היי לכולם:)
בן 26 מתאמן נפח למסה כרגע.
שוקל KG 58 1.70
ומרגיש שהסיבולת שלי דיי גרועה,דיי מתנשף הרבה באימונים ופחות מרגיש שיש "פלואו" כזה מבחינה גופנית של המאמץ.
חושב כרגע לנסות לרוץ קצת אחרי אימון ולהרגיש איך זה משפיע עליי ואם זה תורם לי לשיפור ההרגשה באימון ולא להרגיש כאילו אני מותש(מבחינת האוויר).
גם בכללי בריצה קצרה מפה לשם של דקה, סטייל "לאוטובוס" מרגיש כאילו סיימתי איזה מרתון או משהו 😅
המטרה זה נטו לשפר סיבולת ופחות להרגיש "מתנשף" ,פחות מרחקים או משהו כזה.
אז ממה שקראתי ויצא לי להבין:
בשביל סיבולת- אפשר ריצה קלה של 30 דקות אחרי אימון(3 בשבוע)על הליכון:
5 דקות הליכה לחימום
20 דקות ריצה עד דופק 70% (לפי הבנתי דופר מרבי הוא 191,ז"א שמדברים על לרוץ עד 133 בשעון דופק?)
5 דקות הליכה לשיחרור השרירים.
שאלות:
1.אז בעצם אני צריך לרוץ עד 133 דפיקות לב(שאני רואה בשעון דופק של שיאומי)ולהקפיד להישאר על הטווח הזה לכל אורך ה20 דקות של הריצה הקלה הזו?
2.יש דרך אמפירית לדעת שהסיבולת הכללית שלי משתפרת?
3.מבחינת התיסוף הקלורי של זה במסה, מתכנן להוסיף 50-100 קלוריות יומי לטובת העניין,סבבה לא?
ובכללי אשמח לדעת אם יש לכם טיפים כללייים בנושא.
ואשמח לשמוע גם את דעתך חנן, אם תוכל @hanan
תודה רבה:)
בן 26 מתאמן נפח למסה כרגע.
שוקל KG 58 1.70
ומרגיש שהסיבולת שלי דיי גרועה,דיי מתנשף הרבה באימונים ופחות מרגיש שיש "פלואו" כזה מבחינה גופנית של המאמץ.
חושב כרגע לנסות לרוץ קצת אחרי אימון ולהרגיש איך זה משפיע עליי ואם זה תורם לי לשיפור ההרגשה באימון ולא להרגיש כאילו אני מותש(מבחינת האוויר).
גם בכללי בריצה קצרה מפה לשם של דקה, סטייל "לאוטובוס" מרגיש כאילו סיימתי איזה מרתון או משהו 😅
המטרה זה נטו לשפר סיבולת ופחות להרגיש "מתנשף" ,פחות מרחקים או משהו כזה.
אז ממה שקראתי ויצא לי להבין:
בשביל סיבולת- אפשר ריצה קלה של 30 דקות אחרי אימון(3 בשבוע)על הליכון:
5 דקות הליכה לחימום
20 דקות ריצה עד דופק 70% (לפי הבנתי דופר מרבי הוא 191,ז"א שמדברים על לרוץ עד 133 בשעון דופק?)
5 דקות הליכה לשיחרור השרירים.
שאלות:
1.אז בעצם אני צריך לרוץ עד 133 דפיקות לב(שאני רואה בשעון דופק של שיאומי)ולהקפיד להישאר על הטווח הזה לכל אורך ה20 דקות של הריצה הקלה הזו?
2.יש דרך אמפירית לדעת שהסיבולת הכללית שלי משתפרת?
3.מבחינת התיסוף הקלורי של זה במסה, מתכנן להוסיף 50-100 קלוריות יומי לטובת העניין,סבבה לא?
ובכללי אשמח לדעת אם יש לכם טיפים כללייים בנושא.
ואשמח לשמוע גם את דעתך חנן, אם תוכל @hanan
תודה רבה:)
נערך לאחרונה: