הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע על atp

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
אני קצת מתעניין בללמוד כרגע על atp ועל איך להשתמש במידע הזה בשביל לשפר את האימונים, אשמח למקור מידע נוח שאני יכול ללמוד דרכו על הדרך כזה (יעני לא מאמר ארוך באנגלית, יותר מאמרים בעברית או סרטונים טובים בעברית או אנגלית)
תודה

אני קצת מתעניין בללמוד כרגע על atp ועל איך להשתמש במידע הזה בשביל לשפר את האימונים, אשמח למקור מידע נוח שאני יכול ללמוד דרכו על הדרך כזה (יעני לא מאמר ארוך באנגלית, יותר מאמרים בעברית או סרטונים טובים בעברית או אנגלית)
תודה
אתה שואל לגבי המולקולה עצמה או לגבי התוסף?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לצבור ידע זה תמיד מבורך, אך אני לא רואה כיצד תוכל להשתמש במידע הזה (הבנה של התהליך) כדי לייעל את האימונים שלך.
בסוף מה שאמור לעניין אותך זה איך אתה גורם לגוף לייצר אנרגיה, וזה מסתכם בתזונה מאוזנת, שינה מספקת ופעילות גופנית

• פותח/ת השרשור
לצבור ידע זה תמיד מבורך, אך אני לא רואה כיצד תוכל להשתמש במידע הזה (הבנה של התהליך) כדי לייעל את האימונים שלך.
בסוף מה שאמור לעניין אותך זה איך אתה גורם לגוף לייצר אנרגיה, וזה מסתכם בתזונה מאוזנת, שינה מספקת ופעילות גופנית
בלי עדיין להבין לעומק על המערכות אנרגיה, סתם דוגמא: אם ב1rm אני מסיים את התרגיל תוך כמה שניות ומשתמש בגלל זה באנרגיה אלקטית, אז איך לעבוד ל15 חזרות שישתמשו כנראה באנרגיה לקטית יעזור לי? הגוף פועל בצורה אחרת פה ופה. אולי לפעמים אני ארצה לעבוד על היכולת של הגוף שלי להפיק יותר אנרגיה בתנועה הזאת אז המידע הזה יעזור לי לדעת איך לעבוד על זה, מצד שני יהיו פעמים שארצה לעבוד על טכניקה אז אני ארצה לעבוד אחרת בכלל. אני עוד לא מכיר את המערכות האלה לעומק אבל אני מאמין שעם ידיעת המידע הזה אוכל להשתמש בו לטובתי.

בלי עדיין להבין לעומק על המערכות אנרגיה, סתם דוגמא: אם ב1rm אני מסיים את התרגיל תוך כמה שניות ומשתמש בגלל זה באנרגיה אלקטית, אז איך לעבוד ל15 חזרות שישתמשו כנראה באנרגיה לקטית יעזור לי? הגוף פועל בצורה אחרת פה ופה. אולי לפעמים אני ארצה לעבוד על היכולת של הגוף שלי להפיק יותר אנרגיה בתנועה הזאת אז המידע הזה יעזור לי לדעת איך לעבוד על זה, מצד שני יהיו פעמים שארצה לעבוד על טכניקה אז אני ארצה לעבוד אחרת בכלל. אני עוד לא מכיר את המערכות האלה לעומק אבל אני מאמין שעם ידיעת המידע הזה אוכל להשתמש בו לטובתי.
באימוני התנגדות הגוף מפיק אנרגיה בשילוב של כל המערכות, ביחסים שונים ביניהם - בהתאם לעצימות, משך ביצוע הסטים ומשך האימון הכולל.
נכון שהגוף יתעל אחרת אנרגיה מהרמה אחת כבדה או מחזרות גבוהות, אבל זה ניצול אקוטי באימון נתון,
והתכנון של כל הבלוק/תוכנית האימונים הוא שבחשיבות עליונה (כמובן ביחד עם תזונה ושינה).
אני מבין שהמטרה שלך היא לשפר הרמה מקסימלית, וכדי לשרת את המטרה הזו לא תמיד תרצה לעבוד בטווח חזרות נמוך כדי לכאורה לנצל יותר קראטין-פוספט.
לצורך העניין לפעמים נרצה לעבוד x3@8 ולפעמים גם x10@8, יש הרבה דרכים להתחזק שישרתו את המטרה שלך.

• פותח/ת השרשור
בהרחבה ובעברית -
*לא קראתי הכל אבל נראה מפושט למדי.
כמה שאלות:
• לפי מה שכתוב פה לוקח למערכת האירובית ולמערכת האנאירובית לקטית זמן תחת עומס עד שהן מגיעות לשיא כוח שלהן, אני הבנתי נכון?
• כתוב כאן שהמערכת האנאירובית אלקטית פועלת למשך של כ10 שניות ומאמץ מקסימלי, והמערכת האירובית פועלת עד אינסוף זמן, מתי המעבר בין אנאירובית לקטית לאירובית קורה? כלומר אם בעומס שהמקסימום זמן שתצליח לשרוד בו הוא בזמן שמתאים למערכת האנאירובית לקטית, כמה זמן זה? מ10 שניות עד?
• כמו תמיד כשאני שומע את זה, גם לקרוא פה שספרינטים זה אנאירובי עצים ובכלל לא מסתמכים על המערכת האירובית נשמע לי מופרך לחלוטין. אם זה נכון למה מתנשפים כמו חמורים אחרי ספרינט?
• איזה מסקנות פרקטיות אפשר לקחת מהידע הזה? למשל לפי ההגיון נראה שאכילת פחמימה ריקה לפני אימון תתרום למערכת האנאירובית לקטית ולמערכת האירובית, אז אם אני עושה אימונים שמתאימים לזה לאכול בהתאם, לעומת אימון כוח עצים מאוד שהסוכר פחות קריטי, זה נכון? איך אני יכול לתעל יותר טוב את היצירת אנרגיה לטובת יכולת ספורטיבית מסויימת (למשל 1rm)? יש דרך לאמן את הגוף בשביל שידע ליצור יותר אנרגיה/ לתעל את אותה כמות אנרגיה יותר טוב? האם להיות חם יותר יאפשר לי לנצל יותר אנרגיה (כי חלק גדול מהאנרגיה מהמולקולה מנוצל לחימום)? איזה מסקנות פרקטיות אפשר לקחת?
איך נראה אימון שלך עם זה לא הבנתי..
אני לא מנסה לבנות איזה אימון ספציפי לזה, אני מנסה להבין איך אני יכול להשתמש בעוד ידע בשביל להוסיף עוד קצת יתרון לעצמי באימונים הקיימים

• לפי מה שכתוב פה לוקח למערכת האירובית ולמערכת האנאירובית לקטית זמן תחת עומס עד שהן מגיעות לשיא כוח שלהן, אני הבנתי נכון?
אנאירובי א-לקטי - 0 עד 20 שניות
אנאירובי לקטי - 20 שניות עד 3 דק'
אירובי - 3 דק' ומעלה
(זה בקירוב)
בפעילות ממושכת הגוף יעבור בכל 3 המסלולים בהכרח.
• כתוב כאן שהמערכת האנאירובית אלקטית פועלת למשך של כ10 שניות ומאמץ מקסימלי, והמערכת האירובית פועלת עד אינסוף זמן, מתי המעבר בין אנאירובית לקטית לאירובית קורה? כלומר אם בעומס שהמקסימום זמן שתצליח לשרוד בו הוא בזמן שמתאים למערכת האנאירובית לקטית, כמה זמן זה? מ10 שניות עד?
עד 20 שניות בערך הגוף ישתמש במסלול האנאירובי לקטי (CP) בגלל שלא נדרש מזון אלא רק הקיראטין שבכבד והפוספט שבשריר.
• כמו תמיד כשאני שומע את זה, גם לקרוא פה שספרינטים זה אנאירובי עצים ובכלל לא מסתמכים על המערכת האירובית נשמע לי מופרך לחלוטין. אם זה נכון למה מתנשפים כמו חמורים אחרי ספרינט?
אוקיי יש פה בילבול מושגים בעולם הזה,
פעילות אירובית לא מתייחסת למסלול האנרגיה שבו הגוף ישתמש.

אנשים חילקו את זה לאירובי - ריצה וכד', או אנאירובי - כוח וכד'.
אבל ברמת העיקרון גם בספרינט קצר כנראה שיהיה מעורבות של יותר ממסלול אחד.

חשוב להבין-
אנחנו יצורים אירוביים עם רגעים אנארוביים בתוך המאמצים. אין רק אירובי או רק אנארובי: יש תרומה יחסית של מסלולים שונים בפעילויות שונות במקביל.
• איזה מסקנות פרקטיות אפשר לקחת מהידע הזה? למשל לפי ההגיון נראה שאכילת פחמימה ריקה לפני אימון תתרום למערכת האנאירובית לקטית ולמערכת האירובית, אז אם אני עושה אימונים שמתאימים לזה לאכול בהתאם, לעומת אימון כוח עצים מאוד שהסוכר פחות קריטי, זה נכון? איך אני יכול לתעל יותר טוב את היצירת אנרגיה לטובת יכולת ספורטיבית מסויימת (למשל 1rm)? יש דרך לאמן את הגוף בשביל שידע ליצור יותר אנרגיה/ לתעל את אותה כמות אנרגיה יותר טוב? האם להיות חם יותר יאפשר לי לנצל יותר אנרגיה (כי חלק גדול מהאנרגיה מהמולקולה מנוצל לחימום)? איזה מסקנות פרקטיות אפשר לקחת?
לא הייתי מתייחס לזה ככה כי שוב תמיד תהיה מעורבות של כמה מסלולים, אנחנו בני אדם וגם אם תחנה רחוק מהחדר כושר ותלך ברגל לשם
אתה תערב מסלולים נוספים, זה לא שאתה נכנס לחדר כושר והמסלולים האנרגטיים מתחילים מ0 ומחכים שתרים משקולת.
אי אפשר לתזמן את זה כל כך ולדעתי המקסימום שתוכל לקחת מזה הוא פשוט תזמון ארוחות לפי סוג הפעילות, הכוונה לא לRM1 אלא יותר
כמו תיכנון שונה לפני אימון כוח אל מול אימון לריצות למרחקים ארוכים, וגם פה זה יהיה ניסוי וטעייה כי לכל אינדיבידואל יתאים משהו שונה.
לא מבין את הטענה של אם אתה יותר "חם", אתה תנצל אנרגיה כתלות במה שיש לגוף שלך להציע אני לא רואה קשר ישיר לטמפ' של הגוף שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית