הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

וויטמינים, צבא וספרים

• פותח/ת השרשור RNT
  • פורסם בתאריך

RNT

משתמש מתחיל
61
11
נק' מוניטין:
11
61
11
וויטמינים ושין ספלינט:

*אני בן 19, אני עוקב אחרי כמות הסידן שאני אוכל, הבנתי שהקבוצה היומית המומלצת היא 1000 מ"ג ואני לא מגיע לכמות הזו ביום יום, אולי בין 300-500, האם כדאי לתסף סידן? לגבי וויטמין די, הבנתי שצריך להגיע בין 800–1,000 יחב"ל והבנתי שבגלל שיש לנו ארץ חמה חשיפה לשמש לפחות 30 דקות ביום מספיקה למלא את הצורך הזה - מקווה שאני לא טועה, אז השאלה שלי מה עושים בחורף כשאין חשיפה לשמש? מה עושים אנשים במדינות קרות? והאם כדאי לתסף וויטמין די? בקיץ (עד לפני שבוע שבועיים) הייתי נחשף לשמש אולי 3-5 פעמים בשבוע כי לפעמים לא הייתי יוצא מהבית בבוקר וכרגע אין שמש האם כדאי לתסף?

ואיך בכלל עובד המנגנון הזה של וויטמינים זה מאוד מעניין אותי אם לדוגמא יש לי חוסר בסידן ואני אגיע לכמות שצריך יום כן יום לא אז בבדיקת דם יהיה לי חוסר? מה עם שבוע כן שבוע לא והלאה.. אותו הדבר למשל עם וויטמין די, אם אני איחשף לשמש מספיק אבל לא באופן יום יומי איך זה יתבטא - האם אלה דברים שצריך לתחזק באופן יום יומי איך זה עובד?

יש לי שין ספלינט ולגבי שני הוויטמינים האלה קראתי במחקרים שיכולה להיות להם השפעה חיובית כלפי הפציעה הזו לכן אני מתעסק בזה
אפילו ראיתי איפה שהוא שתיסוף של 200% משני הוויטמינים האלה יכולה לעזור למרות שלגבי זה אני לא בטוח אם זה מבוסס.

לגבי בדיקת דם, עשיתי אבל לא בדקו לי את הוויטמינים האלה ושבקשתי מהרופא השלמות הוא אמר שאין לי מה להתעסק עם זה בגיל שלי, אז לא ידעתי מה כל כך להגיד לו.

צבא:

אני מאמין פה שהרוב אחרי צבא, אני מתגייס לגולני ועושה את הגיבוש אז מקווה שאגיע יותר רחוק בכל מקרה האם יש חדר כושר בצבא או ציוד בסיסי?
הצלחתם להתאמן? אני לא יודע כל כך מה הלוז ומה עושים מבחינת כושר אבל אני מניח שיקרעו אותנו רוב היום, היה לכם בכלל כוח להתאמן או זמן?
אני מניח שהאימונים נפגעים המון בגלל ההתאוששות עקב השינה או התזונה הלקויה שתהיה שם אני מקווה שאני טועה, כדאי לקחת מאמן לתקופה הזו? אם כן חשבתי אולי על virtustrength.

חוץ מזה אשמח אולי לטיפים כללים אם יש לכם ואולי גם טיפים לגיבוש אם מישהו ביצע אותו.

Scientific Principles of Hypertrophy Training מישהו פה קרא אולי את הספר הזה? אני שוקל להזמין
Starting Strength: Basic Barbell Training, 3rd edition התחלתי לקרוא עכשיו את הספר הזה למרות שקניתי אותו לפני שנה - ספר מדהים.

אהלן חבר
הייתי בדיוק בנקודה הזאת שאתה נמצא בה כרגע כשהתגייסתי גם
ושאלתי כל מה שאפשר לשאול בערך חחח

לגבי ויטמינים ומינרלים:
תקרא מה ההשפעות של ויטמינים, על מה כל אחד משפיע, ועל החשיבות שלהם בגוף האדם.
הייתי ממליץ לך לקחת ויטמין D, מולטי ויטמין טוב, מגנזיום, סידן, חטיפי חלבון.
אין מצב שאתה תגיע מהתזונה הצבאית למספיק מהדברים שרשמתי, אולי רק חלבון אבל זה מאוד קשה שיורדים לשטח.
אתה תיהיה שבועות שלמים בשטח ותחייה ממנות קרב, טונות, שימורים ולחם.

שינספלינט:
אם יש לך שינספלינט, סימן שאתה מעמיס יותר ממה שהגוף שלך יכול להתאושש ממנו
ויטמינים עוזרים להתאוששות אבל זה לא יעביר לך שינספלינט, זה פשוט גדול מדי
אם יש לך יחטיות עוד מעט, תנסה שזה יחלים כמה שיותר לקראת הגיבוש.

צבא:
כמובן שיש חדר כושר, וראיתי שבבאח גולני יש את אחד המכונים המושקעים בצהל.
אבל בהכשרה שלך אתה לא תתאמן לפי רצונך החופשי, אם תיהיה בחדר כושר איכשהו, אתה תעשה מה שהמדריכות כושר יגידו לך לעשות.
וזה מתח, מקבילים, ולפי מה שאני זוכר קצת בנץ פרס ודדליפט.
בקיצור לא לבנות על חדר כושר כי בקושי תכנס אליו ואם כן רק לדברים שרשמתי.
ובכללי מבחינת כושר, אתה תעשה המון ריצות כי יש בראור, שזה ריצת 3000, ומתח מקבילים כי גם את זה בודקים.
וכמובן שהאימונים נפגעים עקב השינה הלקויה, והתזונה הלקויה, וסרגל המאמצים הלקוי. הכל לקוי בצהל ובמיוחד בקרבי ידידי.

טיפים לגיבוש:
בספרינטים ובזחילות תיהיה חד
הכל זה בזינוק
איך שאתה שומע צא, תצא ראשון ואז תגיע ראשון

טיפים לחיים:
אל תתגייס

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה, לגבי הטיפ האחרון כבר מאוחר מידי 😃

לגבי שאר השאלות אין צורך לענות כבר, כתוב באתר קילוגרם את התשובות שהייתי צריך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית