הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מתיחות לקראת אימון סקוואט

למה מיותר?
יש אנשים לא גמישים שמתקשים לרדת מספיק נמוך בסקוואט ו/או לשמור על טכניקה טובה לכל אורך התנועה וזה יכול לעזור להם.

אתה לא צריך שום דבר מיוחד בשביל להוסיף משקל בסקוואט, רק להחליט כמה אתה שם היום על המוט. לצערנו, זה לא המצב אצל רובנו 😛

למה מיותר?
יש אנשים לא גמישים שמתקשים לרדת מספיק נמוך בסקוואט ו/או לשמור על טכניקה טובה לכל אורך התנועה וזה יכול לעזור להם.

אתה לא צריך שום דבר מיוחד בשביל להוסיף משקל בסקוואט, רק להחליט כמה אתה שם היום על המוט. לצערנו, זה לא המצב אצל רובנו 😛

איך מתיחה תגרום לך לרדת יותר עמוק?
סך הכל אתה מחליש את השרירים זמנית, אם המטרה שלך לשפר את הגמישות, תבצע את המתיחות בסוף האימון.

• פותח/ת השרשור
מיותר, והבחור שמדבר זיין שכל.

וואו עידן, נימוקים מרשימים.

אני לא יודע לגביך, אבל כשאני מגיע לחדר כושר לאימון סקוואט, אני צריך חימום שכולל גם מתיחות דינאמיות וגם סטטיות אחרת פשוט אין לי סיכוי להגיע למצבים הנכונים.
בדברים אחרים שאין בהם אתגר תנועתי מבחינתי (דדליפט, בנצ', מתח) מספיק לי מתיחות דינאמיות. בסקוואט זה פשוט לא מספיק בשבילי.

אם אני זוכר נכון, פורסם מחקר שמראה שמתיחות סטטיות דווקא גורמות לירידה בכוח. לכן לא הייתי ממהר לעשות אותן לפני האימון.
אני אחפש את המחקר כשיהיה לי רגע פנוי.

• פותח/ת השרשור
אם אני זוכר נכון, פורסם מחקר שמראה שמתיחות סטטיות דווקא גורמות לירידה בכוח. לכן לא הייתי ממהר לעשות אותן לפני האימון.
אני אחפש את המחקר כשיהיה לי רגע פנוי.

ראית את הסירטון לפני שהגבת?
הוא מדבר על זה.

איך מתיחה תגרום לך לרדת יותר עמוק?
סך הכל אתה מחליש את השרירים זמנית, אם המטרה שלך לשפר את הגמישות, תבצע את המתיחות בסוף האימון.

יש לך רעיון אחר איך לעזור לאנשים לרדת יותר נמוך בסקוואט? אני מדבר על ירידה מבוקרת, כי ברור שלשים להם 200 קילו על המוט יוריד אותם למטה, רק שהם לא ממש יצליחו לעלות 😃.

• פותח/ת השרשור
ראיתי 2 דקות, הוא התחיל עם מתיחות סטטיות ולא אמר שום דבר על אלמנט הכוח אז התייאשתי. מה הוא אומר לגבי זה?

שזה trade off שהוא מוכן לקחת. המתיחות מאפשרות לו להגיע לעמדה (position) יותר טובה (גב יותר זקוף, האמס יותר מתוחים, ברכיים יותר בחוץ, פחות butwink) ומשם הוא יהיה יותר חזק וזה יתקזז או יעלה על הכוח שהוא מאבד במתיחות.

לגבי אובדן הכוח התיאורטי הזה. אני צריך לבדוק שוב את המאמרים אבל מדובר באחוזים בודדים כאשר המאמץ נעשה מיד אחרי מתיחות רציניות ביותר. אני חושב שמי שעושה מתיחות סבירות, אחרי זה משקלי חימום ומגיע רק אחרי 10 דקות לסטים של עבודה לא ירגיש ירידה בכח ורק ירוויח mobility יותר מוצלח. אני מרגיש את זה בכל אימון סקוואט.

החימום שלי נמשך בערך רבע שעה - עשרים דקות. אני לא מצליח בלעדיו להגיע לנקודות הנכונות ואין בו מתיחה סטאטית אחת. פשוט עושים בוקר טוב וסקוואטים במשקל גוף עד שמרגישים חמים ואז משחקים קצת עם המוט.

שזה trade off שהוא מוכן לקחת. המתיחות מאפשרות לו להגיע לעמדה (position) יותר טובה (גב יותר זקוף, האמס יותר מתוחים, ברכיים יותר בחוץ, פחות butwink) ומשם הוא יהיה יותר חזק וזה יתקזז או יעלה על הכוח שהוא מאבד במתיחות.

לגבי אובדן הכוח התיאורטי הזה. אני צריך לבדוק שוב את המאמרים אבל מדובר באחוזים בודדים כאשר המאמץ נעשה מיד אחרי מתיחות רציניות ביותר. אני חושב שמי שעושה מתיחות סבירות, אחרי זה משקלי חימום ומגיע רק אחרי 10 דקות לסטים של עבודה לא ירגיש ירידה בכח ורק ירוויח mobility יותר מוצלח. אני מרגיש את זה בכל אימון סקוואט.

המתיחות הסטטיות היחידות שמומלץ לעשות בחלקו הפותח של האימון הן לכופפי ירך (מותן-כסל,רקטוס פמוריס) לפני תנועות המערבות פשיטת ירך (למעשה רוב התנועות המורכבות בlower extremity).
כמובן שיש כאלו בעלי כופפי ירך חלשים ו\או מוארכים במידה מספקת כך שאין צורך במתיחה מוקדמת

אין שום סיבה לעשות את "עסקת החליפין" הזאת משום שבנוסף למתיחה שציינתי ניתן לעשות תנועות דינאמיות ואקטיביציה של שרירים.לדוגמא:
1.gluteal thrusters
2.סיבובי ירך
3.GM,SLDL

וכמובן את החימום המובנה לסקוואט

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
המתיחות הסטטיות היחידות שמומלץ לעשות בחלקו הפותח של האימון הן לכופפי ירך (מותן-כסל,רקטוס פמוריס) לפני תנועות המערבות פשיטת ירך (למעשה רוב התנועות המורכבות בlower extremity).
כמובן שיש כאלו בעלי כופפי ירך חלשים ו\או מוארכים במידה מספקת כך שאין צורך במתיחה מוקדמת

אין שום סיבה לעשות את "עסקת החליפין" הזאת משום שבנוסף למתיחה שציינתי ניתן לעשות תנועות דינאמיות ואקטיביציה של שרירים.לדוגמא:
1.gluteal thrusters
2.סיבובי ירך
3.GM,SLDL

וכמובן את החימום המובנה לסקוואט

למה כן לכופפי ירך ולא להאמס, או לקוואדס או לגלוטס או לקרסול?

וואו עידן, נימוקים מרשימים.

אני לא יודע לגביך, אבל כשאני מגיע לחדר כושר לאימון סקוואט, אני צריך חימום שכולל גם מתיחות דינאמיות וגם סטטיות אחרת פשוט אין לי סיכוי להגיע למצבים הנכונים.
בדברים אחרים שאין בהם אתגר תנועתי מבחינתי (דדליפט, בנצ', מתח) מספיק לי מתיחות דינאמיות. בסקוואט זה פשוט לא מספיק בשבילי.

קשה לי להאמין שאתה עדיין צריך מתיחות כדי להגיע למצבים הנכונים. אני מוכן להתערב שחימום טוב יעשה את אותה העבודה. לא שלעשות מתיחות זה כזה קריטי, אבל פשוט נראה מיותר.

תגדיר "חימום"

חימום בשבילי זה ההליכה של ה20 דק' למכון הכושר כשה"ציוד" עליי.
זה מעט מידי?

אני אשמח לדעת עוד, אולי דברים כאלה תוקעים אותי.

למה כן לכופפי ירך ולא להאמס, או לקוואדס או לגלוטס או לקרסול?

העניין הוא שאצל הרבה אנשים כופפי ירך מקוצרים וחזקים (בעיקר כתוצאה מאורח החיים היושבני) והם מגבילים את הMOBILITY בתנועות דינאמיות ומתפרצות המערבות את הפלג גוף התחתון.
בעיקר כאשר אנו מדברים על השלב הקונצטרי בסקוואט כאשר כופפי הירך מפעילים מומנט אקסטנסורי שמגביל את יכולת הפשיטה ופשיטת הירך של הגלוטאוס וההמסטרינגס.

מתיחות סטטיות של פושטי ירך יכולות להקטין את המרכיב האלסטי של השריר וע"י זה לצמצם את אפקט ה-BOUNCE

תגדיר "חימום"

חימום בשבילי זה ההליכה של ה20 דק' למכון הכושר כשה"ציוד" עליי.
זה מעט מידי?

אני אשמח לדעת עוד, אולי דברים כאלה תוקעים אותי.

חימום צריך להיות ספציפי. אם אתה עושה סקוואט תתחמם עם סקוואט, אם אתה עושה דדליפט, תתחמם עם דדליפט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית