הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתכות , וצריכה מופרזת של פחמימות

Ilya9999

משתמש מתחיל
29
5
נק' מוניטין:
5
29
5
שלום , יש לי 2 שאלות בנוגע לתזונה וכושר

1. על מנת לבנות שריר צריך לצרוך הרבה קלוריות וחלבון בפרט , במאמרים שקראתי נטען שמאכלים כמו דגים ,עופות, אגוזים , דגנים, וכו יש מתכות כבדות ולכן לא בריא לצרוך מהם בכמות גדולה , השאלה שלי היא האם צריכה מתונה לפי ההמלצות של ה fda (3-4) פעמים בשבוע יכולה לגרום לנזק לגוף לטווח הקצר/ארוך?
והאם אכילת דגים שגודלו בחווה ואכילת דגנים ואגוזים אורגניים יכולים להפחית עד מאוד את החשיפה למתכות?

2. בבניית תפריט תזונה לאימונים צריך לצרוך הרבה. קלוריות ורוב הקולוריות צריכות לבוא מהפחמימה
השאלה שלי האם צריכה גבוה של כ 200-300 גרם פחמימה ביום היא מזיקה לגוף ויכולה לפתח סכרת?
הרי בסופו של דבר פחמימה היא סוכר
או שבמידה ואוכלים פחמימות בריאות (כוסמת, אורז מלא , בורגול , קינואה) אז הסיכון פוחת?

1. על מנת לבנות שריר צריך לצרוך הרבה קלוריות וחלבון בפרט , במאמרים שקראתי נטען שמאכלים כמו דגים ,עופות, אגוזים , דגנים, וכו יש מתכות כבדות ולכן לא בריא לצרוך מהם בכמות גדולה , השאלה שלי היא האם צריכה מתונה לפי ההמלצות של ה fda (3-4) פעמים בשבוע יכולה לגרום לנזק לגוף לטווח הקצר/ארוך?
והאם אכילת דגים שגודלו בחווה ואכילת דגנים ואגוזים אורגניים יכולים להפחית עד מאוד את החשיפה למתכות?
הרבה קלוריות אני מקווה שאתה מתכוון פלוס קלורי של 300-500 קל' מהנייטרלי.
לגבי החלק האחר, תאכל כרגיל. אתה סתם דואג.
לגבי החלק השני, אני לא רוצה לכתוב דברים שיכול להיות שאני טועה לגביהם אז אתייג פשוט את @OA

אני די בטוח שאתה טועה, אשמח שתשלח את המאמרים שקראת.
2. בבניית תפריט תזונה לאימונים צריך לצרוך הרבה. קלוריות ורוב הקולוריות צריכות לבוא מהפחמימה
השאלה שלי האם צריכה גבוה של כ 200-300 גרם פחמימה ביום היא מזיקה לגוף ויכולה לפתח סכרת?
הרי בסופו של דבר פחמימה היא סוכר
או שבמידה ואוכלים פחמימות בריאות (כוסמת, אורז מלא , בורגול , קינואה) אז הסיכון פוחת?
לא, סביר להניח אתה לא תפתח סכרת במידה ותאכל תזונה מאוזנת ותתאמן במקביל, חוץ מזה שסכרת לא מתחרשת ביום אחד, כנראה שאתה תדע לפני שתראה מדדים חריגים בבדיקות דם סטנדרטיות.
גם פירות זה סוכר, אין שום היגיון לא לאכול פחמימה מפחד מסכרת אלא אם יש אבחנות קודמות לאינדיבידואל.

• פותח/ת השרשור
אני די בטוח שאתה טועה, אשמח שתשלח את המאמרים שקראת.

לא, סביר להניח אתה לא תפתח סכרת במידה ותאכל תזונה מאוזנת ותתאמן במקביל, חוץ מזה שסכרת לא מתחרשת ביום אחד, כנראה שאתה תדע לפני שתראה מדדים חריגים בבדיקות דם סטנדרטיות.
גם פירות זה סוכר, אין שום היגיון לא לאכול פחמימה מפחד מסכרת אלא אם יש אבחנות קודמות לאינדיבידואל.

תודה על התשובות

זה מאמר יחסית פשוט לש מכון דוידסון
כמובן שיש עוד מאמרים באנגלית יותר רציניים

https://www.google.com/url?sa=t&sou...MQFnoECAYQAQ&usg=AOvVaw1LK4LGYAWudh1ZlIHfSi04

בנוגע לסכרת
אני גם משער שלא יהיה בעיה
פשוט בגלל הכמות הגדולה של הפחמימות שצריך לאכול בערך 250-300 גרם ביום כדי להיות במאזן חיובי אני חושש שזה יגרום לשיבוש בפינוי של האינסולין מהדם

גם חיפשתי קצת מאמרים בגוגל על זה וגם שם רשום שזה יכול לקרות (חיפשתי באנגלית)
הרבה קלוריות אני מקווה שאתה מתכוון פלוס קלורי של 300-500 קל' מהנייטרלי.
לגבי החלק האחר, תאכל כרגיל. אתה סתם דואג.
לגבי החלק השני, אני לא רוצה לכתוב דברים שיכול להיות שאני טועה לגביהם אז אתייג פשוט את @OA
תודה על התשובה
לדעתי גם כל עוד לא מגזימים אז לא תהיה בעיה
אבל כן קראתי באתר של כללית שזה מסוכן ורצוי לא לאכול טונה כל יום למשל בגלל הצטברות של כספית בגוף

בנוגע לפחמימה והסכרת באמת מדובר בשאלה קצת מורכבת

תודה על התשובה
לדעתי גם כל עוד לא מגזימים אז לא תהיה בעיה
אבל כן קראתי באתר של כללית שזה מסוכן ורצוי לא לאכול טונה כל יום למשל בגלל הצטברות של כספית בגוף

בנוגע לפחמימה והסכרת באמת מדובר בשאלה קצת מורכבת
לא כל מה שאתה קורא באינטרנט הוא נכון...
אין בעיה לאכול טונה כל יום בישראל..
אור כבר ענה לך, אני חשבתי את אותו הדבר אבל אני פחות מבין בדבר הזה.

זה מאמר יחסית פשוט לש מכון דוידסון
כמובן שיש עוד מאמרים באנגלית יותר רציניים

https://www.google.com/url?sa=t&sou...MQFnoECAYQAQ&usg=AOvVaw1LK4LGYAWudh1ZlIHfSi04
מדובר פה על כספית ובטונות שמגיעות לארץ הכספית ברמה מאוד נמוכה ולא רלוונטית.
בנוגע לסכרת
אני גם משער שלא יהיה בעיה
פשוט בגלל הכמות הגדולה של הפחמימות שצריך לאכול בערך 250-300 גרם ביום כדי להיות במאזן חיובי אני חושש שזה יגרום לשיבוש בפינוי של האינסולין מהדם
גם פה אשמח לקבל מאמרים, אין שום סיבה שזה יקרה.

• פותח/ת השרשור
תודה חברים
הייתי בטוח שהטונה בארץ מכילה הרבה כספית
כי גם באתר של כללית רשמו על זה שמומלץ עד 3 פחיות בשבוע
אבל פרסמו פה הנחיות של משרד הבריאות שעוקבות אחרי מדד הכספית ככה והראו שיש כמויות מזעריות
מדובר פה על כספית ובטונות שמגיעות לארץ הכספית ברמה מאוד נמוכה ולא רלוונטית.

גם פה אשמח לקבל מאמרים, אין שום סיבה שזה יקרה.
בגדול חיפשתי באנגלית בגוגל וראיתי כל מיני מאמרים
אני לא אומר שהם נכונים במאה אחוז
אבל גם מבחינת הגיון צריכה רבה של פחמימות מגדילה את הסוכר בדם
ומעמיסה על הלבלב שמחרר אינסולין

אבל לדעתי הכ טוב זה פשוט לאכול פחמימות מורכבות , ולעשות בדיקות דם כל כמה זמן כדי להיות במעקב במידה ויש שינוי ברמות הסוכר בדם

אפילו אפשר לקנות את המכשיר של הסוכרתיים שמודד סוכר ולא צריך לעשות בדיקת דם בקופת חולים

אבל לדעתי הכ טוב זה פשוט לאכול פחמימות מורכבות , ולעשות בדיקות דם כל כמה זמן כדי להיות במעקב במידה ויש שינוי ברמות הסוכר בדם
תאכל מה שבא לך, אתה סתם דואג ברמה מוגזמת..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית