הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך אתם מחשיבים את זה?

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
שלום חברים
אני מתאמן לפי תכנית מסויימת.
ביום מסויים, ליד האחורית, רשום ככה:

Triceps Overhead EZ Extension SS
Triceps Close Grip Bench SS

בתרגום לעברית, עושים סופר סט ליד האחורית של סקול קראשר, אמורים להגיע לכשל או קרוב אליו, וממשיכים לעשות בנץ צר.

בתכנית רשום 4 ליד כל דבר,
וזה מחושב בתכנית בתור 8 סטים ליד האחורית
כלומר 4 סטים כפולים.

שאלה ראשונה,
האם יש הבדל בין מה שרשמתי, לבין פשוט להוריד משקל ולהמשיך לכשל נוסף?

תחשבו על זה ככה,
עושים תרגיל מסויים, ומגיעים לכשל. אפשר להוריד קצת משקל ולהמשיך לעוד כשל (להלן דרופסט) או לעשות וריאציה שונה על השריר (כמו שרשום בתכנית, סופרסט) ולהמשיך לעוד כשל גם כן.

שאלה שנייה,
האם מה שתיארתי,
(עושים תרגיל מסויים, כשל, שינוי וריאציה/הורדת משקל, עוד כשל)
נחשבים לדעתכם בתור 2 סטים נפרדים? או שזה סט 1 ארוך מאוד?

מקפיץ, אשמח למענה, הסברתי את זה הכי טוב שאפשר

אני לא חושב שיש יתרון מסויים לדרופ סט על פני סט רגיל לטובת היפרטרופיה כששניהם מגיעים לאותה רמת קושי. היתרון בדרופ סט זה החסכון בזמן. להפך, אני חושב שבסט רגיל, כשאתה נח 90 שניות נגיד בין לבין, אתה תגיע יותר רענן ותצליח לייצר עבודה יותר איכותית.

אם עדיף דרופ סט על אותו תרגיל או סופר סט של שני תרגילים? לא יודע, לא נראה לי שיש תשובה חד משמעית לדבר כזה אבל הייתי מעדיף לבצע שני תרגילים שונים כי סביר להניח שאצליח לסחוט יותר חזרות. כמה הבדל יהיה בין שתי הגישות? לדעתי קרוב לאפס הבדל, אז תעשה מה שזורם לך כי זה ניואנסים שלא קריטיים בכלל בכלל.

לשאלה השניה, הייתי סופר את זה כ8 סטים ליד אחורית.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שיש יתרון מסויים לדרופ סט על פני סט רגיל לטובת היפרטרופיה כששניהם מגיעים לאותה רמת קושי. היתרון בדרופ סט זה החסכון בזמן. להפך, אני חושב שבסט רגיל, כשאתה נח 90 שניות נגיד בין לבין, אתה תגיע יותר רענן ותצליח לייצר עבודה יותר איכותית.

אם עדיף דרופ סט על אותו תרגיל או סופר סט של שני תרגילים? לא יודע, לא נראה לי שיש תשובה חד משמעית לדבר כזה אבל הייתי מעדיף לבצע שני תרגילים שונים כי סביר להניח שאצליח לסחוט יותר חזרות. כמה הבדל יהיה בין שתי הגישות? לדעתי קרוב לאפס הבדל, אז תעשה מה שזורם לך כי זה ניואנסים שלא קריטיים בכלל בכלל.

לשאלה השניה, הייתי סופר את זה כ8 סטים ליד אחורית.

תודה על המענה ידידי.
הקטע הוא, שאני לא רוצה לעשות מה שזורם לי, אלא לעשות מה שרשום בתכנית שאני עובד איתה.
ודבר אחד לא היה לי מובן, וזה הסופרסט הזה.
אז תודה

תודה על המענה ידידי.
הקטע הוא, שאני לא רוצה לעשות מה שזורם לי, אלא לעשות מה שרשום בתכנית שאני עובד איתה.
ודבר אחד לא היה לי מובן, וזה הסופרסט הזה.
אז תודה
אין בעד מה

• פותח/ת השרשור
@elchonon היקר ,

אשמח מאוד שתענה לי ,
התכנית היא של מייק ישראטל / מבוססת על כל התובנות שלו
יודע שאתה אוהב אותו . (ואני אותך)

רציתי לדעת מה תשובתך
יש הבדל בין
דרופ סט או סופר סט? מייק שם רק ליד אחורית את הכאב ראש הזה .

אני אוהב שמייק ישראטל עזר לבוריס שייקו להוציא ספר, וגם לצ'אד ווסלי סמית.
בכל הנוגע לפיתוח גוף, אני פחות מתעניין.

לדעתי למטרת כוח שניהם מיותרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית