הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ספיגת וויטמינים ומינרלים

• פותח/ת השרשור Denver
  • פורסם בתאריך

Denver

משתמש פעיל
386
108
נק' מוניטין:
158
386
108
שלום,
רציתי לדעת האם יש גורמים שונים(כמו קפאין, טבק, או אפילו מזונות מסוימים) - שעלולים להפריע לספיגת הוויטמינים והמינרלים שנצרכים ע"י תוספי מזון/מהמזון..
חיפשתי מחקרים אבל לא מצאתי משהו ספציפי שבאמת בודק את רמת הספיגה של כל הוויטמינים והמינרלים בתהליך המטבוליזם בגוף בהתחשב
בגורמים שיכולים להפחית משמעותית את יעילותם.. (כמו האם תזמון לקיחת התוספים לפני או אחרי ארוחות באמת קריטי לספיגה, האם עישון באמת יכול להפחית רמת ויטמין C בדם משמעותית וכו')

אשמח אם מישהו יכול לשפוך קצת אור בנושא, תודה!

1. תפסיק לעשן
2. אל תדאג, הכל יהיה בסדר, כי אם אתה דואג לספיגת ויטמינים ודברים כאלו פשוטים שלא באמת מהווים שום שינוי אבל באותו זמן אתה מעשן....
I got some bad news for ya

• פותח/ת השרשור
יצאתם מנקודת הנחה שאני מעשן, אז נזרום איתכם.. גם אם כן זה לא עניינכם, ביקשתי חוות דעת מקצועית ולא הטפות..
מצפה לתגובות לעניין במידה ולמישהו יש מידע בנושא.

1. תפסיק לעשן
2. אל תדאג, הכל יהיה בסדר, כי אם אתה דואג לספיגת ויטמינים ודברים כאלו פשוטים שלא באמת מהווים שום שינוי אבל באותו זמן אתה מעשן....
I got some bad news for ya
זה כמו לדאוג אם שכחת את הדלת פתוחה בזמן שהבית שלך עולה באש
שאני אבין, זה יום האלכוהול חינם אצלכם?? אם אני מעשן אז חבל על האימונים והתזונה, אני אלך לגור באיזה קרטון ברחוב וזהו?

אם אתה תבוא תפתח הודעה על זה שבחלבון שלך יש יותר מדי פחמימה וזה הורס לך את החיטוב [2-3 גרם] ובאותו זמן תעשן
אז זה על אותו משקל, שיהיה לך אכפת ממשהו כזה מזערי שלא תרגיש בהבדל כמעט [כמו לפותח ההודעה] לעומת דבר אויום ונורא טפו טפו כמו לעשן

שלום,
רציתי לדעת האם יש גורמים שונים(כמו קפאין, טבק, או אפילו מזונות מסוימים) - שעלולים להפריע לספיגת הוויטמינים והמינרלים שנצרכים ע"י תוספי מזון/מהמזון..
חיפשתי מחקרים אבל לא מצאתי משהו ספציפי שבאמת בודק את רמת הספיגה של כל הוויטמינים והמינרלים בתהליך המטבוליזם בגוף בהתחשב
בגורמים שיכולים להפחית משמעותית את יעילותם.. (כמו האם תזמון לקיחת התוספים לפני או אחרי ארוחות באמת קריטי לספיגה, האם עישון באמת יכול להפחית רמת ויטמין C בדם משמעותית וכו')

אשמח אם מישהו יכול לשפוך קצת אור בנושא, תודה!
טוב אני יתן לך תשובה קצת יותר רצינית.
יש תמיד רכיבים שמשפיעים על רכיבים אחרים בספיגה במערכת העיכול, גם בין מינרלים למינרלים למשל, ברזל מפריע לספיגת הסידן ולהפך, אני לא מומחה גדול בכל הרכיבים שמשפיעים אבל זה קיים.

הויטמינים המסיסים בשומן ADEK יספגו טוב יותר בסביבה שומנית, לעומת ויטמינים המסיסים במים BC שיספגו טוב יותר בסביבה מימית. זה ככה על קצה המזלג יש כמובן עוד דברים שמשפיעים, לגבי מינרלים זה אף יותר מסובך.

בכל אופן דיאטניות עושות בזה תואר 4 שנים פלוס התמחות, כך שהם אמורות להבין בזה - לפחות הטובות מביניהן.

לגבי עישון הוא גורם להרבה השלכות רעות על הבריאות אבל אני לא יודע כמה זה ישפיע על ספיגה של ויטמינים ומינרלים

ברזל מפריע לספיגת הסידן ולהפך, אני לא מומחה גדול בכל הרכיבים שמשפיעים אבל זה קיים
נכון ואני אוסיף- גם צריכה של מזונות עשירים בסיבים תזונתיים וקפאין בסמוך לצריכה של ברזל יפגעו בספיגה שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית