הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם סופר סטים של שני שרירים לא קשורים, יביא לפחות תוצאות מאשר סטים רגילים של סט ואז מנוחה?

• פותח/ת השרשור Qubit
  • פורסם בתאריך

Qubit

משתמש מתחיל
297
26
נק' מוניטין:
85
297
26
הבחור הפופולרי הזה טוען שכן - https://youtube.com/shorts/gAh9VJabCH8?feature=share

הבחור הפופולרי הזה גם טוען שכן, בקצרה הוא אומר שלא נוכל לעשות את הסט השני באותה האינטנסיביות, אם באינטנסיביות הוא מתכוון שנוכל להרים פחות מהרגיל זה לא מה שקורה במצב שלי, אצלי הכל מורם כרגיל https://www.instagram.com/reel/CeyqbxjjFu8/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
upload_2022-7-9_17-11-33.png

לא צריך להיות מדען להבין שאחרי מאמץ פיזי כלשהו, יהיה קשה לבצע מאמץ פיזי נוסף מכל סוג שהוא.

אולי מבורות, אבל אני לא מתחבר לסופר סטים בכללי.

הוא טוען שזה בעיקר שימושי לחסוך זמן במכון.
בשביל לחסוך זמן במכון אפשר גם לקצר זמני מנוחה בין תרגילים שונים.

בקיצור, לא יודע אם זה כזה רע סופר סטים, זה וודאי לא אופטימלי לדעתי.

• פותח/ת השרשור
לא צריך להיות מדען להבין שאחרי מאמץ פיזי כלשהו, יהיה קשה לבצע מאמץ פיזי נוסף מכל סוג שהוא.

אולי מבורות, אבל אני לא מתחבר לסופר סטים בכללי.

הוא טוען שזה בעיקר שימושי לחסוך זמן במכון.
בשביל לחסוך זמן במכון אפשר גם לקצר זמני מנוחה בין תרגילים שונים.

בקיצור, לא יודע אם זה כזה רע סופר סטים, זה וודאי לא אופטימלי לדעתי.

למה לדעתך זה לא אופטימלי אם אני עדיין מרים את אותם המשקלים כאילו עשיתי סטים רגילים?

למה לדעתך זה לא אופטימלי אם אני עדיין מרים את אותם המשקלים כאילו עשיתי סטים רגילים?
כי אתה לא מרים את אותם משקלים אם אתה מתנשף הרגע מתרגיל בייספס ורץ לתרגיל טרייספס.

מוזר מאוד, אני כן מרים את אותם המשקלים.
פשוט מאוד,אתה עושה פה סופר סטים של טרייספס ובייספס,כמה אתה מתנשף אחרי סט של בייספס? לא הרבה...
ובסופר סט כזה באמת אין שום בעיה והוא מעולה לקיצר זמן האימון.
אבל אם תנסה לעשות סופר סט של תרגילים יותר אינטנסיביים, לדוגמא: חתירה+לחיצת כתפיים אז כבר ההשפעה תיהיה יותר מורגשת...

פשוט מאוד,אתה עושה פה סופר סטים של טרייספס ובייספס,כמה אתה מתנשף אחרי סט של בייספס? לא הרבה...
ובסופר סט כזה באמת אין שום בעיה והוא מעולה לקיצר זמן האימון.
אבל אם תנסה לעשות סופר סט של תרגילים יותר אינטנסיביים, לדוגמא: חתירה+לחיצת כתפיים אז כבר ההשפעה תיהיה יותר מורגשת...
אבל בחתירה+לחיצת כתפיים אנחנו נתייחס לזה כבעייתי בגלל ההתנשפות?
נלך לקיצון כדי להבין.
אני בין בנץ פרס לסקוואט מסוגל לעשות סופר סט בתחילת בלוק, אבל לא אעז לעשות זאת בסוף בלוק.
בסוף בלוק, אני בכלל לא מתנשף בין הסטים.

אבל בחתירה+לחיצת כתפיים אנחנו נתייחס לזה כבעייתי בגלל ההתנשפות?
נלך לקיצון כדי להבין.
אני בין בנץ פרס לסקוואט מסוגל לעשות סופר סט בתחילת בלוק, אבל לא אעז לעשות זאת בסוף בלוק.
בסוף בלוק, אני בכלל לא מתנשף בין הסטים.
זה לא קשור להתנשפות כמו שזה קשור לעומס על מערכת העצבים ודרישה יותר גבוהה למנוחה והתאוששות.
וכן, התאוששות היא גם בתוך האימון עצמו ולא רק בין אימון לאימון.
על אותו עיקרון שלעשות אינטרוולים אחרי 10 דק' של ריצה יהיה לך יותר פשוט מאינטרוולים אחרי 45 דק' של ריצה.

ככלל, לא ריאלי להוסיף עומס באופן אקוטי בלי דרישה נוספת של התאוששות.

נערך לאחרונה:
באמת ותמים שעשיתי אימון מלא בלי סופר סטים ואימון מלא עם והמשקלים המורמים היו אותו הדבר.
כי אין לך את המיומנות הטכנית והמנטלית לדחוף את עצמך חזק יותר באימון ללא סופר סט.
זה כמו שתגדיל את הrm1 שלך תוך שבוע, זה לא בהכרח אומר שהתחזקת, אלא שהשתלטת יותר על המיומנות המנטלית והטכנית.

• פותח/ת השרשור
כי אין לך את המיומנות הטכנית והמנטלית לדחוף את עצמך חזק יותר באימון ללא סופר סט.
זה כמו שתגדיל את הrm1 שלך תוך שבוע, זה לא בהכרח אומר שהתחזקת, אלא שהשתלטת יותר על המיומנות המנטלית והטכנית.

התחלתי לעשות את זה בחיטוב והייתי שנה בחיטוב והמשקלים היו אותם המשקלים.

אם אני מרגיש שכל משקל שאני יכול לעשות חזרה אחת, אני מסוגל גם 3, מה זה אומר עלי?

או שהמציאות היא שמשקל שעולה פעם אחת תמיד תעלה שוב?
או שאני פשוט לא מיומן לעשות חזרה אחת כבדה מספיק שלא אצליח לעשות אחריו עוד חזרה?

מה דעתך?

• פותח/ת השרשור
אם אני מרגיש שכל משקל שאני יכול לעשות חזרה אחת, אני מסוגל גם 3, מה זה אומר עלי?

או שהמציאות היא שמשקל שעולה פעם אחת תמיד תעלה שוב?
או שאני פשוט לא מיומן לעשות חזרה אחת כבדה מספיק שלא אצליח לעשות אחריו עוד חזרה?

מה דעתך?

לא יודע. אלו היו ימים שבהם לימדו אותי שלהגיע לrir0 זה הכי טוב וכך עשיתי.

לא יודע. אלו היו ימים שבהם לימדו אותי שלהגיע לrir0 זה הכי טוב וכך עשיתי.
RIR ו RPE דורש מיומנות של שנים.
מייק טושייר שהביא את הRPE לפאוורליפטינג ועולם האימונים טען שלוקח 10 שנים של אימונים כדי להיות מיומן בלהעריך את הדברים האלו נכון.

יש כמה סוגי כשל, ככה שלא כולם שווים.
כשל כוח בסיסי.
כשל טכניקה מתפרקת.
כשל מנטלי.
כשל אירובי.

לאו דווקא בסדר הזה.

• פותח/ת השרשור
RIR ו RPE דורש מיומנות של שנים.
מייק טושייר שהביא את הRPE לפאוורליפטינג ועולם האימונים טען שלוקח 10 שנים של אימונים כדי להיות מיומן בלהעריך את הדברים האלו נכון.

יש כמה סוגי כשל, ככה שלא כולם שווים.
כשל כוח בסיסי.
כשל טכניקה מתפרקת.
כשל מנטלי.
כשל אירובי.

לאו דווקא בסדר הזה.
הגעתי לכשל כוח בסיסי בכל סט. לא לשום כשל אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית