הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מת לי הגב מהדד ליפט (בת 25)

Mango562

משתמש מתחיל
44
8
נק' מוניטין:
8
44
8
עשיתי דד ליפט אחרי סקוואט (בדרך אני עושה תרגיל כבד 1 באימון אבל הפעם התחשק לי לעשות 2 והרגשתי כבר מתחילת התרגיל קצת חלשה בגלל הסקוואט שעשיתי לפני כן ) ובאמצע החזרה הרגשתי שהגב התחתון נתפס לי( היה אפילו קנאק כזה כמו שמשחררים אצבעות . . ) וכבר לא יכולתי להמשיך את הסט אז הפסקתי ועברתי לתרגיל אחר .
עברו שעתיים מאז האימון ויש לי כאבים חזקים בגב תחתון אני לא יכולה אפילו להתכופף .
וולטרוו יעזור במצב כזה ? למישהו קרה מקרה דומה לשלי ? כי עשיתי את התרגיל נכון (לפי מה שהמאמנת בחדכ אמרה לי) וגם בכל הסטים הרגשתי רק את הגב תחתון רק את הגב תחתון בלי מתיחה בכלל ברגליים ..

נערך לאחרונה:
עשיתי דד ליפט אחרי סקוואט (בדרך אני עושה תרגיל כבד 1 באימון אבל הפעם התחשק לי לעשות 2 ויכול להיות שהתחלתי דד ליפט אז הרגשתי כבר מתחילת התרגיל קצת חלשה בגלל הסקוואט שעשיתי לפני כן ) ובאמצע הסט הרגשתי שהגב התחתון נתפס לי( היה אפילו קנאק כזה כמו שמשחררים אצבעות חח ) וכבר לא יכולתי להמשיך את הסט.
עבר שעתיים מאז האימון ויש לי כאבים חזקים בגב תחתון אני לא יכולה אפילו להתכופף .
וולטרוו יעזור במצב כזה ? למישהו קרה מקרה דומה לשלי ? כי עשיתי את התרגיל נכון (לפי מה שהמאמנת בחדכ אמרה לי) וגם בכל הסטים הרגשתי רק את הגב תחתון רק את הגב תחתון בלי מתיחה בכלל ברגליים ..
תתחילי בלנוח ולנסות קומפרסים חמים,
כשתרגישי יותר טוב את החזרה לתרגילים האלו הייתי ממליץ לעשות בצורה הדרגתית.

תרגישי טוב

הטכניקה לדעתי לא מה שאשם כאן, גם עם טכניקה מושלמת דדליפט הוא תרגיל מעמיס על הגב.
מה שנראה לי גרם למצב, זה שינוי קיצוני בתוכנית.
אני קבוע מתאמן דדליפט אחרי סקוואט, אבל למי שרוצה להתחיל תוכנית כזאת, צריך לעבוד בהדרגה.

עכשיו שהגב נתפס, הייתי ממליץ לעשות דדליפט בלי שום משקל, פשוט לתרגל את התנועה באוויר בלי מוט בכלל. לעשות בערך 20 חזרות, 5 סטים כל יום. זה יאפשר לך לתרגל את התנועה, להפעיל את השריר ולעזור להתאושש. אחרי שתתאוששי, הייתי ממליץ להוסיף משקל בהדרגה.

• פותח/ת השרשור
תתחילי בלנוח ולנסות קומפרסים חמים,
כשתרגישי יותר טוב את החזרה לתרגילים האלו הייתי ממליץ לעשות בצורה הדרגתית.

תרגישי טוב
תודה רבה .
וזה משהו שקורה ? זה קורה בג
הטכניקה לדעתי לא מה שאשם כאן, גם עם טכניקה מושלמת דדליפט הוא תרגיל מעמיס על הגב.
מה שנראה לי גרם למצב, זה שינוי קיצוני בתוכנית.
אני קבוע מתאמן דדליפט אחרי סקוואט, אבל למי שרוצה להתחיל תוכנית כזאת, צריך לעבוד בהדרגה.

עכשיו שהגב נתפס, הייתי ממליץ לעשות דדליפט בלי שום משקל, פשוט לתרגל את התנועה באוויר בלי מוט בכלל. לעשות בערך 20 חזרות, 5 סטים כל יום. זה יאפשר לך לתרגל את התנועה, להפעיל את השריר ולעזור להתאושש. אחרי שתתאוששי, הייתי ממליץ להוסיף משקל בהדרגה.

זהו גם בדיוק מדריכה בחדכ הסתכלה עליי ואמרה לי שאני עושה את התרגיל טוב ואין בעיה בטכניקה וגם הרגשתי עומס יתר אבל המשכתי למרות זאת , לא ברור לי מה עבר לי בראש באותו רגע שהחלטתי להמשיך ועוד ניסיתי להתעלם מהכאב ולעבור לתרגיל כבד אחר (לג פרס) .
וואו חבל שלא ידעתי לפני כן שזה מצריך הכנה מוקדמת להוסיף תרגיל כבד נוסף באותו אימון .. אני מתאמנת בערך שנתיים אני גם לא מרימה המון במכה אחת אני כל אימון מוסיפה משל בהדרגתיות ולא מגיעה אף פעם לכשל אפשר לומר שכמעט ואין לי התקדמות במשקלים אני בערך כמה חודשים אם לא יותר באותו טווח של משקל , אבל מעבר לזה אני באמת הגעתי לאימון חלשה ( לא אכלתי ושתיתי כמעט כלום המהלך היום לפני האימון וגם אני כמעט ולא מגיעה בקביעות בחודשיים האחרונים לחדכ) אז כנראה שזאת גם הסיבה.
וקרה לי שהרגשתי מתיחה במהלך אימון אבל לא משהו ברמה כזאת , אני כרגע עם משככי כאבים ומסתובבת עם שקית חימום כל היום זה מקל על הכאב מקצת אבל מקווה שזה יעבור בימים הקרובים אני פשוט מפחדת שמדובר במשהו יותר רציני מסתם מתיחה .
כרגע אני בקושי מתכופפת ככה שגם דד ליפט בלי משקל הוא בלתי אפשרי בשבילי חח

הייתי הולך במקומך למסז, מציין להם את התרגיל הבעיה והכאבים. מאמין שאלה השרירים, אבל בכל מקרה אם את ממש לחוצה את יכולה ללכת לעשות צילום דרך הקופת חולים.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
הייתי הולך במקומך למסז, מציין להם את התרגיל הבעיה והכאבים. מאמין שאלה השרירים, אבל בכל מקרה אם את ממש לחוצה את יכולה ללכת לעשות צילום דרך הקופת חולים.
בהצלחה
כן אני האמת דיי מודאגת ..
זה נשמע לדעתך כמו מקרה לא רציני ונפוץ? קורה שנפצעים משמעותית מתרגיל כזה ? הוא נחשב מסוכן ?

תודה רבה .
תשמעי, כל עוד זה נגרם מעומס זה קורה לכולם.
בסופו של דבר עומס מושפע מהמון גורמים כמו שינה לא טובה, מסה / חיטוב, טכניקה לקויה (ללא תיכנון) / נפח אימון גבוה / עומס מצטבר ועוד הרבה גורמים.

קרה לי בעבר אחרי סקוואט, לא יכולתי לזוז כמעט יום יומיים ואחרי שבוע בערך עבר לגמרי
דיי נפוץ אבל באמת קצת מלחיץ

• פותח/ת השרשור
קרה לי בעבר אחרי סקוואט, לא יכולתי לזוז כמעט יום יומיים ואחרי שבוע בערך עבר לגמרי
דיי נפוץ אבל באמת קצת מלחיץ
כבר קבעתי תור לאורטופד 😅😅
הוריד לי את כל החשק בכלל לחשוב לחזור להתאמן

מהנסיון שלי שמלווה בטיפול של מעסה רפואי במשך שנה וחצי, רוב הבעיות שיש לאנשים בעיקר בקרב מתאמנים (גם לא מתאמנים) זה בעיות שרירים שנוצרים כעומס ספציפי או כעומס ארוך טווח שלא טופל כראוי.
מה שאני עושה כיום זה אחת לשבועיים הולך למסז' תאילנדי עיסוי רקמות כדי לשחרר את כל הלחצים מהמכון. זה עוזר מאוד.
כל הפציעות שאנשים חוטפים במכון נובע משני סיבות עיקריות:
1) התחלה של דלקות וחוסר טיפול.
2) העמסת משקלי עבודה על חשבון טכניקה.
זה עובד כמו רכב, אם לא תעשי טיפולי רכב כל תקופה שהיצרן רשם, את תגרמי לעוד תקלות בהמשך. וככל שמושכים את זה עוד תקלות מובילות לעוד תקלות. ואז אנשים נפצעים.
אם תרצי אני יכול להרחיב עוד עם דוגמאות והסברים 😃

• פותח/ת השרשור
אז הכאב התחיל לחלוף לא במאה אחוז אבל מרגיש הרבה יותר טוב, ואני אקח כנראה פסק זמן מאימוני כוח כבדים לזמן מה. השאלה אם אירובי(ריצה) יכול להיות בסדר למרות שעדיין יש לי רגישות והכאב לא נעלם לחלוטין ? או שעדיף מנוחה מלאה עד שהכאב עובר לגמרי?
ועלה לי רעיון להתחיל אימוני פילאטיס , האם זה יכול להיות חיזוק טוב כנגד פציעות ? יש איזה יתרון בפילאטיס מול אימוני כוח ?

אז הכאב התחיל לחלוף לא במאה אחוז אבל מרגיש הרבה יותר טוב, ואני אקח כנראה פסק זמן מאימוני כוח כבדים לזמן מה. השאלה אם אירובי(ריצה) יכול להיות בסדר למרות שעדיין יש לי רגישות והכאב לא נעלם לחלוטין ? או שעדיף מנוחה מלאה עד שהכאב עובר לגמרי?
אין דרך אחת נכונה, מה שמרגיש לך הכי טוב.
אפשר להתאמן בעצימות נמוכה, לעשות אירובי, לנוח לגמרי... בחירה שלך לגמרי.
ועלה לי רעיון להתחיל אימוני פילאטיס , האם זה יכול להיות חיזוק טוב כנגד פציעות ? יש איזה יתרון בפילאטיס מול אימוני כוח ?
לא.

תודה רבה .

זהו גם בדיוק מדריכה בחדכ הסתכלה עליי ואמרה לי שאני עושה את התרגיל טוב ואין בעיה בטכניקה וגם הרגשתי עומס יתר אבל המשכתי למרות זאת , לא ברור לי מה עבר לי בראש באותו רגע שהחלטתי להמשיך ועוד ניסיתי להתעלם מהכאב ולעבור לתרגיל כבד אחר (לג פרס) .
וואו חבל שלא ידעתי לפני כן שזה מצריך הכנה מוקדמת להוסיף תרגיל כבד נוסף באותו אימון .. אני מתאמנת בערך שנתיים אני גם לא מרימה המון במכה אחת אני כל אימון מוסיפה משל בהדרגתיות ולא מגיעה אף פעם לכשל אפשר לומר שכמעט ואין לי התקדמות במשקלים אני בערך כמה חודשים אם לא יותר באותו טווח של משקל , אבל מעבר לזה אני באמת הגעתי לאימון חלשה ( לא אכלתי ושתיתי כמעט כלום המהלך היום לפני האימון וגם אני כמעט ולא מגיעה בקביעות בחודשיים האחרונים לחדכ) אז כנראה שזאת גם הסיבה.
וקרה לי שהרגשתי מתיחה במהלך אימון אבל לא משהו ברמה כזאת , אני כרגע עם משככי כאבים ומסתובבת עם שקית חימום כל היום זה מקל על הכאב מקצת אבל מקווה שזה יעבור בימים הקרובים אני פשוט מפחדת שמדובר במשהו יותר רציני מסתם מתיחה .
כרגע אני בקושי מתכופפת ככה שגם דד ליפט בלי משקל הוא בלתי אפשרי בשבילי חח
ברור שאם המדריכה אמרה שהטכניקה טובה אז היא טובה, היא לא אמרה לך על הדרך לעשות יותר מ10 חזרות כדי "לנפח" את השריר?
או שדדליפט לא טוב לגב?

ברור שאם המדריכה אמרה שהטכניקה טובה אז היא טובה, היא לא אמרה לך על הדרך לעשות יותר מ10 חזרות כדי "לנפח" את השריר?
או שדדליפט לא טוב לגב?
לא הבנתי למה אתה בא מנקודה של זילזול כלפי איש מקצוע שאתה לא מכיר?

לא הבנתי למה אתה בא מנקודה של זילזול כלפי איש מקצוע שאתה לא מכיר?
דבר ראשון לא "איש מקוע" אלא מדריכה בחד"כ, דבר שני היא עשתה דדליפט, ונפגעה מזה, וזה קורה לא כשהיא עושה סמולוב לדדליפט אלא (אני מניח) נפח גנרי, ובלי לראות סרטון של טכניקה אתה פשוט סומך על "המדריכה" הזאת?
אני לא, אני חושב (כל עוד לא הוכח אחרת) שהבעיה היא בטכניקה.

דבר ראשון לא "איש מקוע" אלא מדריכה בחד"כ, דבר שני היא עשתה דדליפט, ונפגעה מזה, וזה קורה לא כשהיא עושה סמולוב לדדליפט אלא (אני מניח) נפח גנרי, ובלי לראות סרטון של טכניקה אתה פשוט סומך על "המדריכה" הזאת?
אני לא, אני חושב (כל עוד לא הוכח אחרת) שהבעיה היא בטכניקה.
דבר ראשון, כל אדם עם מקצוע הוא ״איש מקצוע״.
דבר שני, לא אני ולא אתה היינו שם.
יכולות להיות הרבה סיבות לכאבים שלא קשורות בטכניקה וזה שאתה יוצא מנקודת הנחה שהמדריכה לא מקצועית ושהיו ליקויים מהותיים בטכניקה זה לא לעניין.
אף אחד לא צריך להוכיח כלום, אתה יכול להמשיך לזרוק השערות עד מחר, זה לא נותן לזילזול שלך לגיטימציה כי אתה לא יודע מה היה שם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית