עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
די תלוי בחיטוב, אמירה בעייתית וחד משמעית מידי.בחיטוב לא אמורים לאבד שריר כל כך, אם כן, ברמה ממש אפסית.
זה ממש לא נכון,אם תשמור על משקלי העבודה (תחתוך בסטים במקרה הצורך, תשמור על המשקלים) יחד עם אכילת מספיק חלבון ומספיק שינה, אתה תשמר הכל או כמעט הכל
אני עשיתי חיטוב של UD2, והייתי על 1200 קלוריות יומית כששקלתי מעל 100 קילו והייתי טבעי. אני בטוח שהוספתי שריר באופן מועט בחיטוב הזה.די תלוי בחיטוב, אמירה בעייתית וחד משמעית מידי.
חפש בבקשה בפורטל את עיקרון ה2/3. הומלץ בעבר על ידי חלק ממנהלי האתר.זה ממש לא נכון,
כאשר תחתוך בסטים אתה תחתוך מנפח האימון בצורה משמעותית שתעלה את הפונטציאל לאבד מסת שריר כמעט בוודאות.
איך מדדת את המחקר שערכת על עצמך?אני עשיתי חיטוב של UD2, והייתי על 1200 קלוריות יומית כששקלתי מעל 100 קילו והייתי טבעי. אני בטוח שהוספתי שריר באופן מועט בחיטוב הזה.
וגם זה נאמר מפי מייסד האתר שלנו, משה.
אם תרצה, אוכל לחפש לך את ההודעות שלו שזה נכתב בפורום, בצאת החג.
אשמח שתתייג את מי שכתב את זה.אני עשיתי חיטוב של UD2, והייתי על 1200 קלוריות יומית כששקלתי מעל 100 קילו והייתי טבעי. אני בטוח שהוספתי שריר באופן מועט בחיטוב הזה.
וגם זה נאמר מפי מייסד האתר שלנו, משה.
אם תרצה, אוכל לחפש לך את ההודעות שלו שזה נכתב בפורום, בצאת החג.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––
חפש בבקשה בפורטל את עיקרון ה2/3. הומלץ בעבר על ידי חלק ממנהלי האתר.
השיטה היא כזו:
הורדת נפח הסטים תוך כדי שמירה על משקלים תצליח לגרום למתאמן לשמר את מסת השריר, בגלל ירידה הנפח בסטים.
העיקרון הוא שעל מנת לשמר אדפטציה מסוימת דרוש הרבה פחות נפח מאשר לפתח (מסת שריר, כוח). כך, שאם ארצה להעלות שריר אצטרך נפח X, על מנת לשמר שריר אצטרך נפח X-.
אני באופן אישי מכיר מתאמנים שמתנהלים בשיטה הזו ושומרים חזק על השריר, וכשהייתי טבעי גם אני דגלתי בשיטה הזו והשריר נשמר לי באופן מוחלט.
לשמר נפח אימונים כשהמאגרים מרוקנים יוביל לירידה בביצועים, שתפגע באופן ישיר במסת השריר. לא מומלץ.
חג שמח
אכלתי 650 גרם חזה עוף מבושל כל יום. תעשה את החישוב. לפי המשקל, ירדתי בערך קילו בשבוע, למרות ההעמסות התכופות.איך מדדת את המחקר שערכת על עצמך?
כמו שאתה מבין אתה לא אינדיקטור ויש מספיק ספרות מאחורי איבוד מסת שריר בחיטוב קיצוני, בטח ובטח על 1,200 קלוריות.
ואם אכלת 1,200 בחיטוב ששקלת 100 ק״ג יש 2 אופציות.
או שמי שעשה לך את החיטוב שונא אותך,
או שאתה לא יודע לספור קלוריות.
בשמחהאשמח שתתייג את מי שכתב את זה.
מה לסתור?אכלתי 650 גרם חזה עוף מבושל כל יום. תעשה את החישוב. לפי המשקל, ירדתי בערך קילו בשבוע, למרות ההעמסות התכופות.
עניתי לך כבר. אני מתבסס על הפורטל. אתה מסיק שזה על עצמי בלבד. נתתי נתון כלשהו. תסתור אותו. אשמח להודות שטעיתי אם טעיתי...
חלילה הבקשה מגיעה מלנהל דיון ולא לריב, חג שמח אח.אכלתי 650 גרם חזה עוף מבושל כל יום. תעשה את החישוב. לפי המשקל, ירדתי בערך קילו בשבוע, למרות ההעמסות התכופות.
עניתי לך כבר. אני מתבסס על הפורטל. אתה מסיק שזה על עצמי בלבד. נתתי נתון כלשהו. תסתור אותו. אשמח להודות שטעיתי אם טעיתי...
בשמחה
אני מכניס עכשיו חג. בעזרת השם בצאת החג
ואל תבוא קרבי ;)
לא באת לשבור שיא עולם בבנץ'... ברגוע אחי הכל טוב
כולנו קהילה אחת!
UD2 זו דיאטה מיוחדת עבור זה.מה לסתור?
את זה שלאכול 1,200 קל׳ ביום על 100 ק״ג זה שטויות במיץ?
הנה תזונאי שיוכל אולי לקרב אותך למספרים האמיתיים-
@Yuval Maimon
רק שכחת לציין שה1,200 הוא המינימום הנדרש,UD2 זו דיאטה מיוחדת עבור זה.
גם לזה, יש מאמר בפורטל. אתה מדבר יותר מדי יחסית למישהו שלא עוקב בכלל אחרי המאמרים
בUD2 הדיאטה עצמה משתרעת על 1200 קלוריות לאורך כל הדיאטה, עם העמסות תכופות. אין מינימום נדרש בדיאטה הזו. זו הדיאטה. מינימום נדרש מדובר כשאנחנו מדברים על דיאטה מאוזנת.רק שכחת לציין שה1,200 הוא המינימום הנדרש,
שאת ה1,200 אוכלים רק 3 ימים בשבוע,
ושבשאר הימים אתה מעמיס פחמימות שמעלות
לך את הקלוריות פי כמה.
על פני שבוע המאזן שלך רחוק מלהיות ״1,200 קל׳ יומי״ כמו שציינת.
לגבי לחתוך נפח:איך מדדת את המחקר שערכת על עצמך?
כמו שאתה מבין אתה לא אינדיקטור ויש מספיק ספרות והבנה בסיסית של התחום מאחורי איבוד מסת שריר בחיטוב קיצוני, בטח ובטח על 1,200 קלוריות.
ואם אכלת 1,200 בחיטוב ששקלת 100 ק״ג יש 2 אופציות.
או שמי שעשה לך את החיטוב שונא אותך,
או שאתה לא יודע לספור קלוריות.
אשמח שתתייג את מי שכתב את זה.
lbs.co.il
מתוך המאמר שאתה נשען עליו-בUD2 הדיאטה עצמה משתרעת על 1200 קלוריות לאורך כל הדיאטה, עם העמסות תכופות. אין מינימום נדרש בדיאטה הזו. זו הדיאטה. מינימום נדרש מדובר כשאנחנו מדברים על דיאטה מאוזנת.
התזונה
ימים 1,2,3 ותחילת יום 4 – תפריט דל מאוד בקלוריות. נצרוך חצי מהמאזן הניטרלי, ומינימום 1200 קלוריות.
כל הכבוד שהצלחת, יש לזה 0 חשיבות לאינדיבידואל.חוץ מזה, שהצלחתי בדיאטה הזו בענק. והכי הרבה שאכלתי כל יום היה 650 גרם חזה עוף, ומקסימום עוד סקופ אחד של אבקת חלבון 0 פחמימה
כן הייתי מתבלן קצת אבל לא יותר מדי.
החלק בנפח לגבי המאמר הזה כל כך לא רלוונטי נכון להיום,לגבי לחתוך נפח:
![]()
אימוני משקולות בחיטוב - חלק ב' - פורטל LBS – תזונה וכושר
כמה אימוני משקולות מומלץ לבצע בתהליך של ירידה במשקל וחיטוב הגוף? מה לגבי מספר הסטים והחזרות? האם כדאי להוסיף אימוני סבולת ? כיצד נמנע מאימון יתר? כל זאת במאמר הבא.kilogram.co.il
מהאנליזה של שונפלד-Outcomes for weekly sets as a continuous variable showed a significant effect of volume on changes in muscle size (P = 0.002). Each additional set was associated with an increase in effect size (ES) of 0.023 corresponding to an increase in the percentage gain by 0.37%
שוב, שירשור מלפני 10 שנים."במידה ומדובר בחיטוב/הורדה בשומן, חובה להתאמן בעצימות מקסימלית (מבחינת המשקל על המוט) אחרת יש איבוד מסת שריר בטווח האורך,"
Compared to HL training, 6 weeks of HV training in previously trained men optimizes VL hypertrophy in lieu of enhanced iNon-MyoPS rates, and this warrants future research.
לצערי, עושה רושם שאתה לא סומך על הפורטל, כפי שכתבת, שהוא כבר לא רלוונטי.מתוך המאמר שאתה נשען עליו-
כל הכבוד שהצלחת, יש לזה 0 חשיבות לאינדיבידואל.
וזה שמה שאכלת ביום זה 650 ג' חזה עוף זה או כי לא הבנת את הדיאטה או שסתם אתה אוהב להתעלל בעצמך.
1 ק"ג בשבוע אפשר לרדת במשקל שהיית בו גם עם תזונה מאוזנת ובטח שצריכה גבוהה יותר מ1,200 קל' ליום.
החלק בנפח לגבי המאמר הזה כל כך לא רלוונטי נכון להיום,
מה גם שהמאמר בן 10 שנים והרבה ממנו הופרך.
מהאנליזה של שונפלד-
![]()
Dose-response relationship between weekly resistance training volume and increases in muscle mass: A systematic review and meta-analysis - PubMed
The purpose of this paper was to systematically review the current literature and elucidate the effects of total weekly resistance training (RT) volume on changes in measures of muscle mass via meta-regression. The final analysis comprised 34 treatment groups from 15 studies. Outcomes for weekly...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
זה שפחות נפח = פחות שימור מסת שריר ולהיפך (עד רמה מסוימת) זה קונצנזוס, אין פה ויכוח בכלל, הוכח עשרות פעמים.
ברגע שאתה מוריד סטים ברמה כזו אתה חותך את הנפח.
שוב, שירשור מלפני 10 שנים.
נכון להיום יודעים שאם הנפח זהה והקרבה לכשל זהה אין הבדל בהיפרטרופיה,
למשקל על המוט אין השפעה מיוחדת על ההיפרטרופיה-
![]()
Frontiers | Effects of High-Volume Versus High-Load Resistance Training on Skeletal Muscle Growth and Molecular Adaptations
We evaluated the effects of higher-load (HL) versus (lower-load) higher-volume (HV) resistance training on skeletal muscle hypertrophy, strength, and muscle-...www.frontiersin.org
הקבוצה עם הנפח הגדול השתפרה יותר בפן של מסת שריר מאשר הקבוצה עם המשקל הכבד.
וגם אתה יכול לשאול את מי שענה על השאלה בעצמו בזמנו, @Mike Bikov
אני מניח שהוא נשען על איזו עבודה ספציפית שהראתה ש1/3 מהסטים יכולה להספיק לשימור,
אני לא מכיר עבודות נוספות בנושא ואין לי ספק שבחיטוב של 1,200 קל' וגירעון כזה קיצוני זה פשוט לא יספיק.
הפורטל לא מתעדכן, המדע כן.לצערי, עושה רושם שאתה לא סומך על הפורטל, כפי שכתבת, שהוא כבר לא רלוונטי.
כמו כן אתה חולק נחרצות על מייסד האתר lbs.
לא טענתי דבר כזה ולא העלתי שום טענה ללא רפרנס.כי מבחינתך, כל המומחים טועים, ורק אתה מבין ויודע.
זה ציטוט מהמאמר מהפורטל על הUD2...כנ"ל השטויות שכתבת על הud2 וה1200 קלוריות.
אני חושב שאתה לא במקום להעביר עליי ביקורת,כתבת שמאבדים שריר בחיטוב... כשמסתכלים על הגישה שלך באימונים בחיטוב, אפשר להבין למה..
בהצלחההפורטל לא מתעדכן, המדע כן.
צורפו רפרנסים בהתאם.
ואני לא חולק על אף אחד, אני מנהל דיון.
לא טענתי דבר כזה ולא העלתי שום טענה ללא רפרנס.
זה ציטוט מהמאמר מהפורטל על הUD2...
גם במגרש הביתי שלך אתה לא בקיא.
אני חושב שאתה לא במקום להעביר עליי ביקורת,
איפה שהייתי ולאיפה שהגוף שלי הגיע (בצורה טבעית) זה לא משהו שהיית קרוב אליו למיטב ידיעתי.
עברתי כמה וכמה הכנות תחרותיות, למדתי את הנושא הזה מכל עבר ולא מפורטל מ2013.
בכל מקרה בהצלחה איש.
דווקא אני מכיר קונצנזוס שלשמר שריר דורש הרבה פחות נפח מלבנות אותו. לפי מייק יזראטל הmv הרבה יותר נמוך מהmav, ובחיטוב בשלב מתקדם (לא מתאמן מתחיל שעוד יכול לבנות מסה רזה גם בחיטוב) דווקא כן יש היגיון בלנסות מראש להשקיע פחות אנרגיה באימונים ואת האנרגיה שאתה כן משקיע להשקיע רק בשימור וככה אתה לא מתיש את עצמך והביצועים שלך לא יורדים. אתה לא תבנה ככה עוד שריר, אבל אתה גם ככה לא תבנה עוד שריר כי אתה בחיטוב, ואתה לפחות לא תאבד שריר/ תאבד הרבה פחות מאשר אם הביצועים שלך היו יורדים והיית עייף רצח כל הזמן. לא משהו שחשבתי עליו לפני, אבל אחרי שבדיוק לאחרונה רעננתי את הזיכרון שלי עם התעסקות בmv ואחת התגובות שווייטבוי כתב למעלה גרמו לי לחשוב על זה מכיוון אחר. למה בעצם שתגיע לmav כשאתה גם ככה לא יכול לבנות מסת שריר? ובעצם גם זה לא הmav שלך כי בחיטוב יש לך פחות אנרגיה, מה שמשפיע באופן ישיר על כמות הסרטים השבועית של הmav. זה במקרה הטוב יהיה הmrv שלך, וגם זה כנראה שלא כי הביצועים שלך ככל הנראה ירדו עם החיטוב אז זה אפילו יותר מזה. אשמח להתייחסות שלך בנושא והסבר, תודה:)זה שפחות נפח = פחות שימור מסת שריר ולהיפך (עד רמה מסוימת) זה קונצנזוס, אין פה ויכוח בכלל, הוכח עשרות פעמים.
מה לעשות שהרבה ממנו באמת לא רלוונטי, התחום מתקדם והפורטל לאלצערי, עושה רושם שאתה לא סומך על הפורטל, כפי שכתבת, שהוא כבר לא רלוונטי.
עם כל הכבוד למנהלי האתר (ויש המון כבוד) הם לא אלוהים והם לא "כל המומחים". הם מומחים, אבל גם אור מומחה, ויש עוד המון "מומחים".אני לא יכול לדון עם מישהו שחולק על כל המומחים.
לכמה הגעת כטבעי?אגב, לא הגעתי לגוף שלך ולא ניסיתי כי התחום שאתה עוסק בו לא מעניין אותי, כפי שאתה כבר יודע.
באותה מידה, הביצועים שלך על המוט לא מתקרבים לשלי
אין לי כוח להתייחס לכל כרגע, אני עמוק בpct ובדיכאון ממנו.דווקא אני מכיר קונצנזוס שלשמר שריר דורש הרבה פחות נפח מלבנות אותו. לפי מייק יזראטל הmv הרבה יותר נמוך מהmav, ובחיטוב בשלב מתקדם (לא מתאמן מתחיל שעוד יכול לבנות מסה רזה גם בחיטוב) דווקא כן יש היגיון בלנסות מראש להשקיע פחות אנרגיה באימונים ואת האנרגיה שאתה כן משקיע להשקיע רק בשימור וככה אתה לא מתיש את עצמך והביצועים שלך לא יורדים. אתה לא תבנה ככה עוד שריר, אבל אתה גם ככה לא תבנה עוד שריר כי אתה בחיטוב, ואתה לפחות לא תאבד שריר/ תאבד הרבה פחות מאשר אם הביצועים שלך היו יורדים והיית עייף רצח כל הזמן. לא משהו שחשבתי עליו לפני, אבל אחרי שבדיוק לאחרונה רעננתי את הזיכרון שלי עם התעסקות בmv ואחת התגובות שווייטבוי כתב למעלה גרמו לי לחשוב על זה מכיוון אחר. למה בעצם שתגיע לmav כשאתה גם ככה לא יכול לבנות מסת שריר? ובעצם גם זה לא הmav שלך כי בחיטוב יש לך פחות אנרגיה, מה שמשפיע באופן ישיר על כמות הסרטים השבועית של הmav. זה במקרה הטוב יהיה הmrv שלך, וגם זה כנראה שלא כי הביצועים שלך ככל הנראה ירדו עם החיטוב אז זה אפילו יותר מזה. אשמח להתייחסות שלך בנושא והסבר, תודה:)
מה לעשות שהרבה ממנו באמת לא רלוונטי, התחום מתקדם והפורטל לא
עם כל הכבוד למנהלי האתר (ויש המון כבוד) הם לא אלוהים והם לא "כל המומחים". הם מומחים, אבל גם אור מומחה, ויש עוד המון "מומחים".
לכמה הגעת כטבעי?
אוקיי העניין הוא כזה,דווקא אני מכיר קונצנזוס שלשמר שריר דורש הרבה פחות נפח מלבנות אותו. לפי מייק יזראטל הmv הרבה יותר נמוך מהmav, ובחיטוב בשלב מתקדם (לא מתאמן מתחיל שעוד יכול לבנות מסה רזה גם בחיטוב) דווקא כן יש היגיון בלנסות מראש להשקיע פחות אנרגיה באימונים ואת האנרגיה שאתה כן משקיע להשקיע רק בשימור וככה אתה לא מתיש את עצמך והביצועים שלך לא יורדים. אתה לא תבנה ככה עוד שריר, אבל אתה גם ככה לא תבנה עוד שריר כי אתה בחיטוב, ואתה לפחות לא תאבד שריר/ תאבד הרבה פחות מאשר אם הביצועים שלך היו יורדים והיית עייף רצח כל הזמן. לא משהו שחשבתי עליו לפני, אבל אחרי שבדיוק לאחרונה רעננתי את הזיכרון שלי עם התעסקות בmv ואחת התגובות שווייטבוי כתב למעלה גרמו לי לחשוב על זה מכיוון אחר. למה בעצם שתגיע לmav כשאתה גם ככה לא יכול לבנות מסת שריר? ובעצם גם זה לא הmav שלך כי בחיטוב יש לך פחות אנרגיה, מה שמשפיע באופן ישיר על כמות הסרטים השבועית של הmav. זה במקרה הטוב יהיה הmrv שלך, וגם זה כנראה שלא כי הביצועים שלך ככל הנראה ירדו עם החיטוב אז זה אפילו יותר מזה. אשמח להתייחסות שלך בנושא והסבר, תודה:)
על זה אין לי שום וויכוח איתך, אני מתייחס רק לrpe כמה שחשוב.העניין הכי חשוב פה הוא שנכון להיום אנחנו יודעים למשקל על המוט אין חשיבות כמו לנפח הכולל ולקרבה לכשל למטרות היפרטורפיה,
וזה מפורט באחד הרפרנסים שצירפתי באחת התגובות למעלה
לא מתייחס לחיטוב קיצוני, מתייחס לחיטוב נורמליבטח ובטח אם החיטוב קיצוני כמו שהבחור ציין קודם לכן
אבל אם לדוגמא עשית 18 סטים שבועיים לחזה בתקופת המסה, וראית מזה אחלה תוצאות. עכשיו בחיטוב אתה לא מחפש לראות תוצאות חדשות אלא רק לשמר את התוצאות שהשגת בתקופת המסה, ועל פי מייק יזראטל בשביל שימור מסת שריר מספיק לבצע רק 8 סטים שבועיים לחזה. איזה אינטרס יש לי לעשות יותר מ8 סטים? במקרה הטוב סתם השקעתי עוד אנרגיה בלעשות סטים מיותרים (כי היה מספיק לי רק 8 ולא 18 כמו בתקופת המסה) שלא הושקעה בשום דבר. במקרה הפחות טוב הותשתי מהסטים הנוספים האלה כל כך עד כדי שרק נחלשתי באימונים שאחרי זה ולא הצלחתי בסופו של דבר לבצע אפילו את ה8 המינימליים, או אפילו נפצעתי מרוב תשישות. במקרה של שימור למה שאעשה יותר מ8 סטים?אין פה עניין של ניסיון לבניה אלא ניסיון לשימור, כדי לשמר אתה תרצה לעבוד בנפח קרוב למה שעבדת בתקופת המסה / ניטרלי
מייק לא הולך לפי טונאז או נפח עבודה, אלא לפי כמות סטים שבועיים שבוצעו במאמץ מתאים, בטווח חזרות טוב, ובתדירות מתאימה לאורך השבוע. אם כן מנסים להקביל את השיטה של מייק לטונאז אז הוא מציע להוריד טונאז לשימור השריר, ולטענתו זה לא יפגע בכלל בשימור אלא רק בפיתוח.אוקיי העניין הוא כזה,
נפח (טונאז') מחושב ככה-
משקל X סטים X חזרות.
בוא נגיד שעשית בנץ' פרס,
100 ק"ג X שלושה סטים X עשר חזרות.
סה"כ טונאז' = 3,000.
קיצצת את הסטים כמו שהבחור ציין ל1/3,
100 ק"ג X סט אחד X עשר חזרות
סה"כ טונאז' = 1,000.
או שלקחת בנץ' והורדת משקל (בניגוד להמלצת הבחור), למשל ל80%.
80 ק"ג X שלושה סטים X עשר חזרות.
סה"כ טונאז' = 2,400. (כמעט פי 2.5)
העניין פה הוא שבהנחה והטונאז' יהיה יותר גבוה בחיטוב אגרסיבי, הפוטנציאל שימור יגדל.
(כל זה בהנחה והמרחק מכשל זהה כמובן)
בהנחה ואתה מתאמן מתקדם הסיכוי שתצליח לשמר מסת שריר בחיטוב לאחוז שומן נמוך הוא לא גבוה,אבל אם לדוגמא עשית 18 סטים שבועיים לחזה בתקופת המסה, וראית מזה אחלה תוצאות. עכשיו בחיטוב אתה לא מחפש לראות תוצאות חדשות אלא רק לשמר את התוצאות שהשגת בתקופת המסה, ועל פי מייק יזראטל בשביל שימור מסת שריר מספיק לבצע רק 8 סטים שבועיים לחזה. איזה אינטרס יש לי לעשות יותר מ8 סטים? במקרה הטוב סתם השקעתי עוד אנרגיה בלעשות סטים מיותרים (כי היה מספיק לי רק 8 ולא 18 כמו בתקופת המסה) שלא הושקעה בשום דבר. במקרה הפחות טוב הותשתי מהסטים הנוספים האלה כל כך עד כדי שרק נחלשתי באימונים שאחרי זה ולא הצלחתי בסופו של דבר לבצע אפילו את ה8 המינימליים, או אפילו נפצעתי מרוב תשישות. במקרה של שימור למה שאעשה יותר מ8 סטים?
שוב,מייק לא הולך לפי טונאז או נפח עבודה, אלא לפי כמות סטים שבועיים שבוצעו במאמץ מתאים, בטווח חזרות טוב, ובתדירות מתאימה לאורך השבוע. אם כן מנסים להקביל את השיטה של מייק לטונאז אז הוא מציע להוריד טונאז לשימור השריר, ולטענתו זה לא יפגע בכלל בשימור אלא רק בפיתוח.
לא באמת קראתי את הדיון ביניכם, אבל ביקשת לראות מישהו שעשה שליש מהנפח ושימר מסת שרירבהנחה ואתה מתאמן מתקדם הסיכוי שתצליח לשמר מסת שריר בחיטוב לאחוז שומן נמוך הוא לא גבוה,
על פי מייק (ואני לא מזלזל חלילה) לעשות שליש נפח יספיק לשימור? תראה לי אחד שהצליח לשמר מסת שריר
על שליש נפח אימון ממה שהוא היה עושה, וכמובן עדיף שידובר על מישהו טבעי ולא על חומרים.
אם עשית 18 סטים בתקופת המסה אתה לגמרי יכול לעשות גם 18 סטים בתקופת החיטוב,
עם משקלים אולי יותר נמוכים / אולי מניפולציות כאלה ואחרות, אין שום סיבה שחיטוב (לא קיצוני לדבריך)
יביא לפגיעה כמו שאתה מתאר בביצועים / בהתאוששות או יוביל לפציעה לצורך העניין, הרי החיטוב הוא נורמאלי.
ויש 2 דברים שאני עדיין לא סגור עליהם ואפשר להגיד שאפילו לא מאמין להם-
1. שמייק עושה שליש מהסטים בתקופת החיטוב.
2. שמתאמן טבעי ישמר מסת שריר כמו מישהו על גיר, אי אפשר להגיד שאין שוני בין המצבים.
שוב,
מעריך אותו בתור איש מקצוע, אבל להתעלם מהטונאז' זה קצת תמוה.
על זה שהעלאת נפח = פוטנציאל להעלות מסת שריר אנחנו מסכימים?
אז למה שימור נפח =/ פוטנציאל לשימור מסת שריר?
גם בסקירה הזו מדברים על כך שכמות סטים היא אולי הפקטור העיקרי להיפרטרופיה ככלי להגדלת הנפח.
![]()
Total Number of Sets as a Training Volume Quantification Method for Muscle Hypertrophy: A Systematic Review - PubMed
Baz-Valle, E, Fontes-Villalba, M, and Santos-Concejero, J. Total number of sets as a training volume quantification method for muscle hypertrophy: A systematic review. J Strength Cond Res 35(3): 870-878, 2021-This review aimed to determine whether assessing the total number of sets is a valid...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
את הסרטון אראה יותר מאוחר.