עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני לא חושב שתכנית ה'פאוור' שלו היא יותר "פאוור" מתכנית ה'קונטרול' - אלא אם ההגדרה שלך ל'פאוור' היא: "להיות טוב בפאוור קלין ובפאוור סנאטץ' יעני".
בתרגילי כוח "רגילים" - אנחנו לא מתפרצים
בסופו של דבר אתה מפעיל על המוט כוח, וכוח שמופעל על מסה מביא לשינוי בתאוצתה.הכי חזק כן. הכי מהר לא. לא סתם במשקלים כבדים אתה מאט, המהירות מחלישה אותך. אם היית בהכרח חזק יותר מהר לא היית רואה גריינדים בprים.
ניטפיקטינג. 😛בספוטו פרס אתה בכלל לא מגיע לתחתית
דדליפט מתחיל מתנועה דינמית עם הרגלים, ומי שמתפוצץ מהרצפה - יכול "לגלוש" על התאוצה שהוא ייצר כדי להצליח לנעול.פאוז דדליפט מלמד אותך לשמר את הפוזיציה של הגב, לא להתפוצץ. אם כבר דדליפט רגיל יותר ילמד אותך להתפוצץ.
היא לא צריכה להיות מדידה. זה פשוט סלוט שבו אתה מתרגל משהו.אני חשבתי גם על האופציה הזאת, ולדעתי בתור אלטרנטיבה היא תעבוד בשילוב עם כוח כללי. הבעיה העיקרית שלי עם זה זה שהצורה הזאת פחות מדידה, וגם יותר קשה להתקדם ככה. אני מעדיף תרגילים שמראש חייבים לשמור על מהירות גם במשקלים מקסימליים, ככה אין מקום לטעויות בהקשר הזה.
בסוף זה כבר המשמעת שלך, והאופי שלך. 😛בטכניקה של ריפטו התחתית תהיה מתפרצת, אבל כל השאר לא. ובטכניקה בלי היפ דרייב לא מתפרצת בכלל.
מי שרוצה למשוך חזק ומהר מהרצפה ולהעיף את גבוה - Snatch High Pulls.אני לא זוכר מה הניסוח בדיוק של ריפטו בss לעבודה מתפרצת, אבל בגדול זאת עבודה שגם במשקלים מקסימליים תהיה חייב להיות מהיר. בהנפות לדוגמא גם תהיה מאוד חזק אם לא תהיה מהיר אז המוט לא ימשיך לעלות ברגע שתפסיק להפעיל עליו כוח (אחרי הניתוק מהרגליים שאתה לא מפעיל עליו כוח). בקפיצות לגובה גם כן לא תראה גריינדים, מהסיבה הפשוטה שבחלק מהתרגיל אין לך יכולת להפעיל יותר כוח (בחלק שאחרי שהתנתקת מהרצפה) ואתה מסתמך נטו על הכוח והמהירות של החלק הקודם (הקפיצה/סקוואט).
בשביל לקפוץ (בלי משקל עליך) עושים אימוני קפיצה (בלי משקל עליך, או עם משקל מאוד מינימלי).ההנחה שלי היא שכשהוא אומר כח מתפרץ הוא אומר קפיצה, מהירות.
אני יודע שיש שלושה אלמנטים לאירוע הזה שנקראים:
Pure Strength, RFD (Rate of force development), Reactive strength.
אין ספק שהכח המירבי (שהוא עיקר העבודה בקונטרול) הוא חלק מאוד עיקרי. הגישה הרווחת אפילו אומרת שעד שאין לך 1.5X סקוואט אין סיבה לעבוד על אלמנטים שהם לא כח טהור.
אין ספק שבתוכנית כח מתפרץ (בהגדרתי - קפיצה, מהירות) עשויה היטב יהיו את שלושת האלמנטים האלה בהתאם למה שהמתאמן זקוק לו, ועוד אלמנטים אחרים שאני לא חושב שאני צריך להרחיב עליהם כרגע, מי שרוצה יכנס לעומק או ישאל.
בחדר כושר אתה יכול בעיקר לעבוד על RFD ועל כח טהור, באיזור 65% RM1 נמצא שהכח כפול מהירות (פוואר) הכי גבוה, ויש הרבה סטים באיזור הזה אצל קנדיטו.
אני מוצא את התוכנית של קנדיטו באיזון טוב ביניהם (יום זה יום זה), עם נפח טוב ושיטת התקדמות, במיוחד למי שרץ וקופץ בימים אחרים כדי לעבוד על הReactive strength.
אם תוסיף תרגילי RFD לתוכנית קונטרול אני לא יודע מה תהיה מהירות העבודה שלך, אני גם לא יודע לעבוד עם force plate, ואין את זה לפותח האשכול. אני גם לא יודע מה הנפח האידיאלי בתוכניות כאלה, יש על זה הרבה פחות תוכן מעל תוכניות כח טהור. ולכן מעדיף ללכת על תוכנית שמישהו מנוסה ממני הגדיר כתוכנית פוואר, בטח שזה קנדיטו שיש לו כח מתפרץ לכל הדעות, הבחור קופץ לשמיים, כנראה שיש לו ניסיון בזה.
יכול להיות שהנפח שמושקע בכח טהור בקונטרול יפגע בעבודת כח-מהירות / מהירות-כח (RFD) שהוא הגורם העיקרי לשיפור הכח המתפרץ (שוב, לפי הגדרתי מהו כח מתפרץ). ויכול להיות שלא, אני לא יודע.
אתה לא חייב לעשות שם פוואר קלין ופוואר סנאץ', אתה יכול לבחור תרגילים פשוטים יותר, טראפ בר ג'אמפ, בוקס ג'אמפ, ספיד דדליפט, יש הרבה תרגילים פשוטים.
לא מספיק, עדיין העבודה העיקרית היא על כח טהור.
בשביל לקפוץ (בלי משקל עליך) עושים אימוני קפיצה (בלי משקל עליך, או עם משקל מאוד מינימלי).
כי במקרה הזה זה בעיקר RFD, ו-Reactive Strength: לספוג, ולהשתמש ב"קפיץ".
שמע, התחלתי לכתוב לך (שעה פלוס) טיעונים מסודרים, ואם תרצה - אני אמצא זמן להשלים אותם באהבה (פשוט ספציפית הרגע קצת התעייפתי, אז זה נשאר לאחר-כך).מאוד תלוי מה אתה צריך, אם הכח התגובתי שלך טוב ביחס לקפיצה מהמקום (שמתקשרת ליציאה מהמקום ועוד אלמנטים), אתה צריך לעשות יותר כח, ואז מה שאתה מתאר יכול לתפוס (שוב, אני חושש שאולי העומס גבוה מידיי במה שאתה מתאר)
אם הכח התגובתי שלך גרוע (קפיצה מתנופה כמבחן לדוגמא) והכח טהור שלך טוב אתה תתמקד יותר סביב תרגילים ללא משקל / עם משקל מינימאלי וגם דפט ג'אמפס והנ''ל שציינת.
אם אתה מאוזן אתה תעשה משהו באמצע, אני חושב שהתוכנית פוואר של קנדיטו עם יום קפיצה/ספרינטים ביום שלישי יותר אידיאלית למצב הזה מלהשקיע את רובך בכוח טהור.
מן הסתם שאם תשקיע יותר בכוח, תבוא יותר איטי לעבודת מהירות (גם פוואר קלין/פוואר סנאץ' בקטגוריה), אז הכל עניין של מה חלש אצלך ולחזק אותו, עד הגעה למצב ביניים, ואז אתה יכול להתאמן בבלוקים או להשקיע בהכל בצורה מאוזנת.
אני לא מסכים איתך שקולקטיבית נכון להוסיף לקונטרול תרגילי מהירות....
שמע, התחלתי לכתוב לך (שעה פלוס) טיעונים מסודרים, ואם תרצה - אני אמצא זמן להשלים אותם באהבה (פשוט ספציפית הרגע קצת התעייפתי, אז זה נשאר לאחר-כך).
אבל הניטי גריטי של הדברים הוא שאם אתה מחליף את עבודת הקונטרול בלינארית של קנדיטו בכמה סטים של פאוור סנאטץ' ופאוור קלין (ולא בקטע זמני של יציאה לתכנית לייט):
-אתה עובד על עצמך שאתה מאמן סקוואט ודדליפט - כי שלושת (ושני) הסטים שנשארו לך מיום הכוח זה יותר לסמן וי מאשר באמת לאמן אותם. (דווקא יום הקונטרול זה יום העבודה).
-ואתה עובד על עצמך שאתה "משקיע בפאוור" - גם כי יום אחד של קצת פאוור קלין ופאוור סנאטץ' זה לא באמת לאמן פאוור, ויותר מזה - גם ביום היחיד הזה אתה כנראה לא תבטא הרבה פאוור בגלל שאלו תרגילים טכניים ואתה לא עושה את מה שצריך לעשות כדי להיות מיומן בהם, אז למה שתוציא מהם את הפוטנציאל שלהם.
-ואתה מאבד המון המון גירוי של אינטנסיביות ונפח, כי יום הקונטרול הוא יום של אינטנסיביות (סטים של 4 הופכים להיות כבדים), ונפח (כי זה הרבה סטים), ואילו פאוור קלין ופאוור סנאטץ' הם תרגילים "לייט" (ואפילו אקסטרה לייט, אם אתה לא מיומן בהם).
-וחוץ מזה - תרגילי הקונטרול בהחלט מלמדים אותך להתפרץ (בתרגילים בגרסתם ה'רגילה'), כי הם מאמנים אותך להשלים את התנועה באגרסיביות.
-----
-אם הייתי רוצה לקחת את הלינארית של קנדיטו ולהזריק לה אימוני קפיצה + מה שרלוונטי לפאוור מהוויטליפטינג, אבל לשמור עליה כתכנית של סקוואט ודד, ולאנוס עליה עליון היפרטרופיה, אז זה הכיוון שהייתי הולך עליו בשביל עצמי:
תחתון כוח -
פאוור קלין: 4x3 (45% מסקוואט)
סנאטץ' היי פולס: 3x3 (40% מהסקוואט)
סקוואט: 3x6
דדליפט: 2x6
כפיפות ברכיים: 3x10
סקוואט ג'אמפס: 4x5 (20% מהסקוואט)
תחתון שליטה -
פאוור קלין: 4x3 (45% מסקוואט)
סנאטץ' היי פולס: 3x3 (40% מהסקוואט)
סקוואט עם עצירה: 6x4
דדליפט עם עצירה: 3x4
סקוואט ג'אמפס: 4x5 (20% מהסקוואט)
ופעמיים עליון (פאוור / היפרטרופיה):
קפיצה על ארגזים: 4x5
סנאטץ' שראגס: 5x5
פוש פרס: 5x5
בנץ' פרס: 4x8
חתירת פנדליי: 4x8
*קרוסים לחזה / פולדאונס ביד ישרה לרחב גבי / הרמות לצדדים / פייס פולס / יד קדמית: כרצוני.
-----
-ואם אתה סתם פשוט מאוד אוהב פאוור קלין ופאוור סנאטץ': אז אתה יכול לפתוח את ארבעת האימונים שלך עם 4x3 משניהם עם 70% עד 75% (מעצמם) וזה ייחשב לאחלה עבודה (אלו משקלי העבודה הרגילים של התרגילים האלה), וכן יהיה לך תרגול שבועי הולם, וזה לא עד כדי כך "שורף", וזה פשוט יתפוס את הסלוט של ה-Optionals.
0. וויטליפטינג בד"כ לא "מעמיס" במיוחד. (אלא - אם אתה ממש מכוון לזה).מעריך את התגובה. האמת שזה נראה מעולה, ואני מבין שאם אתה מכיל את הדבר הזה לרגליים אתה תתקדם, ממש אהבתי שהזרקת פוואר לאפר. הפחד היחיד הוא שזה יותר מידיי עומס לרגליים. 2 שאלות:
1. חסר פה דבר אחד, תרגול ספציפי, אשכרה ספרינטים וקפיצות. איפה היית מכניס את זה ? אמצע שבוע (יום שלישי לכאורה) ביום מנוחה בין האפר ללוואר ? לפני אימון תחתון שליטה ומוותר שם על הקלין סנאטץ' ?
2. מה הראציונאל של הכפיפות ברכיים כתרגיל אופציונאלי ?
3. כמה זמן יקח להשלים אימון כזה לדעתך ? יש פה לא מעט תרגילים עצימים (וגם בתרגילי ווייטליפטינג צריך לנוח לא מעט כדי לייצר מקסימום מהירות כל חזרה).
0. וויטליפטינג בד"כ לא "מעמיס" במיוחד. (אלא - אם אתה ממש מכוון לזה).
א. המשקלים שאתה מניף או דוחק הם קטנים יותר ממה שאתה עובד אתו בסקוואט ובדדליפט. (בטח אם אתה חובבן).
ב. הזמן תחת עומס הוא די נמוך.
ג. רוב העבודה היא באזור משקלים של 75%~70%. הרעיון הוא שתהיה רענן: חד ומדויק.
ד. כל הנ"ל אקסטרה נכונים לתרגילי "פאוור". (אחד מהשימושים של תרגילי פאוור זה שהם מהווים "וריאנט קל").
1. יש פה קפיצות (ג'אמפינג סקוואט, בוקס ג'אמפס). לגבי ספרינטים: לא חשבתי על זה, ולצערי אני גם לא יודע לענות לך. ההגיון אומר לי שזה צריך להיות בתחילת האימון, אבל אני לא יודע להגיד לך מה זה אומר לגבי התייחסות לשאר נפח העבודה שלך (או אם קריטי להפריד). שים לב שפעמיים ג'אמפינק סקוואט ובוקס ג'אמפס זה לא מעט "נפח" לאימוני קפיצה. גרג אוורט כותב בספר שלו שתרגילי קפיצה הם משהו שצריך להזהר אתו כי קל מאוד לעשות מהם יותר מדי. (הם קלים לביצוע, אז אתה לא יודע ש"הגזמת"). אגב, לא כתבתי כאן סנאטץ'. (רק משיכת סנאטץ' גבוהה: הרציונל הוא לחסוך את הסיבוב של הכניסה מתחת למוט. פשוט תתמד נטו בלהעיף אותו). לא הייתי יורד עם האלמנטים של הוויטליפטינג לפעם אחת בשבוע. (צריך להשתפשף בהם).
2. אין בכפיפות ברכיים שום האק מתוחכם מדי. סתם חשבתי לעצמי שוויטליפטינג הוא בדגש די גבוה על הארבע ראשי, ושאם אתה רוצה אקססורי של קצת בילדינג - אז כפיפת ברכיים יותר מתבקשת.
3. אני לא יודע, כי התשובה (המעצבנת, הרגילה) היא: "תלוי". דווקא הוויטליפטינג כאן אמור להיות סופר סבבה. פאוור קלינים במשקלים כאלה ביחס לסקוואט זה פאן. משיכות הנפה גבוהות זה פאן. הרעיון פה הוא לא להרים קלין או סנאטץ' מקסימלי - הרעיון פה הוא לאמץ מתוכם את האלמנט של ה"פאוור". סיימת? לא שחק אותך? מעולה. א. כי זה לא אמור, וב. כי יש לך עכשיו לעשות סקוואט ודדליפט. אם זה יום ה"כוח" אז מדובר בסטים של all-out, ואם זה יום הקונטרול אז יש לך ממש עבודה לפניך. בשני המקרים לא היית רוצה להגיע לזה עם תחושת: "וואי, כבר נשברתי להיום".