הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוקים קשים מדי

Future Trunks

משתמש מתחיל
168
11
נק' מוניטין:
11
168
11
היי,
אז ככה אני אנסה לקצר כמה שאפשר, המאמן שלי עובד בדרך כזאת של לדוגמט יש 2000 קלוריות בתפריט היומי אז במידה ואני עושה צ׳יט אני צריך לקזז את הקלוריות מהסך היומי בהתאם למה דאני הולך לאכול (והוא עוזר לי בזה אני אומר לו איזה אוכל אני הולך לאכול והוא אומר לי מה להוריד מהתפריט) ובנופשים לעבוד עם מי פיטנס פאל על מנת להכניס את ערך הקלורי היומי ולאכול מה שאתה רוצה אבל עד לסך קלורי היוממ כמו בתפריט. עכשיו אני לא אחד שהולך להתחרות לפלות לא כרגע וברור שזאת הדרך הכי מקצועית לעשות את זה אבל זה גם מאוד מקשה כי כדי לאכול צ׳יט אתה נשאר רעב רוב היום כי אתה מוריד את הקלוריות מהתפריט ובנופשים אני רוצה קצת להתפרק להנות, מה דעתכם בנושא? ומה הייתם עושים?

לציין שאני רואה התקדמות ממש טובה עם המאמן ותוצאות טובות פשוט הייתי רוצה גם להנות מהדברים הקטנים האלה ושזה לא יהיה אובר מסובך ומחושב…

דעה: חיטוב לא אמור להכיל צ'יט ככל שאתה רציני לגביו, ולא מדבר על ארוחת שישי נגיד אלא על פיור זבל. זה רק מקשה עליך ואולי 1 מ5 זה מתאים לו כי הרעב שלו לא גבוהה ממילא.

• פותח/ת השרשור
דעה: חיטוב לא אמור להכיל צ'יט ככל שאתה רציני לגביו, ולא מדבר על ארוחת שישי נגיד אלא על פיור זבל. זה רק מקשה עליך ואולי 1 מ5 זה מתאים לו כי הרעב שלו לא גבוהה ממילא.
בחיטוב לא עשיתי צ׳יטים בכלל אבל עכשיו התחלתי מסה ממש לא מזמן…

בחיטוב לא עשיתי צ׳יטים בכלל אבל עכשיו התחלתי מסה ממש לא מזמן…
המסה שלי זה רצף של ציטים לול, אם אבל זה גורם לך להיות רעב לאורך היום אז תמעיט מקסימום מתקשה להאמין שזה יהיה בעיה של ממש, אתה רעב אולי בגלל הריבאונד של החיטוב זה טבעי.

לפי דעתי זה תלוי בכמה פרמטרים
תדירות - האם מדובר בפעם בשבוע/שבועיים או פעמיים בשבוע?
"עוצמה" - צ'יט עבורך זה מגש פיצה שלם עם פיינט בן אנד ג'ריס לקינוח? צ'יזבורגר כפול עם מילקשייק? או שזו ארוחה סבירה בסביבות 1,500 קלוריות.
מזעור נזקים - האם אתה מצליח לשמור קלוריות עבור הארוחה הזאת או לקזז מימים אחרים.
התקדמות - האם אתה מתקדם בקצב הרצוי למרות הצ'יט (זה המקום גם לבחון האם המטרות שלך ריאליות ואת העלות-תועלת שלהן).

ככל שתהדירות יותר גבוהה ככה הצ'יט חייב להיות יותר שפוי. אם אתה לא מצליח לשמור מספיק קלוריות עבור ארוחות כאלה אז רצוי שתעשה אותן בתדירות יותר נמוכה (אני אישית גם לא מצליח לשמור מספיק קלוריות אם קובעים יציאה מאוחר בערב). ולבסוף, אם אתה מתקדם באופן שהיית רוצה להתקדם למרות הצ'יטים אז הכל טוב תמשיך ככה.

קישור לצפייה: https://youtu.be/wrRjYnfJVWU

• פותח/ת השרשור
עונה לכולכם חחחח אז אתן לכפ קצת רקע. אני לא בן אדם שיוצא יותר מדי לנופשים ואני מאוד מאוד על התפריט ולא זז ממנו בפיפס לא משנה מה גם עם המאמנים הקודמים שלי וגם עם זה, מה ששונה שאני לגמרי שמח על הבחירה של המאמן הנוכחי התחלנו בחיטוב (ללא צ׳יטים) כי אין מה לעשות צ׳יטים רק מאריך את תהליך החיטוב ולגמרי לקחתי על עצמי והגעתי עד לעשר אחוז שומן כשהמטרה כרגע זה להיות במסה על איזור ה10-11 אחוז שומן.
העניין הוא שזה משהו שלא הייתי עושה עד היום הוא עניין קיזוז הצ׳יט מהתפריט במדויק, מה שהייתי עושה עד עכשיו הייתי מוריד ארוחה אחת ואוכל צ׳יט במקום פעם בשבוע שזה הרבה יותר נוח וגם לא משאיר אותך רעב (וברור לי שזה פחות מקצועי) ובנופשים גם הייתי משחרר אוכל,שותה אלכוהול…אני מאוד מעריך את המקצועיות של המאמן שלי פשוט מבחינתי הצ׳יט והנופשים (שלא יוצא לי הרבה לצאת לנופש ולחרוג משיגרת הדיאטה) זה הבריחה מהשיגרה הזאת וקצת לשחרר ועם ההתנהלות שהוא מאמין בה נכון ביא מקצועית יותר חד משמעית אבל היא לא נותנת חופש…

הייתי מעיף לקיבינימאט את הפיטנס פאל בחופשים וחי כמו בן אדם. מה ההיגיון שעומד מאחורי שמירה על התפריט בחופש? אלא אם אתה בחופשה כל חודש
זה מה שאני עושה, הבעיה שאני בחופש כל החיים.

תשמע בתור אחד שהיה די שמן ועבר כמה וכמה גזירות אני יכול להגיד לך שחיטוב לפעמים לא בא בטוב ,יש תקופות מסוימות שהתיאבון בריא ואם אתה מעשן אז שלא נדבר על המאנצ’ים בלילה.. פעם הייתי עובד בשיטה של הצ’יטים בין אחד לשבועיים או חודש הייתי מוצא את עצמי מפרק שלוש המבורגרים ואחרי זה איזה מגש כנאפה ואז אולי גם פיצה לקינוח חח בקיצור מעגל קיצוני שלא נגמר ויום אחרי הייתי מרגיש מגעיל ושואל את עצמי למה אני עושה את זה בעצם? אבל ממשיך לעשות את זה כמו חמור והחיטוב היה נמשך יותר זמן מהרגיל אפילו שהייתי על קלוריות נמוכות במהלך כל התקופה, הצ’יטים האלו פשוט האטו את התהליך, לקח לי זמן להבין שאפשר לאכול הכל בתוך הסך היומי הקלורי להישאר בגרעון ועדיין להרזות, לקח לי זמן לקבל את זה עד שמצאתי את עצמי משלים 600 קלוריות של מילקה ב12 בלילה ועדיין קם חטוב יותר ותאמין לי היו לי תקופות גם על 1500, קלוריות טעויות מהעבר.. בכל מקרה גם על 2000 קלוריות אפשר להינות, מוכן לתת לך הרבה רעיונות לדברים טעימים שאני מכין כמעט כל יום כי אני כרגע על 2400 לא הרבה מעלייך, בכל מקרה בהצלחה אחי תרביץ התוצאה הסופית שווה הכל

נערך לאחרונה:
הוא עניין קיזוז הצ׳יט מהתפריט במדויק
בתיאוריה זו הגישה הנכונה והמדויקת יותר אבל בפועל היא תהיה קשה מאוד לרוב האנשים ולא ישימה. כמו שאמרת קשה לשמור בצד 1,500 קלוריות לסוף היום במיוחד כשאתה על 2,000 קלוריות.
מה שהייתי עושה עד עכשיו הייתי מוריד ארוחה אחת ואוכל צ׳יט במקום
לפי דעתי זו גישה טובה בהנחה שזה לא קורה לעתים קרובות ושלא מדובר בצ'יטים כבדים. ויתרת על ארוחה של 500-800 קלוריות, אכלת 1000-1500, מבחינת חריגה שבועית זה לא נורא כל כך. (במיוחד אם הוספת אירובי או קיזזת מימים אחרים. אבל אז אנחנו חוזרים למשוואה של צ'יט=ענישה ואנחנו לא רוצים להיות שם).
ובנופשים גם הייתי משחרר אוכל,שותה אלכוהול
לגיטימי לגמרי, שבוע אחד פעם בכמה חודשים שנעשה בגבול טעם הטוב אני אישית לא רואה עם זה בעיה.
ביא מקצועית יותר חד משמעית אבל היא לא נותנת חופש…
כפי שנאמר כדאי שתתאמו ציפיות. גם אני עבדתי עם מישהו שעל ארוחה אחת או זה שאכלתי אוכל ביתי היה אומר לי "היה אפשר מדויק יותר". בתכלס הוא צדק, תמיד אפשר להיות מדויק יותר אבל האם זה שפוי? האם זה משהו שניתן להתמיד בו לזמן ארוך? צריך לקבל את זה שגם יש חיים מסביב ולעשות את המיטב בהתאם לנסיבות.

רק לציין עובדה מעניינת על עצמי.
בחופשה אני יורד במשקל, אני זז יותר, ישן יותר, עדיין מתאמן, ואני גם ככה לא אוכל בכלל בחוץ.
אני לא בחיטוב, רק ככה יוצא.
כשהייתי בחיטוב, לא הרגשתי שזה היה כל כך קשה לשמור על ההכנסה הקלורית "בערך" בחופשה. אני לא שקלתי ולא ספרתי, אבל אכלתי הרבה חלבון וידעתי איפה אני עומד מבחינה קלורית בסוף היום בערך.

לכל אחד זה מעט שונה, אבל לא הייתי מזניח את הרעיון לשמור על חיטוב וכושר בחופשה. אם אתה אחד שאוכל המון בחופשה ולא זז, כנראה שכדאי לחשוב ברצינות לשמור על חיטוב, חבל לאבד חודשים של עבודה קשה בשבוע שחיתות בחופשה.

יש גישה פשוטה שלפיה אני עובד,
כל אחד שמגיע אליי שומע את אותו משפט- "מה שתיתן זה מה שתקבל",
זאת אומרת שאם אתה עושה 70% תצפה לקבל 70%, אל תעשה 70% ותצפה ל100%.

כל עוד אתה שלם עם זה שזה יעכב את התהליך אתה יכול לחרוג כבבת עינייך, (לא לרמה של לזלזל בעבודה של המאמן)
זה התהליך שלך וזה צריך להתאים לך. נראה שהוא פשוט מנסה לתת לך את הכלים כדי לקבל 100%.

שווה לעשות תיאום ציפיות.

• פותח/ת השרשור
יש גישה פשוטה שלפיה אני עובד,
כל אחד שמגיע אליי שומע את אותו משפט- "מה שתיתן זה מה שתקבל",
זאת אומרת שאם אתה עושה 70% תצפה לקבל 70%, אל תעשה 70% ותצפה ל100%.

כל עוד אתה שלם עם זה שזה יעכב את התהליך אתה יכול לחרוג כבבת עינייך, (לא לרמה של לזלזל בעבודה של המאמן)
זה התהליך שלך וזה צריך להתאים לך. נראה שהוא פשוט מנסה לתת לך את הכלים כדי לקבל 100%.

שווה לעשות תיאום ציפיות.
אני בתהליך איתו שלושה חודשים בערך.
חודשיים וקצת מתוכם תהליך של חיטוב שירדתי מ25% שומן ל10.5% שומן עם שמירת מסה ואפילו בניית מסה בתקופה הזאת והגעתי באמת למצב שלא הגעתי אליו אף פעם. עכשיו העניין הוא לטוטח הארוך אני מאוד אוהב את התחום מאוד אוהב ומקפיד בשיגרה כל התזונה, אימונים,שינה …. אבל מבחינתי ה״בריחות״ שלי ומה שככה קצת שובר לי את השיגרה וגם מסב לי הנאה זה כשאני עושה צ׳יט פשוט לצאת לאכול ואם זה בנופש אז בנופש אני לא זופר קלוריות ואוכל ושותה אלכוהול…כאילו מצד אחד מאוד כואב לי שזה יהרוס חלק מהמ שבניתי אבל אני גם לא יכול בלי הדברים האלה….

אני בתהליך איתו שלושה חודשים בערך.
חודשיים וקצת מתוכם תהליך של חיטוב שירדתי מ25% שומן ל10.5% שומן עם שמירת מסה ואפילו בניית מסה בתקופה הזאת והגעתי באמת למצב שלא הגעתי אליו אף פעם. עכשיו העניין הוא לטוטח הארוך אני מאוד אוהב את התחום מאוד אוהב ומקפיד בשיגרה כל התזונה, אימונים,שינה …. אבל מבחינתי ה״בריחות״ שלי ומה שככה קצת שובר לי את השיגרה וגם מסב לי הנאה זה כשאני עושה צ׳יט פשוט לצאת לאכול ואם זה בנופש אז בנופש אני לא זופר קלוריות ואוכל ושותה אלכוהול…כאילו מצד אחד מאוד כואב לי שזה יהרוס חלק מהמ שבניתי אבל אני גם לא יכול בלי הדברים האלה….
קודם כל לא הייתי סומך על המספרים של האחוזי שומן מה גם שזה קצת פחות הגיוני לרדת 15% שומן ב3 חודשים ותוך כדי לבנות מסת שריר.
לטווח הארוך אתה צריך תהליך שמתאים לך, משהו שתצליח להתמיד בו ותוך כדי לשלב את ההנאות שלך ואת הצרכים שלך.
תשב עם המאמן ותבחרו אולי אסטרטגיה שונה, יכול להיות צ'יט אחת ל..., יכול להיות אסטרטגיה של העמסה (REFEED),
קיצוץ קטן בשאר הימים והעלאת קלוריות ביום/יומיים בשבוע, שבוע גבוה - שבוע נמוך... לא חסרות אופציות.

תשבו ותמקדו את התהליך לאורח חיים ולנוחות שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית