הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שרירים בפ"ג עליון, כוח בפל"ג תחתון

ברבור יפהפה

משתמש פעיל
549
634
נק' מוניטין:
743
549
634
יש כאן מישהו שמשלב אימוני כוח ופיתוח גוף באופן הבא:
עובד על סקוואט ודדליפט (פלג גוף תחתון) בשביל לשרת מטרת כוח, ובמקום להוסיף גם בנץ פרס ולעבוד באותו האופן כמו שעושים מתחרי פאוורליפטינג, עובד על פלג גוף עליון במטרת פיתוח גוף בלבד.
ואם הוא עושה בנץ פרס, זה לא כי התרגיל הוא המטרה(כמו בסקוואט ובדדליפט), אלא כי פיתוח מסת השריר בפלג גוף העליון הוא המטרה, והבנץ פרס הוא רק כלי בדרך לשם.

אם מישהו עובד באופן הזה, כלומר שם למטרות התחזקות סקוואט ודדליפט לצד מטרת פיתוח פלג הגוף העליון, אשמח לשמוע איך הוא עושה את זה, לאילו משקלים הוא הגיע ואיך הגוף שלו נראה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
היי
אני מתאמן לכוח רק גפיים.
שרירים עובד רק באזור הפנים והלסת, בעיקר שרירי הלעיסה.
אולי זה בעצם טוב הלב שלך, שמציג בפניי ששאלתי אינה מובנת, ולא ש-אתה אינך מבין אותה.

אערוך את השאלה

כעקרון לא
אולי יותר הגיוני שרירים גדולים למטרת כח וקטנים יותר היפרטרופיה
מדוע לא תלך על פאוורבילדינג? נשמע שזוהי מטרתך ברבור יפהפה שכמוך

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה איך זה עונה על השאלה שלי.
כעיקרון זה לא משהו שאתה עושה, או שאתה אומר בשם כולם שזה לא משהו שמישהו כאן עושה?
אולי יותר הגיוני שרירים גדולים למטרת כח וקטנים יותר היפרטרופיה
מדוע לא תלך על פאוורבילדינג? נשמע שזוהי מטרתך ברבור יפהפה שכמוך
אני לא חושב שזה לא מה שעשיתי, אבל בסוף המציאות הכואבת היא, שאי אפשר לרקוד ב-2 חתונות במקביל, היכן שתימצא יותר זמן, תיראה יותר זמן.
אני לא מאוכזב מההתקדמות שלי בסקוואט ודדליפט. והתקדמתי גם בבנץ. אבל בהחלט לא מרוצה מפיתוח הגוף שלי, בעיקר הפלג גוף העליון.

אני מנסה לראות, האם אפשר לקרב את 2 החתונות, ולדרוך רגל כאן, רגל שם.
לא מחפש לגדול מהר ברגליים, ולא מחפש להתחזק מהר בפלג הגוף העליון. אבל כן נאחז בשאיפה של לקבל את ההפך משני המצבים. ואולי זו הדרך הכי חכמה לענות על המטרות שלי בסופו של דבר.

כעיקרון זה לא משהו שאתה עושה, או שאתה אומר בשם כולם שזה לא משהו שמישהו כאן עושה?

אני לא חושב שזה לא מה שעשיתי, אבל בסוף המציאות הכואבת היא, שאי אפשר לרקוד ב-2 חתונות במקביל, היכן שתימצא יותר זמן, תיראה יותר זמן.
אני לא מאוכזב מההתקדמות שלי בסקוואט ודדליפט. והתקדמתי גם בבנץ. אבל בהחלט לא מרוצה מפיתוח הגוף שלי, בעיקר הפלג גוף העליון.

לא מחפש לגדול מהר ברגליים, ולא מחפש להתחזק מהר בפלג הגוף העליון. אבל כן נאחז בשאיפה של לקבל את ההפך משני המצבים. ואולי זו הדרך הכי חכמה לענות על המטרות שלי בסופו של דבר.
אולי התכנית שלך פשוט לא תאמה את המטרה שלך?
הרי להתחזק ולגדול בו זמנית זה אפשרי, והאחד יתמוך בשני. אולי ייקח יותר זמן להגיע למטרות ארוכות הטווח אבל בהחלט אפשרי.
אפשר גם לעבוד בתקופות של 'נטו היפרטרופיה' או נטו כוח'.

מצד שני יש גם תכניות כמו ג'גרנואוט שנותנות לך לעבוד בטווחים של 10-8-5-3, כל אחד למשך כמה שבועות ואין ספק שתפתח גם כוח וגם מסת שריר (אגב, להתחזק בטווח של 8-10 יקדם אותך מאוד בטווח של 1-3).

עוד אופציה שיש, וזאת דוגמה מאימונים שלי זה בלוקים של נפח + עזר ובסופם עצימות + מעט עזר כשיש בזה צורך. אימון בנץ לדוגמה:
דד בנץ 5x5
ספוטו 4x6
לחיצת כתפיים - 3x15
הרמות לצדדים- 3x15
פרפר דאמבלים - 3x15
פלור פרס 3x15
בייספ וכתף אחורית - 3x15
יכול להגיד שאני מרוצה גם מההתקדמות בכוח וגם במסת שריר.

אופציות לא חסרות, הכל זה עניין של להתאים לעצמך ולהציב מטרה הגיונית.

• פותח/ת השרשור
אולי התכנית שלך פשוט לא תאמה את המטרה שלך?
אולי לא. אבל תכנית כמו שאתה שלחת, ביצעתי גם ביצעתי. בנוסף לאימונים, הייתי מוסיף מבודדים או תרגילי עזר, לטווחי חזרות שונים, ואפילו בתרגילים העיקריים עבדתי בטווחי חזרות שונים(אם כי תמיד יש גרוויטציה ל-5 חזרות נראה).

אני פשוט מסתכל על מצבי הנוכחי, ולא רואה התקדמות של ממש בפיתוח הגוף, לעומת הכוח. ואולי יש, ואני פשוט לא מזהה את זה מדי.

הרעיון של תקופות, הוא רעיון שנכנס לשיקול.
אז תודה, והערכה גדולה על התשובה שלך.

אני פשוט מסתכל על מצבי הנוכחי, ולא רואה התקדמות של ממש בפיתוח הגוף, לעומת הכוח. ואולי יש, ואני פשוט לא מזהה את זה מדי.
אל תשכח שלבנות שריר לוקח הרבה זמן והרבה יותר קשה לכמת את ההתקדמות ביחס למשקל על המוט.
אחוז שומן גבוה יכול 'להסתיר' את ההתקדמות.
אגב, היית בפלוס קלורי עקבי? עלית במשקל? כי ךהתחסק בלי לעלות זה אפשרי. לעלות במסת שריר קצת פחות.

שאלת אם יש מישהו.. דיברתי על עצמי אין לי מושג לגבי אחרים
אם המטרה שלך זה לגדול אל תלך על כח כפי שציינת
אני אישית לא רואה משהו פסול בללכת על תכנית כח לרגליים ותכנית היפרטרופיה למשל לפלג גוף עליון
אם לא מפריע לך מבחינה פרופורציונאלית לך על זה

• פותח/ת השרשור
אל תשכח שלבנות שריר לוקח הרבה זמן והרבה יותר קשה לכמת את ההתקדמות ביחס למשקל על המוט.
אחוז שומן גבוה יכול 'להסתיר' את ההתקדמות.
אגב, היית בפלוס קלורי עקבי? עלית במשקל? כי ךהתחסק בלי לעלות זה אפשרי. לעלות במסת שריר קצת פחות.
נשארתי על משקל די דומה לאורך כל תהליך ההתחזקות. למעשה, אחת הסיבות שבגללם נתתי יותר דגש לכוח, היא תזונה לקויה.
אבל ירדתי עכשיו כמה קילו, ונראה שזה זמן טוב להמשיך להתחטב, ולתת הזדמנות למה שפעם לא הצלחתי, להשקיע יותר בתזונה, לצד שינוי המטרה, למקורית והעמוקה יותר. אבל לא הייתי רוצה שזה יבוא על חשבון התחזקות בדברים אחרים, אם הדבר אפשרי.
לדעתי אם המטרה היא עוד כוח בפלג גוף עליון, הרבה מהעבודה צריכה להיות מוקדשת לנטו עליה במסת שריר, גם אם זה אומר עבודה פחות ספציפית לRM1 בבנץ פרס בטווח הקצר.
ואם המטרה היא עוד שריר?

הפוך גוטה הפוך
רוצה להסביר לנו למה?
בנץ מושפע המון ממסת שריר.
לא רק בחזה אלא גם בידיים, כתפיים, וגב עליון.
נשארתי על משקל די דומה לאורך כל תהליך ההתחזקות
סיבה גדולה למה לא עלית במסת שריר. או שעלית בצורה זניחה.
ואם המטרה היא עוד שריר?
תעבוד כדי לפתח עוד שריר. זה יקדם את הלחיצות שלך מאוד.

נשארתי על משקל די דומה לאורך כל תהליך ההתחזקות. למעשה, אחת הסיבות שבגללם נתתי יותר דגש לכוח, היא תזונה לקויה.
אבל ירדתי עכשיו כמה קילו, ונראה שזה זמן טוב להמשיך להתחטב, ולתת הזדמנות למה שפעם לא הצלחתי, להשקיע יותר בתזונה, לצד שינוי המטרה, למקורית והעמוקה יותר. אבל לא הייתי רוצה שזה יבוא על חשבון התחזקות בדברים אחרים, אם הדבר אפשרי.

ואם המטרה היא עוד שריר?

אם המטרה היא נטו עוד שריר, אין ממש טעם לבצע חזרות נמוכות בבנץ' כי זה לא יתן הרבה למטרה הזו.
אם המטרה היא כוח, עוד שריר צריך גם להיות בפוקוס שלך.

• פותח/ת השרשור
סיבה גדולה למה לא עלית במסת שריר. או שעלית בצורה זניחה.
יכול להיות שהעלתי טיפה משקל, כנראה לא יותר מ-5 קילו למשל. הייתי על אחוז שומן גבוה עם משקלים נמוכים, העלתי עשרות קילוגרמים על המוט בתרגילים מסוימים, ופחות מזה בתרגילים אחרים, ולא נמנעתי מקלוריות בכלל לאורך כל השנה. אבל אולי באמת ציפיתי ליותר, מבלי לעבוד בהתאם באמת.
בכל מקרה, ירדתי 5 קילו, וזה פותח את הראש לגבי רענון מטרות.

יכול להיות שהעלתי טיפה משקל, כנראה לא יותר מ-5 קילו למשל. הייתי על אחוז שומן גבוה עם משקלים נמוכים, העלתי עשרות קילוגרמים על המוט בתרגילים מסוימים, ופחות מזה בתרגילים אחרים, ולא נמנעתי מקלוריות בכלל לאורך כל השנה. אבל אולי באמת ציפיתי ליותר, מבלי לעבוד בהתאם באמת.
בכל מקרה, ירדתי 5 קילו, וזה פותח את הראש לגבי רענון מטרות.
אני תכף מסיים תקופה של חיטוב, לפני כן הייתה מסה די רצינית
התחלתי לעלות במשקל סביב אוקטובר והגעתי מ74 אם אני זוכר נכון ל93.
הרבה מהמשקל היה נוב גיינז וזכרון שריר מהתקופה שהייתי מתאמן בעבר לפני כמה שנים.
שוקל כרגע 79 קילו וההבדל ניכר בצורה משמעותית.
אז חייב לעלות במשקל כדי לראות שינוי במסת שריר, אין דרך להתחמק מזה, מצד שני לא הייתי מציע עליה כמו שאני עשיתי כי היו לי תנאים ספציפיים שגרמו לזה להיות יותר הגיוני.

בכל אופן, לא רואה סיבה להפריד כוח ועליית מסת שריר, הם יכולים לבוא ביחד ויעזרו אחד לשני בתהליך.

תציב לעצמך יעד ומשם בחירת התכנית תהיה קלה יותר.

• פותח/ת השרשור
תציב לעצמך יעד ומשם בחירת התכנית תהיה קלה יותר.
המטרה היא תמיד להתקדם, בחירת המטרה אולי לא הייתה מהמקום הכי חיובי, אך תמיד עשיתי מה שיכולתי בהינתן למה שאני מאמין שאני מסוגל, וזה כשלעצמו אולי לא מעט.

יעדים לאורך הדרך, תמיד הצבתי בראש, בשביל "זריקות דופמין" לאורך הדרך.
בשביל יעדים בדרך למטרה, אני יכול להיות מאוד סבלני. השאלה שלי עכשיו היא, מה בעצם המטרה, שזה אומר להבין מה אני רוצה, למה עשיתי מה שעשיתי, ומה הלאה.

וזה לא כזה פשוט. אני חושב שבאיזשהו מקום, חיפשתי כאן הצדקה, או לכל הפחות, אישור שזה אפשרי.

פ"ג עליון יפה, לצד פ"ג תחתון חזק, בו בזמן(להתקדם בשניהם באופן עקבי, ולא כל פעם להזניח משהו, כלומר לשפר משהו אחר).
@ברבור יפהפה
אתה באמת רוצה ״חזה״ מפוסל יותר,מאשר בנץ חזק יותר?
שואל באמת ובתמים.
כי אני עוקב אחריך מלא זמן
ואתה עובד נהדר
הייתי רוצה את שניהם, אבל הייתי רוצה לתת העדפה עכשיו, משום שאני מעדיף עכשיו, יותר "פיסול" ממשקל. לפחות בחזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית