הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה הייתם עושים במקומי

ShaharTur

משתמש מתחיל
33
6
נק' מוניטין:
6
33
6
מה נשמע ?
אז ככה ,אני סטודנט , שוקל 78.5-79 ,1.73

נמצא בFBW משהו כמו 10 חודשים אולי קצת יותר 3 פעמים בשבוע ואני חושב שמיציתי את התכנית ,גם תקוע בהתקדמות ,רוצה לקצר את האימון קצת כי הוא נהיה ארוך מאוד וגם אחרי תרגילים מורכבים כבדים בעיקר אחרי סקוואט אין לי אנרגיה להמשך האימון וזה מבאס לי את האימון ממש .
אני כרגע בחופש של חודשיים וחצי ולכן יש לי זמן כסטודנט לעשות מה שבאלי וחשבתי לעבור לab 4 פעמים בשבוע ולראות איך הולך ,השאלה אם זה יעיל לעבור ל4 פעמים בשבוע במכון אם אני יודע שאחרי החופש הזה של החודשיים וחצי אני אאלץ לחזור ל3 פעמים בשבוע במכון מפאת חוסר זמן .
גם מתוכנן אגב חיטוב כאשר אגיע לסביבות ה82 קילו +- אם זה משנה .

מה ההייתם עושים במצב שלי בעיקר מהמעבר ל4 פעמים ואחרי חודשיים וחצי לא אוכל 4 פעמים ,אוכל רק 3 .

תודה !

זה לא באמת משנה. ולפי השאלה והניסוח מובן שחסר לך הרבה ידע בתחום (באמת שלא מתוך זלזול אלא מתוך רצון לעזור). בשביל למנוע תסכול ולהגיע להצלחה אני ממש ממליץ לך ללמוד על התחום בצורה רצינית, ואם אין לך זמן וכוח לזה אז לשכור את שירותיו של מאמן (עם המלצות כמובן).

• פותח/ת השרשור
זה לא באמת משנה. ולפי השאלה והניסוח מובן שחסר לך הרבה ידע בתחום (באמת שלא מתוך זלזול אלא מתוך רצון לעזור). בשביל למנוע תסכול ולהגיע להצלחה אני ממש ממליץ לך ללמוד על התחום בצורה רצינית, ואם אין לך זמן וכוח לזה אז לשכור את שירותיו של מאמן (עם המלצות כמובן).
תודה !
אשמח אם תפנה אותי למקומות שיעזרו לי להבין איפה הלוקה בחסר בידע שלי בתחום כי אולי מהפוסט זה נראה שאני בלי ידע בכלל אבל אני באמת חושב שיש לי מספיק ידע בתחום לרמה שלי כרגע .
אני יודע שזה לא באמת משנה אם אעשה את אותו הנפח ב3 או 4 הימים אבל אני יודע שלא אעשה אותו נפח מab וFBW .
אני מכיר את כל עניין ההתקדמות וקראתי על זה שזה לא משנה אם אני משתמש בFBW כדי להתקדם או AB אבל הנפח ישתנה כאשר אחזור ללימודים ואני לא יודע אם שווה לי לעשות את המעבר הזה .

לפי מה שקראתי הבעיה שלך היא שאתה תקוע בהתקדמות, וזה לא משנה כמה פעמים תתאמן בשבוע, גם מפעמיים תוכל לראות התקדמות.
זה פחות קריטי אם תתאמן שלוש פעמים פעמיים או ארבע בשבוע, קודם כל תבדוק מה לא עובד.
לגבי כל מה שרשמת זה אפשרי, צריך להבין מה זה אומר שאין לך אנרגיה אחרי תרגילים מורכבים- אתה צריך דילואוד? הנפח גבוה מדיי? סתם תחושה? או שבכלל נמאס לך לעבוד באותה תצורה 10 חודשים ומנטלית אתה צריך שינוי? את כל זה קשה להגיד בלי לדעת נתונים על התוכנית הנוכחית שאתה עושה ומה בדיוק הכוונה לחוסר אנרגיה שאתה מתאר.
ההמלצה של OYP לחוסר ידע לא בהכרח חד משמעית, אני חושב שהשאלה שלך היא פשוט לא ממוקדת,אבל זה לא אומר שאתה צריך ישר לקחת מאמן או ללמוד בצורה רצינית יותר (שזה כמובן מדהים אם אתה יכול לעשות את זה, אבל אתה סטודנט ואני מניח שאין לך הרבה כסף וזמן פנוי), תוכל להיעזר בפורום ולהתקדם אחלה גם לבד, מין הסתם שזה יהיה תמיד יעיל יותר לקחת מאמן טוב.

באופן אישי הייתי עושה FBW ארבע פעמים בשבוע במקומך.
רק שיהיה ברור, המטרה שלך זה לבנות מסת שריר? או להיות חזק?

תודה !
אשמח אם תפנה אותי למקומות שיעזרו לי להבין איפה הלוקה בחסר בידע שלי בתחום כי אולי מהפוסט זה נראה שאני בלי ידע בכלל אבל אני באמת חושב שיש לי מספיק ידע בתחום לרמה שלי כרגע .
אז קודם כל יש לך מן הסתם את הפורום פה, מוזמן בכיף להפציץ פה שאלות או לחפש נושאים ישנים שעונים לך על השאלות.
דבר שני ביוטיוב יש לך את Mike israetel שהוא אלוף בפיתוח גוף וכוח.
אני מניח שהמטרה שלך זה פיתוח גוף ולא כוח (תקן אם אני טועה) אז sean nalewayj ביוטיוב גם אחלה.
jony candito גם מעלה תוכן לפיתוח גוף למרות שהוא פאוורליפטר בעיקרון.
אחרי Jeff nippard הרבה זמן לא עקבתי, אבל אני מניח שיש לו גם אחלה תוכן לפיתוח גוף.
אם תרצה גם ללמוד גם ממאמני כוח ולא רק פיתוח גוף ביוטיוב תגיד ונמליץ לך.
בפייסבוק יש לך את צוות evb.
ואם תרצה המלצות לספרים לפיתוח גוף אז תקבל בכיף, אני אישית יכול להמליץ לך רק על starting strength (רק הפרקים של הטכניקה), ואז לעבור לספרים יותר ספציפיים לפיתוח גוף. ושוב, אם תרצה גם ספרים לפיתוח כוח יש הרבה.

• פותח/ת השרשור
אז קודם כל יש לך מן הסתם את הפורום פה, מוזמן בכיף להפציץ פה שאלות או לחפש נושאים ישנים שעונים לך על השאלות.
דבר שני ביוטיוב יש לך את Mike israetel שהוא אלוף בפיתוח גוף וכוח.
אני מניח שהמטרה שלך זה פיתוח גוף ולא כוח (תקן אם אני טועה) אז sean nalewayj ביוטיוב גם אחלה.
jony candito גם מעלה תוכן לפיתוח גוף למרות שהוא פאוורליפטר בעיקרון.
אחרי Jeff nippard הרבה זמן לא עקבתי, אבל אני מניח שיש לו גם אחלה תוכן לפיתוח גוף.
אם תרצה גם ללמוד גם ממאמני כוח ולא רק פיתוח גוף ביוטיוב תגיד ונמליץ לך.
בפייסבוק יש לך את צוות evb.
ואם תרצה המלצות לספרים לפיתוח גוף אז תקבל בכיף, אני אישית יכול להמליץ לך רק על starting strength (רק הפרקים של הטכניקה), ואז לעבור לספרים יותר ספציפיים לפיתוח גוף. ושוב, אם תרצה גם ספרים לפיתוח כוח יש הרבה.

תודה רבה !
אני אסתכל .

לפי מה שקראתי הבעיה שלך היא שאתה תקוע בהתקדמות, וזה לא משנה כמה פעמים תתאמן בשבוע, גם מפעמיים תוכל לראות התקדמות.
זה פחות קריטי אם תתאמן שלוש פעמים פעמיים או ארבע בשבוע, קודם כל תבדוק מה לא עובד.
לגבי כל מה שרשמת זה אפשרי, צריך להבין מה זה אומר שאין לך אנרגיה אחרי תרגילים מורכבים- אתה צריך דילואוד? הנפח גבוה מדיי? סתם תחושה? או שבכלל נמאס לך לעבוד באותה תצורה 10 חודשים ומנטלית אתה צריך שינוי? את כל זה קשה להגיד בלי לדעת נתונים על התוכנית הנוכחית שאתה עושה ומה בדיוק הכוונה לחוסר אנרגיה שאתה מתאר.
ההמלצה של OYP לחוסר ידע לא בהכרח חד משמעית, אני חושב שהשאלה שלך היא פשוט לא ממוקדת,אבל זה לא אומר שאתה צריך ישר לקחת מאמן או ללמוד בצורה רצינית יותר (שזה כמובן מדהים אם אתה יכול לעשות את זה, אבל אתה סטודנט ואני מניח שאין לך הרבה כסף וזמן פנוי), תוכל להיעזר בפורום ולהתקדם אחלה גם לבד, מין הסתם שזה יהיה תמיד יעיל יותר לקחת מאמן טוב.

אז זהו ,אני פשוט יוצא גמור מסקוואט ,אני לא מגיע לכשל או משהו אני פשוט מוציא הרבה אנרגיה .
הנפח לדעתי לא גבוה מידי וכמובן שנמאס לעבוד במשך הרבה זמן באותה תצורה ואני באמת צריך קצת שינוי .
המטרה שלי היא אכן פיתוח גוף ולא כוח .
אני כן מכיר את כל עניין הבלוקים ותכנית אימונים ולוודא שאני מתקדם לאורך זמן ,אני אולי באמת מבין מכם שאני לא מספיק עם ידע כדי לדעת איפה אני צריך לשפר או להתקדם .
אבל כן הייתי רוצה לנסות קצת ולגוון כי בסופו של דבר אני רוצה להנות גם מהאימון .
אני לא מתכוון להגיע לרמה של תחרות אבל בהחלט רוצה להגיע לרמה מכובדת שאהיה מרוצה מהגוף שלי ולאן שהגעתי .

באופן אישי הייתי עושה FBW ארבע פעמים בשבוע במקומך.
רק שיהיה ברור, המטרה שלך זה לבנות מסת שריר? או להיות חזק?

לבנות מסת שריר ,סליחה לא רשמתי .
FBW 4 פעמים בשבוע ? איך זה יעבוד ?

אבל כן הייתי רוצה לנסות קצת ולגוון כי בסופו של דבר אני רוצה להנות גם מהאימון .
משהו שאותי אישית מעניין זה לגוון בתרגילים מידי פעם. אני בסופו של דבר אוהב את התרגילי בסיס ופחות כל מיני תרגילים מבודדים וכו, ומה שמעניין אותי זה בכלל פאוורליפטינג ולא פיתוח גוף, אבל לשחק עם ואריאציות של התרגילי בסיס הוסיף לי עניין. לא גיוונתי בטירוף בגלל שבסופו של דבר אני כן מאוד אוהב סקוואט, בנץ, דדליפט ופרס בעיקר, אבל להוסיף ואריאציה של פאוז או דדסטארט זה גיוון נחמד בשבילי.
איך שאתה יכול לקחת את זה לפיתוח גוף זה למשל:
בתרגילים עם פולי לבחור ידית ספציפית לבלוק מסויים, ואז כל בלוק/ 2 בלוקים/ כמה שאתה רוצה לשנות את הידית לאחת אחרת. לבחור ואריאציה של סקוואט ואז בלוק אחד לעשות היי באר, בלוק שני לעשות האק סקוואט, בלוק שלישי לעשות לחיצת רגליים, ואז להתחיל מהתחלה.
אתה יכול גם לשחק עם הטווחי חזרות, למשל בלוק אחד כל התרגילים נמצאים בבערך 5-6, בלוק שני 8-12 ובלוק שלישי 15-20. אתה יכול גם במקום לחלק את זה לבלוקים לחלק את זה לתרגילים, לדוגמא תרגילים מסויימים אתה עובד בהם 5-10 ותרגילים אחרים 10-20. אתה יכול גם לאותו תרגיל לעשות יום אחד עם טווחי חזרות נמוכים יותר יום אחד גבוה יותר. אתה יכול לקבוע לעצמך שככל שהבלוק מתקדם אתה מוסיף חזרות.
זה סתם דוגמאות שלי אישית זה מוסיף עניין, אתה יכול לקחת את זה באיזה סגנון שתרצה. רק שים לב לא להגזים כי מן הסתם שעקביות זה גם דבר חשוב ואם תחליף כל דקה סגנון לא תוכל לעקוב אחרי ההתקדמות שלך כמו שצריך.
הכי פשוט שיש, פשוט לעשות 4 פעמים fbw. עם תכנון נכון לא באמת צריך לנוח בין יום ליום גם בעבודה על אותו שריר.

אני כן מכיר את כל עניין הבלוקים ותכנית אימונים ולוודא שאני מתקדם לאורך זמן ,אני אולי באמת מבין מכם שאני לא מספיק עם ידע כדי לדעת איפה אני צריך לשפר או להתקדם .
אני לאט לאט מתחיל לחשוב שהרבה מהבלוקים והפרידוזציה פחות רלוונטיים לפיתוח גוף.
אני מרגיש שפיתוח גוף צריך לעבוד הרבה על פי תחושה של טכניקה, ובחירת תרגילים וטכניקה בהתאם לצורך. בתור אחד שמלווה פאוורליפטרים רבים אונליין, אני חש שלפיתוח גוף, הליווי אונליין עוד פחות אופטימלי מפאוורליפטינג.
לדעתי הכי טוב לשכור מאמן פיתוח גוף טוב ולעבוד איתו רק מספר שבועות או חודשים ולנסות להמשיך לבד.

או שתעשה את הדרך הארוכה, לקרוא, לצפות וללמוד בעצמך את מה שמאמן יודע בשביל להדריך.
בדיוק כמו שFBW עובד לך ב3 ימים, זה יכול לעבוד גם ב4 או ב5.
אין שום בעיה להתאמן יום אחרי יום, ואין שום בעיה לבנות תוכנית עם מנוחה של שבוע.

• פותח/ת השרשור
סגור חברים הפנמתי את מה שאני צריך לדעת ולהבין ואמשיך מפה .לצערי לקחת מאמן זו האופציה האחרונה רק מהסיבה הכלכלית שלי כרגע .
אם באמת כל האופציות שלי יגמרו אני אעשה את זה אבל כרגע לצערי לא אוכל .
תודה !

סגור חברים הפנמתי את מה שאני צריך לדעת ולהבין ואמשיך מפה .לצערי לקחת מאמן זו האופציה האחרונה רק מהסיבה הכלכלית שלי כרגע .
אם באמת כל האופציות שלי יגמרו אני אעשה את זה אבל כרגע לצערי לא אוכל .
תודה !
תמשיך לעשות מה שאתה עושה. תקרא, תצפה ותחכים לאט לאט, ובהדרגה תשפר ותשתפר. אין משהו טוב יותר להציע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית