עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה שואל לגבי המולקולה עצמה או לגבי התוסף?אני קצת מתעניין בללמוד כרגע על atp ועל איך להשתמש במידע הזה בשביל לשפר את האימונים, אשמח למקור מידע נוח שאני יכול ללמוד דרכו על הדרך כזה (יעני לא מאמר ארוך באנגלית, יותר מאמרים בעברית או סרטונים טובים בעברית או אנגלית)
תודה
המולקולה, רוצה ללמוד על איך הגוף יוצר אנרגיהאתה שואל לגבי המולקולה עצמה או לגבי התוסף?
בהרחבה ובעברית -המולקולה, רוצה ללמוד על איך הגוף יוצר אנרגיה
תודה רבה!בהרחבה ובעברית -
*לא קראתי הכל אבל נראה מפושט למידי.
בקצרה על נשימה תאית -
![]()
נשימה תאית – ויקיפדיה
he.wikipedia.org
בלי עדיין להבין לעומק על המערכות אנרגיה, סתם דוגמא: אם ב1rm אני מסיים את התרגיל תוך כמה שניות ומשתמש בגלל זה באנרגיה אלקטית, אז איך לעבוד ל15 חזרות שישתמשו כנראה באנרגיה לקטית יעזור לי? הגוף פועל בצורה אחרת פה ופה. אולי לפעמים אני ארצה לעבוד על היכולת של הגוף שלי להפיק יותר אנרגיה בתנועה הזאת אז המידע הזה יעזור לי לדעת איך לעבוד על זה, מצד שני יהיו פעמים שארצה לעבוד על טכניקה אז אני ארצה לעבוד אחרת בכלל. אני עוד לא מכיר את המערכות האלה לעומק אבל אני מאמין שעם ידיעת המידע הזה אוכל להשתמש בו לטובתי.לצבור ידע זה תמיד מבורך, אך אני לא רואה כיצד תוכל להשתמש במידע הזה (הבנה של התהליך) כדי לייעל את האימונים שלך.
בסוף מה שאמור לעניין אותך זה איך אתה גורם לגוף לייצר אנרגיה, וזה מסתכם בתזונה מאוזנת, שינה מספקת ופעילות גופנית
באימוני התנגדות הגוף מפיק אנרגיה בשילוב של כל המערכות, ביחסים שונים ביניהם - בהתאם לעצימות, משך ביצוע הסטים ומשך האימון הכולל.בלי עדיין להבין לעומק על המערכות אנרגיה, סתם דוגמא: אם ב1rm אני מסיים את התרגיל תוך כמה שניות ומשתמש בגלל זה באנרגיה אלקטית, אז איך לעבוד ל15 חזרות שישתמשו כנראה באנרגיה לקטית יעזור לי? הגוף פועל בצורה אחרת פה ופה. אולי לפעמים אני ארצה לעבוד על היכולת של הגוף שלי להפיק יותר אנרגיה בתנועה הזאת אז המידע הזה יעזור לי לדעת איך לעבוד על זה, מצד שני יהיו פעמים שארצה לעבוד על טכניקה אז אני ארצה לעבוד אחרת בכלל. אני עוד לא מכיר את המערכות האלה לעומק אבל אני מאמין שעם ידיעת המידע הזה אוכל להשתמש בו לטובתי.
כמה שאלות:בהרחבה ובעברית -
*לא קראתי הכל אבל נראה מפושט למדי.
אני לא מנסה לבנות איזה אימון ספציפי לזה, אני מנסה להבין איך אני יכול להשתמש בעוד ידע בשביל להוסיף עוד קצת יתרון לעצמי באימונים הקיימיםאיך נראה אימון שלך עם זה לא הבנתי..
אנאירובי א-לקטי - 0 עד 20 שניות• לפי מה שכתוב פה לוקח למערכת האירובית ולמערכת האנאירובית לקטית זמן תחת עומס עד שהן מגיעות לשיא כוח שלהן, אני הבנתי נכון?
עד 20 שניות בערך הגוף ישתמש במסלול האנאירובי לקטי (CP) בגלל שלא נדרש מזון אלא רק הקיראטין שבכבד והפוספט שבשריר.• כתוב כאן שהמערכת האנאירובית אלקטית פועלת למשך של כ10 שניות ומאמץ מקסימלי, והמערכת האירובית פועלת עד אינסוף זמן, מתי המעבר בין אנאירובית לקטית לאירובית קורה? כלומר אם בעומס שהמקסימום זמן שתצליח לשרוד בו הוא בזמן שמתאים למערכת האנאירובית לקטית, כמה זמן זה? מ10 שניות עד?
אוקיי יש פה בילבול מושגים בעולם הזה,• כמו תמיד כשאני שומע את זה, גם לקרוא פה שספרינטים זה אנאירובי עצים ובכלל לא מסתמכים על המערכת האירובית נשמע לי מופרך לחלוטין. אם זה נכון למה מתנשפים כמו חמורים אחרי ספרינט?
אנחנו יצורים אירוביים עם רגעים אנארוביים בתוך המאמצים. אין רק אירובי או רק אנארובי: יש תרומה יחסית של מסלולים שונים בפעילויות שונות במקביל.
לא הייתי מתייחס לזה ככה כי שוב תמיד תהיה מעורבות של כמה מסלולים, אנחנו בני אדם וגם אם תחנה רחוק מהחדר כושר ותלך ברגל לשם• איזה מסקנות פרקטיות אפשר לקחת מהידע הזה? למשל לפי ההגיון נראה שאכילת פחמימה ריקה לפני אימון תתרום למערכת האנאירובית לקטית ולמערכת האירובית, אז אם אני עושה אימונים שמתאימים לזה לאכול בהתאם, לעומת אימון כוח עצים מאוד שהסוכר פחות קריטי, זה נכון? איך אני יכול לתעל יותר טוב את היצירת אנרגיה לטובת יכולת ספורטיבית מסויימת (למשל 1rm)? יש דרך לאמן את הגוף בשביל שידע ליצור יותר אנרגיה/ לתעל את אותה כמות אנרגיה יותר טוב? האם להיות חם יותר יאפשר לי לנצל יותר אנרגיה (כי חלק גדול מהאנרגיה מהמולקולה מנוצל לחימום)? איזה מסקנות פרקטיות אפשר לקחת?