הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריך לספור את החלבון מהפחמימות והשומן?

מתאמן חדש 1995

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
לאחרונה סיימתי תהליך של העלאת מסה. אני מרגיש שעליתי קצת יותר מדי שומן.
יש לי שתי חשדות:
1. ויתרתי על חדכ והתאמנתי בבית עם וסט וקצת משקולות.
2. אני חושב שיש מצב שלא חישבתי מספיק טוב את כמות החלבון שאני צורך, והסיבה לכך היא נושא השאלה.

אני בן 26, 1.72, שוקל 74. התחלתי 66, עליתי למשקל הזה במשך איזה 5-6 חודשים, ככה שבחינה הדרגתית אכלתי בצורה מושלמת (ספרתי וסופר קלוריות על הגרם).

התפריט שלי שמורכב מחלבון הוא להלן:
210 גרם חזה עוף, טונה במים, שתי ביצים וחצי קופסה קוטג. עם כל אלה אני מגיע לאיזור ה-120 גרם חלבון.
את שאר החלבון שאני צורך אני יוצא מנקודת הנחה שאני מקבל מהלחם, האורז, קינואה, טחינה, פירות וכדומה. זאת אומרת שאני מגיע בכיף ל-150+. אבל זה נחשב בכלל?
יכול להיות שקודם כל כשאני מכין תפריט, אני צריך להגיע לכמות החלבון הדרושה ממאכלים כמו אלה שציינתי, ורק לאחר מכן להוסיף פחמימות ושומנים כדי להגיע לצריכת הקלוריות שמתאימה לי?

תודה מראש, ואשמח אם מי שעונה יוכל לצרף מאמר כי אי אפשר לדעת למי להאמין היום, כל אחד אומר משהו אחר.

את שאר החלבון שאני צורך אני יוצא מנקודת הנחה שאני מקבל מהלחם, האורז, קינואה, טחינה, פירות וכדומה. זאת אומרת שאני מגיע בכיף ל-150+. אבל זה נחשב בכלל?
אתה יכול לחשב את זה במדויק ולא לצאת מנק' הנחה, וכן זה נחשב.
יכול להיות שקודם כל כשאני מכין תפריט, אני צריך להגיע לכמות החלבון הדרושה ממאכלים כמו אלה שציינתי, ורק לאחר מכן להוסיף פחמימות ושומנים כדי להגיע לצריכת הקלוריות שמתאימה לי?
נכון,
מינימום חלבון ושומן, השאר פחמימה.

• פותח/ת השרשור
אני מחשב במדויק, סתם לצורך השאלה לא חשבתי שזה רלוונטי אם אני אוכל 150 גרם חלבון או 160, כל עוד המינון באיזור ה-2 פר קילוגרם גוף.
ולא הבנתי את התגובה השנייה, על פניו זה נשמע לי סותר. אם אני מחשב את החלבונים שבפחמימות ובשומנים, למה אני צריך קודם כל לעשות חישוב של מאכלים על טהרת החלבון?
הרי אם אני עושה תפריט והכול כולל הכול הגיע לי לכמות הרצויה של חלבון, מה זה משנה מאיפה זה מגיע?

ולא הבנתי את התגובה השנייה, על פניו זה נשמע לי סותר. אם אני מחשב את החלבונים שבפחמימות ובשומנים, למה אני צריך קודם כל לעשות חישוב של מאכלים על טהרת החלבון?
הרי אם אני עושה תפריט והכול כולל הכול הגיע לי לכמות הרצויה של חלבון, מה זה משנה מאיפה זה מגיע?
מה זה קשור לא הבנתי? איפה יש סתירה?

אתה לא צריך שום דבר על "טהרת החלבון",
פשוט בגלל שיש מינימום נדרש לחלבון ושומן יהיה לך יותר קל להגיע לערכים המינימליים ואז להוסיף פחמימה.
אם אתה רוצה לזרוק מאכלים לתפריט ואחרי זה לעשות התאמות למאקרוס זה לא משנה, אתה תגיע בסוף לאותה התוצאה כנראה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית