אימון בלי יד שמאל (אחרי ניתוח)

stamshem

משתמש מתחיל
107
30
נק' מוניטין:
7
107
30
עומד לעבור ניתוח אוטוטו קרע בלברום + SLAP
אחרי זה יש תקופת החלמה של חצי שנה עכישו השאלה שלי האם אני יכול להגיד ביי לכל התוצאות או שיש לי מה לעשות ויש דרכים להמשיך להתאמן

מי הרופא?
מה התאריך לניתוח?

אבל אם יש לך עוד ידע להוסיף אשמח
תציץ ביוטיוב על מהלך הניתוח, זה יעזור לך להבין עד כמה חשוב לא להפעיל שום עומס עבור אופטימיזציה של ההחלמה.

בתום הניתוח אתה תקבל פרוטוקול שלפיו יעקוב ה- PT שלך, שהוא מצידו יראה לך את התרגילים ואתה תצטרך לעשות הרבה עבודה עצמית. אין טעם ב- PT פרטי.

עזוב מה יש לי בא אלייך חבר אומר אומר לך חצי שנה הוא לא יכול להזיז את היד עושה מחקר על עצמו מה אתה אומר לו לעשות בקשר לאימונים
אתה תוכל להתאמן לפני תום החצי שנה, אתה גם תראה שזה יהיה רשום בפרוטוקול, אבל זה יהיו אימונים במטרה לחזור לטווחי תנועה - וזו צריכה להיות העדיפות הראשונה שלך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה ילד חצוף, ואני מוריד יד אם הרופא שלך אמר לך ״תעשה מה שאתה רוצה״.
קשקשן.
כי לא באת לעזור באת לעלות את המונה הודעות אין לי כוח לשטויות כאלו

יאללה עכשיו שאתה מוריד יד תעדכן אותי איך האימון הולך אני גם מחפש אימון בלי יד
הוא אמר אתה יכול לעשות הכל רק שים לב לגוף שלך (משהו בסגנון הזה לא זוכר מילה במילה)
ואז אמר ואני מצטט "יותר גרוע לא יהיה"

עכשיו אתה רוצה לעזור כמו שעזרת בהתחלה או להמשיך לשחק אותה חכם גדול ולא להיות מוכן לעזור
מה התאריך לניתוח?
כרגע הרופא המנתח זה הוא ערן ממן או אהוד אטון ממן כבר יש לי תור לניתוח בינואר
את אטון אני אראה בעוד 12 יום או אם יהיה לי מזל שבוע הבא בראשון/שני

מכיר?

תציץ ביוטיוב על מהלך הניתוח, זה יעזור לך להבין עד כמה חשוב לא להפעיל שום עומס עבור אופטימיזציה של ההחלמה.

בתום הניתוח אתה תקבל פרוטוקול שלפיו יעקוב ה- PT שלך, שהוא מצידו יראה לך את התרגילים ואתה תצטרך לעשות הרבה עבודה עצמית. אין טעם ב- PT פרטי.
יש עדיפות להתחיל PT עכשיו?
אתה תוכל להתאמן לפני תום החצי שנה, אתה גם תראה שזה יהיה רשום בפרוטוקול, אבל זה יהיו אימונים במטרה לחזור לטווחי תנועה - וזו צריכה להיות העדיפות הראשונה שלך.
אני עם גמישות יתר האם זה משנה משהו?

הקטע שכר איבדתי די הרבה כוח שלא נדבר על משקל גוף וגודל והייתי רוצה לעצור את זה ולעשות דברים בינתיים אפילו רק לשמר הקטע שיש גם פחד פסיכולוגי לא קטן (הסיבה העיקרית שאני לא עושה)

באיזה מסגרת הניתוח? כי דרך קופת חולים, התורים הם מאוד רחוקים. אם המסגרת היא פרטית, אז התורים בטווח של ימים ושבועות בודדים.

אם יש לך כבר תור לניתוח, למה לראות עוד רופא?

אין שום טעם ב- PT עכשיו.

יאללה עכשיו שאתה מוריד יד תעדכן אותי איך האימון הולך אני גם מחפש אימון בלי יד
🤣

אם הוא גם אמר תקשיב לגוף שלך, זה אולי אומר שאם כואב לך בצורה קיצונית כדאי למתן את הפעילות. הוא לא אלוהים אז כנראה מצפה שכאיש נורמלי לא תתאמן תחת כאב קיצוני. ואם התשובה יותר מדי משתמעת לשני פנים אולי כדאי לשאול שוב.

בכל מקרה, גם אם תאבד חלק מהמסת שריר זה מוכח שיש למסה נטיה לחזור בזמן קצר יחסית.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
באיזה מסגרת הניתוח? כי דרך קופת חולים, התורים הם מאוד רחוקים. אם המסגרת היא פרטית, אז התורים בטווח של ימים ושבועות בודדים.
תתפלא השבוע קבענו את התור לרופא במסגרת פרטית ולפני שסידרו לנו דרך קשרים לינואר התור ל*פרטי* הכי קרוב אצל ממן היה באפריל....
אולי אוכל לעשות פרטי אצלו
אין שום טעם ב- PT עכשיו.
תודה
הצעות מה לעשות בינתיים מבבחינת אימונים?
אם הוא גם אמר תקשיב לגוף שלך, זה אולי אומר שאם כואב לך בצורה קיצונית כדאי למתן את הפעילות. הוא לא אלוהים אז כנראה מצפה שכאיש נורמלי לא תתאמן תחת כאב קיצוני. ואם התשובה יותר מדי משתמעת לשני פנים אולי כדאי לשאול שוב.
ברור לי שאני לא עומד עכשיו לדפוק PRים
זה לא בדיוק כואב שאני מתאמן זה כואב שהלברום זז ואז זה כאב מאוד חזק ברגע שהוא זז
ברגע שהוא אמר שיותר גרוע מזה לא יכול להיות אז אני לא חושב שזה מתשמע לשני פנים
בכל מקרה, גם אם תאבד חלק מהמסת שריר זה מוכח שיש למסה נטיה לחזור בזמן קצר יחסית.
זה אני יודע שחוזרים יחסית מהר הקטע שכבר ירדתי במשקל בקטע שמעירים לי (לא יודע מידי מפריע אבל הייתי מעדיף לנסות לשמר את מה שעוד נשאר

היי גבר. עברתי בדיוק את אותו הניתוח ביד שמאל אצל ערן ממן לפני כשנתיים. קודם כל חייב להגיד שערן מנתח תותח ואחלה בן אדם ואתה יכול להיות בטוח שאתה עושה את המהלך הנכון אם הוא המליץ לך על ניתוח.

לגבי האימונים לפני הניתוח - אם אתה סובל מפריקות ושחיקה של המפרק בזמן האימונים אני מאוד ממליץ לך שלהפסיק לבנתיים. אני המשכתי להתאמן ולפרוק את הכתף כאילו אין מחר וזה הפך את הניתוח וההחלמה להרבה יותר מסובכים ממה שהיו יכולים להיות והאריך לי את זמן ההחלמה. במקומך הייתי ממשיך להתאמן אבל נמנע מלחיצות/פעולות אחרות שגורמת לך לכאבים עד הניתוח.

בנוגע לאימונים אחרי הניתוח - כן. אתה צריך לקבל את זה שתאבד הרבה מהגיינז כי מדובר באזור החודש וחצי חודשיים שלא תוכל אפילו לחלום על להצליח להרים את היד, ועוד חצי שנה שלא תוכל להתאמן חופשי. (כמובן שקצב ההחלמה משתנה אצל כל בן אדם אבל זה הטווח הכללי)
לגבי מי שאמר שאפשר לאמן את היד השנייה אתה מוזמן לנסות אבל ברגע כשתראה את ההבדל המטורף שנוצר לך בין שתי הידיים בגלל הניוון שרירים אני בספק שתרצה לאמן רק יד אחת, ובוודאי שתצטרך לחכות תקופה מסויימת בשביל זה. בחודשיים הראשונים כל תנועה חדה שתעשה בטעות תקח אותך אחורה מבחינת ההחלמה וכאבים, ורוב הסיכויים גם שלא תצליח להתאמן בגלל הכאבים בחודשיים שלושה הראשונים.

משהו אחרון - חייב להגיד שהניתוח הזה היה אחת ההחלטות היותר טובות שעשיתי. אומנם איבדתי את רוב מה שעבדתי עליו והיה מאוד קשה להתסכל על עצמי מאבד את הגיינז בלי אפשרות לעשות כלום, אבל הנה אני שנתיים אחרי הניתוח, חזק בהרבה יותר ממה שדמיינתי שאני מסוגל להיות - והכי חשוב אין שום פריקות, כאבים או חולשה בכתף.

אם יש לך עוד שאלות על הניתוח/החלמה או כל משהו אחר מוזמן להגיב לשלוח הודעה ואענה בשמחה

• פותח/ת השרשור
היי גבר. עברתי בדיוק את אותו הניתוח ביד שמאל אצל ערן ממן לפני כשנתיים. קודם כל חייב להגיד שערן מנתח תותח ואחלה בן אדם ואתה יכול להיות בטוח שאתה עושה את המהלך הנכון אם הוא המליץ לך על ניתוח.

לגבי האימונים לפני הניתוח - אם אתה סובל מפריקות ושחיקה של המפרק בזמן האימונים אני מאוד ממליץ לך שלהפסיק לבנתיים. אני המשכתי להתאמן ולפרוק את הכתף כאילו אין מחר וזה הפך את הניתוח וההחלמה להרבה יותר מסובכים ממה שהיו יכולים להיות והאריך לי את זמן ההחלמה. במקומך הייתי ממשיך להתאמן אבל נמנע מלחיצות/פעולות אחרות שגורמת לך לכאבים עד הניתוח.

בנוגע לאימונים אחרי הניתוח - כן. אתה צריך לקבל את זה שתאבד הרבה מהגיינז כי מדובר באזור החודש וחצי חודשיים שלא תוכל אפילו לחלום על להצליח להרים את היד, ועוד חצי שנה שלא תוכל להתאמן חופשי. (כמובן שקצב ההחלמה משתנה אצל כל בן אדם אבל זה הטווח הכללי)
לגבי מי שאמר שאפשר לאמן את היד השנייה אתה מוזמן לנסות אבל ברגע כשתראה את ההבדל המטורף שנוצר לך בין שתי הידיים בגלל הניוון שרירים אני בספק שתרצה לאמן רק יד אחת, ובוודאי שתצטרך לחכות תקופה מסויימת בשביל זה. בחודשיים הראשונים כל תנועה חדה שתעשה בטעות תקח אותך אחורה מבחינת ההחלמה וכאבים, ורוב הסיכויים גם שלא תצליח להתאמן בגלל הכאבים בחודשיים שלושה הראשונים.

משהו אחרון - חייב להגיד שהניתוח הזה היה אחת ההחלטות היותר טובות שעשיתי. אומנם איבדתי את רוב מה שעבדתי עליו והיה מאוד קשה להתסכל על עצמי מאבד את הגיינז בלי אפשרות לעשות כלום, אבל הנה אני שנתיים אחרי הניתוח, חזק בהרבה יותר ממה שדמיינתי שאני מסוגל להיות - והכי חשוב אין שום פריקות, כאבים או חולשה בכתף.

אם יש לך עוד שאלות על הניתוח/החלמה או כל משהו אחר מוזמן להגיב לשלוח הודעה ואענה בשמחה
יש דברים שאתה ממליץ לעשות לפני הניתוח כדי להיות יותר מוכן לאחרי הניתוח?

לא היה לי פריקה לפחות לא מלאה זה התחילה שבמשקלים לא סופר גבוהים אצלי הייתי מרגיש כאילו הכתף יוצאת מהמקום אחורה וחוזרת (בבנצ')

יש דברים שאתה ממליץ לעשות לפני הניתוח כדי להיות יותר מוכן לאחרי הניתוח?

לא היה לי פריקה לפחות לא מלאה זה התחילה שבמשקלים לא סופר גבוהים אצלי הייתי מרגיש כאילו הכתף יוצאת מהמקום אחורה וחוזרת (בבנצ')

תשמע, בעיקרון אין יותר מדי מה לעשות לבנתיים חוץ מלהמנע מלעשות עוד יותר נזק עד הניתוח.
רוב העבודה הקשה תהיה לאחר הניתוח.. תשמור את המוטיבציה הזאת לתהליך השיקום, וזה ישתלם לך.

מה שכן ממליץ לך כבר מעכשיו לחפש פיזוטרפיסט טוב שלא פוחד מחדר כושר.

• פותח/ת השרשור
גם אני עברתי תניתוח, תן לגוף לנוח ותחזור שאתה כשיר.
יהיה בסדר תן לזמן לעשות את שלו

אין שום טעם ב- PT עכשיו.

תשמע, בעיקרון אין יותר מדי מה לעשות לבנתיים חוץ מלהמנע מלעשות עוד יותר נזק עד הניתוח.
רוב העבודה הקשה תהיה לאחר הניתוח.. תשמור את המוטיבציה הזאת לתהליך השיקום, וזה ישתלם לך.

מה שכן ממליץ לך כבר מעכשיו לחפש פיזוטרפיסט טוב שלא פוחד מחדר כושר.

ככה הייתי אמור לעבור ניתוח עוד שבועיים דרך קופת חולים אבל החלטתי לדחות בשביל ערן ממן (פרטי)

בינתיים אני מסתכל ואני די מתבאס
בכל מקום שאני מחפש אני רואה הגבלות לכל החיים על בנצ',מקבילים ופרס
יש לכם במקרה משהו להגיד שיכול לעודד אותי? (מניסיון אישי או משהו?)

אני שקלתי 72
הייתי עושה בנצ' 130 ל8 מקבילים 87.5 ל8 ופרס 85 ל8 (100 לאחד)
היו לי תכנונים לעבור את זה אבוד או עוד יש סיכוי?
Latarjet Procedure | Post-Op Physical Therapy | Dr. Chams

latarjet bench press - Google Zoeken

כל תוצאה פה מדכאה
נב
בעקבות זה שאני לא עושה את הניתוח כרגע איך אני יכול להמשיך להתאמן?

ככה הייתי אמור לעבור ניתוח עוד שבועיים דרך קופת חולים אבל החלטתי לדחות בשביל ערן ממן (פרטי)

אני שקלתי 72

כל תוצאה פה מדכאה
נב

שיהיה בסדר ותהיה אופטימי, תעבור תניתוח, תשתקם ןתיתן הכל בשיקום, סתכל באשכולות האחרונות שלי שהעלתי עם התוצאות שלי אחרי שנתיים של הניתוח, זה לא מנע מימני כלום

• פותח/ת השרשור
שיהיה בסדר ותהיה אופטימי, תעבור תניתוח, תשתקם ןתיתן הכל בשיקום, סתכל באשכולות האחרונות שלי שהעלתי עם התוצאות שלי אחרי שנתיים של הניתוח, זה לא מנע מימני כלום
מבחינת גוף כמובן שיש לי פחות דאגה אבל בעיקר מבחינת המשקלים
1. אני פוחד שברגע שאני אחזור למשקל גבוה זה יקרע שוב
2. אני פוחד שבגלל שהשרירים שלי חזקים אבל האזור אחרי הניתוח חלש אני אתקדם מהר וזה בעצמו יגרום לי להיפצע
3. אפשר לדעת מה המשקלים שלך כמה היו לפני וכמה עכשיו

דרך אגב עשית latarjet או bankart?

כרגע אני עוד לפני הניתוח אמר שאני יכול להתאמן רגיל כי יותר גרוע לא יהיה אבל בכלל שזה גרוע זה מגביל אותי ביד שמאל אז הצעות מה לעשות בינתיים?
אני לא חושב שתפקידו של הרופא הוא לדעת את הנזק שיכול להיגרם לך עכשיו מאימונים.
כשהייתי מאושפז עם קרוהן, הרופא אמר לי לאכול כל מה שאני רוצה כל עוד אני מרגיש טוב עם האוכל. המלצה לא מועילה בכלל במצבי, אבל הבנתי שתזונה פשוט לא התחום שלו. רופא מעולה ומומחה בתחום הרפואה, ולא בתחום התזונה. כנ"ל במצבך, הייתי נעזר בפיזיותרפיסט ספורט טוב לעזור לך עם ההחלטות על אימונים.

אני שקלתי 72

כל תוצאה פה מדכאה
נב
לא יודע אם זה ינחם אותך, אבל לפני הקרוהן שלי בגיל 20 היו לי משקלים שהייתי גאה בהם, ממה שאני זוכר, מעל 140 בנץ' ומתח עם לפחות 70 ק"ג עלי.

לא חשבתי שאחזור לזה, ולא ניסיתי לחזור לזה. התמקדתי בלהבריא ולהרגיש טוב, להתאמן לאט לאט ולהוסיף עוד ק"ג למוט ועוד ק"ג למוט.
לא ידעתי אם זה ריאלי עבורי לשחזר את מה שעשיתי לפני המחלה, אבל לאט לאט הצלחתי.

בשבילי הפוקוס היה צריך לרדת מלשחזר, ויותר לכיוון לייצר התקדמות חדשה בהתאם למצב בו הייתי.

• פותח/ת השרשור
גם אני עברתי תניתוח, תן לגוף לנוח ותחזור שאתה כשיר.
יהיה בסדר תן לזמן לעשות את שלו
יש טיפים לאחרי הניתוח? כאילו איך לישון ומה לעשות או לא (עברתי את הניתוח ויש בכל דבר קושי אפילו לקום מהמיטה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית