הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עומס בגב

Mango562

משתמש מתחיל
44
8
נק' מוניטין:
8
44
8
בסקוואט אני מרגישה החל ממשקל מסויים עומס על הגב , וככה זה מגביל אותי להעלות משקלים ואז אני מרגישה שהתרגיל פחות אפקטיבי כי אני לא מגיעה למקסימום שלי .
האם העומס הוא משהו כתוצאה מכך שהגב שלי אולי חלש או טכניקה לא טובה ?

אם את מרימה משקל, את מפעילה עומס על הגוף.
עומס הוא חיוני שתגדלי ותתחזקי, זה דבר טוב.
העומס הופך את הפעולה לקשה ומגבילה את המשקל שתצליחי להרים, זה הכי צפוי והגיוני.
את מגיעה למקסום בגב, ולא בשרירים אחרים שאולי תרצי להגיע למקסום עליהם.

אם המטרה שלך לחזק את הגב, נראה שזה בדיוק מה שאת עושה.
אם המטרה זה להגדיל ולחזק את הקוואדס לדוגמה, יכול להיות שבגלל שהגב הוא נקודה חלשה עבורך הוא סובל ומתחזק יותר מהעומס לעומת הקוואדס. או שהטכניקה שלך מעמיסה יותר על הגב לעומת הקוואדס.

הקוואדס רק היה דוגמה, הדבר נכון אם יש לך כל מטרה אחרת מלבד לחזק את התרגיל הסקוואט, או לחזק את הגב.

אי אפשר לענות על זה בלי לדעת מה הכוונה לעומס על הגב, ובלי לדעת איך את מבצעת את התרגיל. יכול להיות חולשה, יכול להיות טכניקה לא טובה, יכול להיות עייפות.

• פותח/ת השרשור

אז עד שאני לא משווה את הסיבולת שלי למשקל בגב לרגליים אז יהיה לי קושי בהעלאת משקלים ?
אני למען האמת כבר כמה חודשים לא ביצעתי סקוואט בדכ התרגילים הכבדים דלי הם דד ליפט ופוש פרס והייתי עושה אז היפ טראסט אבל העדפתי להימנע מלהמשיך איתו .
ועוד שאלה האם פיסוק רחב או צר משנה את העבודה של התרגיל על שרירים שונים ? אני משתדלת לעמוד ברוחב כתפיים כשאני עושה את התרגיל

אם המטרה שלך לחזק את הגב, נראה שזה בדיוק מה שאת עושה.
אם המטרה זה להגדיל ולחזק את הקוואדס לדוגמה, יכול להיות שבגלל שהגב הוא נקודה חלשה עבורך הוא סובל ומתחזק יותר מהעומס לעומת הקוואדס. או שהטכניקה שלך מעמיסה יותר על הגב לעומת הקוואדס.

הקוואדס רק היה דוגמה, הדבר נכון אם יש לך כל מטרה אחרת מלבד לחזק את התרגיל הסקוואט, או לחזק את הגב.

אז עד שאני לא משווה את הסיבולת שלי למשקל בגב לרגליים אז יהיה לי קושי בהעלאת משקלים ?
אני למען האמת כבר כמה חודשים לא ביצעתי סקוואט בדכ התרגילים הכבדים דלי הם דד ליפט ופוש פרס והייתי עושה אז היפ טראסט אבל העדפתי להימנע מלהמשיך איתו .
ועוד שאלה האם פיסוק רחב או צר משנה את העבודה של התרגיל על שרירים שונים ? אני משתדלת לעמוד ברוחב כתפיים כשאני עושה את התרגיל

נכון, וזה בסדר.
אם הרגליים שלך היו פחות חזקות למשקל שאת מרימה, היית צריכה לחזק את הרגליים להתאים לכוח שלך בגב כדי להעלות משקלים בסקוואט.
כן, זה בהחלט משנה.
יש מצב שהעמידה הצרה שלך גורם ליותר עומס על הגב מאשר עמידה רחבה, אבל זה לא באמת משנה, כי לא צריך להיבהל מעומס. עומס מחזק את האזור שתחת העומס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית