הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מבולבל אם להתחיל מסה או להגיע קודם למשקל היעד

matan1127

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
אהלן חברים
אני שוקל כרגע 72 ככה, הגובה 172, המשקל יעד זה 67
יש לי שריטה שאני חייב להוריד עוד כמה קילו ואז אחרי שיורד השומן להתחיל מסה, אני מתלבט אם להתחיל כבר מעכשיו יעני במסה גם ככה יהיה גם שומן ?
לא יודע אני מבולבל ולא יודע אם זה מיותר להגיע קודם ל67 ושירד השומן, כי אם אני סתם מתאמץ להוריד את השומן בשביל להתחיל את המסה ״נקי״ וגם ככה יעלה השומן אולי עדיף להתחיל את המסה כבר מעכשיו ואז לעשות אחרי זה חיטוב ״לנקות״ את השומן או שבמסה אפשרי להעלות רק שריר בלי שיעלה שומן ? כי אני יודע שאחרי מסה בדרך כלל מחטבים, זה כדי להוריד שומן עודף שהצטבר ביחד עם השריר ? אם אני מתחיל מסה באמצע התהליך זה יראה מגעיל יהיה לי בטן או מה ?
ממש בתסביך על הקטע הזה ולא יודע אם זה מיותר לרדת במשקל עם משקל יעד או להתחיל כבר את המסה, כי בתכלס התחלתי את כל הירידה במשקל כדי להיראות טוב אבל בא לי יותר מזה
אז חשבתי אולי קודם עדיף להתחיל "נקי" ללא הרבה שומן ..
מה אומרים חברים ?

אלא אם המשקל שלך לא נמוך מדי או גבוה מדי, המשקל לבדו לא מספר לנו את כל הסיפור. למשקל הגוף צריך להוסיף פרמטרים נוספים כמו היקף טבור, היקף יד ונראות ויזואלית. המשקל יחד עם כל הפרמטרים שרשמתי יאפשרו לך לקבל החלטה מושכלת יותר.
יכול להיות שמסת השומן שלך קטנה יחסית - במקרה כזה ירידה באחוזי שומן תהיה מיותרת, לכן עדיף להתחיל תהליך עלייה במסת שריר. מצד שני, יכול להיות שיש לך מסת שומן גבוהה ומסת שריר נמוכה באופן יחסי, במצב כזה כנראה עדיף להתחיל תהליך ירידה באחוזי שומן.

על פניו, 67 ק"ג זה לא משקל יעד נמוך מדי, אז אם יש לך מסת שומן מיותרת שאתה רוצה להוריד, לך על זה ואז תתחיל עלייה במסת שריר.
שומן יכול להצטבר בתהליך של עלייה במסת שריר, אבל גם אם כן, השאלה כמה. ככל שהעודף הקלורי שלך יהיה גדול יותר, כך תצבור יותר מסת שומן. אתה יכול לעשות תהליך "נקי" של עלייה במסת שריר, כלומר לא להתפרע ולא לאכול מה שבא לך (זה לא כל המרבה הרי זה משובח), אלא לעשות תהליך יעיל ומבוקר ולעקוב אחר קצב העלייה במשקל, אחר היקפים ואחר שינויים ויזואליים. היפותטית, אתה יכול לסיים תהליך עלייה במסת שריר עם אותם אחוזי שומן (פחות או יותר) כמו שהיו לך בתחילת התהליך

באופן כללי, תהליך של עלייה במסת שריר יותר קשה לביצוע באופן יעיל מאשר תהליך ירידה באחוזי שומן, לכן אני חושב שכדאי לך להיעזר בתזונאי מתחום הספורט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית