הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגדרת ערכים מחדש

Nata4825

משתמש מתחיל
38
5
נק' מוניטין:
5
38
5
אני אחריי תקופה ארוכה של שנה של ירידה במשקל וחיטוב
עד היום הייתי אוכלת חלבון מאוד גבוהה פחמימה בסביבות ה150 גרם ביום ושומן מאוד נמוך ואני רואה תוצאות מאוד יפות מבחינה פיזית אבל מאוד מאוד חלשה ומסוחררת
בגלל מצב בריאותי החלטתי לפנות לתזונאית
והיא שינתה לי לגמריי את התפריט ואת הערכים
היא הגדירה לי לאכול 50 אחוז פחמימה 30 אחוז שומן ו20 אחוז חלבון
אני מאוד מפחדת שזה יהרוס לי את כל התהליך שעשיתי עד היום
זו כמות מאוד גבוהה של שומן , לדעתכם זה יכול להרוס לי תהליך שלם עם כמות כזו של שומן ?

הערכים שלי לפניי שהלכתי לתזונאית היו פחמימה 45 אחוז שומן 20 אחוז וחלבון 35 אחוז
אני מודה לפניי התזונאית אני לא התייעצתי עם אף אחד והכל עשיתי על פי האינטרנט (שכנראה היה טעות )
ניגשתי לתזונאית בגלל שבתקופה האחרונה סובלת מסחרחורות חולשה וכן אין לי בעיה גם להודות שאיבדתי את המחזור החודשי שלי
הורדתי 18 קילו בשנה
אני רוצה להיות הכי כנה שאני יכולה כי אני באמת זקוקה לעזרה
אוקיי כמה דברים.
א. אמרת שהתזונאית העלתה לך את השומן, איפה זה מתבטא? נראה שהיא הורידה לך לפי מה שאת כותבת.
ב. כמו שאמרתי, אי צריכה מספקת של שומן בחיטוב אגרסיבי יכולה בהחלט לגרום להפסקת הוסת וזו בעיה.
ג. את העזרה את צריכה לקבל מהתזונאית ובטח לא מפה, רק אגיד לך שיש היגיון גדול בלהעלות לך את הקלוריות ואת השומן.
ד. כמה זמן את בחיטוב כבר? שנה שלמה? במידה וכן זו תקופה ארוכה מידי ואין שום סיבה שלא תצאי ממנו לתקופה.

על הנייר, נראה שהתזונאית מכוונת להעלאת קלוריות איטית ובטוחה תוך כדי סידור המאקרו
על מנת להחזיר לך קודם כל את הוסת ולסדר את המערכת ההורמונלית שזה כרגע יותר חשוב מהכל.
הייתי פועל די אותו הדבר...

• פותח/ת השרשור
כמובן שעשיתי בדיקות דם
הבדיקות הראו סוכר נמוך
וחוסר בוויטמין די
בכל מקרה התזונאית המליצה לי לאכול מוצרי חלב מינימום 5 אחוז

כמובן שעשיתי בדיקות דם
הבדיקות הראו סוכר נמוך
וחוסר בוויטמין די
בכל מקרה התזונאית המליצה לי לאכול מוצרי חלב מינימום 5 אחוז

אם החלטת ללכת לתזונאית אז תני לה קרדיט ותני לזה זמן.

• פותח/ת השרשור
ובנוסף להכל היא הגבילה אותי לשעה ורבע פעילות גופנית
כי סיפרתי לה שעד היום אני התאמנתי בבית 30-40 דקות כוח ו45 דקות הליכה בשיפוע על ההליכון כל יום חוץ משבת
החלטנו ביחד על ההגבלה הזו ובנוסף להוסיף עוד יום מנוחה

היי,

החולשה והסחרחורות שאת מתארת יכולים לנבוע מהרבה סיבות שלאו דווקא נעוצות בתזונה.
ראשית יש להבין האם זה כרוני או לא, ומתי זה קורה.
תפני לרופא המשפחה שלך, הוא כבר יפנה אותך לבצע בדיקות דם רלוונטיות (ברזל, תפקודי בלוטת התריס והכבד, B12 ופרופיל הורמונלי).
בגלל מצב בריאותי החלטתי לפנות לתזונאית
במצבים שכאלה רופא המשפחה הוא הכתובת, אבל אפשר לפנות לתזונאית במקביל.
היא הגדירה לי לאכול 50 אחוז פחמימה 30 אחוז שומן ו20 אחוז חלבון
אני מאוד מפחדת שזה יהרוס לי את כל התהליך שעשיתי עד היום
זו כמות מאוד גבוהה של שומן , לדעתכם זה יכול להרוס לי תהליך שלם עם כמות כזו של שומן ?
שום דבר לא יהרוס לך תהליך שלם, ואפשר להבין את המלצותיה של התזונאית שלך לגבי השומן והגבלת הפעילות הגופנית.
יחד עם זאת, לא הייתי עושה שינויים גדולים בתפריט לפני ששללתי סיבות אפשריות אחרות (שינה, סטרס, קפאין, אימונים והמדדים בבדיקות הדם).
מה כן - לוודא מינימום של 50-60 גרם שומן ביום ושאת צורכת מספיק ויטמינים ומינרלים (ירקות, פירות, פחמימות מלאות).

תרגישי טוב ושיהיה בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית