גולף אלבו

• פותח/ת השרשור nbaron
  • פורסם בתאריך

nbaron

משתמש פעיל
535
114
נק' מוניטין:
426
535
114
סובל כבר שנתיים מגולף אלבו ..כרוני.
ניסיתי זריקות קורטיזול - כל זריקה עוזרת לחצי שנה ואז הכאב/הדלקת חוזרת....

ניסיתי עכשיו זריקת prp - עברו שבועיים (ללא אימונים) והכאב רק החריף....

יש מה לעשות נגד זה ?
כוסות רוח/פיזוטרפיה וכל השטויות כמובן שלא עוזר..

ניסיתי עכשיו זריקת prp - עברו שבועיים (ללא אימונים) והכאב רק החריף....
הייתי נותן לזה עוד טיפה זמן ותוך כדי מנסה לתרגל פיזיותרפטיה מותאמת.

אני עשיתי prp בכתפיים ולקח זמן עד שהכאב עזב כמעט לחלוטין.

אם עשית זריקות קורטיזול, אז באמת שלא אמורה להיות שום הטבה במצב שלך, אני מאמין שאם כבר עשית זריקות קורטיזון.
כוסות רוח & PRP נכנסים תחת טיפולים אלטרנטיבים, לכן השימוש בהם גם מיותר.
זריקות הקורטיזון הן באמת לרוב הטיפול הנכון וחשוב מאוד ללוות את הזריקות במנוחה הולמת, כלומר להימנע מתנועות שחוזרות על עצמן (כן, הפעילות בחדר כושר) בחודשיים שלאחר מכן. בנוסף, החימום והמתיחות מקבלות חשיבות יתרה למי שסובל מדלקת בגידים.

חזרה לאימונים מוקדם מידי, פשוט תוביל לחזרה של הדלקת. אין פתרונות קסם, חובה מנוחה.

הצעה שלי, תנצל את החודשים הקרובים להתמקדות בפעילות אירובית.

• פותח/ת השרשור
אם עשית זריקות קורטיזול, אז באמת שלא אמורה להיות שום הטבה במצב שלך, אני מאמין שאם כבר עשית זריקות קורטיזון.
כוסות רוח & PRP נכנסים תחת טיפולים אלטרנטיבים, לכן השימוש בהם גם מיותר.
זריקות הקורטיזון הן באמת לרוב הטיפול הנכון וחשוב מאוד ללוות את הזריקות במנוחה הולמת, כלומר להימנע מתנועות שחוזרות על עצמן (כן, הפעילות בחדר כושר) בחודשיים שלאחר מכן. בנוסף, החימום והמתיחות מקבלות חשיבות יתרה למי שסובל מדלקת בגידים.

חזרה לאימונים מוקדם מידי, פשוט תוביל לחזרה של הדלקת. אין פתרונות קסם, חובה מנוחה.

הצעה שלי, תנצל את החודשים הקרובים להתמקדות בפעילות אירובית.
אכן עשיתי...אבל האורטופד אמר לי שאפשר לחזור לפעילות אחרי 48 שעות שנעלם הכאב...מתוך שמרנות הייתי נח שבוע....לדעתך צריך לנוח חודשיים אחרי זריקה ? בנתיים רק אירובי ורגליים ?

אכן עשיתי...אבל האורטופד אמר לי שאפשר לחזור לפעילות אחרי 48 שעות שנעלם הכאב...מתוך שמרנות הייתי נח שבוע....לדעתך צריך לנוח חודשיים אחרי זריקה ? בנתיים רק אירובי ורגליים ?

זריקת קורטיזון רק מעלימה את הדלקתיות באיזור, לא מאיצה את הריפוי, במקרים מסוימים גם מעכבת אותו

@nbaron
דלקת בגיד לא עוברת אחרי יומיים.

תחזור לרופא ותשאל אותו מה הצעד הבא, כי מנוחה של יומיים לפי ההמלצה שלו לא עזרה.

• פותח/ת השרשור
@nbaron
דלקת בגיד לא עוברת אחרי יומיים.

תחזור לרופא ותשאל אותו מה הצעד הבא, כי מנוחה של יומיים לפי ההמלצה שלו לא עזרה.
הזרקתי שוב דפרוספן = קורטיזול...הפעם בניגוד לעבר אתן יחד עם הזריקה מנוחה של מינימום שבועיים ונראה איך נרגיש...
גם מנוחה של 3 שבועות ללא אימונים וללא זריקה לא גרמה לכאב להיעלם

אתה חייב להבין שההזנה של גידים נעשית בדיפוזיה מהדם, כלומר בצורה איטית מאוד.
גם שבועים לדעתי זה יהיה מעט מידי, אתה תתחיל תהליך של החלמה, תרגיש טוב יותר ולכן תחזור למכון - ושוב הדלקת תחזור וחזרת למשבצת 0.

הרופא המטפל שביצע את הזריקה לא המליץ לנוח לתקופה ארוכה יותר?

• פותח/ת השרשור
אתה חייב להבין שההזנה של גידים נעשית בדיפוזיה מהדם, כלומר בצורה איטית מאוד.
גם שבועים לדעתי זה יהיה מעט מידי, אתה תתחיל תהליך של החלמה, תרגיש טוב יותר ולכן תחזור למכון - ושוב הדלקת תחזור וחזרת למשבצת 0.

הרופא המטפל שביצע את הזריקה לא המליץ לנוח לתקופה ארוכה יותר?
האמת שלא ! מה שמטעה זה שהכאב נעלם בדרכ אחרי 48 ורוצים /חושבים לחזור
...יש לי סבלנות.....מציע לנוח חודש ?
נניח תרגילי יד אחורית שהגולף לא מעורב אפשר לחזור קודם ?

אני הייתי נח 4-5 חודשים מאימוני חדר כושר והופך לאלוף בריצה. תראה את זה כתהליך החיטוב שתמיד דחית.
נכון, זוהי לא התשובה שרצית לשמוע, אבל נשמע לי שאתה סוחב את הדלקת כבר יותר מידי זמן ועם יותר מידי זריקות. דלקת בגידים עוברת במנוחה.

כמה חודשים זה כלום זמן, יש לך את כל החיים להתאמן.

• פותח/ת השרשור
אני הייתי נח 4-5 חודשים מאימוני חדר כושר והופך לאלוף בריצה. תראה את זה כתהליך החיטוב שתמיד דחית.
נכון, זוהי לא התשובה שרצית לשמוע, אבל נשמע לי שאתה סוחב את הדלקת כבר יותר מידי זמן ועם יותר מידי זריקות. דלקת בגידים עוברת במנוחה.

כמה חודשים זה כלום זמן, יש לך את כל החיים להתאמן.
יודע שאתה צודק בוודאות...ושואל את עצמי אם נח כל כך הרבה בגילי בן 47....אם אצליח יום אחד לחזור....מניח שצריך למצוא את האיזון באמצע, ריצה לא רלווטית כי גם לא רוצה תנועות מהירות למפרק..בגיל שלי חיטוב לא מעניין ! כל החיים עד גיל 40 הייתי על 6% שומן...צריך לדעת מתי להפסיק...ותודה על העצה מעריך מאוד. הרבה אנשים פה שואלים ומתייעצים ושהתשובה לא נראית להם או לא משרתת את מטרתם הם מתעלמים...לא יודע מה יקרה, אבל אשתדל לנוח את המקסימום
אתה ממליץ עוד כשבועיים אחרי שכאב הזריקה פג ומרגיש טוב - ועדיין ממשיך לנוח !!! לעשות טיפולים אלטרנטיביים במקום כגון עיסויים/כוסות רוח/דיקור כדי להאיץ את תהליך הריפוי ? תוספים מיוחדים לקחת ?

נערך לאחרונה:
זריקות קורטיזון , נוגדי דלקת, ארקוקסיה, אטופן כל החרא הזה זה חרא
אתה צריך את הדלקת כי זה המנגנון של הגוף לתקן ולהחלים בנוסף הכאב המעצבן הזה , זה הדרך של הגוף להגיד לך ״חביבי אני פצוע תוריד רגל מהגז, דבר איתי עוד X זמן״.

זריקות PRP, דיקור, פפטידים, פיזותרפיה , מנוחה לסירוגן בין פיזותרפיות (לדוגמא אם יש לך פיזותרפיה היום בערב ומחר בבוקר/צהריים עוד אחת אז לדאוג לנוח עד הטיפול הזה).
דלקות בגידים ומפרקים זה דבר שמאוד קשה להיפטר ממנו בגלל שזה לרב איזורים מאוד פעילים ולכן הפציעה תמיד מחריפה והופכת ארוכה.

תפסיק עם הזריקות קורטיזון האלה, תקנה therabar מאמזון או משהו, תתחיל לעבוד בבית, תמצא פיזותרפיסט רציני (שעולה כסף, לא גוף חרא עם תעודה ממכבי).

עלה והצלח בריאות איתנה.

• פותח/ת השרשור
זריקות קורטיזון , נוגדי דלקת, ארקוקסיה, אטופן כל החרא הזה זה חרא
אתה צריך את הדלקת כי זה המנגנון של הגוף לתקן ולהחלים בנוסף הכאב המעצבן הזה , זה הדרך של הגוף להגיד לך ״חביבי אני פצוע תוריד רגל מהגז, דבר איתי עוד X זמן״.

זריקות PRP, דיקור, פפטידים, פיזותרפיה , מנוחה לסירוגן בין פיזותרפיות (לדוגמא אם יש לך פיזותרפיה היום בערב ומחר בבוקר/צהריים עוד אחת אז לדאוג לנוח עד הטיפול הזה).
דלקות בגידים ומפרקים זה דבר שמאוד קשה להיפטר ממנו בגלל שזה לרב איזורים מאוד פעילים ולכן הפציעה תמיד מחריפה והופכת ארוכה.

תפסיק עם הזריקות קורטיזון האלה, תקנה therabar מאמזון או משהו, תתחיל לעבוד בבית, תמצא פיזותרפיסט רציני (שעולה כסף, לא גוף חרא עם תעודה ממכבי).

עלה והצלח בריאות איתנה.
בגדול אתה צודק ! הייתה דלקת קצת אי נוחות..אבל יכולתי להתאמן...הזריקו לי prp נסעתי לחול לשבועיים וחשבתי שהמנוחה תעזור - טעיתי הכאב בעקבות הזריקה החריף והגעתי למצב שמראב כאבים אפילו לא יכולתי להזיז בגדים במזוודה ששוקלים 100 גרם והרגשתי דקירות...נכון שהקורטיזול העלימה לימאת הכאב לפחות 90% ממנו מאז יום ראשון....אני עדיין אנוח שהמקום יחלים, אבל מעדיף לנוח ללא כאבים עם יכולת תפקוד...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית