הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון עם רצועות

Question

משתמש מתחיל
248
28
נק' מוניטין:
35
248
28
יצא לי להיחשף לספר של dr jaqiush "הרמת משקל היא בזבוז זמן" ושמבחינת יתרונות מול חסרונות למסת שריר הכי יעיל זה עבודה עם רצועות ומוט שמתחבר לרצועות וככה ניתן לעבוד על כל אזור בגוף עם רצועות, ללא סיכון של משקל.
זה באמת יכול להחליף אימון משקולות?

שוב פעם.. אני מדבר למטרה של פיתוח שריר לא למטרה של להרים יותר
פיתוח שריר ופיתוח כוח זה דברים שבאים ביחד, לפחות אצל מתאמן טבעי. אני ממש לא אומר שהם אותו דבר, אבל בסופו של דבר בשביל להתקדם משמעותית באחד מהם תצטרך להתקדם קצת בשני.
תסתכל על האנטומיה של הגב התחתון אולי?
אוקיי, ומה שם אני צריך לראות שמסוכן להפעיל עליו עומס?

כן שריר מפותח לא שווה להרים כבד......
הבנתי, אז אתה רוצה שריר מפותח שלא מרים כבד?
ואיכשהו גומיות יעשו את זה באופן קסום.

תקשיב, אני מוכר מוצר ששורף שומן בטני, ועושה אותך מפותח חלש.
רק צריך לישון עם זה בלילה.
זה יותר בטוח ממשקולות כי אתה לא מתאמץ.

• פותח/ת השרשור
פיתוח שריר ופיתוח כוח זה דברים שבאים ביחד, לפחות אצל מתאמן טבעי. אני ממש לא אומר שהם אותו דבר, אבל בסופו של דבר בשביל להתקדם משמעותית באחד מהם תצטרך להתקדם קצת בשני.

אוקיי, ומה שם אני צריך לראות שמסוכן להפעיל עליו עומס?
כאלו אתה באמת השוות עכשיו בין הגב התחתון לחזה?
הכאב בגב התחתון יהיה הרבה יותר משתק יש שם צמות של עצבים שיורדים עד לסוף הגוף שלך, מה שאומר שהכאבים הרבה פעמים יקרינו למקומות אחרים בגוף, אה כן והגב התחתון מורכב מידיסקים בין חולייתים שהם הרבה יותר מורכבים משרירי החזה למשל..
הבנתי, אז אתה רוצה שריר מפותח שלא מרים כבד?
ואיכשהו גומיות יעשו את זה באופן קסום.

תקשיב, אני מוכר מוצר ששורף שומן בטני, ועושה אותך מפותח חלש.
רק צריך לישון עם זה בלילה.
זה יותר בטוח ממשקולות כי אתה לא מתאמץ.
אבל זה ידוע. זה שיש לך מסת שריר לא אומר שאתה מרים כבד. זה אומר שהגעת לכשל פשוט

• פותח/ת השרשור
כל הבילדרים הכי גדולים לא נוגעים במשקולות, רק רצועות התנגדות בצבע וורוד ושלא יגידו לך אחרת
שוב פעם . לא מדבר על אנשי מקצועיים, מדבר על האדם הפשוט שרוצה לפתח מסת שריר במינימום סיכון

שוב פעם . לא מדבר על אנשי מקצועיים, מדבר על האדם הפשוט שרוצה לפתח מסת שריר במינימום סיכון
על אחת כמה וכמה. הסיכון הכי גדול שלך יהיה שתפתח מסת שריר גדולה מידי כי אף פעם לא תפצע.

מדובר בזקנות בהתאוששות ללא ליווי, הקשבתי לראיון של הסופר ואיך הוא קבע שמשקולות מסוכנים יותר מגומיות.
מה ידוע כאן? ראית פעם מישהו עם מסת שריר גדולה יותר משלך שאתה מרים יותר ממנו?

• פותח/ת השרשור
מדובר בזקנות בהתאוששות ללא ליווי, הקשבתי לראיון של הסופר ואיך הוא קבע שמשקולות מסוכנים יותר מגומיות.

כן.

הכאב בגב התחתון יהיה הרבה יותר משתק יש שם צמות של עצבים שיורדים עד לסוף הגוף שלך
אם יתקעו לך כדור בגב אז כן. אם יפרץ לך דיסק אז כן באופן זמני, לפעמים. אבל פציעות מהאימונים הרבה פחות נפוצות בגב תחתון מאשר בחזה, וגם לרוב הן זמניות בניגוד לחזה שיכול להיפצע הרבה יותר בקלות פציעה בלתי הפיכה.
אה כן והגב התחתון מורכב מידיסקים בין חולייתים שהם הרבה יותר מורכבים משרירי החזה למשל
זה דווקא יתרון לגב תחתון, הדיסקים לא באמת שבירים כמו שמראים לנו הרבה פעמים, ודווקא הם מאפשרים יותר מקום לטעויות מאשר מפרק פשוט כמו הכתף.
כן

הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה שדדליפט במוט יהיה מסוכן יותר מדדליפט עם גומיה זה אגו ליפטינג.

כאלו אתה באמת השוות עכשיו בין הגב התחתון לחזה?
הכאב בגב התחתון יהיה הרבה יותר משתק יש שם צמות של עצבים שיורדים עד לסוף הגוף שלך, מה שאומר שהכאבים הרבה פעמים יקרינו למקומות אחרים בגוף, אה כן והגב התחתון מורכב מידיסקים בין חולייתים שהם הרבה יותר מורכבים משרירי החזה למשל..

כדי לפתח מסת שריר אתה צריך להרים משקל שהוא כבד עבורך
אף אחד לא אומר לך לדפוק 200 בנץ' לחזרות, אבל להגיע לכשל זה אומר שבשלב מסוים המשקל נהיה כבד מספיק כדי לגרום להיפרטרופיה.

• פותח/ת השרשור
כדי לפתח מסת שריר אתה צריך להרים משקל שהוא כבד עבורך
אף אחד לא אומר לך לדפוק 200 בנץ' לחזרות, אבל להגיע לכשל זה אומר שבשלב מסוים המשקל נהיה כבד מספיק כדי לגרום להיפרטרופיה.
כן אני מבין את זה אבל תסכים איתי שהגישה הזאת של הבן אדם הזה (כולנו נולדו עם גוף זהה ו90 קילו זה נמוך מאוד לכולם) לא נכונה
יש למשל אנשים שנולדו עם יותר חולשה בדופן הבטן או אולי אפילו מום שגורם לדופן לא להיסגר כמו שצריך (לא רואים את זה הרבה פעמים עד שאתה יוצר עומס) מה שעלול לגרום להם לעומס באזור שיכול ליצור בקע ועוד ועוד משתנים...

כן אני מבין את זה אבל תסכים איתי שהגישה הזאת של הבן אדם הזה (כולנו נולדו עם גוף זהה ו90 קילו זה נמוך מאוד לכולם) לא נכונה
יש למשל אנשים שנולדו עם יותר חולשה בדופן הבטן או אולי אפילו מום שגורם לדופן לא להיסגר כמו שצריך (לא רואים את זה הרבה פעמים עד שאתה יוצר עומס) מה שעלול לגרום להם לעומס באזור שיכול ליצור בקע ועוד ועוד משתנים...
בוא נגיד שאתה צודק, איך רצועות פותרים את זה? אין פציעות עם רצועות?
אתה חי בסרט.

• פותח/ת השרשור
בוא נגיד שאתה צודק, איך רצועות פותרים את זה? אין פציעות עם רצועות?
אתה חי בסרט.
אם זקנות עושות את זה כמו שאתה אומר אז זה בטוח יותר לא?
ולדעתי מבחינת ההתנגדות העומס של רצועה הוא יותר מבודד, יותר דומה לכבלים

אם זקנות עושות את זה כמו שאתה אומר אז זה בטוח יותר לא?
ולדעתי מבחינת ההתנגדות העומס של רצועה הוא יותר מבודד, יותר דומה לכבלים
בוא נחתוך את השטויות מהשורש, מה יהיה בעינך דרך טובה לבחון את הטענות שלך?
ניקח שני מתאמנים, אחד שעובד עם רצועות והשני עם משקולות ונראה מי פאוורליפטר יותר חזק? מי מפתח גוף יותר אסתטי? מי עם פחות היסטוריית פציעות במידה והם שווים בכוח או במראה?

תגיד לי אתה מה יהיה מבחן לטענה שלך, כי אני מאמין שתתקשה למצוא מישהו באמת חזק או מפותח שעובד עם רצועות ולא משקולות.

אחוז הפציעות באימוני משקולות הוא בין הנמוכים ביחס לכל ספורט אחר, לא אגיד לבנאדם עם פציעה להתאמן כי אני לא מומחה אבל יש פיתרון וגישה להכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית