הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מת לי הגב מהדד ליפט (בת 25)

Mango562

משתמש מתחיל
44
8
נק' מוניטין:
8
44
8
עשיתי דד ליפט אחרי סקוואט (בדרך אני עושה תרגיל כבד 1 באימון אבל הפעם התחשק לי לעשות 2 והרגשתי כבר מתחילת התרגיל קצת חלשה בגלל הסקוואט שעשיתי לפני כן ) ובאמצע החזרה הרגשתי שהגב התחתון נתפס לי( היה אפילו קנאק כזה כמו שמשחררים אצבעות . . ) וכבר לא יכולתי להמשיך את הסט אז הפסקתי ועברתי לתרגיל אחר .
עברו שעתיים מאז האימון ויש לי כאבים חזקים בגב תחתון אני לא יכולה אפילו להתכופף .
וולטרוו יעזור במצב כזה ? למישהו קרה מקרה דומה לשלי ? כי עשיתי את התרגיל נכון (לפי מה שהמאמנת בחדכ אמרה לי) וגם בכל הסטים הרגשתי רק את הגב תחתון רק את הגב תחתון בלי מתיחה בכלל ברגליים ..

נערך לאחרונה:
יכולות להיות הרבה סיבות לכאבים שלא קשורות בטכניקה וזה שאתה יוצא מנקודת הנחה שהמדריכה לא מקצועית ושהיו ליקויים מהותיים בטכניקה זה לא לעניין.
אף אחד לא צריך להוכיח כלום, אתה יכול להמשיך לזרוק השערות עד מחר, זה לא נותן לזילזול שלך לגיטימציה כי אתה לא יודע מה היה שם.
בדיוק! אף אחד מאתנו לא היה שם ולכן נותר רק לשער מה קרה, וכשיש אירוע כזה של כאב את מי נאשים ראשון?
לפי דעתי טכניקה, וזה שמדריכה אישרה את הטכניקה לא ממש מרשים אותי בהתחשב במדריכים שנתקלתי בהם עד עכשיו.
וזה שהיא עברה קורס בוינגייט לא הופך אותה למבינה גדולה בתחום....

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון לא "איש מקוע" אלא מדריכה בחד"כ, דבר שני היא עשתה דדליפט, ונפגעה מזה, וזה קורה לא כשהיא עושה סמולוב לדדליפט אלא (אני מניח) נפח גנרי, ובלי לראות סרטון של טכניקה אתה פשוט סומך על "המדריכה" הזאת?
אני לא, אני חושב (כל עוד לא הוכח אחרת) שהבעיה היא בטכניקה.
התאמנתי תקופה לא קצרה עם מאמנות כושר ככה שאני דיי בטוחה שהטכניקה שלי טובה וסתם כצירוף מקרים אותה מדריכה הייתה לידי וביקשתי ממנה להסתכל עליי, וגם הזלזול הזה בהחלט לא במקום , אין לך זכות להטיף ובטח לא לזלזל במישהי שאתה לא מכיר .
ואני בחיים לא עושה מעבר ליכולת שלי במשקלים ובאותו אימון לא העליתי למשקל גדול ממה שאני עושה בדרכ (אפילו לא מגיעה כשל ).

אין לך זכות להטיף ובטח לא לזלזל במישהי שאתה לא מכיר
קודם כל מותר לי להביע את דעתי, גם אם את לא אוהבת אותה, דבר שני אני מביע דעה עליה מהנתונים שיש לי, כלומר שמי ש"אישרה" את הטכניקה שלך היא מדריכת כושר גנרית שההכשרה שלה הסתכמה בוינגייט ולכן אני נוטה לזלזל.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

ואני בחיים לא עושה מעבר ליכולת שלי במשקלים ובאותו אימון לא העליתי למשקל גדול ממה שאני עושה בדרכ (אפילו לא מגיעה כשל ).
ואם תראי את ההודעות המוקדמות יותר שלי את תראי שאחת מהסיבות ש"האשמתי" אץ הטכניקה שלך היא שהנחתי שאת לא עושה סמולוב או קורטה...

דבר ראשון לא "איש מקוע" אלא מדריכה בחד"כ, דבר שני היא עשתה דדליפט, ונפגעה מזה, וזה קורה לא כשהיא עושה סמולוב לדדליפט אלא (אני מניח) נפח גנרי, ובלי לראות סרטון של טכניקה אתה פשוט סומך על "המדריכה" הזאת?
אני לא, אני חושב (כל עוד לא הוכח אחרת) שהבעיה היא בטכניקה.
לא בהכרח, הפציעה שהיא מתארת קרתה גם לי למרות שהטכניקה שלי בסדר גמור, יש פציעות שפשוט נגרמות בלי סיבה מיוחדת ולפעמים זה בלתי נמנע.

לא בהכרח, הפציעה שהיא מתארת קרתה גם לי למרות שהטכניקה שלי בסדר גמור, יש פציעות שפשוט נגרמות בלי סיבה מיוחדת ולפעמים זה בלתי נמנע.
לא קבעתי שזאת הבעיה, כן אמרתי שכשיש פציעה אני קודם כל אאשים את הטכניקה ואם היא בסדר אז אני אחשוב על כיוונים אחרים....

תודה רבה .
וזה משהו שקורה ? זה קורה בג

זהו גם בדיוק מדריכה בחדכ הסתכלה עליי ואמרה לי שאני עושה את התרגיל טוב ואין בעיה בטכניקה וגם הרגשתי עומס יתר אבל המשכתי למרות זאת , לא ברור לי מה עבר לי בראש באותו רגע שהחלטתי להמשיך ועוד ניסיתי להתעלם מהכאב ולעבור לתרגיל כבד אחר (לג פרס) .
וואו חבל שלא ידעתי לפני כן שזה מצריך הכנה מוקדמת להוסיף תרגיל כבד נוסף באותו אימון .. אני מתאמנת בערך שנתיים אני גם לא מרימה המון במכה אחת אני כל אימון מוסיפה משל בהדרגתיות ולא מגיעה אף פעם לכשל אפשר לומר שכמעט ואין לי התקדמות במשקלים אני בערך כמה חודשים אם לא יותר באותו טווח של משקל , אבל מעבר לזה אני באמת הגעתי לאימון חלשה ( לא אכלתי ושתיתי כמעט כלום המהלך היום לפני האימון וגם אני כמעט ולא מגיעה בקביעות בחודשיים האחרונים לחדכ) אז כנראה שזאת גם הסיבה.
וקרה לי שהרגשתי מתיחה במהלך אימון אבל לא משהו ברמה כזאת , אני כרגע עם משככי כאבים ומסתובבת עם שקית חימום כל היום זה מקל על הכאב מקצת אבל מקווה שזה יעבור בימים הקרובים אני פשוט מפחדת שמדובר במשהו יותר רציני מסתם מתיחה .
כרגע אני בקושי מתכופפת ככה שגם דד ליפט בלי משקל הוא בלתי אפשרי בשבילי חח
אני שומע פה המון בעיות בפוסט אחד.
א. תוכנית אימונים היא קבועה. במשך כמה חודשים צריך לעשות את אותם תרגילים במעקב אחרי התקדמות. אחרת אין אופציה לעקוב אחרי מה מצבך ומה קצת ההתקדמות ואם התוכנית עובדת.
ב. כמות אימונים קבועה בשבוע- ניהול עומסים נכון.
ג. תזונה מתוכננת- התזונה המתוכננת תדאג שתהיה לך את כמויות הסוכר הנכונות בדם ובבטן במקביל. לא צריך להעמיס על מערכת העיכול ממש לפני האימון אלא בערך שעתיים לפני, כדי שהאוכל יתעכל. מצד שני, קצת לפני אימון, פחמימה פשוטה עושה פלאים (למשל תמרים).
ד. הגעה לכשל. תמיד צריך לחתור להגיע לכשל, אחרת- אין התקדמות.
ה. חימום נכון. קריטי לדעת להתחיל אימון נכון מבחינת משקלי חימום. לפעמים גם 5-10 דקות של אירובי בעצימות נמוכה.

בהקשר לפציעה- בכמה ימים הקרובים כדאי לנוח כדי להבין אם מדובר במתיחה קלה שתחלימי ממנה או משהו שדורש טיפול יותר רציני.

דבר ראשון אין לך מה להילחץ, זה קורה לכל מי שמרים כבד בשלב זה או אחר.
מדובר במתיחת שריר, שום דבר רציני, אבל מתיחה חזקה.

לפעם הבאה שזה יקרה, כי כנראה זה יקרה, הטריק הוא לא להפסיק הכל, אלא ישר להתחיל לזוז, לעבוד על מה שניתן, ולהגיע לטווחי התנועה שאת מסוגלת. את זה עושים בשניה אחרי שזה קורה, וזה משפר את זמני ההחלמה משבועות לימים.

עכשיו לגבי מה לעשות, השורה התחתונה היא - כמה שיותר ממה שניתן.
אל תפסיקי להתאמן, אל תפרשי, ואל תחליפי ספורט/קריירה/זהות.
פשוט תחזרי להתאמן כמו שהיית עושה לפני. אם את צריכה להוריד משקלים אז תורידי, אם את צריכה לקצץ מעט טווח תנועה אז תקצצי, אבל הרעיון הוא כל פעם לשפר עוד קצת עד חזרה לתפקוד מלא.
פחד מהשגרה הוא מה שעוזר לפציעה להתקבע דווקא.

ולגבי אורתופד, את יכולה ללכת, אבל סביר להניח שזה יהיה מפגש של 5 דקות שבסופו הוא יגיד לך לנוח, ירשום לך ארקוקסיה, ואפילו צילום לא יעשה כי לא משנה מה הוא ימצא שם, והוא לא ימצא שם כלום כנראה, אין לו מה לעשות עם זה כי את בסדר גמור סה"כ

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית