הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פוש פרס (רחב) מאיורי הצוואר: 130kg

• פותח/ת השרשור
חזק אין ספק
לדעתי לא שווה את הסיכון התרגיל הזה
לפני שאני עונה לך - תרצה אולי להסביר את כוונתך?
אתה אומר שלדעתך התרגיל הזה מכיל רכיבי סיכון גדולים יותר מאשר מה שיש, למשל, בבנץ' פרס או בסקוואט?

יפה, כמה אתה עושה STRICT?
זה תלוי מה אתה מגדיר "סטריקט".
ממש ממש בתחילת התנועה יש אזור שקשה במיוחד גם כי פיזיקלית קשה יותר להניע משהו ממצב סטאטי, אבל גם כי לפחות אצלי אישית בפוזיציה ההתחלתית הידיים לא בזווית לדחוף למעלה (תחשוב Skullcrushers).

אז לשאלתך: תלוי כמה אני סטריקט.

בגדול הפוש פרס שלי לא יעיל, והפער בין "אני מנסה ממש חזק עם הרגליים" ו"רק נתתי באונס קטן כדי שהמוט יתפוס גובה ומשם אנו אכנס לפוזיציה ו"יאללה גריינד" הוא לא גדול, ועם פוש מינימלי אני אתן גם 110+ לחזרות.

אם תרצה סטריקט מוחלט אז אני לא יודע, אבל יכול להיות שלא עובר את ה-95.

מקצוען לא קונבנציונלי.
אלוף בכל התרגילים שאף אחד אף פעם לא עשה, מרשים בטירוף.
חחח, תודה.
זה אולי נראה "קרקסי", אבל כמו שאנשים יכולים לבחור שהם מתמקדים בעמידות ידיים וקלינים ושזה "הספורט האישי שלהם", אז בתכלס לחיצות מאחורי הצוואר ודדליפט באחיזה רחבה היו ה"ספורט האישי שלי" מאז שהתחלתי לעבוד עם מוט, ויש להם תכנון בתכנית.

אם כי בקרוב אני רוצה להתפקס יותר על וויטליפטינג, אז התרגילים האלה הולכים להיעלם. (אני אלחץ מספיק כבד בשביל לעשות אוברהד סקוואט, ואני אמשוך רחב באזור ה-100-120% מהסנאטץ' במקום 150-190% כדי לעשות חזרות מהירות, שזה יותר רלוונטי).

אפשר לדעת מי זאת היפהפייה ברקע ?
@MikeRozner
גם ככה הוא לא מחבב אותי.
אל תגרום לו לראות אותי גם מחוץ לשעות העבודה. ;)

נערך לאחרונה:
לפני שאני עונה לך - תרצה אולי להסביר את כוונתך?
אתה אתה אומר שלדעתך שהתרגיל הזה מכיל רכיבי סיכון יותר גדולים מאשר מה שיש, למשל, בבנץ' פרס או בסקוואט?
לפני שאני עונה לך - איך נראה כשל בתרגיל כזה?

בורחים אחורה או קדימה/מחזירים חזרה לטרפזים אם נכשלת בתחילת החזרה.
לא חושב שזה תרגיל מסוכן במיוחד, צריך רק מודעות טכנית.

בורחים אחורה או קדימה/מחזירים חזרה לטרפזים אם נכשלת בתחילת החזרה.
לא חושב שזה תרגיל מסוכן במיוחד, צריך רק מודעות טכנית.
תלוי באיזה נקודה בתנועה נכשלת, אם נדפקת לך הירידה של המוט במשקל כזה הסיכוי שלך לשבור חוליות יותר גדול מהסיכוי שלך לברוח

• פותח/ת השרשור
אופציה 1: תנועה לא למעלה בקו ישר הפכה אי התרגיל לקשה יותר. אם הוא עף אחורה קל מאוד לזרוק אותו ואם הוא עף קדימה (אבל לא מספיק), אז קל מאוד "לתת לו באינקליין".

אופציה 2: לא האצת אותו מספיק חזק כדי להצליח לנעול. בנסיון הנעילה המוט יאבד מהירות, ואין לך את הכוח להשלים את התנועה (אם היה - זה לא היה כשל). מה שיקרה זה שבשלב מסויים התנועה למעלה תיעצר, ואז אתה יכול לחוות אותו בחזרה למטה, או כמו במקרה מעל - להסיט אותו קדימה או אחורה.

יש גם אופציות מוזרות כמו: לאבד החזקה של הגב בשלב הדיפ (אבל למה שזה יקרה כשאתה מסקוויט משקלים הרבה יותר גבוהים ממה שאתה לוחץ?), או או שמשהו במפרק יתחרבש לך (רק למה שזה יקרה במשקל הגיוני?), אבל שטויות מרחיקות לכת אפשר לשייך לכל תרגיל שנעשה בחזקת אגו ליפטינג, אז בגדול זה בעיקר שתי האופציות הראשונות.

תלוי באיזה נקודה בתנועה נכשלת, אם נדפקת לך הירידה של המוט במשקל כזה הסיכוי שלך לשבור חוליות יותר גדול מהסיכוי שלך לברוח
אני חושב שבנץ' פרס הרבה יותר מסוכן, במיוחד בהתחשב שהמשקל הרבה יותר כבד שם.
בכל זאת תרגיל מאוד בטוח למי שיש גרם אחד של שכל.

• פותח/ת השרשור
בפרס רגיל או בפוש פרס (רגילים) אתה יכול למצוא את עצמך נשען אחורה ומגיע למקומות האלה.

תסתכל על הפוזיציה שלי בנעילה: דווקא זה מנח "סקוואטי". אתה כמובן יכול להיות כאן מאוד פסימי ולדמיין שמסיבה כלשהי המוט מתרסק לי על הצוואר, אבל בפועל לחיצה שלא מצליחה לעלות יכולה לרדת בשליטה. (כמו שבנץ' שלא מצליח להנעל יכלא אותך, אבל בשביל שהוא יתרסק עליך צריך לקרות כשל בנסיבות מוגזמות).

הנה כשל ב-135:

אגב, בדרך חזרה המוט נגע לי בראש.
אני מאמין שתסכים אתי שזה לא רעיון טוב, אבל האמת שזה היה כמעט בלתי מורגש, כי בשלב הזה המוט פשוט ירד לאט, ואז דחפתי אותו קדימה.

אם המוט היה עולה ויורד בקו ישר הוא היה יורד חזרה לטרפזים, ויכולתי לרכך את הנחיתה בכך שאעלה על האצבעות ו"לפגוש אותו בדרך", או ארכב אתו קצת למטה לסקוואט שנחשב למשקל חימום.

נערך לאחרונה:
אני חושב שבנץ' פרס הרבה יותר מסוכן, במיוחד בהתחשב שהמשקל הרבה יותר כבד שם.
בכל זאת תרגיל מאוד בטוח למי שיש גרם אחד של שכל.
אחי, זה לא אומר חצי דבר על הבטיחות של התרגיל, לא השתכנעתי.
מיומנות, ידע וניסיון (או כלשונך: גרם אחד של שכל) חשובים בכל תרגיל עם משקל חופשי.
בסקאווט ובנץ' יש לך כלוב ומוטות בטיחות ואפשרות להעיף פלטות בכשל. פה לא.
בדדליפט אפשר להרים הרבה יותר כבד מפוש פרס והוא עדיין תרגיל בטיחותי, אז מה...

בפרס רגיל או בפוש פרס (רגילים) אתה יכול למצוא את עצמך נשען אחורה ומגיע למקומות האלה.
נכון, אבל בפרס הרגיל אתה מוריד את המוט על החזה, יש לך יותר שליטה על ההורדה וכמו שאמרת הרבה יותר קל "לתת לו באינקליין".

תסתכל על הפוזיציה שלי בנעילה: דווקא זה מנח "סקוואטי". אתה כמובן יכול להיות כאן מאוד פסימי ולדמיין שמסיבה כלשהי המוט מתרסק לי על הצוואר, אבל בפועל לחיצה שלא מצליחה לעלות יכולה לרדת בשליטה. (כמו שבנץ' שלא מצליח להנעל יכלא אותך, אבל בשביל שהוא יתרסק עליך צריך לקרות כשל בנסיבות מוגזמות).
מסכים עם כל מה שכתבת כאן, דווקא הלחיצה או ה"כשל" ממנה לא מדאיג בכלל כי אין פה כמעט גריינד,
כל הכוח מתפרץ בהתחלה ואם המוט לא עלה הוא פשוט יעוף קדימה, כמו בסרטון שצירפת.
מה שכן מדאיג בעיניי זה רק ההורדה המהירה של המוט שפשוט "קורס" מאחורי הצוואר.
אחרי הנעילה (במיוחד במאמץ של RM1) קשה לשלוט בהורדה בעיקר כי זה מאחורי הראש והנחיתה יכולה להיות לא כ"כ נעימה.

שבת שלום לכם

הנה כשל ב-135:

אגב, בדרך חזרה המוט נגע לי בראש.
אני מאמין שתסכים אתי שזה לא רעיון טוב, אבל האמת שזה היה כמעט בלתי מורגש, כי בשלב הזה המוט פשוט ירד לאט, ואז דחפתי אותו קדימה.

אם המוט היה עולה ויורד בקו ישר הוא היה יורד חזרה לטרפזים, ויכולתי לרכך את הנחיתה בכך שאעלה על האצבעות ו"לפגוש אותו בדרך", או ארכב אתו קצת למטה לסקוואט שנחשב למשקל חימום.

מפחיד רצח.

• פותח/ת השרשור

אחי, זה לא אומר חצי דבר על הבטיחות של התרגיל, לא השתכנעתי.
מיומנות, ידע וניסיון (או כלשונך: גרם אחד של שכל) חשובים בכל תרגיל עם משקל חופשי.
בסקאווט ובנץ' יש לך כלוב ומוטות בטיחות ואפשרות להעיף פלטות בכשל. פה לא.
בדדליפט אפשר להרים הרבה יותר כבד מפוש פרס והוא עדיין תרגיל בטיחותי, אז מה...

נכון, אבל בפרס הרגיל אתה מוריד את המוט על החזה, יש לך יותר שליטה על ההורדה וכמו שאמרת הרבה יותר קל "לתת לו באינקליין".

מסכים עם כל מה שכתבת כאן, דווקא הלחיצה או ה"כשל" ממנה לא מדאיג בכלל כי אין פה כמעט גריינד,
כל הכוח מתפרץ בהתחלה ואם המוט לא עלה הוא פשוט יעוף קדימה, כמו בסרטון שצירפת.
מה שכן מדאיג בעיניי זה רק ההורדה המהירה של המוט שפשוט "קורס" מאחורי הצוואר.
אחרי הנעילה (במיוחד במאמץ של RM1) קשה לשלוט בהורדה בעיקר כי זה מאחורי הראש והנחיתה יכולה להיות לא כ"כ נעימה.

שבת שלום לכם
קודם כל: זה לא ג'רק; זה פוש פרס. אתה אולי מניע את המשקל בהתחלה עם הרגלים, אבל משם אתה *לוחץ*. אתה מחובר למוט בתהליך, ומרגיש לאן הוא הולך, ואם הוא הולך קדימה או אחורה _ אתה יכול בכיף להמשיך את זה ולזרוק, ואם הוא הולך למעלה אבל לא ננעל - הוא לא נופל עליך. אתה יכול פשוט ללוות אותו למטה.

בנץ' שברח קדימה או אחורה ואתה לא יכול להציל - נופל עליך. פה אני יכול להפיל אותו לא על עצמי.

בנץ' שעלה במסלול נכון אבל לא הצלחת לנעול - אתה יכול להוריד על עצמך... אבל אז אתה צריך לצאת החוצה מזה. פה אני לא לכוד - אני נמצא בעמדת סקוואט 65% מהמקס.

סקוואט צריך לדעת מתי לזרוק (לפני שהוא משתבש יותר מדי). את זה אתה יכול לזרוק גם אחרי שכבר אבדת שליטה במסלול.

הורדה מלמעלה לחזה בפוש פרס היא הרבה יותר מסורבלת מהורדה כשזה מאחורי הצוואר.

אתה מפחד מזה שהמוט ישתחרר ויפול על הצוואר - אבל למה שזה יקרה?
יפה מאד.
מילטרי רגיל מה ה-pr(לסינגל) נכון לכרגע?
תודה!

*לא ידוע, ואני גרוע טכנית בלחיצות רגילות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית