כתוב פה בצורה מקצועית ע"י המנהלים בפורום מחקרים ובגיבוי של רפרנסים,
תמונות וכו... אז אדם שירצה להשכיל מפורום LBS יגיע למאמרים האלה ולא לפוסט שני דפים שלך עם כל הכבוד!!
רוצה באמת לעשות שינוי לך ללמוד תזונה ותנסה להגיע לכמה שיותר אנשים,
ככה גם תוכל לעשות את זה בלי עזרה של אחרים כמו שאתה מבקש כאן
ברשותך אסיים
הנה רשימת טענות בעייתיות:
1. אתה טוען שזה המידע שצריך להיות מונגש לציבור הרחב - בציבור הרחב לדבר במונחים של להיות בפלוס 400 שווה לתחת. מה שרלוונטי זה להגיד לאנשים מה קצב העליה שהם צריכים לצפות אליו, כי הם לא יודעים מה הניטרלי שלהם, ואם למשל ישתמשו במחשבונים באינטרנט הם עדיין עלולים להגיע לסטיות גדולות ולהגיע למצב שהם חושבים שהם בפלוס מתון ויעלו 3 קילו בחודש.
2. "יש לאכול אוכל כמה שיותר מגוון" - לא נכון. אני למשל אוכל כל יום בדיוק אותו דבר, התזונה שלי פשוט מקפידה להכניס את כל המיקרונוטריינטים שלי.
3. "כדאי לעשות ביקור בחנות טבע ולעשות הכרות עם הסחורה". למה? מה רע באוכל שאני קונה בסופר?
4. "בעיקר דגנים מלאים ואגוזים" - מה רע באורז ותפוחי אדמה למשל?
5. "הדעות חלוקות על ביצים" - המיתוסים חולקים עליהם. ביצים הם מקור מעולה למיקרונוטריינטים. אין צורך ביותר מ2-3 חלמונים ביום בשביל לקבל את המיקרונוטריינטים, אבל אין רע בזה.
6. המלצת השייק בתחילת העמוד השני - לא אמרת שהמטרה פה היא לתת את המינימום הנדרש? מה מיוחד בשייק הזה בדיוק? אישית למשל שייק כזה יגרום לי לשלשל את החיים שלי.
7. ערך גליקמי זה דיי שטויות.
8. התייחסת ליין אדום אז נתעלם ממנו.
אגב אם אתה שואל מה הבייסיק שכל אדם צריך לדעת כדי לחיות טוב זה ככה:
1. שינויים מתונים עדיפים על שינויים קיצוניים בכל כיוון. העדף שינוי של 0.5-1 קילו בחודש על 2-3 קילו בחודש.
2. רצוי להגיע ל0.8-1.2 גרם חלבון לקילו מ"ג לאדם לא מתאמן ו1.6-2.2 גרם חלבון לקילו מ"ג לאדם מתאמן.
3. המנעו ככל הניתן ממזונות אולטרה מעובדים.
4. בצעו בדיקות דם באופן תדיר. אם יש חוסרים/עודפים כלשהם טפלו בבעיה.
5. אם אתה חושב שאתה אוכל הרבה ולא עולה או אוכל מעט ולא יורד - בצע מעקב אמיתי ומדוייק אחרי כל מה שאתה אוכל ביום ותראה שטעית. משקל מטבח הוא חבר, אבל לא במחיר של אובססיות. לפעמים הערכה לפי כמויות פחות מדוייקות כמו "כפות" יהיו מספיק טובות, אם הן לא שווה להתנסות עם שימוש במשקל.
6. תאכל אוכל טעים. לא משנה מה המטרה שלך אם תסבול ממה שאתה אוכל לא תתמיד בה.
7. אל תמנע מעצמך דברים שאתה אוהב. המנעות מוחלטת תגרום ל"נפילה" מהתזונה אליה אתה שואף. דע לאכול דברים "פחות טובים" עבורך במתינות. כמו כן, ארוחת שחיטות אחת לא תפגע לך בתהליך - צריך לדעת לחזור ממנה למסלול המתון.
8. אל תנסה להיות בדיאטה - תנסה לשנות את אורח החיים שלך ואת היחס שלך לאוכל כדי לייצר מצב שאתה יכול לשמר את המצב אליו הגעת. ברוב המוחלט של הדיאטות אנשים יעלו חזרה את המשקל שלהם בתוך מספר שנים בדיוק בגלל הסיבות האלה.
זה מסכם את זה בצורה דיי טובה לדעתי.
1. אתה טוען שזה המידע שצריך להיות מונגש לציבור הרחב - בציבור הרחב לדבר במונחים של להיות בפלוס 400 שווה לתחת. מה שרלוונטי זה להגיד לאנשים מה קצב העליה שהם צריכים לצפות אליו, כי הם לא יודעים מה הניטרלי שלהם, ואם למשל ישתמשו במחשבונים באינטרנט הם עדיין עלולים להגיע לסטיות גדולות ולהגיע למצב שהם חושבים שהם בפלוס מתון ויעלו 3 קילו בחודש.
2. "יש לאכול אוכל כמה שיותר מגוון" - לא נכון. אני למשל אוכל כל יום בדיוק אותו דבר, התזונה שלי פשוט מקפידה להכניס את כל המיקרונוטריינטים שלי.
3. "כדאי לעשות ביקור בחנות טבע ולעשות הכרות עם הסחורה". למה? מה רע באוכל שאני קונה בסופר?
5. "הדעות חלוקות על ביצים" - המיתוסים חולקים עליהם. ביצים הם מקור מעולה למיקרונוטריינטים. אין צורך ביותר מ2-3 חלמונים ביום בשביל לקבל את המיקרונוטריינטים, אבל אין רע בזה.
6. המלצת השייק בתחילת העמוד השני - לא אמרת שהמטרה פה היא לתת את המינימום הנדרש? מה מיוחד בשייק הזה בדיוק? אישית למשל שייק כזה יגרום לי לשלשל את החיים שלי.
1. שינויים מתונים עדיפים על שינויים קיצוניים בכל כיוון. העדף שינוי של 0.5-1 קילו בחודש על 2-3 קילו בחודש.
2. רצוי להגיע ל0.8-1.2 גרם חלבון לקילו מ"ג לאדם לא מתאמן ו1.6-2.2 גרם חלבון לקילו מ"ג לאדם מתאמן.
5. אם אתה חושב שאתה אוכל הרבה ולא עולה או אוכל מעט ולא יורד - בצע מעקב אמיתי ומדוייק אחרי כל מה שאתה אוכל ביום ותראה שטעית. משקל מטבח הוא חבר, אבל לא במחיר של אובססיות. לפעמים הערכה לפי כמויות פחות מדוייקות כמו "כפות" יהיו מספיק טובות, אם הן לא שווה להתנסות עם שימוש במשקל.
7. אל תמנע מעצמך דברים שאתה אוהב. המנעות מוחלטת תגרום ל"נפילה" מהתזונה אליה אתה שואף. דע לאכול דברים "פחות טובים" עבורך במתינות. כמו כן, ארוחת שחיטות אחת לא תפגע לך בתהליך - צריך לדעת לחזור ממנה למסלול המתון.
8. אל תנסה להיות בדיאטה - תנסה לשנות את אורח החיים שלך ואת היחס שלך לאוכל כדי לייצר מצב שאתה יכול לשמר את המצב אליו הגעת. ברוב המוחלט של הדיאטות אנשים יעלו חזרה את המשקל שלהם בתוך מספר שנים בדיוק בגלל הסיבות האלה.
שתהיה בריא מה אני כותב ומה אתה..למה אני חושב שזה לגיטימי ביותר בפורום של תזונה עם אנשים שמבינים, לשאול את חברי הפורום מה לדעתם אדם ממוצע צריך לדעת. אחוז לא אפסי של מתאמנים נכנס לכל מיני אספקטים של תזונה יותר לעומק מתזונאיות ממוצעת של קופת חולים. אם נניח היו עושים סיור מוחות פה של מה הידע הממוצע שאדם צריך לדעת. זה דווקא מאוד מעניין. הרבה אנשים לא יודעים כלום כלום והם צריכים הנחיות כלליות. הנה התשובה של
yanivgoft ממש טובה לדוגמא.
אתה מבין למה אתה נשמע כמו חלי ממן?6. שייק בסגנון הזה זאת סתם ארוחה לדוגמא למתאמנים שמאוד נפוצה כמו האורז והעדשים. אין בה שום דבר מיוחד. אתה צודק יש אנשים רגישים לחלב. זאת המלצה בעייתית. מנגד, אם אין רגישות לחלב זאת המלצה טובה במיוחד בגלל מהירות ההכנה. לא סתם שייקים בסגנון מאוד נפוצים אצל מתאמנים. או שאפילו סתם שתיית חלב.
חד משמעית לא רלוונטי.7. דווקא זה לא כזה שטויות ערך גליקמי. יש לזה ערך והרבה מחקרים. אל תשכח שלא מעט אנשים לא רואים שום בעיה להוריד יום אחרי יום להוריד ליטר קולה עם הארוחות. ציינתי גם שאם אתה לא מישהו כזה שחורג בטירוף אז אין בעיה.
שתהיה בריא מה אני כותב ומה אתה..
אף אחד לא אמר לך שלא לגיטימי לשאול פה שאלות
כל כמה ימים יש פה מישהו חדש שבא ושואל שאלות ורוצה ללמוד, אתה לא שונה מהם אתה אחד מהם
הבעיה שאתה מתיימר ללמד ופה אתה טועה, פירטתי היטב בהודעה למה
על זה אתה יכול לפתוח נושא חדש ואני בטוח שכל אחד ישמח לתת את הנקודות שלו.אבל אני כן מתיימר לטעון שאם כל אחד פה ירשום מה הוא חושב שאדם ממוצע צריך
אתה מבין למה אתה נשמע כמו חלי ממן?
מה זה "השייק האידיאלי?" כולה רשמת כמה מרכיבים לשייק, מפה להגיד שזה "ידע שאדם צריך לדעת בתזונה"... הלכת רחוק.
יכלת באותה רמה להמליץ על סנדוויץ חמאת בוטנים.
חד משמעית לא רלוונטי.
תזונה ותוספים - אינפוגרפיק - האם האינדקס הגליקמי של המזון הוא בעל משמעות?
על זה אתה יכול לפתוח נושא חדש ואני בטוח שכל אחד ישמח לתת את הנקודות שלו.
קראת כותרות של כתבות ומחקרים, יחי ההבדל.אני דווקא קראתי מחקרים בנושאים האלה. זה קל להגיד המון ברו-סיינס. תגיד לי מה יש פה שהוא ברו סיינס ואתן לך כמה וכמה מחקרים שתומכים בכל טענה פה. אם אתה חושב שיש פה משהו שגוי תציין בדיוק מה, למה הוא שגוי, ותתן מחקר.
אם יש פה כל כך המון דברים בעייתיים אני בטוח שתוכל לציין לפחות 2-3.
אני ממליץ שנימנע מגלוטן, כי נזק טווח ארוך של 70 שנה לט ידוע וכדאי להיות זהיר.ואם אתה או אחרים הייתם מביאים טיפים בסיסיים אחרים לתזונה לאוכלוסייה הכללית מה הייתם ממליצים? מה היית ממליץ OA? שנלמד כולנו
אתה מבין למה אתה נשמע כמו חלי ממן?
מה זה "השייק האידיאלי?" כולה רשמת כמה מרכיבים לשייק, מפה להגיד שזה "ידע שאדם צריך לדעת בתזונה"... הלכת רחוק.
יכלת באותה רמה להמליץ על סנדוויץ חמאת בוטנים.
חד משמעית לא רלוונטי.
תזונה ותוספים - אינפוגרפיק - האם האינדקס הגליקמי של המזון הוא בעל משמעות?
קראת כותרות של כתבות ומחקרים, יחי ההבדל.
דנתי איתך בפרטי המון על הנוכחות שלך, ולא הבאת שום מחקר, רק כותרות שאם היית קורא את המחקר היית רואה שאתה טועה.
אני לא רוצה לדון יותר בפרטי איתך, בבקשה תעלה לכאן את אותם מחקרים והוכחות שהבאת בפני בפרטי, ותראה אם מישהו יסכים איתך.
אני ממליץ שנימנע מגלוטן, כי נזק טווח ארוך של 70 שנה לט ידוע וכדאי להיות זהיר.
נוריד את כל המזון מן החי, כי לצמחים אין רגשות, ובעלי חיים רעילים אבולוציונית כדי להגן על עצמם.
תירס יותר מעובד גנטית ממזונות אחרים, יש להימנע לחלוטין.
מחלות לב גורמי מוות מספר 1, וזה קשור לשומן בדם. גם סוכרת ומחלות רבות קשורות בעודף שומן בגוף, צריך להימנע לחלוטין משומן.
אני רואה אנשים אוכלים סופגניות, ואני מבין שעלי לפתוח חזית נגדם.
וכמובן שאני ממליץ שכל אחד יקרא את איגרת הרמב"ן וספר מסילת ישרים כי אם אנחנו כבר דוחפים אמונות אישיות אז למה לא?
בקיצור, אתה מבלבל את השכל, לא מגבה כלום, מתיימר ללמד אבל עושה הרבה תיקונים, ומתעלם מרוב מה שכותבים לך.