הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשמח לעזרה במציאת תרגילים חלופיים מתוכנית ab באתר

amiramir

משתמש מתחיל
33
11
נק' מוניטין:
11
33
11
מצטער על כל השאלות רוצה להתחיל את התוכנית תוכנית AB למסה ארבע פעמים בשבוע.

1. מה האלטרנטיבה ללחיצת חזה עם מוט בתוכנית הזאת (אין לי ספוטר ואין אפשרות להתעסק עם זה גם אם זה אומר פחות תוצאות לוקח את זה בחשבון)
  2. פול אובר - יש טריק להיכנס לפוזיציה הנכונה עם המוט? להרים אותו ואז לשכב שהוא עלי?
  3. לג פרס - יש לנו מתקן דומה אבל שהכיסא שאני יושב עליו זז ולא המתקן של הרגליים, זה אותו דבר?(אין לי אפשרות לסקוואט)
  4. בקשר לחזרות נגיד שרשום 10-12 מה הכוונה? מניח שיש סיבה שלא רשום רק 10 נגיד
  5. התוכנית מתאימה גם לבנות?

תשובה נבחרת
מה האלטרנטיבה ללחיצת חזה עם מוט בתוכנית הזאת (אין לי ספוטר ואין אפשרות להתעסק עם זה גם אם זה אומר פחות תוצאות לוקח את זה בחשבון)
כל תרגיל לחיצה אחר, לא משנה אם זה לחיצה כנד מוט, משקולות, מכונה... העיקר שתלחץ
לג פרס - יש לנו מתקן דומה אבל שהכיסא שאני יושב עליו זז ולא המתקן של הרגליים, זה אותו דבר?(אין לי אפשרות לסקוואט)
כן זה לא משנה אם אתה זז או המשטח לרגליים זז, העיקר שהפעולה תרחיק בין המשענת לגב למשטח של הכפות רגליים
בקשר לחזרות נגיד שרשום 10-12 מה הכוונה? מניח שיש סיבה שלא רשום רק 10 נגיד
יכול להיות כל מיני אופציות למה הם התכוונו, יכול להיות שאתה צריך להשתמש במשקל שמאתגר אותך כשאתה מגיע לטווח חזרות הזה, יכול להיות שמצפים תעשה אימון אחד עם 10 חזרות, אימון אחרי זה עם 11, אימון אחרי זה עם 12 ואז תוסיף משקל...

1. מה האלטרנטיבה ללחיצת חזה עם מוט בתוכנית הזאת (אין לי ספוטר ואין אפשרות להתעסק עם זה גם אם זה אומר פחות תוצאות לוקח את זה בחשבון)
  2. פול אובר - יש טריק להיכנס לפוזיציה הנכונה עם המוט? להרים אותו ואז לשכב שהוא עלי?
  3. לג פרס - יש לנו מתקן דומה אבל שהכיסא שאני יושב עליו זז ולא המתקן של הרגליים, זה אותו דבר?(אין לי אפשרות לסקוואט)
כן גם לבנות...

• פותח/ת השרשור
כן גם לבנות...
תודה רבה זה עשה קצת סדר, בקשר לזה שרשום 10-12 חזרות לא בטוח שהבנתי, הכוונה שאני אבחר מה שמתאים לי? אבל מה הידע שלי כדי להחליט אם לעשות 12 או 10?

והאם לחיצת חזה עם משקולות בשכיבה זה תחליף טוב ללחיצה עם מוט בתוכנית אימון הזאת?

תודה רבה זה עשה קצת סדר, בקשר לזה שרשום 10-12 חזרות לא בטוח שהבנתי, הכוונה שאני אבחר מה שמתאים לי? אבל מה הידע שלי כדי להחליט אם לעשות 12 או 10?

והאם לחיצת חזה עם משקולות בשכיבה זה תחליף טוב ללחיצה עם מוט בתוכנית אימון
נקודת המוצא היא שאם המדריך לא ענה לך על השאלה היא כנראה לא רלוונטית ותעשה מה שנראה לך לנכון

מה האלטרנטיבה ללחיצת חזה עם מוט בתוכנית הזאת (אין לי ספוטר ואין אפשרות להתעסק עם זה גם אם זה אומר פחות תוצאות לוקח את זה בחשבון)
לג פרס - יש לנו מתקן דומה אבל שהכיסא שאני יושב עליו זז ולא המתקן של הרגליים, זה אותו דבר?(אין לי אפשרות לסקוואט)
כן זה לא משנה אם אתה זז או המשטח לרגליים זז, העיקר שהפעולה תרחיק בין המשענת לגב למשטח של הכפות רגליים
בקשר לחזרות נגיד שרשום 10-12 מה הכוונה? מניח שיש סיבה שלא רשום רק 10 נגיד
יכול להיות כל מיני אופציות למה הם התכוונו, יכול להיות שאתה צריך להשתמש במשקל שמאתגר אותך כשאתה מגיע לטווח חזרות הזה, יכול להיות שמצפים תעשה אימון אחד עם 10 חזרות, אימון אחרי זה עם 11, אימון אחרי זה עם 12 ואז תוסיף משקל ותחזור ל10. יכול להיות גם אופציות אחרות, כל עוד לא כתבו לך מה לעשות תאלץ למצוא שיטה שבא לך עליה ופשוט להתמיד בה.

תשובה נבחרת
  • פותח/ת השרשור

יכול להיות כל מיני אופציות למה הם התכוונו, יכול להיות שאתה צריך להשתמש במשקל שמאתגר אותך כשאתה מגיע לטווח חזרות הזה, יכול להיות שמצפים תעשה אימון אחד עם 10 חזרות, אימון אחרי זה עם 11, אימון אחרי זה עם 12 ואז תוסיף משקל ותחזור ל10. יכול להיות גם אופציות אחרות, כל עוד לא כתבו לך מה לעשות תאלץ למצוא שיטה שבא לך עליה ופשוט להתמיד בה.
תודה רבה על התשובה
כנראה שאני יעשה לחיצה נגד משקולות על ספסל בשכיבה
יש לי במכון מכונה, אבל היא לחיצה בשיפוע השאלה אם זה שונה מלחיצת חזה בשיפוע עליון כנגד משקולות שיש בתוכנית או שזה אותו תרגיל

1. לא חובה ספוטר, גם אני מתאמן ללא ספוטר למעט מקרים מסויימים, זה לא שאתה מגיע לכשל, למד לאט לאט את המשקלים שלך
2. קשה להסביר במילים, אני בטוח שיש סרטונים ביוטיוב שיסבירו טוב
3. בניתוח התנועה זה אותו הדבר
4. אין הבדל מהותי
5. כן

לא הייתי מוותר על בנץ' פרס. אם אין לך אפשרות לספוטר (יכול לבקש מכל מתאמן במכון, הרוב ייענו בשמחה) פשוט תעבוד עם משקלים שאתה יודע שתוכל להרים אותם בוודאות, לכמות החזרות שאתה מתכנן ללחוץ. בנץ' פרס הוא תרגיל מאוד חזק לחזה, ומאפשר עבודה בטווח תנועה רחב יותר מבנץ' דאמבלים, או כל לחיצה אחרת.
בנץ' פרס עשוי לבנות לך חזה מאסיבי וגדול. אפשר להגיע לחזה גדול גם בלי בנץ', אבל עם בנץ' יהיה לך פשוט יותר, ותוכל להגיע לתוצאות מירביות איתו.
לא הייתי מוריד אותו.
לגבי פולאובר, ההצעה שלי היא לעשות את התרגיל במכונה. היות והוא תרגיל מבודד לגב, לא צריך להשקיע עד כדי כך ולעשות אותו עם מוט/ דאמבלים. תקבל גירוי יפה מהמכונה, ובמכונה זה נוח 😃
למה אין אפשרות לסקוואט? אין אפשרות לספוטר בבנץ', אין אפשרות לסקוואט. איפה אתה מתאמן? בקלקיליה? לג פרס אחלה תרגיל להיפרטרופיה, הייתי שם אותו משני לסקוואט.
10-12 חזרות הכוונה היא שאתה תעבוד עם משקל מסוים שמקסימום החזרות שאתה יכול לעשות הן 10, וכשתגיע ל12, זה הסימן שלך להעלות במשקל העבודה, ואז שוב, בלית ברירה, לעשות 10, עד שתגיע ל12, וחוזר חלילה.
התוכנית אכן מתאימה גם לנשים. אבל, המציאות היא, שלכל מתאמן יש אידיאל לגבי איזו תוכנית כדאי לו לעשות, שהיא זו שתניב לו את מירב התוצאות.
מה שאתה רואה בסך הכל בפורטל, זו דוגמה לתוכנית אימונים שהיא בסדר, אם אתה רוצה להשקיע יותר ולקבל תוכנית שמתאימה ספציפית עבורך, כדאי לך לשכור מאמן שיבנה לך תוכנית, וכמובן גם תפריט תזונה. ממליץ על הייעוץ של @Mike Bikov. לפני שהוא מומחה בתחום שלו, הוא אחלה בן אדם, וכסף זה לא הדבר היחידי שמעניין אותו, לעומת הרבה מאמנים אחרים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
1. לא חובה ספוטר, גם אני מתאמן ללא ספוטר למעט מקרים מסויימים, זה לא שאתה מגיע לכשל, למד לאט לאט את המשקלים שלך
2. קשה להסביר במילים, אני בטוח שיש סרטונים ביוטיוב שיסבירו טוב
3. בניתוח התנועה זה אותו הדבר
4. אין הבדל מהותי
5. כן
תודה רבה על התשובות
לא הייתי מוותר על בנץ' פרס. אם אין לך אפשרות לספוטר (יכול לבקש מכל מתאמן במכון, הרוב ייענו בשמחה) פשוט תעבוד עם משקלים שאתה יודע שתוכל להרים אותם בוודאות, לכמות החזרות שאתה מתכנן ללחוץ. בנץ' פרס הוא תרגיל מאוד חזק לחזה, ומאפשר עבודה בטווח תנועה רחב יותר מבנץ' דאמבלים, או כל לחיצה אחרת.
בנץ' פרס עשוי לבנות לך חזה מאסיבי וגדול. אפשר להגיע לחזה גדול גם בלי בנץ', אבל עם בנץ' יהיה לך פשוט יותר, ותוכל להגיע לתוצאות מירביות איתו.
לא הייתי מוריד אותו.
לגבי פולאובר, ההצעה שלי היא לעשות את התרגיל במכונה. היות והוא תרגיל מבודד לגב, לא צריך להשקיע עד כדי כך ולעשות אותו עם מוט/ דאמבלים. תקבל גירוי יפה מהמכונה, ובמכונה זה נוח 😃
למה אין אפשרות לסקוואט? אין אפשרות לספוטר בבנץ', אין אפשרות לסקוואט. איפה אתה מתאמן? בקלקיליה? לג פרס אחלה תרגיל להיפרטרופיה, הייתי שם אותו משני לסקוואט.
10-12 חזרות הכוונה היא שאתה תעבוד עם משקל מסוים שמקסימום החזרות שאתה יכול לעשות הן 10, וכשתגיע ל12, זה הסימן שלך להעלות במשקל העבודה, ואז שוב, בלית ברירה, לעשות 10, עד שתגיע ל12, וחוזר חלילה.
התוכנית אכן מתאימה גם לנשים. אבל, המציאות היא, שלכל מתאמן יש אידיאל לגבי איזו תוכנית כדאי לו לעשות, שהיא זו שתניב לו את מירב התוצאות.
מה שאתה רואה בסך הכל בפורטל, זו דוגמה לתוכנית אימונים שהיא בסדר, אם אתה רוצה להשקיע יותר ולקבל תוכנית שמתאימה ספציפית עבורך, כדאי לך לשכור מאמן שיבנה לך תוכנית, וכמובן גם תפריט תזונה. ממליץ על הייעוץ של @Mike Bikov. לפני שהוא מומחה בתחום שלו, הוא אחלה בן אדם, וכסף זה לא הדבר היחידי שמעניין אותו, לעומת הרבה מאמנים אחרים.

תודה רבה על התגובה, בקשר לבנץ וסקוואט אני פשוט לא רוצה לבצע תרגילים מורכבים עם סכנה לפציעה, אני מוכן להתאמן טיפה יותר בטוח(אני יודע שבכל תרגיל יש סיכון מסוים) אבל החלטתי לוותר על בנץ סקוואט ודדליפט בידיעה ואמונה שהם התרגילים הכי טובים , פשוט לא פירטתי כי אני יודע איזה התנגדות יש לזה בקהילה ותכלס כבר החלטתי ב100% בנושא הזה, מעדיף להתאמן על מכונות\תרגילים שהם לפי דעתי לא בסיכון או שאני יודע לעשות אותם טוב, במילא אין לי חלום להתחרות, זה רק לכיף לבריאות ולראות לאן אפשר להגיע

בקשר למייק אני איתך ב100% דיברתי איתם, זה כרגע טיפה יקר לי לא שאני לא יכול להוציא אבל יש לי עוד שיקולים משפחה וילדים, אין ספק שאני כן יתחיל לעבוד איתם מתישהו בהמשך, כרגע מעדיף להתחיל להתאמן אפילו בלי ליווי מאשר לא לעשות כלום, ואם כבר לבחור תוכנית אז על תוכניות שהם ממליצים עליהם כי אין לי את הידע לדעת אפילו מה טוב ומה לא

תודה רבה על התשובות

תודה רבה על התגובה, בקשר לבנץ וסקוואט אני פשוט לא רוצה לבצע תרגילים מורכבים עם סכנה לפציעה, אני מוכן להתאמן טיפה יותר בטוח(אני יודע שבכל תרגיל יש סיכון מסוים) אבל החלטתי לוותר על בנץ סקוואט ודדליפט בידיעה ואמונה שהם התרגילים הכי טובים , פשוט לא פירטתי כי אני יודע איזה התנגדות יש לזה
חבל. אתה מפסיד. ואין בעיה, תתחיל מכונות. גם בזה אתה תתקדם
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

החלק השני של המשפט שלך לא נכון

זה גם לא נכון
אני אשמח בבקשה שתסתור את שתי הטענות.

לדעתי הכוונה לשים משקל שתצליח בקושי להגיע ל10-12 חזרות, בקיצור קרוב לכשל.
אני לא בעד לעשות בנץ' בלי ספוטר, זה כן יכול להיות תרגיל מסוכן למי שבכלל לא מכיר את הכוח שלו והתרגיל הזה.
מעדיף להתאמן על מכונות\תרגילים שהם לפי דעתי לא בסיכון או שאני יודע לעשות אותם טוב, במילא אין לי חלום להתחרות, זה רק לכיף לבריאות ולראות לאן אפשר להגיע
ממליץ לך לבקש עזרה מאנשים שיסבירו לך כיצד לעבוד במכשירים, הם בהחלט יכולים להיות מסוכנים. שמעתי על יותר פציעות ממכשירים מאשר משקולות, אין תחליף להדרכה טובה.
תחפש חבר או מישהו שידריך אותך טיפה.

בסד
תתחיל בלבסס את הטענות שלך,
חובת ההוכחה היא על טוען הטענה ולא להפך.
מכבד את זה.
עם בנץ' אפשר להגיע תוצאות מרביות, יותר מלחיצה בדאמבלים, ויש לכך כמה הסיבות, העיקרית ביניהן היא:
בדאמבלים יש התקדמות איטית יותר במשקלי העבודה מאשר במוט. פחות משקל על המוט, פחות שריר שנבנה.
לכן, בנץ' פרס הוא יעיל יותר, וניתן להשיג איתו תוצאות חזקות יותר.
לגבי הטענה השנייה:
לחיצת חזה כנגד דאמבלים הוא תרגיל קשה יותר מבחינה לוגיסטית, ורבים לא יוכלו ליהנות מהיתרון של טווח התנועה הרחב שלו. בפועל, מה שקורה, אצל מתאמנים מתחילים (ואפילו אצל חלק מהמתאמנים הבינוניים והמתקדמים) יש היצרות משמעותית של טווח התנועה, היות וכאשר המתאמנים עושים לחיצה עם מקביל עמוק חלקם חשים כאב, ולכן מקצרים את טווח התנועה.
לכן, למרות שלחיצה עם דאמבלים אמורה להיות עם טווח תנועה רחב יותר מבנץ' פרס רגיל, המציאות היא אחרת בגלל הסיבות שצוינו לעיל.
במקרה הגרוע יותר המתאמנים נפצעים מהדאמבלים, כי הם לא יודעים לעבוד איתם כמו שצריך.

יובל הזהיר שיתחיל לחלק אזהרות ובאנים אם יהיו דיבורים לא יפים בפורום. מבקש מראש לשמור על שפה מכבדת.
דיון מהנה ומשכיל!
לילה טוב

נערך לאחרונה:
אתה כותב דברים כאילו הם אקסיומות, בפועל זה מבוסס על הדעה והחוויה האישית שלך.
הטווח שלהם זהה, עם אולי יתרון קל לדאמבלים.
כאבים ופציעות קורים בשניהם, ומקצרים טווח תנועה גם במכונות. גם בבנץ' "לא יודעים לעבוד כמו שצריך" ונפצעים.
התקדמות תיהיה בכל תרגיל שתעשה אותו מספיק ותדאג לכל המסביב, אין איזה קסם התקדמות בבנץ' על פני תרגלים אחרים. היתרון היחיד שאולי קיים כאן זה פלטות של 1.25 ואפשר בקלות להחליף אותם ב + חזרות אם הקפיצות בדאמבלים הם של 2 קילו.

שורה תחתונה, אין שום יתרון לעשות בנץ' על פני תרגילים אחרים, אלא אם כן המטרה היא בנץ'. מה שאתה אומר זה בגדר תיאוריות שלך
אוף טופיק, בנץ' תרגיל נהדר שאני אוהב ואני עושה אותו ולא דאמבלים.

אתה כותב דברים כאילו הם אקסיומות, בפועל זה מבוסס על הדעה והחוויה האישית שלך.
לא, ממש לא.
למעשה, כל הטענה שלי הראשונה שלי על דאמבלים, על כך שאפשר להתקדם עם זה פחות מהר, נאמרה מפי מייק, מייסד האתר. אני רק מעביר הלאה את מה שאני יודע...
כאבים ופציעות קורים בשניהם, ומקצרים טווח תנועה גם במכונות. גם בבנץ' "לא יודעים לעבוד כמו שצריך" ונפצעים.
אכן, אבל מדאמבלים נפצעים יותר. זה פשוט תרגיל יותר קשה. זו המציאות, ופה כבר מדבר הניסיון האישי שלי (אם הזכרת אותו). על כל אחד מהמתאמנים שסיפרו לי שנפצעו בכתף שאמרו לי שנפצעו מבנץ' אני פוגש 6 שאמרו לי שנפצעו מלחיצה בדאמבלים. לחיצת חזה כנגד דאמבלים זה אחלה תרגיל, והוא יכול להיות מצוין, אבל יש לא מעט מתאמנים שלא יודעים לעבוד איתו. הוא תרגיל קשה בטבע שלו, יותר מהבנץ'.
התקדמות תיהיה בכל תרגיל שתעשה אותו מספיק ותדאג לכל המסביב,
זה ברור, מה זה שייך?
אין איזה קסם התקדמות בבנץ' על פני תרגלים אחרים.
התקדמות תיהיה בכל תרגיל שתעשה אותו מספיק ותדאג לכל המסביב, אין איזה קסם התקדמות בבנץ' על פני תרגלים אחרים.
קסם התקדמות? לא, פשוט בנץ' הוא תרגיל במוט. יותר קל להתקדם איתו מאשר בדאמבלים. זו עובדה. כל תרגיל שעובדים בו עם מוט הוא קל יותר להתקדם בו מאשר עם דאמבלים. ושוב, זה מייק כתב בעצמו. אם תרצה אצטט לך את זה.

היתרון היחיד שאולי קיים כאן זה פלטות של 1.25 ואפשר בקלות להחליף אותם ב + חזרות אם הקפיצות בדאמבלים הם של 2 קילו.
בנץ' הוא תרגיל במוט. יותר קל להתקדם איתו מאשר בדאמבלים. זו עובדה. כל תרגיל שעובדים בו עם מוט הוא קל יותר להתקדם בו מאשר עם דאמבלים. ושוב, זה מייק כתב בעצמו. אם תרצה אצטט לך את זה. ההתקדמות תהיה איטית יותר בדאמבלים.
שורה תחתונה, אין שום יתרון לעשות בנץ' על פני תרגילים אחרים, אלא אם כן המטרה היא בנץ'
בוודאי שכן, היות ובבנץ' ניתן להתקדם מהר יותר במשקלי העבודה, ולהרים משקלים כבדים יותר מאשר בדאמבלים, פוטנציאל הגדולה משמעותי יותר.
מה שאתה אומר זה בגדר תיאוריות שלך
זו לא תיאוריה שלי:
אתה תעלה פחות במשקלים = אתה תעלה פחות במסת השריר בזמן נתון לעומת לחיצת חזה במוט.

בנץ' תרגיל נהדר שאני אוהב ואני עושה אותו ולא דאמבלים.
אני עושה בנץ' רגיל, וגם לחיצת חזה כנגד דאמבלים.
שניהם תרגילים חזקים מאוד לחזה. שם את הבנץ' בעדיפות עליונה.

נערך לאחרונה:
עם בנץ' אפשר להגיע תוצאות מרביות, יותר מלחיצה בדאמבלים, ויש לכך כמה הסיבות, העיקרית ביניהן היא:
בדאמבלים יש התקדמות איטית יותר במשקלי העבודה מאשר במוט. פחות משקל על המוט, פחות שריר שנבנה.
לכן, בנץ' פרס הוא יעיל יותר, וניתן להשיג איתו תוצאות חזקות יותר.
בוודאי שכן, היות ובבנץ' ניתן להתקדם מהר יותר במשקלי העבודה, ולהרים משקלים כבדים יותר מאשר בדאמבלים, פוטנציאל הגדולה משמעותי יותר.
לא מבוסס מבחינת היפרטרופיה.

Progressive overload without progressing load? The effects of load or repetition progression on muscular adaptations - פה הראו שאין עדיפות להעלאת עומס ממשקל על המוט על פני העלאת עומס בהוספת חזרות ואולי אף יותר פשוט.
Effects of High-Volume Versus High-Load Resistance Training on Skeletal Muscle Growth and Molecular Adaptations - PubMed - פה הראו שיש עדיפות להעלאת נפח על פני משקל, במקרה הזה הוספת סטים / חזרות.
בנוסף היה מחקר בין שכיבת סמיכה לבנץ' פרס מבחינת היפרטרופיה, לא נמצא יתרון לבנץ' פרס בהנחה והנפח היה זהה.
לחיצת חזה כנגד דאמבלים הוא תרגיל קשה יותר מבחינה לוגיסטית, ורבים לא יוכלו ליהנות מהיתרון של טווח התנועה הרחב שלו. בפועל, מה שקורה, אצל מתאמנים מתחילים (ואפילו אצל חלק מהמתאמנים הבינוניים והמתקדמים) יש היצרות משמעותית של טווח התנועה, היות וכאשר המתאמנים עושים לחיצה עם מקביל עמוק חלקם חשים כאב, ולכן מקצרים את טווח התנועה.
זה כמובן בגדר השערה שלך ורחוק מלהוות ביסוס כלשהו, אפשר לעבוד באותו טווח ואף יותר לדמאבלים.
כואב לך בדאמבלים? תעבוד בטווח זהה למוט ישר או שתחליף תרגיל, אבל מפה להגיד שעדיף בנץ' בגלל הסיבה הזו זו דעה אישית שלך בלבד.
מה גם שכיום יותר ויותר מחקרים מראים שעבודה בטווח חלקי לא נופלת ואף לפעמים עולה על טווח מלא (לא קשור למקרה הנ"ל אבל עדיין...)
במקרה הגרוע יותר המתאמנים נפצעים מהדאמבלים, כי הם לא יודעים לעבוד איתם כמו שצריך.
שוב לא מבוסס בשום צורה.

אתה יכול גם לתייג את מייק אם תרצה,
לפעמים עדיף להבין קצת מעבר ללהגיד "מייק אמר".

לא מבוסס מבחינת היפרטרופיה.

Progressive overload without progressing load? The effects of load or repetition progression on muscular adaptations - פה הראו שאין עדיפות להעלאת עומס ממשקל על המוט על פני העלאת עומס בהוספת חזרות ואולי אף יותר פשוט.
Effects of High-Volume Versus High-Load Resistance Training on Skeletal Muscle Growth and Molecular Adaptations - PubMed - פה הראו שיש עדיפות להעלאת נפח על פני משקל, במקרה הזה הוספת סטים / חזרות.
בנוסף היה מחקר בין שכיבת סמיכה לבנץ' פרס מבחינת היפרטרופיה, לא נמצא יתרון לבנץ' פרס בהנחה והנפח היה זהה.

זה כמובן בגדר השערה שלך ורחוק מלהוות ביסוס כלשהו, אפשר לעבוד באותו טווח ואף יותר לדמאבלים.
כואב לך בדאמבלים? תעבוד בטווח זהה למוט ישר או שתחליף תרגיל, אבל מפה להגיד שעדיף בנץ' בגלל הסיבה הזו זו דעה אישית שלך בלבד.
מה גם שכיום יותר ויותר מחקרים מראים שעבודה בטווח חלקי לא נופלת ואף לפעמים עולה על טווח מלא (לא קשור למקרה הנ"ל אבל עדיין...)

שוב לא מבוסס בשום צורה.

אתה יכול גם לתייג את מייק אם תרצה,
לפעמים עדיף להבין קצת מעבר ללהגיד "מייק אמר".
כל מה שעשית, היה פשוט לקחת את הטענה שלי ולומר "זו השערה, זו השערה." מצטער. כך אי אפשר לנהל דיון.
"ניצחת". תהנה...

כל מה שעשית, היה פשוט לקחת את הטענה שלי ולומר "זו השערה, זו השערה." מצטער. כך אי אפשר לנהל דיון.
"ניצחת". תהנה...
אני חושב שאתה כותב דברים נכונים, אולי אתם פשוט מדברים על דברים שונים.
אין ספק שמוט יעיל יותר לפיתוח כוח בכללי, כמו שכתבת, אפשר לעלות עצימות מהר ויעיל יותר.

מה שהאחרים טוענים כנראה שלפיתוח מסת שריר המשקל על המוט פחות משנה, ותרגילים שונים משתווים לבנץ' מבחינת ההיפרטרופיה של החזה.

תקנו אותי אם אני טועה.

"ניצחת". תהנה...
כל טענה שלי מגובה במחקרים מצורפים,
לא ראיתי שצרפת רפרנס מלבד "מייק אמר".

דיון מנהלים עם רפרנסים אלא אם כן הדיון מבוסס דעות ולא עובדות.

ואני לא מחפש לנצח,
אם אתה לא יודע לנהל דיון זה בסדר פשוט תסייג את התשובות שלך כי אין להן כרגע שום ביסוס מה שהופך אותן להשערה / דעה.
ותפסיק כל פעם לקחת דברים אישית אתה בפורום שמנהלים בו דיונים, לאף אחד אין חצי דבר נגדך באופן אישי.

אין ספק שמוט יעיל יותר לפיתוח כוח בכללי, כמו שכתבת, אפשר לעלות עצימות מהר ויעיל יותר.
אני מסכים עם הטענה הזו,

פחות עם הטענות האלו-
פחות משקל על המוט, פחות שריר שנבנה.
להרים משקלים כבדים יותר מאשר בדאמבלים, פוטנציאל הגדולה משמעותי יותר.
אבל מדאמבלים נפצעים יותר
לחיצת חזה כנגד דאמבלים הוא תרגיל קשה יותר מבחינה לוגיסטית, ורבים לא יוכלו ליהנות מהיתרון של טווח התנועה הרחב שלו.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית