הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו מטורף בברך שמטריף אותי גם אחרי שהלכתי לאורטופד

• פותח/ת השרשור koba
  • פורסם בתאריך

koba

משתמש פעיל
426
9
נק' מוניטין:
6
426
9
התחילו לי בחודשים האחרונים כאבים מטורפים בסקוואטים גם ללא משקל בכלל לא הבנתי את הבעיה ואיך זה שאני מתאמנים עשורים פתאום דבר כזה צץ לי משהו מקום והתקשרתי לקופת חולים שלי לקבוע תור לאורטופד ואחרי איבחון נאמר לי הדבר הבאה שסיבך לי את הראש לגמרי-

התמקדות שלי העיקרית בפלג גוף התחתון היית סקוואטים ודדליפט והרופא אמר לי שהבעיה ב4 ראשי 2 זרועות מצד ימין חזקות יותר מ2 זרועות מצד שמואל של הארבע ראשי ועקב כך אין איזון וצד אחר מושך יותר לכיוון אחד ואז צורך הכאבים בברך. זה לא ניתפס איך דבר כזה יכול לקרות לא מצליח לקבל את זה סקוואט לא מחזק בצורה סימטרית את כל ה4 ראשי ומצריך עוד תרגילים נוספים. מה אתם אומרים על זה פעם ראשונה שאני שומע דבר שכזה?

ואם זה באמת נתפס כנון שעדיין למרות שהוא רופא עדיין אני בספק אבל נגיד וכן איזה תרגילים מחזקים את החלק של 2 הזרועות הפנימיות של הארבע ראשיץ

לא הבנתי כלום, ולא יודע אם האורתופד צודק.
אבל כנראה שסקוואט בעמידה רחבה מאוד תעבוד על השרירים שאתה מתאר.

• פותח/ת השרשור
וואו...
זה כתוב בגיאורגית? 😆
עד כדי כך לא רשמתי ברור
לא הבנתי כלום, ולא יודע אם האורתופד צודק.
אבל כנראה שסקוואט בעמידה רחבה מאוד תעבוד על השרירים שאתה מתאר.
לפי האבחון שלו הסקוואט מחזק בעיקר בארבע ראשי את 2 הזרועות היוצאות מחוץ לגוף ואילו 2 הזרועות בצד שמואל שנכנסים כוויכול לצד של כיוון של המפסעות לא מתחזקות ואז נוצר הפער בניהם ובגלל זהיש לי כאבים בברכים כי צד אחד עכשיו מושר יותר חזק מצד אחר כמו לצורך הדוגמה ניקח סוס ונמשוך יותר את ריצמה למצד מסויים. הצלחת להבין אותי

עד כדי כך לא רשמתי ברור

לפי האבחון שלו הסקוואט מחזק בעיקר בארבע ראשי את 2 הזרועות היוצאות מחוץ לגוף ואילו 2 הזרועות בצד שמואל שנכנסים כוויכול לצד של כיוון של המפסעות לא מתחזקות ואז נוצר הפער בניהם ובגלל זהיש לי כאבים בברכים כי צד אחד עכשיו מושר יותר חזק מצד אחר כמו לצורך הדוגמה ניקח סוס ונמשוך יותר את ריצמה למצד מסויים. הצלחת להבין אותי
או שהוא לא יודע מה הוא אומר, או שאתה לא יודע לייצג אותו כמו שצריך.

סקוואט בעמידה רחבה מאוד יחזקו את מקרבי הירך.

אולי פשוט תשלח פה את סיכום הפגישה שלכם?
קצת קשה להבין אותך.

בכל מקרה אם אכן מדובר על המקרבים סומו-סקוואט בהחלט יכול לעזור כמו גם עוד המון תרגילים מבודדים יותר.
אני חושב שאתה קצת מבלבל את האבחנה שקיבלת.

• פותח/ת השרשור
או שהוא לא יודע מה הוא אומר, או שאתה לא יודע לייצג אותו כמו שצריך.

סקוואט בעמידה רחבה מאוד יחזקו את מקרבי הירך.
אני לא עושה סקוואט בעמידה רחבה אלא סקוואט קלאסי ורגיל אז מה זה אומר בעצם שדזה לא נותן מענה שווה לכל הארבע הראשי?
אולי פשוט תשלח פה את סיכום הפגישה שלכם?
קצת קשה להבין אותך.

בכל מקרה אם אכן מדובר על המקרבים סומו-סקוואט בהחלט יכול לעזור כמו גם עוד המון תרגילים מבודדים יותר.
אני חושב שאתה קצת מבלבל את האבחנה שקיבלת.
אבחנה הזויה אומר שהשרירים הפנימים של הארבע הראשי ה2 זורועות הפנימיות חלשות מאחרות בגלל שהסקוואט מחזק יותר את ה2 זורועות החיצונית ובגלל זה נוצר לי הכאבים בברך שצד אחר מושך יותר מהצד השני. עכשיו מה האופציות שלי להוסיף סומו דווקט לתוכנית אימון שלי? מה עוד יכול להיות תנועות פשוטות שלא יעמסו גם על התאוששות שלי ללא מכשירים מה העדיפות?

אני לא עושה סקוואט בעמידה רחבה אלא סקוואט קלאסי ורגיל אז מה זה אומר בעצם שדזה לא נותן מענה שווה לכל הארבע הראשי?
נתחיל מזה שהאבחון נשמע חרטא בפיתה, אבל מה אני יודע. הייתי מתייחס יותר ברצינות לאבחון כזה מפיזיותרפיסט.

אבל בוא נגיד שהאבחון נכון, תוריד משקל ותעמוד בעמידה רחבה מאוד בסקוואט, מה הבעיה.

ברעיון לא צריך מענה בכל ה4 ראשי במידה זהה, זה שטויות. אם אחד עובד 30% והאחר רק 15% זה לא באמת משמעותי.
בוא נגיד את זה ככה, לי אין את הבעיה שאתה מתאר ואני עושה סקוואט בעמידה רגילה כבר המון שנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית