הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשמח לעזרה במציאת תרגילים חלופיים מתוכנית ab באתר

amiramir

משתמש מתחיל
33
11
נק' מוניטין:
11
33
11
מצטער על כל השאלות רוצה להתחיל את התוכנית תוכנית AB למסה ארבע פעמים בשבוע.

1. מה האלטרנטיבה ללחיצת חזה עם מוט בתוכנית הזאת (אין לי ספוטר ואין אפשרות להתעסק עם זה גם אם זה אומר פחות תוצאות לוקח את זה בחשבון)
  2. פול אובר - יש טריק להיכנס לפוזיציה הנכונה עם המוט? להרים אותו ואז לשכב שהוא עלי?
  3. לג פרס - יש לנו מתקן דומה אבל שהכיסא שאני יושב עליו זז ולא המתקן של הרגליים, זה אותו דבר?(אין לי אפשרות לסקוואט)
  4. בקשר לחזרות נגיד שרשום 10-12 מה הכוונה? מניח שיש סיבה שלא רשום רק 10 נגיד
  5. התוכנית מתאימה גם לבנות?

תשובה נבחרת
מה האלטרנטיבה ללחיצת חזה עם מוט בתוכנית הזאת (אין לי ספוטר ואין אפשרות להתעסק עם זה גם אם זה אומר פחות תוצאות לוקח את זה בחשבון)
כל תרגיל לחיצה אחר, לא משנה אם זה לחיצה כנד מוט, משקולות, מכונה... העיקר שתלחץ
לג פרס - יש לנו מתקן דומה אבל שהכיסא שאני יושב עליו זז ולא המתקן של הרגליים, זה אותו דבר?(אין לי אפשרות לסקוואט)
כן זה לא משנה אם אתה זז או המשטח לרגליים זז, העיקר שהפעולה תרחיק בין המשענת לגב למשטח של הכפות רגליים
בקשר לחזרות נגיד שרשום 10-12 מה הכוונה? מניח שיש סיבה שלא רשום רק 10 נגיד
יכול להיות כל מיני אופציות למה הם התכוונו, יכול להיות שאתה צריך להשתמש במשקל שמאתגר אותך כשאתה מגיע לטווח חזרות הזה, יכול להיות שמצפים תעשה אימון אחד עם 10 חזרות, אימון אחרי זה עם 11, אימון אחרי זה עם 12 ואז תוסיף משקל...
כל טענה שלי מגובה במחקרים מצורפים,
לא ראיתי שצרפת רפרנס מלבד "מייק אמר".

דיון מנהלים עם רפרנסים אלא אם כן הדיון מבוסס דעות ולא עובדות.

ואני לא מחפש לנצח,
אם אתה לא יודע לנהל דיון זה בסדר פשוט תסייג את התשובות שלך כי אין להן כרגע שום ביסוס מה שהופך אותן להשערה / דעה.
ותפסיק כל פעם לקחת דברים אישית אתה בפורום שמנהלים בו דיונים, לאף אחד אין חצי דבר נגדך באופן אישי.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אני מסכים עם הטענה הזו,

פחות עם הטענות האלו-
אתה צודק
אתה המלך. "ניצחת" כבר כתבתי
יום טוב 😃
עריכה: וחס ושלום.. מה פתאום אישי.. הכל סבבה, הכל ורודד

נערך לאחרונה:
לא מבוסס מבחינת היפרטרופיה.

Progressive overload without progressing load? The effects of load or repetition progression on muscular adaptations - פה הראו שאין עדיפות להעלאת עומס ממשקל על המוט על פני העלאת עומס בהוספת חזרות ואולי אף יותר פשוט.
Effects of High-Volume Versus High-Load Resistance Training on Skeletal Muscle Growth and Molecular Adaptations - PubMed - פה הראו שיש עדיפות להעלאת נפח על פני משקל, במקרה הזה הוספת סטים / חזרות.
בנוסף היה מחקר בין שכיבת סמיכה לבנץ' פרס מבחינת היפרטרופיה, לא נמצא יתרון לבנץ' פרס בהנחה והנפח היה זהה.
המחקרים מראים שאין הבדל באותו תרגיל אם מעלים משקל או חזרות, זה לא עוזר לדיון אם תרגיל אחד אפקטיבי יותר מהשני למטרת כוח או מסת שריר.
שוב לא מבוסס בשום צורה.
הוא מבסס את זה על הניסיון שלו כפי שהוא כתב.
אתה יכול לומר שלך אישית ניסיון לא מספק, אבל זה לא מוריד את הטענה שלו.
במידה ונוח לך לחשוב אחרת ממנו וכנ"ל לך @WhiteBoy , נגמר הדיון. אבל אם ברצונכם לשכנע אחד את השני, עליכם לשאול את השני מה ישכנע אותו.
אם לך @OA רק משכנע מחקרים, איך ניתן להוכיח משהו שלא נחקר מספיק תחת ממסד מסוים? האם לא תהיה פתוח לדיון שמשתמש בסברות והיגיון?
והאם אתה @WhiteBoy תשנה את דעתך ממחקר?

באופן אישי, החיבה שלי לבנץ' פרס במוט מגיע מאהבה אישית לתרגיל שאני טוב בו ומכיר היטב.
מבחינת כוח אני מרגיש שקל לי יותר לעבוד עם מוט באופן כללי, גם תרגיל מורכב, וגם קל יותר לייצב מדאמבלים.
מנקודת מבט פיתוח של פיתוח גוף, אני לא רואה הבדל בין מוט לדאמבלים, למעט מה ש @WhiteBoy כתב, דאגה שהתרגיל לא יתבצע נכון.

טענת החשש מפציעה לא משכנעת אותי בשום תרגיל, אבל זו רק דעתי, אני פתוח לשנות אותה בעזרת מחקר או סברה הגיונית.

המחקרים מראים שאין הבדל באותו תרגיל אם מעלים משקל או חזרות, זה לא עוזר לדיון אם תרגיל אחד אפקטיבי יותר מהשני למטרת כוח או מסת שריר.

הוא מבסס את זה על הניסיון שלו כפי שהוא כתב.
במידה ונוח לך לחשוב אחרת ממנו וכנ"ל לך @WhiteBoy , נגמר הדיון. אבל אם ברצונכם לשכנע אחד את השני, עליכם לשאול את השני מה ישכנע אותו.
אם לך @OA רק משכנע מחקרים, איך ניתן להוכיח משהו שלא נחקר מספיק תחת ממסד מסוים? האם לא תהיה פתוח לדיון שמשתמש בסברות והיגיון?

באופן אישי, החיבה שלי לבנץ' פרס במוט מגיע מאהבה אישית לתרגיל שאני טוב בו ומכיר היטב.
מבחינת כוח אני מרגיש שקל לי יותר לעבוד עם מוט באופן כללי, גם תרגיל מורכב, וגם קל יותר לייצב מדאמבלים.
מנקודת מבט פיתוח של פיתוח גוף, אני לא רואה הבדל בין מוט לדאמבלים, למעט מה ש @WhiteBoy כתב, דאגה שהתרגיל לא יתבצע נכון.

טענת החשש מפציעה לא משכנעת אותי בשום תרגיל, אבל זו רק דעתי, אני פתוח לשנות אותה בעזרת מחקר או סברה הגיונית.
עניתי לך בפרטי אחי

מדובר על הטענה בה להוסיף משקל יתרום יותר למסת השריר ועל כך שBig הגיב לו שאפשרי להוסיף חזרות ולהרוויח לא פחות.
IndianJSexTransmDis_2012_33_1_49_93829_u1.jpg

ניסיון / דעה מבחינתי זה לא פקטור בשום צורה, יכול לתת במקסימום כיוון כללי לבדיקה יותר מעמיקה.
אני אמרתי לו שבהנחה והוא טוען שבבנץ' פרס אפשר לצבור יותר מסת שריר - איפה הרפרנס?
הוא טוען שבדאמבלים יש יותר פוטנציאל פציעה - איפה הרפרנס?
יותר טווח תנועה במוט? - לא צריך אפילו רפרנס כדי להבין שזו שטות גמורה.

ניסיון אישי? זה משהו שהיית נשען עליו אם מישהו היה מטיח בפנייך טענות כאלה?
בתור אחד עם ניסיון לא מועט בחדר הכושר אני בטוח ב99.9% שאם אדם היה מגיע ומטיח בפנייך
טענות שנויות במחלוקת על סמך הניסיון שלו זה לא היה מספק אותך.

שמעתי פעם גם משפטים כמו-
"תעשה דרופ סט כל סוף סט, זה מה שעזר לי לגדול אחרי שנתקעתי" - טענה מספקת?
"תאכל חלבון ישר אחרי האימון, אני מכיר כמה שעושים את זה והם גדלו בטירוף" - טענה מספקת?

ברור שלא, אפשר להפריך את הטענות האלה בכל כך הרבה דרכים שנבדקו לעומק ולא נבעו מ"ניסיון אישי" או "דעה".

נערך לאחרונה:
מדובר על הטענה בה להוסיף משקל יתרום למסת השריר ועל כך שBig הגיב לו שאפשרי להוסיף חזרות ולהרוויח לא פחות.
נכון, אתה צודק, אבל זה לא עוזר לדיון האמיתי כאן, האם תרגיל אחד עדיף מהשני למטרה מסוימת?
ולגיטימי שהוכחת שלהרים יותר משקל זה לא הדרך היחידה להתחזק, אני מסכים איתך.
וכפי שאתה אומר, לא על הדיון העיקרי הבאת את המחקרים שלך.
יש לך מחקרים שדאמבלים משתווים למוט בתרגיל הבנץ' פרס?
IndianJSexTransmDis_2012_33_1_49_93829_u1.jpg

ניסיון / דעה מבחינתי זה לא פקטור בשום צורה, יכול לתת במקסימום כיוון כללי לבדיקה יותר מעמיקה.
אני אמרתי לו שבהנחה והוא טוען שבבנץ' פרס אפשר לצבור יותר מסת שריר - איפה הרפרנס?
הוא טוען שבדאמבלים יש יותר פוטנציאל פציעה - איפה הרפרנס?

ניסיון אישי? זה משהו שהיית נשען עליו אם מישהו היה מניח בפנייך טענות כאלה?
הטבלה היפה שלך בעיניי בעיקר מדויקת אם מנסים להכניס תרופה חדשה לשוק (ולשכנע ממסדים גדולים כמו בתי מרקחת וחברות ביטוחים. ולשכנע את המון העם במוצר) עם תופעות לוואי וסכנות, אנחנו נעדיף את ההוכחות הכי חזקות שאפשר במקרה כזה. לאדם חולה פרטי עם 90% סיכון מוות, יעדיף לקחת אפילו תרופה ניסיונית עם 30% הצלחה מסברות והיגיון.
ושוב, זה יורד לאינדבדואל מה משכנע אותו. את רוב האנשים ההגיוניים והפחות הגיוניים אפשר לשכנע בדברים מסוימים בלי מחקרים.

בנושא של פיתוח גוף, בריאות, סכנת פציעות באימונים ועוד... אם אתה מנסה לשתף דעה ברשת החברתית בפני קהל טרולים או מדענים מוכשרים, כנראה שתרצה להתחמש במדע שמאוד קשה להפריך, כמו מחקרים טובים. אבל כולנו מתבססים על היגיון בהרבה דברים פחות מסוכנים וגורליים בחיים הפרטיים שלנו.

אם לא תרצה להשתכנע מהסברים הגיוניים זו זכותך, רק תבין שזה לא פחות לגיטימי בעיני רבים. אתה חושב שבוריס שייקו, איוון אבוג'דאייב, ביל סטאר ומאמנים רבים מוכשרים ברמות עולמית בשנות ה70 ולפני התבססו על מחקרים בלבד? הם ראו בניסיון ובבדיקות שלהם על מתאמנים מעין מחקר.

רובנו פתוחים למחקר איכותי, תציג אחד כזה אני בטוח שרובנו נשתכנע. אבל הסטנדרט הזה לא חייב להיות בכל דיון בפורום כאן לדעתי, וכביכול להציג אדם ללא מחקר כחרטטן ממדרגה ראשונה.

תחפש לי מחקר על לג דרייב בבנץ', איך חוקרים את זה בכלל? ההתבססות של עולם הפאוורליפטינג עליו זה ניסיון אישי והיגיון מסתבר. וזה רק דוגמה לעוד מליוני דברים ביום יום שאין לנו מחקרים או צורך בהם כדי לבסס דעה ולהחליט החלטה.

בסופו של דבר יש אנשים שלא ישתכנעו מחקרים ולא מהיגיון כללי.
ויש אנשים שישתכנעו ממחקר או היגיון.
זה אינדבדואלי, ואם תבחר לעצמך סטנדרט שאני ואחרים לא מסכימים איתה, זכותך, אבל לא נצליח לשנות את דעתך, ואתה לא תצליח לשנות את דעתנו.

יש לך מחקרים שדאמבלים משתווים למוט בתרגיל הבנץ' פרס?
Impact of range of motion during ecologically valid resistance training protocols on muscle size, subcutaneous fat, and strength - PubMed - בעניין טווח התנועה שצוין
Effect of range of motion on muscle strength and thickness - PubMed - כנ"ל
Chest Press Exercises With Different Stability Requirements Result in Similar Muscle Damage Recovery in Resistance-Trained Men - PubMed - מדבר בעיקר על התאוששות ועל הדרך נבדק גם שוני חתך שריר
EMG Study Can Tell Us Something About Using Dumbbells, Barbells and Machines During Chest & Triceps Workouts - בדיקות EMG שנעשו (לא מעיד אבל יכול לתת כיוון)
הטבלה היפה שלך בעיניי בעיקר מדויקת אם מנסים להכניס תרופה חדשה לשוק (ולשכנע ממסדים גדולים כמו בתי מרקחת וחברות ביטוחים. ולשכנע את המון העם במוצר) עם תופעות לוואי וסכנות, אנחנו נעדיף את ההוכחות הכי חזקות שאפשר במקרה כזה. לאדם חולה פרטי עם 90% סיכון מוות, יעדיף לקחת אפילו תרופה ניסיונית עם 30% הצלחה מסברות והיגיון.
ושוב, זה יורד לאינדבדואל מה משכנע אותו. את רוב האנשים ההגיוניים והפחות הגיוניים אפשר לשכנע בדברים מסוימים בלי מחקרים.
אני לא אומר שאי אפשר לשלב ניסיון, אני אומר ש"להתעלם" מנושא שנחקר גם אם מעט על סמך ניסיון ודעה זה לא רלוונטי.
רוב התחום לא נחקר ככה שרובו כן מתבסס על ניסיון אישי, מפה ועד לקבוע חד משמעית לגבי משהו?
בנושא של פיתוח גוף, בריאות, סכנת פציעות באימונים ועוד... אם אתה מנסה לשתף דעה ברשת החברתית בפני קהל טרולים או מדענים מוכשרים, כנראה שתרצה להתחמש במדע שמאוד קשה להפריך, כמו מחקרים טובים. אבל כולנו מתבססים על היגיון בהרבה דברים פחות מסוכנים וגורליים בחיים הפרטיים שלנו.
שוב, הנושא לא נחקר מספיק כדי לבוא לתת פה איזשהו מקור שיסתום פיות אבל יש כיוון, זה לא שאף אחד לא דיבר על זה מעולם
ואז באמת זה נושא שפתוח לדיונים ודעות עד שהוא יבדק לעומק.
אני לא טוען לרגע לא להתבסס על ניסיון ודעה בהנחה ואין לך שום מידע בנושא ואם זה על עצמך - תפאדל.
לבוא ולקבוע "בנץ' פרס יתן לך יותר מסת שריר כי XXX" זה לא דעה זו סתם קביעה שרירותית על סמך הרגשה אינדיבידואלית של מתאמן.
אעריך הרבה יותר אדם שיגיד "תעשה מה שמרגיש לך יותר טוב, אין דרך אחת נכונה".
אם לא תרצה להשתכנע מהסברים הגיוניים זו זכותך, רק תבין שזה לא פחות לגיטימי בעיני רבים. אתה חושב שבוריס שייקו, איוון אבוג'דאייב, ביל סטאר ומאמנים רבים מוכשרים ברמות עולמית בשנות ה70 ולפני התבססו על מחקרים בלבד? הם ראו בניסיון ובבדיקות שלהם על מתאמנים מעין מחקר.
אני חושב שהם לא התבססו על מחקרים בלבד, אבל הם לא התעלמו מהם לגמרי.
בסופו של דבר גם שעוברים תחתייך אלפי מתאמנים אתה לאט לאט מצליח "לזקק" את הידע שלך.
אתה מסכים שהרוב הגדול של המפתחי גוף / ליפטרים פעם היו הרבה פחות מדויקים ועבדו יותר רחב על מנת להגיע לאותה מטרה?
רובנו פתוחים למחקר איכותי, תציג אחד כזה אני בטוח שרובנו נשתכנע. אבל הסטנדרט הזה לא חייב להיות בכל דיון בפורום כאן לדעתי, וכביכול להציג אדם ללא מחקר כחרטטן ממדרגה ראשונה.
לא טענתי שהוא חרטטן לרגע, פשוט שהוא כותב דעות בצורה שלא משאירה מקום לספק "בנץ' פרס יתן יותר מסת שריר" - פחות הכיוון שלי.
תחפש לי מחקר על לג דרייב בבנץ', איך חוקרים את זה בכלל? ההתבססות של עולם הפאוורליפטינג עליו זה ניסיון אישי והיגיון מסתבר. וזה רק דוגמה לעוד מליוני דברים ביום יום שאין לנו מחקרים או צורך בהם כדי לבסס דעה ולהחליט החלטה.
גם זה נבדק בפן של היפרטרופיה ונמצא שכאשר הקשת הוקטנה עד לא הייתה קיימת הגיעו להיפרטרופיה טובה יותר,
מה שלא מתכתב עם "כמה שיותר משקל יותר מסת שריר".
בפן של פאוורליפטינג אני לא יודע אם נבדק וזה גם לא אישיו מבחינתי, בפאוורליפטינג אתה רוצה להרים כמה שיותר.
עשית בלי לג דרייב, עשית עם לג דרייב - אתה תעשה מה שיעזור לך להרים יותר משקל תחת ההגבלות התחרותיות.
בהיפרטרופיה זה פחות התייחסות של "הצלחת / לא הצלחת" אלא של תוצאות לאורך זמן.
בסופו של דבר יש אנשים שלא ישתכנעו מחקרים ולא מהיגיון כללי.
ויש אנשים שישתכנעו ממחקר או היגיון.
זה אינדבדואלי, ואם תבחר לעצמך סטנדרט שאני ואחרים לא מסכימים איתה, זכותך, אבל לא נצליח לשנות את דעתך, ואתה לא תצליח לשנות את דעתנו.
אני לא מנסה לשכנע אף אחד, הסטנדרט בתחום הוא לחקור אותו לעומק כדי שנוכל לדייק דברים.
אולי זה לא קריטי כמו ברפואה כמו שאתה טוען, אבל זה בהחלט משהו מבורך ומשהו שמצליח להכווין הרבה מתאמנים ומאמנים.

אין לי שום דעה שצריך לשנות, אני מתקבע רק על מה שמבחינתי נכון לכרגע יש לו "תשתית ראייתית" מספקת, ולדעה אין.
אפשר לנהל דיון של חודשים שלמים על דעות, זה לא רלוונטי וזה לא ישנה שום דבר כי עד שזה לא יבדק לא נצא מהדיון עם מסקנה.

נערך לאחרונה:
Impact of range of motion during ecologically valid resistance training protocols on muscle size, subcutaneous fat, and strength - PubMed - בעניין טווח התנועה שצוין
Effect of range of motion on muscle strength and thickness - PubMed - כנ"ל
Chest Press Exercises With Different Stability Requirements Result in Similar Muscle Damage Recovery in Resistance-Trained Men - PubMed - מדבר בעיקר על התאוששות ועל הדרך נבדק גם שוני חתך שריר
EMG Study Can Tell Us Something About Using Dumbbells, Barbells and Machines During Chest & Triceps Workouts - בדיקות EMG שנעשו (לא מעיד אבל יכול לתת כיוון)

אני לא אומר שאי אפשר לשלב ניסיון, אני אומר ש"להתעלם" מנושא שנחקר גם אם מעט על סמך ניסיון ודעה זה לא רלוונטי.
רוב התחום לא נחקר ככה שרובו כן מתבסס על ניסיון אישי, מפה ועד לקבוע חד משמעית לגבי משהו?

שוב, הנושא לא נחקר מספיק כדי לבוא לתת פה איזשהו מקור שיסתום פיות אבל יש כיוון, זה לא שאף אחד לא דיבר על זה מעולם
ואז באמת זה נושא שפתוח לדיונים ודעות עד שהוא יבדק לעומק.
אני לא טוען לרגע לא להתבסס על ניסיון ודעה בהנחה ואין לך שום מידע בנושא ואם זה על עצמך - תפאדל.
לבוא ולקבוע "בנץ' פרס יתן לך יותר מסת שריר כי XXX" זה לא דעה זו סתם קביעה שרירותית על סמך הרגשה אינדיבידואלית של מתאמן.
אעריך הרבה יותר אדם שיגיד "תעשה מה שמרגיש לך יותר טוב, אין דרך אחת נכונה".

אני חושב שהם לא התבססו על מחקרים בלבד, אבל הם לא התעלמו מהם לגמרי.
בסופו של דבר גם שעוברים תחתייך אלפי מתאמנים אתה לאט לאט מצליח "לזקק" את הידע שלך.
אתה מסכים שהרוב הגדול של המפתחי גוף / ליפטרים פעם היו הרבה פחות מדויקים ועבדו יותר רחב על מנת להגיע לאותה מטרה?

לא טענתי שהוא חרטטן לרגע, פשוט שהוא כותב דעות בצורה שלא משאירה מקום לספק "בנץ' פרס יתן יותר מסת שריר" - פחות הכיוון שלי.

גם זה נבדק בפן של היפרטרופיה ונמצא שכאשר הקשת הוקטנה עד לא הייתה קיימת הגיעו להיפרטרופיה טובה יותר,
מה שלא מתכתב עם "כמה שיותר משקל יותר מסת שריר".
בפן של פאוורליפטינג אני לא יודע אם נבדק וזה גם לא אישיו מבחינתי, בפאוורליפטינג אתה רוצה להרים כמה שיותר.
עשית בלי לג דרייב, עשית עם לג דרייב - אתה תעשה מה שיעזור לך להרים יותר משקל תחת ההגבלות התחרותיות.
בהיפרטרופיה זה פחות התייחסות של "הצלחת / לא הצלחת" אלא של תוצאות לאורך זמן.

אני לא מנסה לשכנע אף אחד, הסטנדרט בתחום הוא לחקור אותו לעומק כדי שנוכל לדייק דברים.
אולי זה לא קריטי כמו ברפואה כמו שאתה טוען, אבל זה בהחלט משהו מבורך ומשהו שמצליח להכווין הרבה מתאמנים ומאמנים.

אין לי שום דעה שצריך לשנות, אני מתקבע רק על מה שמבחינתי נכון לכרגע יש לו "תשתית ראייתית" מספקת, ולדעה אין.
אפשר לנהל דיון של חודשים שלמים על דעות, זה לא רלוונטי וזה לא ישנה שום דבר כי עד שזה לא יבדק לא נצא מהדיון עם מסקנה.
השתכענתי מהמחקרים שהצגת שלמטרת היפרטרופיה אין הבדל בין מוט לדאמבלים.
מעניין אותי אם אתה @WhiteBoy השתכנעת?

עם זאת, אני מרגיש שיותר קל להדריך טכניקה של בנץ' במוט על פני דאמבלים, וזה פשוט ההיגיון שלי.

ואם מדברים על פציעות, שני מקרי המוות שאני מכיר במכון התרחשו בבנץ' בסמים מאשין, לכן אני מאוד חושש להמליץ על מכשירים כדרך בטוחה להתאמן.
לכן אני נוטה לחשוב על בנץ' עם מוט כתרגיל מועדף באופן אישי.

בסופו של דבר אין איך להתחמק מתכנון נכון, למידת טכניקה, והדרכה בעת הצורך. אם יש לך אותם כנראה שהתרגיל עצמו פחות משנה.

כתבתי פוסט לפני שנתיים כשראיתי את מקרה המוות השני בבנץ' במכשיר

תודה רבה על התשובה
כנראה שאני יעשה לחיצה נגד משקולות על ספסל בשכיבה
יש לי במכון מכונה, אבל היא לחיצה בשיפוע השאלה אם זה שונה מלחיצת חזה בשיפוע עליון כנגד משקולות שיש בתוכנית או שזה אותו תרגיל
בשביל עוד מסת שריר לחיצה בשיפוע כנגד משקולות או מכונה לא באמת משנה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית