הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מקדונלדס כל יום

danielllo

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
7
2
0
אם זה נכנס לי בערכים , לא מזמין צ’יפס ושותה רק דיאט/זירו , האם יש לזה אפקט שלילי? לא אכפת לי מכולסטרול וכל זה רק מעליה במסת שריר ואיך שהגוף נראה . מזמין רק תהמבורגר נאגטס , ושתיה דיאט
ככה כל יום בגלל חוסר זמן וזה זמין לי.

קודם כל נתחיל עם מתמטיקה פשוטה.
כתבת פחות מ2.2 גרם ל2000 קלוריות, שרפת 1.8 על המבורגר כמה עוד נשאר לך? לא הרבה.
עכשיו תחשוב רגע על ההמלצה.. אחוז מהצריכה היומית, ואף אתה יכול לראות המלצות להימנע לגמרי. אז אתה באמת רוצה להוסיף כמות כזאת יומית של שומן טראנס לתזונה שלך?
נעבור לכימיה, "מה זה קשור לכימיה"
שאלה שמעידה קצת על בורות בלי להעליב.
כשאתה מדבר על חומצות שומן אתה מדבר על כימיה, כשאתה מדבר על מזון, אתה לא יכול לא לדבר על כימיה, בטח בטח כשאתה מדבר על חומצת שומן טראנס, שאינה נמצאת בטבע, והיא תוצר מלאכותי של תעשיית המזון, שנוצרת בתהליך כימי. התעשייה משתמשת בו בשל טמפרטורת ההיתוך הגבוה שלו, הזמינות, והמחיר הזול.
רק שתבין, הפטנט הזה שנקרא שומן טראנס, מאפשר לך להעריך את חיי המדף של מוצרים פי כמה וכמה.
המקור העיקרי בתזונת האדם לחומצת שומן טראנס הוא על ידי צריכת מזונות המכילים שומן מוקשה למחצה שעבר תהליך הידרוגנציה, בו נעשה שימוש במגוון מוצרים כגון מרגרינה ובדברי מאפה, בהם נעשה שימוש במרגרינה כגון: בורקס, מלאווח, ג'חנון, ופלים ועוגיות למיניהן. בתהליך ההידרוגינציה מוסיפים אטומי מימן לקשרים כפולים של חומצת שומן בלתי רוויה בנוכחות זרז מתכתי ובחימום לקבלת חומצת שומן טראנס או חומצת שומן רוויה לחלוטין. תהליך זה מפחית את כמות הקשרים הכפולים במולקולה וכתוצאה מכך מעלה את נקודת ההתכה באופן שגורם לקבלת שמנים מוקשים משמנים נוזליים.
מדובר בשומן שבטמפרטורת החדר מצבו מוקשה, לכן נוטה להצטבר בעורקים כפלאק, ועל זה אין עוררין:
הניסויים הקליניים שנעשו על בני אדם סיפקו הוכחות לכך שחומצות שומן טראנס משפיעות על ויסות תהליכים פיזיולוגיים כגון חילוף חומרים של שומנים, מצבי דלקת, עקה חמצונית, לחץ רשתית אנדופלזמית (ER), אוטופגיה ואפופטוזיס. חוסר הוויסות של חלק מהמסלולים הביולוגיים האלו על ידי חומצות שומן טראנס הוצע כמנגנון בסיסי שמשפיע באופן שלילי על בריאות ותפקוד הלב. נמצא שצריכה עקבית של חומצות שומן טראנס גורמת לעלייה באחוז הליפופרוטאין LDL שמתפקד כנשא של כולסטרול מהכבד לדם, וירידה באחוזי ה HDL שמתפקד כנשא של כולסטרול מהדם אל הכבד. שינויים אלו, לפי עדויות אפידמיולוגיות, עלולים להגביר את הסיכוי לחלות במחלות לב שונות.
סרטן הערמונית: נמצא שצריכת חומצות שומן טראנס מגבירה את הסיכון לסרטן הערמונית.
סרטן המעי הגס: נשים, אנשים עם עודף משקל, ואנשים מבוגרים נמצאים בסיכון יותר מוגבר בעת צריכת חומצות שומן טראנס.
Dietary trans-fatty acid intake in relation to cancer risk: a systematic review and meta-analysis - PubMed

Trans Fatty Acid Intake Induces Intestinal Inflammation and Impaired Glucose Tolerance - PubMed

כמעט כל מחקר שקיים מעיד על קשר לסרטן, כבד שומני, מחלות לב... אתה באמת רוצה לצרוך כמויות כאלה כל יום?
אשכרה העתקת הכל מוויקיפדיה.. 🤦‍♂️ אתה בדיחה

אשכרה העתקת הכל מוויקיפדיה.. 🤦‍♂️ אתה בדיחה
כנראה שאתה הבדיחה היחידה פה אם אתה לא מתייחס לתוכן.
ממש לא הכל הועתק, חיפשתי את השפה הכי פשוטה בשביל אנשים שלא מבינים כימיה...
המחקרים שפרסמתי גם היו בויקפדיה? לא נראה לי

כנראה שאתה הבדיחה היחידה פה אם אתה לא מתייחס לתוכן.
ממש לא הכל הועתק, חיפשתי את השפה הכי פשוטה בשביל אנשים שלא מבינים כימיה...
המחקרים שפרסמתי גם היו בויקפדיה? לא נראה לי
הרשמת את כולנו

הרשמת את כולנו
אם היה שם משהו לא נכון היית מתייחס, אין לך שום טענה אחרת חוץ מזה שההסבר הכימי מויקיפדיה והוא נכון גם. תהליך שנקרא הידרוגנציה, הוספת מולקולת מימן, על קצה המזלג. מכיוון שהתהליך הזה החל אי שם ב1900, יש מידע מחקרי עצום על השימושים של חומצת השומן המלאכותית הזאת.
בזמן מלחמות העולם הרבה פעמים חיילים היו נשלחים לתקופות ארוכות עם מוצרים עתירי בשומן טראנס כמו מרגינה, מהסיבה הפשוטה שחיי המדף של חומצת השומן הזאת ארוכים.
כשארגוני הבריאות ממליצים על אחוז ומטה בתזונה, זה אומר הרבה.
הבאתי לא מעט מחקרים שתומכים בתהליכים של מחלות לב שכוללים עלייה בכולסטרול הרע, תהליכים סרטנים, סוכרת,כבד שומני ואף מחלת האלצהיימר בצריכה יומית.
כמו כן נראה לי קצת עצוב שבן אדם מעל גיל התיכון שואל מה הקשר של חומצת שומן ובטח ובטח חומצת שומן טראנס לכימיה..

היי, האם קראת את המחקרים?
כן ויש עוד מלא מחקרים.
אגב שכחתי להזכיר שבארצות הברית הFDA בכלל אוסר שימוש של זה במזון... זאת הסיבה שהערכים שהביא הבחור מאמריקה ללא שומן טראנס בכלל
בישראל אם אני לא טועה התקן הוא 0.5 גרם למאה גרם

נערך לאחרונה:

המחקר השני שפרסמת בוצע על עכברים. האם לדעתך אפשר להסיק ממנו על בני אדם?

לגבי המטא-אנליזה (הקישור הראשון):
אילו כמויות של שומן טראנס נקשרו לסרטן?
אילו סוגי TFA נראו כמזיקים יותר ואילו פחות?
מה הייתה מתודולוגיית המחקר ומה טווח הזמן הנבדק?
איזה מינון של שומן טראנס צרכו קבוצות הביקורת?
האם הייתה בקרה על התזונה?

אתה מתעסק עם בן אדם שעושה צ׳רי פיקינג ועם חשיבה דיכוטומית שמסכם הכל בבריא / לא בריא,
חבל על האנרגיות.
קודם כל נתחיל עם מתמטיקה פשוטה.
כתבת פחות מ2.2 גרם ל2000 קלוריות, שרפת 1.8 על המבורגר כמה עוד נשאר לך? לא הרבה.
עכשיו תחשוב רגע על ההמלצה.. אחוז מהצריכה היומית, ואף אתה יכול לראות המלצות להימנע לגמרי. אז אתה באמת רוצה להוסיף כמות כזאת יומית של שומן טראנס לתזונה שלך?
נעבור לכימיה, "מה זה קשור לכימיה"
שאלה שמעידה קצת על בורות בלי להעליב.
כשאתה מדבר על חומצות שומן אתה מדבר על כימיה, כשאתה מדבר על מזון, אתה לא יכול לא לדבר על כימיה, בטח בטח כשאתה מדבר על חומצת שומן טראנס, שאינה נמצאת בטבע, והיא תוצר מלאכותי של תעשיית המזון, שנוצרת בתהליך כימי. התעשייה משתמשת בו בשל טמפרטורת ההיתוך הגבוה שלו, הזמינות, והמחיר הזול.
רק שתבין, הפטנט הזה שנקרא שומן טראנס, מאפשר לך להעריך את חיי המדף של מוצרים פי כמה וכמה.
המקור העיקרי בתזונת האדם לחומצת שומן טראנס הוא על ידי צריכת מזונות המכילים שומן מוקשה למחצה שעבר תהליך הידרוגנציה, בו נעשה שימוש במגוון מוצרים כגון מרגרינה ובדברי מאפה, בהם נעשה שימוש במרגרינה כגון: בורקס, מלאווח, ג'חנון, ופלים ועוגיות למיניהן. בתהליך ההידרוגינציה מוסיפים אטומי מימן לקשרים כפולים של חומצת שומן בלתי רוויה בנוכחות זרז מתכתי ובחימום לקבלת חומצת שומן טראנס או חומצת שומן רוויה לחלוטין. תהליך זה מפחית את כמות הקשרים הכפולים במולקולה וכתוצאה מכך מעלה את נקודת ההתכה באופן שגורם לקבלת שמנים מוקשים משמנים נוזליים.
מדובר בשומן שבטמפרטורת החדר מצבו מוקשה, לכן נוטה להצטבר בעורקים כפלאק, ועל זה אין עוררין:
הניסויים הקליניים שנעשו על בני אדם סיפקו הוכחות לכך שחומצות שומן טראנס משפיעות על ויסות תהליכים פיזיולוגיים כגון חילוף חומרים של שומנים, מצבי דלקת, עקה חמצונית, לחץ רשתית אנדופלזמית (ER), אוטופגיה ואפופטוזיס. חוסר הוויסות של חלק מהמסלולים הביולוגיים האלו על ידי חומצות שומן טראנס הוצע כמנגנון בסיסי שמשפיע באופן שלילי על בריאות ותפקוד הלב. נמצא שצריכה עקבית של חומצות שומן טראנס גורמת לעלייה באחוז הליפופרוטאין LDL שמתפקד כנשא של כולסטרול מהכבד לדם, וירידה באחוזי ה HDL שמתפקד כנשא של כולסטרול מהדם אל הכבד. שינויים אלו, לפי עדויות אפידמיולוגיות, עלולים להגביר את הסיכוי לחלות במחלות לב שונות.
סרטן הערמונית: נמצא שצריכת חומצות שומן טראנס מגבירה את הסיכון לסרטן הערמונית.
סרטן המעי הגס: נשים, אנשים עם עודף משקל, ואנשים מבוגרים נמצאים בסיכון יותר מוגבר בעת צריכת חומצות שומן טראנס.
Dietary trans-fatty acid intake in relation to cancer risk: a systematic review and meta-analysis - PubMed

Trans Fatty Acid Intake Induces Intestinal Inflammation and Impaired Glucose Tolerance - PubMed

כמעט כל מחקר שקיים מעיד על קשר לסרטן, כבד שומני, מחלות לב... אתה באמת רוצה לצרוך כמויות כאלה כל יום?
אתה ממשיך לעשות לי העתק הדבק בלי להתייחס לטענות הקודמות שעלו בדיון.

כן עזוב חבל על הזמן.. בארצות הברית הFDA אוסר בכלל הוספה של זה למזון ולי יש חשיבה דיכוטומית..
ושוב פעם הבורות .. אשכרה בן אדם פה לא מבין את ההבדל בין הוספה של שומן טראנס בתהליך מלאכותי לבין שומן טראנס טבעי שיש בבשר טחון
בזבוז זמן

כן עזוב חבל על הזמן.. בארצות הברית הFDA אוסר בכלל הוספה של זה למזון ולי יש חשיבה דיכוטומית..
ושוב פעם הבורות .. אשכרה בן אדם פה לא מבין את ההבדל בין הוספה של שומן טראנס בתהליך מלאכותי לבין שומן טראנס טבעי שיש בבשר טחון
בזבוז זמן
לך תאכל גוטה בריא וטרי

בזבוז זמן
למה אתה מתחמק מהשאלות שהוא שאל אותך ולא מגיב ?
טוב זה היה צפוי בעצם..

מה עם השאלות על המחקרים?
כמו שכתבתי בזבוז זמן לענות על השאלות האלה כי עדיין אנשים פה יטענו עחי תאכל כמעט אחוז מהקלוריות שלך של שומן טראנס של רק מהמבורגר אני לא יודע מה הקשר של חומצות שומן לכימיה כל עוד זה נכנס לך בערכים, זה לא יפגע בך בחיים
לפחות הדעה שלי מבוססת על הרבה דברים ידועים

כמו שכתבתי בזבוז זמן לענות על השאלות האלה כי עדיין אנשים פה יטענו עחי תאכל כמעט אחוז מהקלוריות שלך של שומן טראנס של רק מהמבורגר אני לא יודע מה הקשר של חומצות שומן לכימיה כל עוד זה נכנס לך בערכים, זה לא יפגע בך בחיים
לפחות הדעה שלי מבוססת על הרבה דברים ידועים
בקיצור אין לך מושג ואתה לא יודע לקרוא מחקרים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית