ייעוץ צריך ייעוץ לתוכנית אימונים .

• פותח/ת השרשור Shoval6
  • פורסם בתאריך

Shoval6

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
אז קודם כל אני חייב לומר שאחרי סיור קטן בפורום הבנתי שהגעתי למקום הנכון .

אני בן 17 ושוקל 62 ק''ג . התחלתי להתאמן בבית לפני חודש ויותר .

בין היתר אני עושה משקולות (10 ק''ג) , כפיפות בטן , שכיבות שמיכה , מתח ומקבילים .

בנוסף התחלתי לרוץ לפני שבוע יום כן יום לא .

אני דואג לאכול אחרי כל אימון חלבונים ומה שצריך , ובנוסף אני מנסה להעלות במשקל .

יש מלא מושגים שאני לא מבין אותם שנתקלתי בפורום כמו למשל ''מסה'' ''מסת שריר'' (אשמח לקבל הסבר ברור) ועוד הרבה מושגים שקשורים לאימון עצמו .

ראיתי פה כל מיני תוכניות אימונים AB ABC וכד' . אני רוצה לעבוד ע''פ תוכנית אימונים קבועה .

אשמח לקבל ייעוץ מקצועי לגבי תוכנית אימונים מתאימה . תודה .

אז קודם כל אני חייב לומר שאחרי סיור קטן בפורום הבנתי שהגעתי למקום הנכון .

אני בן 17 ושוקל 62 ק''ג . התחלתי להתאמן בבית לפני חודש ויותר .

בין היתר אני עושה משקולות (10 ק''ג) , כפיפות בטן , שכיבות שמיכה , מתח ומקבילים .

בנוסף התחלתי לרוץ לפני שבוע יום כן יום לא .

אני דואג לאכול אחרי כל אימון חלבונים ומה שצריך , ובנוסף אני מנסה להעלות במשקל .

יש מלא מושגים שאני לא מבין אותם שנתקלתי בפורום כמו למשל ''מסה'' ''מסת שריר'' (אשמח לקבל הסבר ברור) ועוד הרבה מושגים שקשורים לאימון עצמו .

ראיתי פה כל מיני תוכניות אימונים AB ABC וכד' . אני רוצה לעבוד ע''פ תוכנית אימונים קבועה .

אשמח לקבל ייעוץ מקצועי לגבי תוכנית אימונים מתאימה . תודה .
מסה = משקל/גודל/כמות, כשאומרים מסה במקרים רבים מתכוונים לתקופת עלייה במסה (במשקל על מנת להוסיף מסת שריר). תראה, אני מציע שתירשם לחדר כושר כי בבית אי אפשר להתקדם למשך הרבה זמן אלא אם כן יש לך את הציוד הנדרש (מוט אולימפי, סקוואט ראק, ספת לחיצה ופלטות).

עד שתוכל להירשם הייתי מציע שתעשה אימונים לכל הגוף 3 פעמים בשבוע, 3-5 סטים לשריר גדול (רגליים, חזה, גב) ו1-2 לשריר קטן (כתפיים, ידיים). בשביל הרגליים אתה יכול לעשות מכרעיים, בשביל החזה שכיבות שמיכה או מקבילים באחיזה רחבה, לגב יש לך את המתח, לכתפיים תעשה לחיצות כתפיים (רק אל תעשה יותר משני תרגילי לחיצות באימון, שכיבות שמיכה, לחיצות כתפיים ומקבילים נחשבים ללחיצות). תיקח בחשבון שזהו פתרון זמני ואם חשוב לך להתקדם אז כדאי שתירשם לחדר כושר, כשאתה בוחר חדר כושר חשוב שיהיה שם סקוואט ראק או כלוב, ספת לחיצה, ומוט אולימפי כמובן.

תראה, כמו שכתב ואדג'יו מעליי - בבית תוכל לראות תוצאות מוגבלות. תכנית אימונים טובה בפורמט קלאסי של סקוואט-לחיצה-משיכה אתה יכול לעשות בצורה של סקוואט-מקבילים-מתח. שכיבות שמיכה אין טעם לעשות אם אתה עושה יותר מ-15 חזרות. כפיפות בטן - רק אם מתחשק לך וגם שם כדי שהתרגיל יהיה אפקטיבי רצוי להוסיף משקל על החזה אם אפשר לעשות יותר מ-15 חזרות. את המתח והמקבילים ייקח לך קצת זמן למצות, אבל גם זה יגיע. סקוואט עם משקולות של 10 ק"ג יהיה לך מאוד קל כבר על ההתחלה. וסקוואט מתפתח מהר מאוד למשקלים שכבר דורשים או כלוב מסודר בבית או מנוי לחדר כושר.
לעשות 3 סטים של 5-8 חזרות לשלושת התרגילים (סקוואט, מקבילים (רחבים - chest dips, מתח) לבטן אפשר למתוח את מס' החזרות עד 15. כנהיה קל במתח ובמקבילים - אפשר להוסיף משקל בעזרת תיק גב או שרשרת.

• פותח/ת השרשור
שאלה נוספת - ראיתי שיש פה כמה סוגי אימונים : SS , ABCD , FBW .

מה אתם הכי ממליצים בשבילי ? (אני נקרא מתחיל )
ומה ההבדל בניהם . תודה .

---------- התגובה התווספה ב 14:57 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:45 ----------

Vadjio יש לך מסנג'ר\איסקיו ?

אני רוצה לדבר איתך בפרטי ואין אפשרות למי שאין 150 הודעות .

גם FBW פיצוץ בלי לזלזל - בדרך כלל מדובר על עלייה חזקה במסה ואחרי זה חיטוב. חבריי שהציעו SS גם צודקים תוכנית מעולה לעלייה במאסה. אבל עלייה חדה במסה מביא גם עלייה בשומן - ספק אם לזה אתה מכוון. אבל אין לפי דעתי יותר מדי ברירות ... קשה לעלות חזק בשריר בלי שומן

איך נתת ללוג שלך להסגר
כמעט הקפת את השלד ואלכס בפופולריות הלוג :D

לתעד עבודה עם 150 קילו סקוואט כנראה לא מהות הלוג
לוג נועד לבצע מעקב אחרי התקדמות, כרגע אני מחטב ושומר על כוח (ועושה עוד כמה דברים חדשים)
שנצא לניטראלי נפתח את הלוג

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית