הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך אתם יודעים להאמין למחקרים??

גוהן

משתמש מתחיל
178
8
נק' מוניטין:
-28
178
8
היה לי דיון מאוד סוחף עם מישהו שלא מאמין במדע, הוא לא שולל הכל אבל הוא אומר שכל הספרים ברפואה, הפקולטות לרפואה, והמחקרים ממומנים על ידי חברות התרופות, ויש מעט מאוד בגבול הלא קיים, מחקרים עצמאיים לחלוטין שלא ממומנים מגורמים חיצוניים ולכן בעיניו אפילו מחקרים זה לא לגמרי אמין כי כל הידע של הרופאים מושפע מחברות התרופות כי הספרים לימוד שהרופאים למדו ממנו חברות התרופות מימנו והחליטו איזה תכנים יהיו באותם ספרים.
(הוא גם אמר שלדעתו חברי הכנסת לא אמינים והם ממומנים על ידי אוליגרכים וכאלה אבל זה כבר לא קשור לנושא...)

כפי שידוע לכם, אני מאוד מאמין במחקרים אבל ברגע שהוא פרס לי את זה בצורה כזאת למרות שאני מאוד רוצה להמשיך להאמין, אני פתאום מבין שאולי זה לא אמין אבל אם מחקרים זה לא אמין ורופאים זה לא אמין וספרי לימוד זה לא אמין, אז איך כבר יודעים מה אמין ומה לא אמין...
איך אתם יודעים שהמחקרים אמינים אם חברת התרופות היא מונופול ששולט על הכל, איך יודעים לאיזה חברי כנסת לבחור כאשר 80 אחוז מהם חשודים בתור כאלו שעומדים מאחוריהם אוליגרכים עם אינטרסים שמשחקים בהם כמו בובות...

• פותח/ת השרשור
נגמר האובססיה לאבקות חלבון?? מצאת משהו חדש?! 🤦‍♂️
יש לי הרגשה שהמשתמש הזה נשרף עם דעות קדומות וכדי לקבל תשובות רציניות צריך לפתוח משתמש חדש עם זהות חדשה...(מי יודע אולי עוד תשכנעו אותי עוד לעשות את זה..)

אין לי אובססיה לאבקת חלבון, יש לי אובססיה לכל דבר.שיש עליו מידע רב עם מחלוקות ואנשי רפואה שחלוקים על זה, לדעתי זה אומר דרשני.
גם על האוכל יש ביקורות לבעיות אבל המהומות על אבקת חלבון זה כולם יודעים וכפח שאמרתי כמות המחלוקות זה אומר כבר שמשהו לא בסדר.וצריך לבדוק.
אבקת חלבון בעיניי זה כמו סיגריות, כרגע חושבים שזה בסדר כמו שפעם אפילו הייתה פרסומת עם רופא שממליץ לעשן וכולם באמת לא חשבו שזה חמור לעשן אבל עם הזמן מתברר האמת. גם הוויפ מלא חברים שלי אמרו זה לא כמו סיגריות לפני הרבה שנים, והמחקרים זה על סיגריות ולא על וייפ, והנה כיום יודעים שגם וייפ לא בריא...
אני לא שולל את זה, אבל אני חושב שצריך עוד קצת לחכות לבדוק ולראות איך הזמן יגדיר את האבקות האלו... ואם המחלוקות יפחתו ,ויתקבל גישה יותר חד משמעית- אני באמת לא חושב שיהיה לי סיבה להתנגד...

נערך לאחרונה:
אתה צריך להבין שחברות הטבק וחברות נשק הם לוביסטים ענקיים!!
אך אחד לא חושב שוויפ בריא , פשוט מצאו "פריצה" לשווק אותנו לבני נוער כי הוא אינו מכיל ניקוטין...

אתה צריך להבין שהמדע הוא לא מדוייק ולא אבסולוטי , דברים מתעדכנים.. וככה גם ברפואה.
פעם קוקאין היה נמכר כתרופה להורדה במשקל.. פעם היו פחות בקרות , פחות רגלוציות..
גם היום הFDA מסתיר מידע לגבי תופעות לוואי בתרופות מסויימות כי הוא מקבל הרבה כסף מאותן חברות תרופות להסתיר אותן..

תסלח לי אבל אתה לא מחדש שום דבר.. אתה סתם מנסה לצאת צדקן.

ולמה אתה מאמין שסיגריות לא בריאות? יש לך אנשים שמעשנים עד גיל 98.. צלולים בראש והכל טוב..

אז כמו תמיד אתה נוטה להאמין למה שמתאים ל'אג'דנות'' האישיות שלך.. ☝️

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להבין שחברות הטבק וחברות נשק הם לוביסטים ענקיים!!
אך אחד לא חושב שוויפ בריא , פשוט מצאו "פריצה" לשווק אותנו לבני נוער כי הוא אינו מכיל ניקוטין...

אתה צריך להבין שהמדע הוא לא מדוייק ולא אבסולוטי , דברים מתעדכנים.. וככה גם ברפואה.
פעם קוקאין היה נמכר כתרופה להורדה במשקל.. פעם היו פחות בקרות , פחות רגלוציות..
גם היום הFDA מסתיר מידע לגבי תופעות לוואי בתרופות מסויימות כי הוא מקבל הרבה כסף מאותן חברות תרופות להסתיר אותן..

תסלח לי אבל אתה לא מחדש שום דבר.. אתה סתם מנסה לצאת צדקן.
לפני 8 שנים אולי קצת יותר אל תתפוס אותי, שזה רק בערך יצא וחברים בבית ספר הראו לי את זה, כולם מכרו לי בולשיט שהם קראו על זה מלא וזה בלי ניקוטין וזה בריא ואין בזה שום דבר רע וכל מיני שיט כזה ואמרו אין שום סיבה שלא אהנה מזה קצת.
אמרתי להם, אתם תראו שעוד כמה שנים המחקרים יגידו אחרת, והגישה הציבורית תהיה אחרת....
סיפור אמיתי, מלא בני נוער בבית ספר שלי קראו על זה והאמינו שזה סבבה, וקנו את השיט הזה- כשאני אמרתי זה רק עניין של גישה ציבורית זמנית ועם הזמן יתגלה האמת...
ולמה אתה מאמין שסיגריות לא בריאות? יש לך אנשים שמעשנים עד גיל 98.. צלולים בראש והכל טוב..

אז כמו תמיד אתה נוטה להאמין למה שמתאים ל'אג'דנות'' האישיות שלך.. ☝️
כל דעה שלי היא תמיד נכונה עד שמישהו מפריך אותה. ולכן אני אוהב להסתכל על משהו מהרבה זוויות. (לכן גם קשה להפריך אותי כי לרוב, אני כבר חשבתי על זווית הראייה שמישהו מנסה להפריך אותי ובהתאם לכך מגבש דעה מוצקה כמה שיותר וחסינה כמה שיותר, אלא אם תפתיע אותי בזווית שלא חשבתי שמערערת לי את כל החשיבה ואז אני מוכן להגיד, צודק יכול להיות שיש לי חור באג'נדה, אגב כשזה קורה אם אתה מספר לי גישה שפותרת את החור אני מספיק גבר כדי לאמץ לעצמי רעיונות של אחרים שאני מגיע למסקנה שהם יותר מדוייקים ממני...-זה קורה, לא הרבה אבל לאחרונה אני פוגש אנשים מאוד חכמים שמצליחים לתת לי זוויות מאוד מעניינות.... )

במקרה כאן, גם על זה חשבתי. וזה לא סותר לי את האג'נדה.
נכון יש כאלו שעד גיל 98 מעשנים אבל איך אומרים, כל גוף מקבל את זה אחרת , אחד יעשן וימות אחרי 5 שנים ואחר בגיל 100 , ולך תדע אולי אם לא היה מעשן הוא היה מגיע ל 110... -
אבל מה שבטוח ומוסכם זה שבאופן כללי עישון זה מזיק...
נקודה נוספת, אני לא יודע מה זה אומר צדקן.
אני רק מנסה להבין איך רופאים וכולם נוטים להאמין למחקרים בתור דבר אמין, אם אתה מודה שזה לא אבסולוטי, אם זה מתעדכן, אם FDA מסתיר דברים, ואם חברת התרופות מנהלת מונופול וממנת הכל ומשפיעה על ספרי הלימוד ופקולטות הרפואה...

לפני 8 שנים אולי קצת יותר אל תתפוס אותי, שזה רק בערך יצא וחברים בבית ספר הראו לי את זה, כולם מכרו לי בולשיט שהם קראו על זה מלא וזה בלי ניקוטין וזה בריא ואין בזה שום דבר רע וכל מיני שיט כזה ואמרו אין שום סיבה שלא אהנה מזה קצת.
אמרתי להם, אתם תראו שעוד כמה שנים המחקרים יגידו אחרת, והגישה הציבורית תהיה אחרת....

וואו... אתה כזה מגניב!!
נו כמוך חשבו עוד מלא אנשים!

גבר אני באמת מציע לך למצוא חיים, לפני שתתחיל לפקפק במציאות שלך..
🙄

• פותח/ת השרשור
וואו... אתה כזה מגניב!!
נו כמוך חשבו עוד מלא אנשים!

גבר אני באמת מציע לך למצוא חיים, לפני שתתחיל לפקפק במציאות שלך..
🙄
אל תדאג לי אני נהנה מהחיים ומעדיף לפקפק במציאות מאשר לחיות באשליה שמכינים לך אותה כל מיני בעלי שליטה למיניהם.
אחי,אני מבין שאתה רדוד וחושב שליחות חיים פשוטים זה מגניב, אבל אתה לא צריך לגרום לכולם להצטרף אליך יש כאלו שרוצים באמת לפתוח ולהכיר את העולם האמיתי ולא לחיות באשליה של המדיה והתקשורת וכל מיני חרא שאמריקה הגדולה, הפמיניזם והוליהווד מאכילים אותך והנאורים למיניהם . ...

תמשיך לחיות במטריקס ולחשוב שאתה מגניב

נכון יש כאלו שעד גיל 98 מעשנים אבל איך אומרים, כל גוף מקבל את זה אחרת , אחד יעשן וימות אחרי 5 שנים ואחר בגיל 100 , ולך תדע אולי אם לא היה מעשן הוא היה מגיע ל 110... -
ראית ריאה של בן אדם שמעשן הרבה ?
אל תדאג לי אני נהנה מהחיים ומעדיף לפקפק במציאות מאשר לחיות באשליה שמכינים לך אותה כל מיני בעלי שליטה למיניהם.
אחי,אני מבין שאתה רדוד וחושב שליחות חיים פשוטים זה מגניב, אבל אתה לא צריך לגרום לכולם להצטרף אליך יש כאלו שרוצים באמת לפתוח ולהכיר את העולם האמיתי ולא לחיות באשליה של המדיה והתקשורת וכל מיני חרא שאמריקה הגדולה, הפמיניזם והוליהווד מאכילים אותך והנאורים למיניהם . ...

תמשיך לחיות במטריקס ולחשוב שאתה מגניב
ראית קצת אנדרו טייט והתחלת להשתמש במילה "מטריקס"?
Bruh
אתה היחידי שחי באשליה, אנחנו חיים במציאות.

• פותח/ת השרשור
ראיתי צילומים,

ראית קצת אנדרו טייט והתחלת להשתמש במילה "מטריקס"?
Bruh
אתה היחידי שחי באשליה, אנחנו חיים במציאות.
האמת לא חשבתי בכלל עליו שהשתמשתי במילה הזאת אבל אם כבר העלת אותו, אני אכן חושב שיש עליו תדמית לא נכונה. ויש המון אנשים שסתם פוסלים אותו כי הוא נשמע לא טוב, אבל בתאכלס האדם מלא תוכן ונכון לא הכל אני מסכים אבל לחלוטין יש לו כמה משפטי חוכמה שזרק בחלק מהדברים.
אחי, בגילך אתה צריך להיות כבר מחוץ לבית...
עם עבודה, זוגיות...
ואתה מתעסק לי בקקה!! ואני חי במטריקס??! 🤣
תודה שאתה קובע עליי איפה אני בחיים, מי אמר לך שאני לא מחוץ לבית/עבודה/זוגיות?

• פותח/ת השרשור
אתה אמרת לי!
אז אתה לא הקשבת לי, אני אמרתי לך בידיוק ההפך!
אני גר מחוץ לבית המון שנים כבר, יש לי לימודים, תואר מאוד מתקדם שאני לומד, זוגיות (מבחינה לא)חברים. הדבר היחידי שאמרתי שאולי גרם לך לפרש את זה בצורה הזאת זה שאני מעדיף להיות לבד מאשר להיות עם זבל עופות אנושי. אבל זה לא אומר שאין לי חברים אלא רק שיש לי סטנדרטים ואני לא מוכן להתפשר ומעדיף 1 ,2 אמיתיים מאשר הרבה זבל....
אם תבחון באמת, תראה שלרוב האנשים יש גם 1 2 אמיתיים, פשוט הם גם משאירים איתם המון זבל...
ספציפית לגבי זוגיות אתה צודק, עבר קצת זמן מהאחרונה. אבל קשה למצוא היום בנות לא חשפנית במועדון ואיכותיות שמחזיקות קצת יותר מחוץ לסטוץ ..

נערך לאחרונה:
כן, הא.. לך תסמוך על אנשים, כשאתה לא סומך על מחקרים רפואי, חברות מזון..

חלבון זה כמו סיגריות..הא 🤦‍♂️
ענק!

• פותח/ת השרשור
כן, הא.. לך תסמוך על אנשים, כשאתה לא סומך על מחקרים רפואי, חברות מזון..
שוב, תלוי איזה אנשים...
לדוגמא אנדרו טייטס נשמע אחלה,
אתה קצת פחות...

חלבון זה כמו סיגריות..הא 🤦‍♂️
ענק!
שוב תלוי איזה אנשים,
לדוגמא אנדרו טייטס נשמע אחלה ואמין בחלק מהדברים,
אתה- עדיין בסימן שאלה.
מחקרי רפואה, גם בסימן שאלה הרי זה ממומן על ידי חברה תרופות עם אינטרסים...
לפחות קח את זה בתור מחמאה, אתה בקטגוריה ביחד עם מחקרי הרפואה האמינים

איך אתם יודעים שהמחקרים אמינים
מי שלמד מקצוע שקשור למחקר או רפואה יודע שיש שיטות מחקר. כמו גודל המדגם, שיטות מדידה וכולי...

לא כל מחקר הוא טוב, יש גם מחקרים זבל ויש כאלה שמומנו ע״י גורמים עם אינטרס. לא חייב ללכת על ענקית תרופות, יש גם סתם חברות קטנות שמייצרות איזשהו מזון רפואי / תוספי ורוצות לדחוף אותו לשוק.
לפעמים התוצאות שגויות כי השתמשו בשיטות לא נכונות, מה שנקרא מדע רע ולא הגיוני. לפעמים בכוונה ולפעמים לא. כמו בכל מקצוע יש חאפרים, יש בינוניים ויש טובים, ככה גם בעולם ההוא של המחקרים. זה לא אומר שהכל ממומן על ידי הביג פארמה והכל שקר וכזב.
תחשוב שזה כמו ללכת למוסך. אם מעולם לא התעסקת עם מכונאות רכב אפשר לעקוץ אותך. אם אתה מבין ויש לך ניסיון אתה תדע כבר מה הגיוני ומה לא.
בשביל זה יש אנשי מקצוע טובים ומגזינים נחשבים, ביקורת עמיתים, conflict of interest ועוד ועוד.

אם זה באמת מטריד אותך לך תלמד איך קוראים מחקר, איך מזהים שיטות שגויות, איפה יש נקודות תורפה שאפשר לכופף בנתונים ובהסקת מסקנות... לך תלמד את זה ואז תדע. או שתתייעץ עם איש מקצוע.

אם זה לא הכיוון ואתה עדיין מוטרד, גם פסיכולוג יכול לעזור 😁

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מי שלמד מקצוע שקשור למחקר או רפואה יודע שיש שיטות מחקר. כמו גודל המדגם, שיטות מדידה וכולי...

לא כל מחקר הוא טוב, יש גם מחקרים זבל ויש כאלה שמומנו ע״י גורמים עם אינטרס. לא חייב ללכת על ענקית תרופות, יש גם סתם חברות קטנות שמייצרות איזשהו מזון רפואי / תוספי ורוצות לדחוף אותו לשוק.
לפעמים התוצאות שגויות כי השתמשו בשיטות לא נכונות, מה שנקרא מדע רע ולא הגיוני. לפעמים בכוונה ולפעמים לא. כמו בכל מקצוע יש חאפרים, יש בינוניים ויש טובים, ככה גם בעולם ההוא של המחקרים. זה לא אומר שהכל ממומן על ידי הביג פארמה והכל שקר וכזב.
תחשוב שזה כמו ללכת למוסך. אם מעולם לא התעסקת עם מכונאות רכב אפשר לעקוץ אותך. אם אתה מבין ויש לך ניסיון אתה תדע כבר מה הגיוני ומה לא.
בשביל זה יש אנשי מקצוע טובים ומגזינים נחשבים, ביקורת עמיתים, conflict of interest ועוד ועוד.

אם זה באמת מטריד אותך לך תלמד איך קוראים מחקר, איך מזהים שיטות שגויות, איפה יש נקודות תורפה שאפשר לכופף בנתונים ובהסקת מסקנות... לך תלמד את זה ואז תדע. או שתתייעץ עם איש מקצוע.

אם זה לא הכיוון ואתה עדיין מוטרד, גם פסיכולוג יכול לעזור 😁
מעניין מאוד, שילוב בין פסיכולוג לעוד ידע ממך יכול לעזור. חח.
הקטע שספרי הלימוד והפקולטות ממומנות על ידי חברת התרופות זה לא מאפשר להם גם להשפיע על איך הרופאים העתידיים ידעו לבדוק מחקרים, שיטות מחקר וכו' ואם הם יכולים להשפיע על הרופאים העתידיים הם גם יכולים להשפיע על שיטות המחקר, על המחקרים וגם על התוצאות מן הסתם והאמינות...
זה קצת קשה לדעתי לצפות מרופא מתלמד לגלות בעצמו אילו ספרים מהספרי לימוד שלו הם סתם תעמולה של חברת תרופות או מידע לא אמין ואילו ספרים הם יותר אמינים...
אני בתואר שלי, מה שנותנים לך לקרוא זה די קדוש אתה לא תתחיל להתווכח עם ספרי הלימוד ....
...

הקטע שספרי הלימוד והפקולטות ממומנות על ידי חברת התרופות זה לא מאפשר להם גם להשפיע על איך הרופאים העתידיים ידעו לבדוק מחקרים, שיטות מחקר וכו'
באמת? אף פעם לא שמעתי על דבר כזה.
בסוף בסוף זה תחום אנליטי. זה כמו שאני אגיד לך ש 1+1=3. אני יכול לנסות להוכיח לך איכשהו, אבל אם אתה מבין קצת אתה תדע אם יש סיכוי גבוה שאני מבלף.

קצת קשה לדעתי לצפות מרופא מתלמד לגלות בעצמו אילו ספרים מהספרי לימוד שלו הם סתם תעמולה
שמע, אם יש לך גילוי חדש על מבנה התא, לך על זה

אני לא שולל את זה, אבל אני חושב שצריך עוד קצת לחכות לבדוק ולראות איך הזמן יגדיר את האבקות האלו... ואם המחלוקות יפחתו ,ויתקבל גישה יותר חד משמעית- אני באמת לא חושב שיהיה לי סיבה להתנגד...
אבקות חלבון קיימות בשוק תוספי מזון כבר עשרות שנים, אין חדש תחת השמש. לא מכיר מקרים של הרעלות, פגיעות בריאותיות או משהו מיוחד אחר בקנה מידה משמעותי. לא היסטורית ולא בסביבה שלי. אם הזמן הזה לא מספיק אתה יכול לחכות עוד שני עשורים.
אולי תמצא פאדיחות פה ושם - כמו המקרה עם המזון תינוקות ההוא. בסוף העולם מורכב מבני אדם ואנשים מפשלים לפעמים. זה נקודתי. מה שנקרא, לפעמים מטוסים מתרסקים.

אם אתה רוצה סיפתח טוב אני ממליץ בחום על הקפוצ׳ינו מוקה של אופטימום. טעם פגז ולחברה יש מוניטין חיובי (אין עניין אישי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית