הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ערכים במאסה

• פותח/ת השרשור Reef
  • פורסם בתאריך

Reef

משתמש מתחיל
27
1
נק' מוניטין:
1
27
1
אהלן חברים,
נכנסתי לתקופת מאסה, כך שכמות הקלוריות היומית שלי עומדת על 3300-3400. אני מוצא את עצמי יום אחרי יום, מגיע לערכים נאים של פחמימה וחלבון (200 בממוצע לשניהם), כאשר אני עומד על סך של 2500~ קלוריות, מה שדורש ממני לצרוך עוד 900 קלוריות כדי לסגור את היום, כאשר אני לא מרגיש צורך לצרוך כמות פחמימה מורכבת נוספת ואין לי צורך פרקטי נוסף בחלבון, השאלה שלי היא אם אני אסגור את הקלוריות שנותרו דרך ג׳אנק, האם תהיה לזה השפעה שלילית כלשהי? או השפעה בכלל? או שקלוריה זה קלוריה וכל עוד הערכים תקינים הכל תקין?

מבחינת מראה הגוף שלך ועליה במסה, אין הבדל מאיפה הקלוריות שלך מגיע, העיקר שאתה צורך מספיק חלבון.
מבחינת בריאות כדאי לצרוך קלוריות ממאכלים בריאים יותר.
בג'אנק יש אותם קלוריות כמו אוכל בריא יותר, אבל פחות וויטמינים ומינרלים, פיטוכימיקלים, סיבים תזונתיים, חומצות שומניות וכן הלאה.
גם בג'אנק יש יותר שומן טראנס, צבעי מאכל, מתכות כבדות, אינדקס גלקטי גבוה לפעמים.

השיקולים לצרוך מזון בריא הוא מנקודת מבט בריאותי ולא קשור למסת שריר.

אני רק הערה - יכול להיות שאתה לגמרי מדויק, ועושה מסה יחסית נקייה, אבל 3400 יומי זה המון לאדם הממוצע (בגודל, בפעילות וכו').

• פותח/ת השרשור
אני רק הערה - יכול להיות שאתה לגמרי מדויק, ועושה מסה יחסית נקייה, אבל 3400 יומי זה המון לאדם הממוצע (בגודל, בפעילות וכו').
חישבתי bmr - הכפלתי ב 1.55 והוספתי 500 קלוריות.
אתה חושב שצריך לעשות משהו אחר?

כן - תעקוב טוב טוב אחרי המשקל הממוצע השבועי שלך ותראה שהעלייה במשקל הגיונית ולא מוגזמת.
כלל אצבע, עלייה נקייה היא של כ-250 גרם בשבוע, קילו עד קילו וחצי בחודש (סדר גודל, כמובן יכול להיות קצת פחות או קצת יותר תלוי מימדי גוף).
אם אתה מוסיף הרבה יותר מזה זה בעיקר שומן ואתה צרך להפחית קלוריות.

מחשבוני קלוריות הם כלי טוב לקבל בסיס ראשוני לתכנית, הם ממש ממש לא מדע מדויק - חייבים מהר מאד להתאים את "המספר" שלך למציאות.

כן - תעקוב טוב טוב אחרי המשקל הממוצע השבועי שלך ותראה שהעלייה במשקל הגיונית ולא מוגזמת.
כלל אצבע, עלייה נקייה היא של כ-250 גרם בשבוע, קילו עד קילו וחצי בחודש (סדר גודל, כמובן יכול להיות קצת פחות או קצת יותר תלוי מימדי גוף).
זהו זה נכון.. העלייה אצלי עדינה ולא מעבר ל300 גרם בשבוע

• פותח/ת השרשור

מחשבוני קלוריות הם כלי טוב לקבל בסיס ראשוני לתכנית, הם ממש ממש לא מדע מדויק - חייבים מהר מאד להתאים את "המספר" שלך למציאות.
אני עוקב אחרי המשקל באופן שבועי, ומוסיף 500 לניטרלי, כדי באמת למזער נזקים עם השומן ולא לצבור יתר על המידה.
למה לדעתך 3400 זה הרבה?
שוקל 78 מתאמן 5 פעמים בשבוע, כל חישוב מראה לי את אותה תוצאה +- ככה שהניטרלי עומד 2800~, לדעתך צריך לרדת מתחת לפלוס 500?

חישבתי bmr - הכפלתי ב 1.55 והוספתי 500 קלוריות.
אתה חושב שצריך לעשות משהו אחר?
תחשב במחשבון TDEE.
יותר הגיוני לדבר באחוזים כי בין בני אדם יש שונות גדולה.
בין 0.5-1 אחוז בחודש זו עליה שנחשב נקיה, במקרים מסוימים גם הייתי מגיע ל1.5 אחוז כתלות בנקודת הפתיחה.
שוקל 78 מתאמן 5 פעמים בשבוע, כל חישוב מראה לי את אותה תוצאה +- ככה שהניטרלי עומד 2800~, לדעתך צריך לרדת מתחת לפלוס 500?
אם הניטרלי במחשבון יצא לך 2,800 אז 3,200-3,300 יהיה טוב להתחלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית